×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Глобяват родителите на момчетата с нацистки символи


Глобяват родителите на момчетата с нацистки символи
Двете момчета бяха снимани по време на мача "Левски" – "Славия"
11 Май 2018, Петък, 11:56 ч.

В момента се издирва самоличността на двете деца и техните родители

Ако децата от снимката на мача "Левски" - "Славия" са били непридружени, на родителите им може да бъде наложена глоба от 300 до 500 лева. Това съобщи за "Здравей, България" по Нова телевизия Стефка Илиева от ДАЗД по повод снимката, на която се виждат две деца, които се разхождат голи до кръста на пистата на стадиона, а върху телата им са изписани нацистки символи и нецензурни послания, характерни за ултрасите.
Агенцията за закрила на детето се самосезира по случая и започна проверка заради снимката, която е направена по време на мача „Левски” – „Славия”. В момента се издирва самоличността на двете деца и техните родители. Когато тя бъде установена, своевременно ще се предприемат мерки.
"Социалните работници имат правомощия да работят директно с децата и родителите. Следва консултиране на родителите, както и при необходимост, насочване на същите за оценка на техния родителски капацитет и предприемане на действия за повишаване на същия", поясни старши-инспектор Илиева.

В категории: Животът


3
Коментара по темата
3.
българин
11.05.2018 10:49:51
1
6
Това, че в обществото има загриженост относно употребата на нацистки символи е добре. Само че, казаната на половина истина е по-лоша и от лъжата. Или казано по друг начин в нашето общество все още има хора, които се правят на „умрели лисици“, защото така им изнася. Най-вероятно за да прикрият престъпното си минало – своето и на своите предци! И е добре, че има хора (като коментар №2), които виждат опитите за груба манипулация и стремеж за реабилитация на комунистическата идиология, която е толкова престъпна, колкото и нацистката, но е взела много повече жертви. Има ли още някой в България, който да не знае, че комунистическият режим е обявен за престъпен от Н.С. със специален закон? Ами тогава, щом комунистическият режим е престъпен, какви са неговите символи? Престъпни разбира се. Да не би да става дума за раздвояване на личността и да е нужна намеса на психиатрията? Комунистическият и нацисткият режим са престъпни, и когато се използват нацистки символи сме готови да ги порицаем и накажем, а за комунистическите символи си затваряме очите и се правим на „умрели лисици“.
Комунизмът и нацизмът са двете страни на една монета. Тези две престъпни идеологии се базират на учението на Маркс и Енгелс в което (казано накратко) се казва, че за постигането на един по-добър свят трябва да бъдат изтребени непълноценните (по-низшите) хора и цели народи. Много комунистически (тогава социалистически) интелектуалци подкрепят (и пропагандират) изтреблението, и дори един от тях – Бърнард Шоу – призовава за изобретяването на газ, с който да се убива „хуманно“. По-късно този газ наистина е открит. Нацистите наблягат на изтреблението по етнически признак, а комунистите – на изтреблението по социален признак. Казано по-„нагледно“ – при нацистите един човек ще бъде убит, защото е евреин, а при комунистите – същият човек ще бъде убит, защото е буржоа (магазинер, хотелиер, търговец, фабрикант). Който иска да узнае повече подробности, може да ги види в прекрасния филм „История на СССР“ виж тук: https://www.youtube.com/watch?v=9po73BlvBnk
Нищо добро не очаква тия хора или народи, които роптаят срещу нацистките символи, а при вида на също толкова престъпните комунистически символи си обръщат главите встрани и оставят престъпниците в буквалния и преносен смисъл да си „веят байряците“.
ПОЗОР!
2.
aphex
11.05.2018 09:08:17
6
16
Тия дето си обличат децата в униформи на Червената армия и ги карат да носят портрети на Сталин , няма ли да ги глобят?
1.
k
11.05.2018 09:06:19
2
4
те това са говедата от подхуене.най-арогантните фенове,расисти,комплексари и надути самодоволници със самочувствие на най-големите,ама без покритие.пълни лузъри
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тези кадри ще ви пленят! Ново видео показва очарованието на Царево - мечтания в синьо Тези кадри ще ви пленят! Ново видео показва очарованието на Царево - мечтания в синьо Разнообразие във всички сезони, традиции, култура, море и планина - една община, а толкова много богатства Пребиха брутално момиче в училищен двор Пребиха брутално момиче в училищен двор Млатили са я три девойки и едно момче, биячите са снимали всичко с телефон, СДВР работи по случая Следващата седмица ни чакат жеги до 41°, морската вода ще е 23° Следващата седмица ни чакат жеги до 41°, морската вода ще е 23° Синоптик: Българите, които ще са на морето, ще са щастливци Линда затвори сладкарницата, ето защо жената на Кирил Петков хлопна кепенците Линда затвори сладкарницата, ето защо жената на Кирил Петков хлопна кепенците Причината за това не е фалит или някакъв друг проблем, а ремонт Д-р Спасимир Иванов постигна нещо уникално - обедини футболен Бургас Д-р Спасимир Иванов постигна нещо уникално - обедини футболен Бургас Мениджърът днес представи труда си - "Футболната история на Буртас 1894-2024" ЦИК поискали от столичния кмет да унищожи книжа, с който можело да се фалшифицира вота, той отказал ЦИК поискали от столичния кмет да унищожи книжа, с който можело да се фалшифицира вота, той отказал Той отговаря с писмо, че ролките можело да му потрябват Хип-хоп титани се събират на Морската гара в Бургас през август Хип-хоп титани се събират на Морската гара в Бургас през август Програмата на фестивала ще започне на 23 август (петък) с C-BLOCK, TURBO B, DOWN LOW, Румънеца и Енчев, DJ MARTI G и други Пияното Хриси от „Ергенът” се издаде, че имало гадже още преди шоуто Пияното Хриси от „Ергенът” се издаде, че имало гадже още преди шоуто Христиана от „Ергенът” отпразнува година от връзката си с последния си любовник Ще получим място в 50-ото Народно събрание и ще изпълняваме ролята на силна опозиция Ще получим място в 50-ото Народно събрание и ще изпълняваме ролята на силна опозиция В България отдавна се води дълга и целенасочена война срещу синдикализацията на работниците, за да може да върлува сивия сектор, каза Иван Кирилов, който води листата на „Солидарна България” в Бургас 4% ръст на обявите за работа във всички сектори, спад има само при ИТ 4% ръст на обявите за работа във всички сектори, спад има само при ИТ Най-голям е ръстът в хотелиерство и транспорт
Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс" Путин събра световните медии, за да обяви нещо важно за САЩ Путин събра световните медии, за да обяви нещо важно за САЩ На срещата Путин е заявил, че не очаква резултатите от президентските избори в САЩ през ноември да доведат до промяна в политиката на Вашингтон към Москва, но не изключва тази възможност
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори