×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вицепремиерът Симеонов бил длъжен да подаде сигнал в прокуратурата срещу министър Ангелкова


Вицепремиерът Симеонов бил длъжен да подаде сигнал в прокуратурата срещу министър Ангелкова
„Като стане Царство България, тогава ще разговарям с Бойко Борисов по всички въпроси”
08 Юни 2018, Петък, 11:09 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Това повелява законът, смята той


Вицепремиерът Валери Симеонов се чувствал длъжен да подаде сигнал за престъпление срещу министър Николина Ангелкова. Това обясни той пред репортери в Народното събрание.
Припомняме, че двамата са в спор за законността на преместваеми обекти на плаж „Слънчев бряг-юг”.

След въпрос нормално ли е вицепрепремиерът да дава на прокурор министър и член на правителството, Валери Симеонов каза: „Нормално е всеки български гражданин, то не е нормално, а е задължение, да го знаете всички, на всеки български гражданин, независимо каква позиция в управлението заема или е най-обикновен човек, пенсионер или учащ се, да подава сигнали, в случай че констатира нарушение на законността. Всеки български гражданин е длъжен да сигнализира в случай на нарушение на законите. В случая говорим точно за това. Не ме интересува членове ли са, какви са, що са. След като има закононарушения, което е свързано с риск на десетки животи, аз няма как да остана безразличен, извинявайте!”

На питане дали е разговарял по темата с премиера Борисов и дали е потърсил неговата подкрепа, Симеонов отсече: „Като стане Царство България, тогава ще разговарям с Бойко Борисов по всички въпроси”.
Вицепремиерът обаче уточни, че е имал още миналата година разговори с министър-председателя по темата и получил неговата принципна подкрепа.

Валери Симеонов заяви още, че общува с всички в правителството и че отношенията не са важни, а е важна законността.
По думите му, той нямал спор с министъра на туризма Николина Ангелкова, а с хората, които не спазват закона.
Двамата все пак имали „разминавания по някои въпроси, свързани с това кое е законно и кое не е”.
„Подал съм сигнал по въпроси, които тя смята, че са законни решения“, обясни Валери Симеонов. „Убеден съм, че са в нарушение на закона. Нека да изчакаме какво ще решат прокуратурата и съдът“, добави той.

„Нямам никакво противоборство с министър Ангелкова. Настоявам законите да се спазват, не само в туризма, а и в устройството на територията“, обяви вицепремиерът. „Да се премахнат изключително опасните заведения, които имат размерите на универсални магазини. Построени са без разрешение“, посочи той и допълни, че в тях се събират 3-4 хил. човека, което е много опасно.

Тези огромни постройки по никакъв начин не са закрепени устойчиво към земята“, уточни Валери Симеонов. „Не мога да стоя и да гледам как ще трупат стотици хиляди на вечер, рискувайки живота на децата, които са там“, заяви още той.

В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
15
Коментара по темата
15.
RIP
08.06.2018 20:00:12
0
0
Валерия Симеонова ще е звездата на шоуто в Бедрум и Какао, тази вечер?
14.
чайка
08.06.2018 17:43:47
1
1
Министърът на туризма Николина Ангелкова не може да си обясни инициативата на вицепремиера Валери Симеонов да се правят проверки по крайбрежието в разгара на летния туристически сезон.В това което казва Ангелакова има резон! Слънчев бряг не бива да остава без държавен надзор. Нали ,затова има министър на туризма.На вицепремиера най-важното му задължение ли е да им бъде пъдар?Може би ,защото Валери Симеонов е от региона.Възможни са някакви лични интереси макар, че безопастността на туристите е действително важна. Това обаче е задължение на министерството на туризмът ,иначе тях за какво ги има?
13.
*********
08.06.2018 15:41:53
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
08.06.2018 15:13:48
5
11
да му помогнем да отвоюва България от МАФИЯТА/ПОНЕ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА/
11.
Спас
08.06.2018 14:38:50
2
2
Браво за снимката която сте избрали+ Перфектна е! Само като им видиш мутрите и ти става ясно за какви хора иде реч от грурата на обединени пордоти ...
10.
*********
08.06.2018 14:36:18
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
До ДНСК
08.06.2018 14:34:40
1
10
Проверете дали това наистина са преместваеми обекти, защото знам от сигурен източник, че в пясъка е налято сериозно количество бетон.
8.
Коко
08.06.2018 14:13:08
6
5
Валери Симеонов да даде на прокуратурата съветника си дето ходи и събира “такса спокойствие” и уреждане на проблеми от негово име в Слънчев бряг и Бургас. Какво се прави,че не знае или Николчев на него му се отчита ???
7.
Гражданин
08.06.2018 13:51:12
0
20
Заведенията от въпросния комплекс какао са на Радослав Бързанов по прякор Слънцето това всеки го знае.
Но не това е важното!
Важното е , че ако наистина няма проекти за нищо, защо аджеба толкова време никой нищо не каза.
За последните 10 години дискотеките на територията на Какао само се надграждат! Помните ли Клуб Какао каква дървена барака беше до преди няколко години и каква конструкция е сега.
А Бедроома?!?
Замислете се, ако пропадне? На вечер сме се събирали там над 3000 човека! И тази вечер на откриването ще са толкова!
Аз съм за спазването на законите в РБ.
Поздрави!
6.
До прокуратурата
08.06.2018 13:47:06
10
7
Самосезираите се за далаверите на Симионов ,за зделките с фирмите за оградата за фирмата ,коиато му прави ремонт на апартамента му в Бургас .Ако ме знаете това е фирма ПОНС на Милко Милков
5.
созополски селянин
08.06.2018 13:40:27
0
17
Аз така и не разбрах на кого са тези заведения.Журналистите не могат ли да направят разследване?Не съм бил там никога,ама като гледам на снимките такова нещо да го направиш и оборудваш едва ли ще ти легне по-малко от няколко милиона.То е ясно,че няма да е някой Иванчо,Петканчо или Драганчо от някое несебърско село да го е сковал с подръчни материали.НАП няма ли в Бургас да направят нещо проверчица за произход на парите?
4.
Задник
08.06.2018 13:35:58
21
23
Шут в гъза за Симеонов.
3.
Смешко Валери
08.06.2018 13:33:58
17
25
Не му ли омръзна да се прави на клоун за малко ПР?
Резултат до сега: 0
2.
Мнение
08.06.2018 13:32:14
3
30
Да, да колегиалност към Маргините, Божо Кравата, наследниците на Мултигруп и всички останали утрепки окупирали Слънчака е необходима. Не харесвам Валери особено и може би е евтин популизъм, но е факт, че той е единствения, който се опитва да разсече тази държава в държавата наречена "Слънчев бряг"
1.
Чудна работа!
08.06.2018 13:19:00
14
6
Хак да ви са коалиционните партньори от НФСБ, гербаджии, така е като се стремите на всяка цена към властта!!! Те си показаха рогата още през 2008 г. на местно ниво. Все пак трябва да има някаква колегиалност, разговори в кабинета и чак после публичност.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори