×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Натопен? Българин се защитава сам в съда в Денвър по обвинение за убийството на 24-годишна американка


08 Юни 2018, Петък, 14:48 ч.

Той е на 37 години и от октомври миналата година е в ареста в Денвър, Колорадо по обвинения за убийство, информира Блиц.  Михаил Петров има дълго криминално досие за по-дребни и по-сериозни нарушения.

Но казва, че не е извършил убийството. Петров твърди, че доказателствата срещу него са косвени, а неговото ДНК липсва на местопрестъплението. Българинът е решил да се защитава сам в съда, защото по думите му не може да намери адвокат, а служебните не идват да го видят. Делото беше насрочено за май, но сега е отменено за 28 август.

Петров е обвинен в убийството на 24-годишната Шелби Уедърли. Нейното тяло е намерено на 30 септември м.г. край магистрала I-25 в Дъглъс каунти, Колорадо. Свидетели разказали, че по бездиханното тяло имало огнестрелни и прорезни рани по ръцете, става ясно от записите от телефон 911. Жената имала дълго криминално минало, предимно за наркотици, и е трябвало да се яви в съда два дни преди да бъде открита мъртва.

"Не познавах жертвата, никога не съм я виждал", твърди Петров и казва, че властите искат да претупат делото, а не да търсят истинския извършител. Той казва, че е бил арестуван в българския магазин в Денвър от полицаи, които са били там като клиенти. Месец по-късно срещу Петров са повдигнати обвинения за убийството на Шелби Уедърли. "Не. Не съм я убил. Как може да съм я убил, като не съм я познавал", категорично отговори Петров на въпроса дали я е убил.

Той сам се защитава и е прегледал 12 хиляди страници доказателствен материал по делото. "За два месеца служебният адвокат не дойде нито веднъж, имат много малък бюджет за това дело и нямат за частен детектив, който да търси свидетели и доказателства", казва Петров.

Според него в доказателствата има намерен ДНК материал на няколко души по тялото и на местопрестъплението. "Няма мое ДНК, намерено по тялото на жената или на мястото, където е станало. Има намерено ДНК на четирима или петима души, но не и мое", казва Петров. Според него доказателствата срещу него са косвени. Едно от тях са показанията на продавачката в българския магазин Велина Христова, която твърди, че видяла петна от кръв по дрехите на Петров, но според него експертизата не е открила следи от кръв.

"Никой друг не ме е видял с кръв, на камерите не се вижда да имам кръв, нейните версии се сменят постоянно пред следователите", казва Петров.

Според него тя твърдяла пред прокурорите, че Петров й признал за убийството, но той отрича.

Друг интересен момент според българина е, че бившият приятел на жертвата е разказал на двама души за свой кошмарен сън, свързан с убийството на Шелби Уедърли. "Неща, които ги има в делото и които той няма как да ги знае - наръгване, присъствието на други хора. Всичко това повдига още въпроси", казва Петров.

Приятел на Шелби, който също е бил разследван за убийството й, казва пред местни медии, че българинът и жертвата се познавали. "Надявам се той да си получи заслуженото за това, което е направил на Шелби", казва Нейтън Роглай - неин съученик от гимназията. Детективите взели ДНК проба и от него.

Нейтън разказва, че преди е вземал наркотици и познава Петров. "Той винаги имаше оръжие в себе си. Беше готов на всичко, за да вземе повече наркотици или пари", разказва пред местен тв канал Нейтън. Според него Шелби вероятно е дължала пари на Петров за дрогата, която той й е дал на версия. Но според него вероятно има и други, които са помогнали на българина за убийството.

Петров обаче отрича тази версия и твърди, че за времето, когато Роглай казва, че са се познавали - 2013 година, той е бил в ареста по други обвинения - за кражба и представяне на фалшива самоличност. "Никога не съм имал обвинения за продажба на наркотици", категоричен е Петров.

Според съдебните регистри Петров има дълго криминално досие - арест за оръжие през 2004 година в Лаример каунти, грабеж, обир и побой. Прекарал е известно време в затвора в Колорадо, но е бил освободен на 3 юни 2017 година. Присъдите са му били за измама, кражба и обир с взлом. Въпреки че признава за някои от тези престъпления, е категоричен, че няма нищо общо с убийството на Шелби Уедърли. "В прокуратурата знаят, че не съм го направил, сигурен съм в това, но въпреки това искат да ме осъдят", казва Петров.



В категории: Крими


1
Коментара
Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 5
1
Коментара по темата
1.
до Любомир ПЕТРОВ от АП-Бургас
08.06.2018 11:54:39
1
0
Трябвало ли е.....нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 ....и прокурор Милена Стойчева-ГЕНЧЕВА от РП-Айтос....
от:
milen petrov ([email protected])
дата:
08.06.2018 10:55
до:
[email protected]

Уважаеми г-н Любомир ПЕТРОВ
Вие който сте Административен ръководител и председател на АП-Бургас .....МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ

Трябвало ли е нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 и можел ли е,имал ли е законното основание /законът позволявал ли му е / да изповядва сделки с НЕУЗАКОНЕНА и НЕЗАКОННА жилищна сграда която не е изградена по УТВЪРДЕН АРХИТЕКТУРЕН ПЛАН след 04.07.2001год. и ЗАСТРАШАВА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА ,МОЕТО И НА СЕМЕЙСТВОТО МИ!
И чрез неспазване на разпоредбите в Закона /ЗННД,ЗД,ЗС, и др./ да ЗЛОУПОТРЕБЯВА с доверието ми към него /като човек на Закона и нотариус/.....Да ме ЗАБЛУДИ и ИЗМАМИ и по този начин аз да се разпиша /да положа подписа си пред него нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324/ върху 2 два нотариални Акта на 25.09.2015год. по смисъла на които станах ЗАКОНЕН СОБСТВЕНИК на......."НИЩО" т.е. на 2 втория жилищен етаж от НЕУЗАКОНЕНА И НЕЗАКОННА къща с административен адрес Айтос ,ул.МОСКВА 18 която сграда НЕ Е изградена по УТВЪРДЕН АРХИТЕКТУРЕН ПЛАН
2.няма Договор за отстъпено право на строеж
3.няма Договор за групов строеж /сключен в нотариална форма и вписан в регистрите на СВ към РС-Айтос/
4.няма Разрешително за ползване от 2010год.
5.няма документ ,че е била въведена в експлоатация
И ПОДЛЕЖИ НА ПРЕМАХВАНЕ !!!
И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАСТРАШАВА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА СЕМЕЙСТВОТО МИ И НА ДВЕ НЕВИННИ ДЕЦА !!!
6.няма протокол образец №16 за установяване годността за ползване на строежа,съставен от Държавна приемателна комисия /ДПК/ съгласно наредба №3 от 2003г. за съставяне на Актове и протоколи по време на строителството с предложение за издаване на разрешение за ползване
7.няма Строителна документация
8.няма Констативен Акт №16 по чл.176,ал 1 от ЗУТ за установяване на годността за приемане на строежа, образец №15 от наредба №3/2003г. за съставяне на Актове и протоколи по време на строителството
9.няма Документ от Агенция по кадастъра за изпълнение на изискванията по чл.175,ал.5 от ЗУТ и по чл. 52 ал.5 от ЗКИР за предадена екзекутивна документация
10. няма и заверена заповедна книга
11.няма и Удостоверение от Община Айтос ,че сградата е изградена по УТВЪРДЕН АРХИТЕКТУРЕН ПЛАН
12.няма и Удостоверение от Община Айтос ,че ЧАСТ ОТ ИМОТА НЕ Е БИЛА АКТУВАНА КАТО ОБЩИНСКА /през 1986г/
13.няма и Документ за право да се строи в чужд имот по силата на специален Закон /касаещ ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ починал на 30.05.1987/
14.няма Договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура.
15. НЯМА И СХЕМА ЗА ДЕЛБА НА СЪСОБСТВЕНАТА НЕЗАКОННА НАСЛЕДСТВЕНА КЪЩА ИЗДАДЕНА ОТ ОБЩИНА АЙТОС ПРЕЗ 2010г . КОЕТО Е БИЛО АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО......БЕЗ ТАКАВА СХЕМА ЗА ДЕЛБА НОТАРИУС БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 НЕ Е ИМАЛ ЗАКОННОТО ОСНОВАНИЕ ДА ПРАВИ ДЕЛБА НА НАСЛЕДСТВЕНИТЕ ИМОТИ на 24.08.2010г. В АЙТОС И с.ЧЕРНА МОГИЛА и много други.
Трябваше ли прокурор МИЛЕНА СТОЙЧЕВА-ГЕНЧЕВА от РП-Айтос 18 месеца да ги прикрива тези ЗАКОНО НАРУШЕНИЯ на нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 и прокурорите ЕЛГИНА ЧАЛЪМОВА от ОП-Бургас .....и ЕМИЛ ХРИСТОВ от АП-Бургас да и ПОМАГАТ .
18 месеца ПРОКУРАТУРАТА в Айтос и Бургас са се опитвали да ПРИКРИЯТ злоупотребите на нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324, наследниците на ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ ,и СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА/съпруга и вдовица на ТЕНЮ ТЕНЕВ/ ...но НЕ И СЪПРУГА И НАСЛЕДНИЧКА КАТО СЪПРУГА НА ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ.
Трябвало ли е и нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 и ПРОКУРАТУРАТА да ме ДЪРЖАТ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ само защото съм беден и НЕ съм предложил "ПОДКУП" на прокурорите.
Защо прокурор МИЛЕНА СТОЙЧЕВА-ГЕНЧЕВА НЕ МЕ ПОПИТА......аз щях да и помогна и да и кажа къде да отиде да провери /лично/ и какво да направи за да РАЗКРИЕ ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА и да РАЗКРИЕ ЯВНИТЕ ИМОТНИ ИЗМАМИ с наследствени имоти на нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324,СВИЛЕН ЯНЕВ ./съдия по вписванията на РС-Айтос/ ,наследниците на ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ ,и СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА.
А ОТНОСНО ИЗЯСНЯВАНЕ НА ФАКТИТЕ .....аз доколкото знам "УЖ" някакъв СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА от СВ към РС-Карнобат периода 2009/2010год. ,който работил и като АДВОКАТ в същото време в Айтос /периода 2009...2010г./ и е бил много близък приятел на нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 е ходил по институциите и е УЗАКОНЯВАЛ сградата и са му платили няколко хиляди затова,че я е УЗАКОНИЛ през 2010г.. Като аз лично дадох сумата от 500лв на Величка Костадинова Тодорова,като дължима сума за УЗАКОНЯВАНЕ НА МАСИВНАТА СГРАДА/Москва №18/ от сестра и Цветанка Костадинова Тодорова ....сиреч Цветанка Костадинова Тодорова дължи 500лв за УЗАКОНЯВАНЕ НА КЪЩАТА, но тя не и ги даде ,а Величка Костадинова Тодорова беше казала,че докато не и се плати остатъка от 500лв от обща сума 1000лв за Цветанка К.Тодорова сделка няма да има, минути преди да положим подписите си пред нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 отвън малко по-надолу от входа на кантората му пред 3 трима свидетели ,защото общо бяхме 5 пет човека /Розалина,Величка,Цветанка,Таня и аз Милен Йо.Петров/ съм и платил сумата 500лв като и дадох 10 банкноти с номинал от 50лв което прави обща сума 500лв за УЗАКОНЯВАНЕ ....а се оказа ,че сградата е все още НЕЗАКОННА и ЗАСТРАШАВА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО МИ ....и ПРОКУРАТУРАТА ГО ЗНАЕ ,НО ГО ПРИКРИВА И НЕ СЕ ВЗЕМАТ НИКАКВИ МЕРКИ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори