×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд! Взеха книжката на трезвеник край Поморие, набедиха го, че е пиян


Абсурд! Взеха книжката на трезвеник край Поморие, набедиха го, че е пиян
Полевият тест показал 1.76 промила, но шофьорът Севгин Мустафа твърди, че не е близвал алкохол
29 Март 2018, Четвъртък, 11:40 ч.
Източник: Bnr.bg

Помолих ги за повторен тест на място, но ми отказаха, твърди мъжът


Полицията взела книжката и спряла от движение колата на шофьор, който е бил доказано трезвен, заради употреба на алкохол. За това сигнализира самият потърпевш, съобщава БНР Бургас. 

Севгин Мустафа е спрян от патрул на поморийската полиция край с. Бата през ноември. Следва регулярна проверка за алкохол, резултатите от която, изненадват учителя от руенското село Сини рид:

„По принцип – алкохол не пия. Отидох – тестваха ме. Аз не внимавах много, защото знам, че нищо не съм пил. Отдръпнах се и почнаха да се смеят „К‘во си пил, к‘во си пил“… Викам: „Нищо“. „Ела, ела, да видиш“. Показва ми дрегера – 1.76. Помолих ги за повторен тест, обаче ми отказаха. Направо почнаха – свалят номерата, взеха ми книжката…“, твърди мъжът.

Севгин е арестуван за 24 часа, наложени са му две заповеди, с които книжката му е отнета, а автомобилът е спрян от движение. Резултатите от кръвната проба показват, че той не е употребявал алкохол. Досъдебното производство срещу него е прекратено, поради липса на престъпление, а административният съд отменя и двете заповеди, поради същия факт.

Книжката му е върната, но полицията обжалва двете решения пред ВАС, коментира неговият адвокат Георги Михов:

„Той не може да ползва автомобила, не може да го продава, не може да го спира от движение. Дължи и данъци за това. Има винетка, която е купил. Платил си е таксата. Ще съветвам клиента си да предяви иск по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани“

До решението на върховния съд, Севгин не може да ползва автомобила си, а то ще излезе, според практиката, след около година, делата още не са насрочени.

В категории: Поморие , Животът


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
пее..ради , сър
08.04.2018 20:54:35
0
0
Практиката е да слагат тампон със спирт .При проверка поисках да менят пред мен тръбичката , побесняха , но като я сваляха тампона падна.отървах акта , защото рушвети не давам , особено на полицаи. Дрлэжни са пред вас да сменят .
11.
До 1
31.03.2018 20:02:25
0
0
Тц не за 20-те заплати при пенсия и ставаш млад пенсионер и патрон с пачки в джоба.Пък за рушветите там няма кой да ги спре.Ни Боко ни Моко.
10.
Ех
29.03.2018 15:17:37
2
6
Когато, има сериозни санкций "държавата ни рекетира" а когато няма " беззаконие"
9.
*********
29.03.2018 15:08:05
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
8.
В
29.03.2018 14:56:33
1
11
случая процедурата е изпълнена точно,както е по закон.От тук нататък съда ще се разпореди,а не на журналята писаниците.Това не е концерт по желание ,две проби три проби.Дал си е кръв,излязъл е резулата съда ще реши
7.
aaa
29.03.2018 14:44:57
2
5
Няма перфектна система. За десетките водачи хванати да управляват автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици се радвате а сега плюете.
6.
факт
29.03.2018 14:30:57
3
16
Pреди много, много години още когато рушвета беше малко пари една сутрин отивам на работа с колата и ме спират сутринта 5,30 на спирката на трапезица. Гледат ме и си мислят че от някоя дискотека се прибирам и ме тестват. Седят под една мъждукаща лампа и се чудят: май е синьо ама май не е ааа синьо е пил си. И така 30 мин, а аз закъснявам за работя. Метнах им едни 20 лв. да ме пуснат и така си платих рушвет без да има за какво ама... ченге , катажия, държавен служител... все идиоти.
5.
До 2
29.03.2018 13:54:07
2
17
Гледаш,ама не виждаш!...."Резултатите от кръвната проба показват, че той не е употребявал алкохол"....Това прочете ли го?
4.
Ne SA NAQDAHA
29.03.2018 13:53:58
0
8
Ne sa nakradaha....da slagat globi..da pulnqt budjeta..Kato e otrizatelna kruvnata proba....Kakvo trqbva da sudi6 durjavata li?....Mnogo im razvarzaha razete na KAT?Ot kruvnata proba po VQRNA MQRKA NQMA....dregera hva6ta i na pasta za zubi...dava GRE6KI...mentova voda za izplakvane na ustata sa6to...
3.
KKK
29.03.2018 13:48:35
2
28
имаш адвокат. съди ги до дупка! за всичко - пропуснати ползи, накърнено добро име, неправомерно задържане и всичко, той адвоката знае. и разноските по делата също да ти платят! само така ще се научат, да се отнасят внимателно с хората! УСПЕХ!
2.
Гледам
29.03.2018 13:44:45
5
5
И не разбирам как е доказано трезвен след употреба на алкохол. Ами гледайте какво пишете бре!
1.
Мила родна картинка
29.03.2018 13:30:00
2
9
Правосъдие по Гробовски. Ми да беше им дал некой и друг лев бе пич. Та за еднада заплатка ли са станали катаджии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бавят визите на работниците от Шри Ланка, Узбекистан и Киргизстан за Слънчев бряг Бавят визите на работниците от Шри Ланка, Узбекистан и Киргизстан за Слънчев бряг Проблемът е породен заради липсата на достатъчно кадри в консулски служби Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова
Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори