×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България в топ 5 на предпочитаните дестинации за руските туристи


31 Май 2018, Четвъртък, 18:08 ч.

Подготвяме обявяването на 2019-а за година на туризма на Русия в България и на България в Русия

България е в топ 5 на предпочитаните от руснаците туристически дестинации и има голяма база за растеж в броя на посетителите от федерацията у нас. Много важни са стъпките, които бяха подкрепени на високо политическо ниво от премиера Бойко Борисов и президента Владимир Путин в настоящата геополитическа обстановка и конкуренцията на страни като Турция и Египет.

Това заяви пред медии в Москва министърът на туризма Николина Ангелкова след разговорите в рамките на посещението на българската правителствена делегация начело с българския министър-председател. На срещите бе отбелязано отново, че нашата страна предлага изключително качествен туристически продукт особено за семеен и детски туризъм. Задържаме и позицията на първо място за търсене в тези направления според оценката на „Нешънъл джиографик травълър“, допълни тя.

Министър Ангелкова имаше среща и с министъра на културата на Руската федерация Владимир Мединский, в чийто ресор е и сектор туризъм. Тя разговаря и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм (ФАТ) Олег Сафонов. Имаме прекрасни отношения с г-н Сафонов и отново потвърдихме доброто взаимно сътрудничество за развитието на различни видове туризъм.

Освен към ключовия морски отдих посетителите от Руската федерация проявяват много голям интерес и към поклонническите, културно-историческите, балнео- и СПА, фестивалните и други специализирани услуги. Да не забравяме и детските лагери, които имат дълги традиции в нашите отношения, подчерта министър Ангелкова.

Тя припомни, че последните години, особено 2016-а, бяха рекордни за посещенията на руски туристи в България. Тогава имаше около 20 процента ръст, за миналата година запазихме тази устойчивост. Надяваме се през 2018-а да успеем да затвърдим тези резултати и да имаме около 550 хил. руски туристи, каза още тя.

Поехме като ангажимент да организираме съвместни инициативи и в България, и в Русия на двете министерства и ФАТ, но най-важното е, че получихме изключителната подкрепата и на премиера Борисов, и на президента Путин за това колко е важно да се развива туризмът, коментира Ангелкова.

Те подкрепиха нашето предложение да обявим 2019 г. за година на туризма на Русия в България и на България в Русия и на тази база предстои да подпишем специална програма до края на годината. Това се случва за първи път изобщо в отношенията между двете страни и съм убедена, че допълнително ще стимулира сектора. Вече имаме потвърждение за посещение на Олег Сафонов през есента в България в рамките на Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, който организираме, и тогава ще обявим официално взетото решение, стана ясно от думите на министъра.

Николина Ангелкова поясни още, че по време на срещите между премиера Борисов и президента Путин е било изтъкнато колко важна и сигурна дестинация е България за руските туристи. Благодаря изключително за подкрепата и на двамата, защото това ще допринесе още повече за стимулирането на туристопотока. Информирах нашите домакини, че стартираме специална комуникационна кампания от 1 юни за руския пазар по всички медийни канали. Получихме много положителни отзиви и подкрепа за нашата работа с регионите на федерацията. Фокусираме активно нашите двустранни отношения с тях, защото има подчертан интерес към България не само от големите градове, допълни българският министър.



5
Коментара
Флагман.БГ Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете 10/06/2024, Понеделник 07:17 2
Флагман.БГ Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Междинни резултати при 12 % обработени протоколи 10/06/2024, Понеделник 01:22 4
Флагман.БГ Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха 10/06/2024, Понеделник 01:07 6
5
Коментара по темата
5.
баба Мара от пазара
02.06.2018 11:24:09
0
1
Истината е, че от "гладни" кучета файда няма. А, 90% от руските туристи са точно такива. В путинова Русия тече реставрация на социализма, опитват се да изкарат от гроба и реанимират СССР. Така че това са т.нар. соц. туристи, каквито бяха навремето и повечето българи. Тия, които ходеха на екскурзии в соц. лагера (на Запад не пускаха), зяпаха по улиците и си брояха стотинките, като изпращаха по някоя-друга картичка на родата и купуваха няколко евтини сувенира.
Ще ви разкажа един страр виц, който е точно по темата.
"Отишъл един нашенец през СОЦ-а на екскурзия в Италия. Изтървали го някак си комунистическите копои, и той отишъл на екскурзия. Обикалял цял ден по улиците, но се скапал и накрая се престрашил и седнал в едно кафене. Поръчал си най-евтиното - кафе и вода. Там една италианка го харесала и дала да се разбере, че проявява интерес към него. Но, нашия човек я игнорирал и си правел пълен пас. Тогава италианката се обидила и попитала:
- Педерасто? Нашият - не,не, не.
- Импотенто? Нашият - не, не, не.
Тогава нашият човек станал от масата и обърнал с хастара навън празните джобове на панталона си.
Мацката разбрала и казала - Ааа, туристо социалиста."
И ще завърша с това, което започнах. Истината е, че от "гладни" кучета файда няма. А, в случая не само гладни, но и с болшевишка и великоруска отрова в главите.
4.
аналитика
01.06.2018 09:24:49
0
2
съжалявам но истината е тази -у нас идват руснаците които се излъгаха и си купиха апартаменти ,идват и техни клиенти на които лятото отдават под наем ,първите правят опити да си продадът имота и повече да не стъпят у нас ,тези под наем едвали ще повторят.Потока на руски туристи вече е насочен към турция ,бали,тайланд,тунис ,Египет и къде ли не .
3.
до 2
01.06.2018 07:57:15
0
0
Ами май си прав. Има ли по-голяма лъжкиня от тая министърка на мутрите.
2.
Да бе да
01.06.2018 07:06:42
0
3
Навсякъде се говори за отлив на руски туристи, а тук топ 5 били. Май се оплетоха здраво в лъжи.
1.
300
31.05.2018 20:40:02
0
2
Expensive tickets.... Very much!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи Все още не са въведени данните от Айтос, Сунгурларе, Руен, Карнобат, Средец и Несебър 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата Опцията „Не подкрепям никого” в бюлетината за национален парламент са избрали 20 109 души от отишлите до урните Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Причината - двойният вот, който е затруднил членовете на секционните избирателни комисии Безсънна нощ в Арена Бургас, много грешки допуснати в изборните протоколи Безсънна нощ в Арена Бургас, много грешки допуснати в изборните протоколи Всички хора, които бяха извозени до залата и настанени благодарени на организацията с Община Бургас и РИК, каза Фани Семерджиева Ракът ще се влюби, а Овенът да обуздае апетита си Ракът ще се влюби, а Овенът да обуздае апетита си Хороскоп за деня – 10 юни 2024, понеделник  Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Изненадващо висок резултат за „Величие“ от градските секции в Бургас – близо 7 % Паралелното преброяване потвърди бомбата, "Величие" влиза в НС Паралелното преброяване потвърди бомбата, "Величие" влиза в НС Според данните ГЕРБ-СДС печели националните избори с 24,5%, втори са ДПС - 15,8% След първите резултати: Отчита се сериозен отлив от ПП-ДБ След първите резултати: Отчита се сериозен отлив от ПП-ДБ Според данните на агенцията на база екзит полове ПП-ДБ са запазили едва 79% от избирателите си в сравнение с изборите през април миналата година Първи междинни резултати от РИК Бургас за гласуването в региона Първи междинни резултати от РИК Бургас за гласуването в региона ГЕРБ дърпа убедително още на старта – с 36,31 %, ДПС -13,99, ПП-ДБ – 8,33 % Вижте кои ще са 17-те български евродепутати Вижте кои ще са 17-те български евродепутати ГЕРБ праща петима в ЕП, ПП-ДБ - 3 или 4-ма
Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Ето как броят бюлетините на живо Ето как броят бюлетините на живо През специална платформа всеки може да проследи процеса в секционните избирателни комисии Битката за Народното събрание: ГЕРБ спечели изборите, ПП и ДПС на кантар за второто място Битката за Народното събрание: ГЕРБ спечели изборите, ПП и ДПС на кантар за второто място Гласовете от чужбина ще са решаващи
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори