×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иво Христов и Тома Томов в Пловдив: Путин има подкрепата на руския народ, но елитът му е продажен


14 Юни 2018, Четвъртък, 20:28 ч.
Източник: Epicenter.bg

„Голямата драма на Русия е дали ще успее да изработи социално-политически модел, който да отговори на предизвикателствата”, коментира проф. Иво Христов по темата за бъдещето на Руската федерация при новия мандат на Путин. Той и колегата му в парламента Тома Томов гостуваха на пловдивската структура на Национална асоциация „Сигурност”, съобщиха от пресцентъра на БСП-Пловдив.

„До момента Путин успя да „събере“ държавата, но на Русия й трябва скок в икономическо, социално и технологично отношение”, подчерта проф. Христов. По думите му с настоящата властова, икономическа и социална матрица такъв пробив не е възможен. „Путин може и да има подкрепата на руския народ, но има продажен елит”, заяви геополитическият анализатор.

Тома Томов допълни, че всяка година руският елит официално изнася 100 млд. долара в западните банки. „Дома, Дети, Деньги – трите „Д” са параметрите на техните интереси. Къде са им парите, къде са им децата, къде са им домовете? На запад!”, каза журналистът.

Според проф. Христов никога в руската история не е имало толкова богата и толкова откъсната от народа върхушка.

„ХХ век е кошмарен век за Русия, защото тя изживя икономически, социален и военен шок”, смята социалният учен. Според него Русия не може да бъде велика страна в очертаващия се триъгълник с Китай и САЩ, ако финансите ѝ зависят от „врага”.

„Няма как, невъзможно е, ако икономиката ти зависи от доставянето на ресурси на твоя опонент, срещу което получаваш едни „хартийки”, почерта проф. Христов.

„Източниците на ръст на твоята независимост трябва да бъдат вътре в твоята страна, а не навън. Под „вътре” се разбира 150–милионното руско население плюс 200 милиона жители на евразийското пространство. Русия трябва да се определи, не може да бъде едновременно независима Русия и Русия на Абрамович с двойното гражданство – руско и израелско”, обясни проф. Христов. По думите му Путин действа от позицията на здравия разум, създава втори управленски ешелон т.е. вертикала на властта от млади, лоялни и компетентни хора.

„Хипотезите с вариантите за приемник на Путин са по-скоро в сферата на имагинерните спекулации, но все пак като такъв възможен вариант се очертава губернаторът на Тулска област Дьомин, но може и да е човек, за когото въобще не подозираме, както не подозирахме за съществуването на самия Путин”, каза анализаторът.

Журналистът Тома Томов индикира в поведението на Тръмп опит за съюзяване с Русия.

„Така наречената „дълбока държава” и европейското ръководство, които са против Тръмп, са изключително антируски настроени. Те не искат да имат нищо общо с Путин, за тях той е демон”, каза международният публицист. Той се спря на срещата между Тръмп и Ким Чен-ун, като подчерта, че мирът е възможен. Според него предварителният ултимативен тон на САЩ след проведените преговори е станал диалогичен към Северна Корея.

„Това е, защото корейците притежават ядрено оръжие още от 2000 година, а големият въпрос е за носителите, с които твърдят, че могат да стигнат до вътрешността на САЩ”, обясни Тома Томов. Той посочи, че САЩ са една от най-мощните държави, защото печатат пари, притежават модерни технологии, имат най-мощната армия с 1100 бази по целия свят. В Япония имат 60-хилядна войска. Германия е окупирана страна – там са разположени 50 000 американски войници. България е в същото незавидно положение, тъй като се ползват авиобазите в Безмер и Граф Игнатиево напълно безплатно, дори керосинът за самолетите не си плащат. „С изтребителите F-16 съвсем ще ни „източат”, прогнозира той.

„Намираме се в цепнатината на времето и пространството”, каза по отношение на ситуацията в България проф. Христов и за пореден път подчерта, че не вижда елит, който да осъзнава драматизма на това. За българската върхушка също важи максимата: „Където са им парите и децата, там са им интересите”.

„България е важна само като територия. Не като народ и не като държава. На юг от нас расте суперсила. Турция прави интересен експеримент между модернизация, индустриализация и урбанизация с едновременно завръщане към нейните ислямски и османски корени. Успехът или провалът на този експеримент са еднакво опасни за нас и означават тежки времена за България”, обясни проф. Иво Христов.

В категории: Политика


1
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
1
Коментара по темата
1.
123
14.06.2018 20:44:15
0
2
Кагебисткото ченге Путин е болшевшко-комунист-ленинист. А, Ленин е казал, че руснаците трябва да послужат като съчки в огъня на световната революция. Джуджето се стреми да реанимира създадената от Ленин болшевишка кочина, а колкото до руския народ - той обича този, когото му наредят да обича. Вече повече от сто години т.нар. руски народ (потомствени роби) систематично е прочистван от тия елементи, които се опитват да мислят самостоятелно. Прочистват (т.е. изтребват) се и тия политици, които се опитват (макар и плахо) да прокарат някаква демокрация в Русия. До 1861 г. руснаците са били крепостни роби и след 1917 г. стават роби на комунизма. Събират им се всичко на всичко 56 години през които (на хартия) не са били роби. През този кратък период се води поредната руско-турска война (като дошли в България "освободителите останали с виснало чене при вида на къщите и имота на тия които (уж) трябвало да "освобождават"), води се и Първата световна война и се извършват за благодарност 8 атентата на царя-освободител, като накрая му виждат сметката.
А, такива менте-професори като родения в СССР Иво Христов ряпа да ядат. Питайте го защо си би камшика от Матушката и дойде тук да ръси мозък? А, може да се върне при любимите му руснаци и Путин - ама не ще! Той си знае защо. Ама и ние също знаем!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори