×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлии от района на Старата поща: Живеем в страх заради дрогираните цигани, децата ни са в опасност (СНИМКИ)


Бургазлии от района на Старата поща: Живеем в страх заради дрогираните цигани, децата ни са в опасност (СНИМКИ)
Пенсионерите треперят от ужас, че ще бъдат нападнати от агресивни роми
11 Март 2018, Неделя, 14:38 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Те се смятат за недосегаеми, но е крайно време да бъдат изгонени оттук, смятат бургазлии


Циганите в района около Старата поща нямат страх от никого. Друсат се с лепило, напиват се с всякакви гадории и после стават много агресивни. Дори през деня ни е страх да преминем през градинките, а вечерно време е почти невъзможно! Това разказаха пред Флагман.бг бургазлии, живущи в жк "Възраждане" - около Старата поща, чийто район е превзет от ромите.

Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) стартира подписка за монтиране на повече камери около  проблемните точки, подобряване на уличното осветление, както и засилено полицейско присъствие там, където е необходимо. (ВИЖ ТУК) Целта е да се съберат 350 гласа, след което предложението ще бъде входирано в Община Бургас.

Репортер на Флагман.бг с един от мобилните екипи на ОЗБГ участва в събирането на подписи, за да разбере какво е мнението на бургазлии. Предложението за монтиране на още камери и подобряване на осветлението получи пълната подкрепа на хората, само за половин час бяха събрани над 100 подписа.
Оказа се, че хората от района са вдигнали ръце от циганската напаст и чакат институциите да вземат адекватни мерки, за да може веднъж завинаги да се разреши този проблем.

Пенсионерите ги е страх да излязат от домовете си не само вечерта, но и през деня. Неведнъж са били обирани, но най-много се опасяват да не бъдат нападани.

"Дрогират се и се държат неадекватно. Ако ми поискат пари, ще им дам каквото имам, само да не ме нападнат - от това най ме е страх", споделя възрастна баба от ул. "Хан Крум". Друга пък се оплаква от мръсотията по улицата, предизвикана от обитателите на градинката:

"Около медицинския център на "Хан Крум" може да видите всякакви боклуци - от презервативи до спринцовки - потенциална опасност от зарази. Не смея обаче думичка да им казвам. Те се мислят за недосегаеми".

Млада майка сподели, че се надява да се приложат мерките, за да бъде по-спокойна и сигурна за двете си малки деца.

Огнян Саранчев, който се подписа пръв за инициативата, има ателие в наследствена къща на ул. "Хан Крум" - точно срещу градинката зад Старата поща. Бургазлията е израснал в този район и го помни по съвсем различен начин. По думите му допреди десетина години това местенце е било едно от най-привлекателните и красиви места в града. Циганите се преселили буквално там, когато започнал ремонт на парка до жп гарата. Саранчев признава, че лично той не е имал проблеми с мургавите обитатели, но доста хора са имали неприятности. "Аз съм тук всеки ден и ме знаят. Поради тази причина не са ми създавали проблеми. Но виждам какво се случва - след употреба на някакви вещества се държат неадекватно, доста неприятна гледка", обяснява той.


Огнян Саранчев

В категории: Бургас


Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
13
Коментара по темата
13.
До Галина Стойкова
10.12.2018 21:58:44
0
0
Много си глупава....
12.
до Галина Стойкова
12.03.2018 15:33:27
1
1
г-жо Стойкова няма как полицията да гони граждани от обществени места, може да мине да им провери личните карти и толкова. Все пак всеки гражданин има права да се разхожда в парковете, няма как полицая да ги дели на цигани и др. Настаняването където и да било е по желание на бездомника, полицията няма право да го настанява без негово желание. Затова полицаите са с вързани ръце.
11.
До номер 7 от жена
12.03.2018 15:31:59
0
0
Мен лично преди 5-6 години ме нападна в този район цигане на което отказах да дам пари. Беше с още 2-3!ромчета на около 14-15г. И тръгна да ме Гони замахна да ме удря с ръждясало желязо. Никой от минувачите нищо не направи включително и мъже. От тогава ме е страх да вървя където има мангали в”най-добрия град за живеене”
10.
Галина Стойкова
12.03.2018 12:26:15
1
2
Същото е положението и в градинката до Операта и Коневръза.Пълно е с цигани и бездомници.Според мен трябва да има полицаи , които да обикалят градинките вечер и да ги гонят.Да ги настаняват някъде.Не може в центъра да е пълно с роми и просяци и всички да се правим , че не ги забелязваме.Това е работа на общината и полицията.
9.
ABE NE VI LIE SRAM
12.03.2018 08:42:57
17
1
TAKA DA NAPADATE ROMITE?I TE SA HORA,VMESTO DA GI SADITE PO DOBRE IM POMOGNETE KOI S KVOTO MOJE,I 6TE VIDITE 4E 6TE SPRAT DA PRAVQT PRESTAPLENIQ.ISKA SE PODHOD.
8.
Нейчо
12.03.2018 08:34:55
1
18
Не виждам как камерите ще изгонят циганите, обаче защо не се запитате каква е причината да се събират точно там. Първата причина е: мазетата в околността са дадени под наем на прогонените от махалата циганки-проститутки или наркомани, същите подписващи се баби или техните съседи чакат наем от подобни индивиди, просто няма кой друг да даде пари за наем на мухлясалите мазета, без баня. В махалата свекървите не искат снаха проститутка и е срамно да имаш такава дъщеря, свекървите и майките им ги гонят и те намират там евтина квартира. Втората причина е че там ги търсят клиентите им българи, не някой друг, а бургазлии, вашите синове и братя им плащат 5лв за свирка и ги търсят там.
Така че оправете себе си и те ще се махнат от там сами, когато не им давате квартири и не им плащате са секс услуги.
7.
А
12.03.2018 08:21:12
1
8
Целият град се превърна в индо.бг.
Навсякъде някой нещо влачи, сурка, вика, троши.
6.
Запалянко
12.03.2018 04:58:13
4
7
Флегман,защо спряхте да ни информирате за мачовете на Нефтохимик
5.
Gergi
12.03.2018 00:08:17
1
16
Еба@ти и насрания.... ,,народ " ?!
Страх от некви пьрвобитни !
Кви майки и бащи сте ве , след като предавате на децата си страх от мангалите , от пьрвобитните?!
Бой ве !
Само бой по пьрвобитните !
4.
Жена
11.03.2018 23:12:53
1
22
Мен лично всеки път ме е страх когато трябва да мина от там.Крещят, хилят се и гледат лошо. Бързам да мина по-бързо... не ми се струва нормално на такова централно място да е такова пложението
3.
Gocho
11.03.2018 22:46:15
8
11
Що ве е страх в кьщи ве - Бугшазлии?!
Стреляйте на месо , а ако нямате с какво. - колете !
Кой с каквото може !
С кмьнье и дрьве - бранете се !
Труповете изнасяйте на релсите - на гарата !
Суркайте ги !
По ранни зори !
По пьрви петли !
И ченгетата - и тях !!!
Бой по проджната гад !!!
2.
FREE BULGARIA
11.03.2018 22:44:56
3
12
Нека общината да ни напрай една пиаца,за да може и ние травеститите да си заработваме хляба.Данаска 20лв да изкарам,пак са ми файда.
1.
бургазлии от района на Меден рудник
11.03.2018 22:07:31
2
25
БОЙ ,БЕ . НИЕ ТУКА ТАКА ПРАВИМ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори