×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Орязване заплатата на държавния елит с 19% и замразяването й, иска БСП


Орязване заплатата на държавния елит с 19% и замразяването й, иска БСП
Нинова настоява елитът да си намали рязко възнагражденията, Цветанов обясни, че това ще засегне и президента
19 Април 2018, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка-архив: Авторът)

Ще бъдат засегнати парламентът и още 19 институции, обясни Корнелия Нинова


БСП поиска намаляване на заплатите в 20 висши институции с близо 20%. Това стана ясно от изявление на Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

„Внесохме в деловодството на Народното събрание промени в правилника на парламента. С него намаляваме заплатите на депутатите от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. – заплатата, с която е приключило предишното Народно събрание”, заяви Нинова.
Намалението е с 18,95%.


Според Нинова заплатите в парламента следва да са фиксирани и да не се променят на всеки три месеца, както е в момента.
По думите й, изменението ще засегне още 19 органа в страната – това бил „политическият и административен елит в страната”, чиито заплати били обвързани с тези на депутатите.


„Кой друг в страната, освен политическият и административен елит, получава на тримесечие увеличение на заплатата си автоматично, според това дали расте средната заплата? Т.е. става въпрос за справедливост и за равни права и възможности в Република България”, обясни Нинова.

Друго предложение на БСП е за орязване на отпуските и ваканциите. „Червените” настояват парламентът да почива само на официалните празници. Лятната ваканция през целия август обаче БСП искат да остане.

„Казвам се Корнелия Нинова, а не Михаил Миков и провеждам политиката на новото ръководство на партията такава, каквато я разбирам”, обясни лидерката на БСП, след като репортер цитира старо изявление на Миков, че това е популизъм.

След въпрос на „Флагман” – за какъв срок следва да се замразят заплатите, Нинова отговори: „До края на парламента”.
За следващото Народно събрание трябвало да реши следващото мнозинство.
„Но аз мога едно нещо да гарантирам и ми го напомнете, ако съм тук в следващия парламент и ако БСП има мнозинство. Това ще е първото нещо, с което ще започнем, гарантирам – в следващия парламент
”, добави Корнелия Нинова.

След въпрос на „Флагман” нормално ли е заплатите на гражданите да растат, а на депутатите и политическия елит – не, Нинова попита: „На кои граждани растат?”
На лидерката на БСП беше припомнено, че възнаграждението в парламента е обвързано със средната заплата на гражданите.
„Така ли? С коя на гражданите са съобразени”, учуди се тя.
След това Нинова попита: „Добре, а защо да бъдат три, четири или пет средни?”


Депутатът от БСП Филип Попов пък изкоментира: „Това е само в публичния сектор, а не в частния сектор. В частния къде растат заплатите?”

Припомняме, че през последните две години възнагражденията в страната бележат двуцифрен ръст, който от БСП явно не виждат.

Искрен Веселинов от „Обединени патриоти” обясни, че те са готови за диалог по предложенията на БСП.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви също готовност за дебат. Той обаче е резервиран.


Цветанов обясни, че намаляването на заплатите би засегнало и президента, министрите, зам.-министрите и т.н.
Според него е по-добре в БСП да вземат пример от ГЕРБ и да отделят част от депутатските си заплати за благотворителност.

Той припомни и че страната бележи икономически ръст от близо 4%. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
8
Коментара по темата
8.
Петър
20.04.2018 07:44:25
0
0
До 1,
Факта, че не схващаш каква е ролята на даден Общински съвет, не означава, че той е излишен!
Ролята му на Съвет, който подпомага даден Кмет, защото той управлява посредством програма, е брутално манипулирана!
Дори най-запомнящите се Диктатори в световната История имат до себе си Съвет от разумни, а не от некадърни съветници! А, те са такива, защото ГЕРБ отвори кутията на пандора! Не може, проститутки, и престъпници да бъдат Съветници! Или може, но ще си берем последствията от пренебрежителното отношение към хората, които си избираме да ни Управляват.
p.s. Малките Общини издържат цяла Държава, така, че не смей да бръщолевиш простотии! Знаеш ли какъв БВП създават споменатите от теб Общини? Не говоря за публичните данъци!
7.
Петър
20.04.2018 06:20:13
0
0
До 5,
Не споменавай името му напразно!
Заплатите в частния сектор зависят от изповядваната Държавна политика!
Задай си въпросът, каква е тя, и с какво подпомага частното предприемачеството, и инициатива?
Единственият проблем за да не повишават заплатите в частния сектор е, че той липсва!
Или, шефовете ти са бушони, които плащат крупни подкупи на политически елик, или са част от него!
Ако искаме това да се промени, то това става с избори, на които не избираш престъпници и изроди.
Резберете го, или ще страдате много повече от неувеличаването на доходите в частния сектор.
6.
---
19.04.2018 15:26:11
0
1
На политическият елит да им се махне класът щом са на държавна издражка
5.
божеее
19.04.2018 13:57:32
1
1
кои заплати в частните фирма растът се пита, защото нито в нашата голяма компания, нито в някоя от компаниите в които работят мои приятели през последните 6 години не са пипани заплатите, айде стига прах в очите на хората измекяри
4.
N
19.04.2018 13:19:02
1
1
От 3600 на 3000 лв., голяма мизерия ги чака, ужас!!!
3.
Петър
19.04.2018 13:07:05
2
1
До даа,
Новият диктатор ли си?
2.
Въпросче
19.04.2018 13:03:09
3
1
А бе що не го направиха както бяха на власт?
1.
Дааа
19.04.2018 12:35:02
2
6
Добра идея, но се иска още! Премахване на общинските съветници от малки общини като Несебър, Поморие, Приморско, Малко Търново, които могат да се управляват от кмет и зам-кмет. Малоумщина е 20 съветника да обсъждат кой път да ремонтират или коя фирма да им смени дограмата , след като кмета сам може да прецени и да носи отговорност. В момента малките общини ударно продават общинска земя за да покриват заплатите на общинските си съветници. Това е източване на милиони от общините за заплати на търтеи, както и опит за безнаказаност чрез схемата за колективна отговорност!!!! На мен ми е чудно защо журналистите СПЯТ и подкрепят такова престъпно източване на общински пари чрез общински съвети, съставени от "наши хора"? Също така трябва да се премахнат поне 50% от данъчните и поне 25% от останалата администрация. Така в бюджета остават около 5 милиарда, които ще отидат за здраве, инвалиди, подкрепа на малкия бизнес
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори