×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БМФ Порт Бургас стана първото пристанище у нас, лицензирано по новия закон за акцизите


БМФ Порт Бургас стана първото пристанище у нас, лицензирано по новия закон за акцизите
Веднага след обнародването на измененията в закона са изготвени проекти и технологични схеми с определени контролни точки
31 Май 2018, Четвъртък, 14:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Само за 6 години тук са инвестирани близо 100 милиона евро за техника и инфраструктура

БМФ Порт Бургас ЕАД, като пристанищен оператор, е изцяло технически подготвен за прилагането на новите изисквания за наблюдение и контрол на въвеждането и приемането на енергийни продукти в пристанищните складове, каза днес на пресконференция изпълнителният директор Борис Балев.

През август миналата година бяха приети изменения на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Те изискват всички, които приемат, разтоварват, съхраняват или извеждат енергийни продукти от пристанища и митнически складове, да използват средства за измерване и контрол, който да се осъществява в реално време.

Промените влязоха в сила на 1 януари 2018 година, но бе даден 5-месечен гратисен период, който изтича днес – 31 май 2018 година.

“Ние изпълнихме всички изисквания и мисля, че сме единствения пристанищен оператор в България, който е лицензиран по този нов закон”, допълни Борис Балев /в средата/.

На територията на БМФ Порт Бургас ЕАД се приемат три вида акцизни товари – газьол, който се разтоварва на терминала към 20А корабно място в „Бургас Изток-2“, втечнени въглеводородни газове (ВВГ) – на терминала към 20Б корабно място и енергийни насипни продукти – кокс и въглища.

Веднага след обнародването на измененията в закона през м. август 2017 г. в дружеството са изготвени проекти и технологични схеми с определени контролни точки.  Монтирано е сертифицирано техническо и технологично оборудване за въвеждането на системата за наблюдение и контрол в реално време и за предаването на данните към Агенция Митници по електронен път.

На 29.12.2017 г. в БМФ Порт Бургас вече са монтирани точки за контрол в терминала за разтоварване на газьол, одобрени от Митница Бургас, с всичките възможности за функциониране и предаване на данни в реално време, съгласно изискванията на закона.

Проведени са и тестове за работата на системите в реална ситуация. Това става при обработката на танкер Assia от трети до пети март 2018 г. на 20А корабно място. Тогава измерването на въведеното количество продукти е извършено, тестово, за първи път  чрез новата система за наблюдение и контрол.

На 29.05.2018 г. е издаден Протокол за извършена проверка № А 552 от 29.05.2018 г. от Митница Бургас за констатиране съответствието на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД  с изискванията на ЗАДС. “От тази дана ние като пристанищен оператор приемаме енергийни продукти при функционирането на системата за наблюдение и контрол в реално време и подаване на данни към БАЦИС (Българска Акцизна Централизирана Информационна Система)”, каза пред журналисти Борис Балев.

На 29 и 30 май на терминала е разтоварен МК „Азов Маринер“, като измерването на въведеното количество продукти на ж.п. цистерни е извършено чрез новата система за измерване, наблюдение и контрол. Предвижда се и още една модернизация на системата в съответствие с нормативната уредба.

Новият терминал за обработка на втечнени въглеводородни газове – пропан, бутан и пробан-бутан, въведен в експлоатация през м. януари 2015 г., е  оборудван при всички разтоварни точки на вход и изход с измервателни съоръжения, отговарящи на новите изисквания, още при самото му изграждане.
Така след измененията на ЗАДС е било достатъчно единствено да се извършат нужните процедури за одобряване на точките за контрол от митническите органи, стана ясно на пресконференцията.


Извършени са тестове в реални условия. На 14 май 2018 година Митница – Бургас е издала протокол, че монтираните средства отговарят на изискванията на Наредба № Н-1 от 22.01.2014 г.

Електронни автокантари за контрол на насипните енергийни продукти са монтирани и работят още преди влизане в сила на новите текстове на ЗАДС. Към момента те вече са одобрени от митницата.

От януари 2012 година досега БМФ Порт Бургас е инвестирало над 99 милиона евро за техника и инфраструктура, като само за изграждането на ВВГ-терминала са изразходвани около 6 милиона евро.

 


В категории: Бизнес


14
Коментара по темата
14.
Бс
01.06.2018 09:46:19
0
0
А защо в централното пристанище няма кораби и работа?!
13.
БУРГАС до Петър
01.06.2018 08:35:05
0
3
Нищо не си разбрал.Държавата не е инвестирала и 1 лев.Това е частно пр-ще "БМФ ПОРТ БУРГАС".Нищо общо няма с държавното пристанище."БМФ ПОРТ БУРГАС"ЕАД е по концесията на братя Домусчиеви и те инвестират пари.
12.
Петър
01.06.2018 06:20:22
1
4
Доколкото разбирам Държавата е инвестирала 100 млн. евро за 6 години в Държавното предприятие! Лошо не виждам, освен ако тази инвестиция не се възвърне! Лошо ще е, ако това не е инвестиция, а дълг, при това неоправдан (ако инвестицията не може да се възвърне, и няма инвестиционен план, то загубите ще достигнат поне 500 млн.). Та, не разбирам кое му е похвалното?!
След 5 години ако се възвърне инвестицията, тогава се пъчете, ако ли не?! Ко праим? Вие ни задължавате, Ние изплащаме дълговете!?
11.
Gergi
31.05.2018 23:31:46
0
5
Смешна....
Измислена дьржава ...
Море има ! История има - Най-великата на Европа !
Исторически и археологически - Доказано !
Прекрасни планини....
Територия с Най-добрите извори на лековити води !
Родината на Орфей и боговете !
Там - кьдето се е раждала цивилизацията !
Там кьдето половината свят е получил словото и вярата си ....
В какво гето и молещо снихнождение превьрнахте Моя Народ и моята Велика Дьржава ?!
За това ли гинаха дедите ни ?!
Нямате ли срама ве - наследници , по тая Дьржава - на времето ?!
Кьде е Бьлгарския ви дух - на тия 300 Спартанци , дето разбиха империята?!
На воеводите дето разбиха и другата имрерия?!
Няма ги !
Няма ги вече Бьлгарите !
Станаха - имигранти !
Защото сама птичка - пролет не прави !
Спете още !
Спете и не плачете че вся Европа ве има за втори и трети коловоз !
10.
Кос
31.05.2018 23:29:45
0
4
да са живи и здрави домусчиеви . Ама да го махат този наркотрафикант Сергей и свитата му цигански наркоманчета!!!
9.
реалист
31.05.2018 23:05:18
1
2
В магазините след зоната за сигурност продават цигари без бандерол от много години насам в неограничени количества и за полети без значение до къде. Това е едно огромно престъпление ощетяващо държавата с десетки милиони на сезон. Тва е всичко е един фарс
8.
Капитан
31.05.2018 21:59:43
1
9
А корабите къде са, че нещо не се виждат на пристана?
Изчезнаха. Отдавна, много отдавна корабите чакаха с дни на рейда за да пристанат. Сега, се оглеждат за някой кораб, че инак инвистицията започвабда прилича на кражба!
7.
Alito
31.05.2018 21:58:17
0
2
Поредия фишек , аба да сме живи и живи.
6.
spas
31.05.2018 21:16:48
0
7
я кажете че финнсирането е осигурено от Шеврон по проект и като приключи проекта всичко остава за БМФ подарък, а не да заблуждавате че някой български бизнесмен инвестира. Инвестира някой друг, българина изпълнява на завишени цени и краде.
5.
Осман паша до 4
31.05.2018 20:47:06
10
1
Много си малък,за да ти дават обяснения.КИРИЛ И ГЕОРГИ ДОМУСЧИЕВИ са инвеститорите.Те плащат заплатите на 1000 служители.И ако и ти си от недоволните,свободен си за трудовата борса.
4.
Дурмус Бей
31.05.2018 20:12:48
1
6
Да кажат кой ги инвестира. Не е зализания, потока ги инвестира и подобни. Нашия не си мърда пръста. Чукча инвеститор не предприемач.
3.
много сериозно се замислям
31.05.2018 20:11:09
2
5
дали кмета вече не е милиардер
2.
Оператор
31.05.2018 19:50:23
2
1
Еееееее,най после,откога чакам,и какво от това,далаверка,а???
1.
f
31.05.2018 19:24:17
3
4
Tova dobre, obache daite snimka na pristanisteto v Hamburg i Shanghai da vidim kak te mogat da imat 2500 krana a nie samo 20.

Ne ste ambiciozni!!!! Ne prodavate. Iskam da imate raztej kum 100% na godina sled kato tolkova godini niamashe raztej. Naemete konsultanti da vi trenirat.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бавят визите на работниците от Шри Ланка, Узбекистан и Киргизстан за Слънчев бряг Бавят визите на работниците от Шри Ланка, Узбекистан и Киргизстан за Слънчев бряг Проблемът е породен заради липсата на достатъчно кадри в консулски служби Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова
Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори