×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парад на знамената и редица други събития в Бургас - вижте пълната програма за 9 май


08 Май 2018, Вторник, 19:47 ч.
Автор: Флагман.бг

От Общината канят всички желаещи да станат част от европейския празник на града


За поредна година Община Бургас и Областен информационен център - Бургас ще отбележат с поредица интересни събития и инициативи 9 май - Ден на Европа.

Утре в ефира на БНР-Бургас ще бъдат отразени реализираните проекти с европейски средства в областта и перспективите за развитие. Награждаване на победителите в конкурса за ученически проект "Европа - предизвикателството за моята кариера", проведен в партньорство с Центъра за кариерно ориентиране и консултиране, ще се състои в 13:30 ч. в залата на Център за личностна подкрепа и развитие /ЦПЛР/. Дебат "Бъдещето на Западните Балкани", с участието на възпитаници от Търговската гимназия, ще се проведе от 15:00 ч. в училището. В Деня на Европа две изложби - "Пътуване в Европа" и "10 права в ЕС", изготвени от Областен информационен център - Бургас, очакват своите посетители в градовете Камено и Средец.

В същия ден от 10:30 ч. доброволци от инициативата "Бургас харесва младите", с участието на ученици АЕГ "Гео Милев" и фанфарен оркестър към Търговската гимназия, ще преминат от Пантеона до Експозиционен център "Флора" в шествие-парад на знамената. От 11:00 ч. ще започне младежки форум "Предимството да бъдеш информиран". В него ще вземат участие представители от младежки екип "Европа", сдружение "АСУ Делфи" Бургас и фондация "Астика". Акцентът ще падне върху настоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Ще бъдат дискутирани и възможностите за включване на бургаски младежи в дейности и инициативи, с участието на доброволци от Европейска доброволческа служба. Вторият модул на форума ще представи Бургас като културна дестинация в Европейската година на културното наследство.

Отново на 9 май от 18:00 ч. в залата на Областна администрация Бургас НЧ "Фар 1946" - Бургас представя празничен концерт на вокалните групи и школите по пиано, посветен на Деня на Европа и Европредседателството. В същото време с "Ода на радостта" Бургаският духов оркестър ще посреща минувачите на открита сцена до "Часовника".

Програмата на 9 май продължава с общоевропейската "Нощ на литературата". От 18.00 в четири "четящи гнезда" небезизвестни личности ще четат откъси от интересни книги. Местата са: BarBossa, Кафе-книжарница "Екслибрис" /експо център "Флора"/, Craft shop Papa Beer и книжарница "Хеликон".

Събитието се организира съвместно с Чешкия културен център в София, културни институти и посолства на страните членки на Европейския съюз.

Заедно с Община Бургас в инициативата се включва и Регионална библиотека "П. К. Яворов". В брандирания от нея с ликовете на известни писатели автобус № 9,  движещ се по линията от ж.к. "Меден рудник" до ж.к. "Славейков", на пътниците ще се раздават за четене откъси от култови книги.

Честванията по повод Деня на Европа ще продължат и на 10 май. Стартът ще бъде даден с "Велообиколка на ЕвроБургас", като част от Деня на отворени врати по проекти с европейско финансиране. Събитието е част от европейската кампания "Европа в моя регион 2018", която се провежда във всички страни от Европейския съюз. Велообиколката ще започне в 13:00 ч. с начална точка Морска гара. След това ще се премине през обновената част на Морската градина, Бизнес инкубатора, Морското казино, Стената на приказките и ще приключи на Експозиционен център "Флора". След това от 14:00 ч. във Флората ще се проведе европейски пленер "България в Европа", с участието на ЦПЛР, където малки майстори на четката ще покажат приноса на ЕС в Бургас през своите очи.

Концерт на талантите от Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" ще отбележи края на събитията, посветени на Деня на Европа в Бургас. Той ще започне в 18:00 ч. на откритата сцена до "Часовника".

Община Бургас има удоволствието да покани всички желаещи да станат част от европейския празник на града!

В категории: Бургас


9
Коментара
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
9
Коментара по темата
9.
ПОЗОР
10.05.2018 11:20:27
0
0
ПОЗОР! ПОЗОР! ПОЗОР!
Позорно е в България да се вее знамето на руските пияни окупатори.
Позорно е да се слагат цветя на паметниците на окупатора! Тези паметници са построени от престъпният комунистически режим – обявен за престъпен от Българското народно събрание със специален закон.
Всички умрели в България руски окупатори са разстреляни от НКВД за мародерство или са пукнали от кражби и мародерство като отровилите се в Бургас с технически спирт „освободители“-окупатори.
Позор за мародерите!
Защо бе малоумници развявате скапаното руско знаме на 9 май в чест на някаква си победа. Ами че тогава Русия не беше суверенна държава, а скапана съветска република. Т. нар. "победа" е на СССР и неговото знаме е кървавочервено със сърп и чук.
Малоумна поклонническа измет!
8.
До 6
09.05.2018 13:39:47
0
1
Втората световна война джедърче , приключва с безусловната капитулация на Германия , която се подписва КЪСНО ВЕЧЕРТА на 8 май в Германия ! По същото това време , поради часовата разлика , в Москва вече е малко след полунощ , а датата е 9 май ! Да , Япония все още не е капитулирала , но войната след 09 май вече далеч НЕ Е световна ! Понаучи малко история , и не ни учи плийс къде да ходим ! Щото ако утре Вашите марионетки обявят война България срещу Русия - ( както вече НЕВЕДНЪЖ се е случвало ) , ти нищожество такова ПЪРВИ ще си обереш крушите и ще офейкаш ! Щото си жалък страхливец ! Защо ли нямам спомен КЪДЕ точно се изпокриха Келешите като теб , когато Червената Армия влезе в БГ през 1944 г ? Тогава съпротива нямаше НИКАКВА ! Няма да има и сега ! Щото ако трябва , ние ПАК ще посрещнем Братушките с хляб и сол ! Както ВИНАГИ си е било !!!
7.
до 1 и 3
09.05.2018 13:10:50
1
0
Мурзилки,
Втората световна война свършва на 2 септември 1945. И въбще пишете по-грамотно!
Като не ви харесва тук - грабвайте чемоданите и марш в Русия, страната на православния комунизъм!
6.
до 3
09.05.2018 12:30:04
2
2
Присъединявам се към това мнение! "Ден на Европа"е измислен "празник" . Лицемерните еврочиновници се крият зад празни декларации, от безпомощност! Истинският победител е Русия и с право празнуват в цялата страна! Какъв парад направиха, браво! Мощ и величие! А нашите медии джавкат, "ден на Европа"... А "парада", на 6-ти май.... жалки сме, боли ме !
5.
До Пламен ДИМИТРОВ - звено АНТИКОРУПЦИЯ
09.05.2018 09:23:34
0
3
КМЕТА Васил ЕДРЕВ малко остана да ме заблуди и ИЗМАМИ да му дам "ПОДКУП " за да ми покаже СТРОИТЕЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ на една НЕУЗАКОНЕНА,НЕЗАКОННА КЪЩА с административен адрес Айтос ,ул.МОСКВА 18 от която къща ,но при нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 на 25.9.2015г купих 2втори жилищен етаж ( без ток,без вода, без дограма, в изоставен и недовършен ГРУБ СТРОЕЖ ) на доверие без да проверя и изискам документите от продавачките ( МАЙКА И НА ЖЕНА МИ И ЛЕЛЯ И НА ЖЕНА МИ).
Т.е. изцяло се доверих на " ПРОФЕСИОНАЛИЗМА " на скандално известния от миналото нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324.
4.
Че кръвта вода не става ...
08.05.2018 22:43:42
4
4
Ден на Европа ли ?
По скоро санитарен полуден на ЕвроГейското лицемерие и подлост !
Н'екъв си чиновник подписал нек'ва си декларацийка за н'екви си въглища !!!
И това разбира се според джендърясалите трябва да бъде достатъчно за да потули и заличи ВЕКИКАТА ПОБЕДА над Хитлерофашизма !!!
Съвсем свободно и демократично Ви казвам : М'ната Ви !!!
Аз ще празнувам ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА и ще гледам ИСТИНСКИ ( а не ретро ) военен парад !
Слава на Братския Православен Христиенски Народ !
Слава России !
3.
бай Добри
08.05.2018 22:06:57
0
2
Утре е Ден Пабедай, каква ти Европа какви ти измислени празници ви гонят бре крадливи гербери. Задължително ВСИЧКИ пред малкия екран и да гледате ПАРАДА на РУСИЯ. Бог да пази Бургас –,, от управата най вече ,,. Амин.
2.
Специалистът
08.05.2018 20:54:45
0
2
дано поне на 9,05,2018 един нотариус от айтос да не си позволи нчкой да направи някоя имотна измама при него и да не изгори някоя бедна душичка ,че аман от грешките му
1.
Jimmywolf
08.05.2018 17:48:01
8
14
Ден на Европа??? Наврете си го отзад деня на Европа. Ние празнуваме края на ВСВ, ще гледаме парада в Москва, ще празнуваме тяхната победа. Вие си наврете по едно еврогеЙско силно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори