×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лудогорец победи Септември след спорна дузпа


03 Март 2018, Събота, 22:59 ч.
Източник: Topsport.bg

Отборът на Лудогорец записа 18-ия си успех от началото на сезона. Този път обаче той не дойде никак лесно, след като "орлите" триумфираха с измъченото 1:0 срещу десетия в таблицата Септември. Единственото попадение в мача реализира Клаудиу Кешеру, който бе точен от несъществуваща дузпа в 94-ата минута.

Решението на рефера Волен Чинков вбеси спортно-техническия щаб на гостите, които след последния съдийски опитаха да линчуват провинилия се според тях арбитър. Наложи се навлизането и на частна охранителна фирма, която да изтласка разярените гости в тяхната съблекалня.

Като цяло Лудогорец създаде куп положения пред вратата на Валентин Галев, които така и не спираха в мрежата на тима от кв. "Красна поляна". С големи пропуски тази вечер се отличиха Лукоки, Вандерсон, Марселиньо, Шверчок и Кешеру. "Орлите" събраха актив от 57 точки, с 6 повече от втория ЦСКА, който в понеделник гостува на Дунав. Септември пък остава на десетата позиция.

Снимка 343435
Източник: LAP.bg

Дали заради огромното количество промени, или просто притеснение заради класата на съперника, младите футболисти на Септември бързо отстъпиха инициативата на Лудогорец. В рамките на секунди, бранителите Елтон и Васил Добрев бяха на крачка от това да допуснат фатални грешки. Късметът обаче беше на тяхна страна. Активни в пресата на домакините пък бяха Якуб Шверчок и Джоди Лукоки.

Шампионите на България бяха близо до попадението в 7-ата минута. Центриране от корнер доведе до меле в полето на септемврийци, а последвалият изстрел на Горалски излезе разочароващо в аут.

Обсадата на гостуващата врата продължи и в 10-ата минута. Шверчок вече мислеше, че е натиснал головия спусък, но в решителния миг Васил Добрев протегна крак и спаси своя клуб от инкасирането на сигурно попадение. Малко след това, поредният, който застраши вратата на 34-годишния Валентин Галев беше наборът му Марселиньо. Капитанът на Лудогорец отправи диагонален изстрел, който премина на сантиметри от лявата странична греда.

Макар и подложени на натиск, гостите също имаха своите хубави моменти. В 20-ата минута Ишмаел Байду напредна по крилото и пробва да осъществи двойно подаване с Миро Будинов. Само намесата на Яцек Горалски предотврати нещо далеч по-опасно за Броун.

С оглед развоя на срещата, напълно нормално беше в епицентъра на събитията да попадне стражът на гостите. В рамките на минута Валентин Галев на два пъти блесна с фантастични намеси, след като отрази много опасни изстрели на озовалия се непокрит Вандерсон.

Към фестивала на пропуските се присъедини и полският нападател Якуб Шверчок. В 26-ата Джоди Лукоки напредна по фланга, след което отправи прострелен пас в полето на Септември. Мнозина се разминаха, но с топката успя да играе новото попълнение на "орлите". Ударът му обаче беше разочароващ, след като от сравнително добър ъгъл не съумя да намери опразнената врата.

Напрежение за септемврийци имаше и в 30-ата минута. Марселиньо осъществи извеждащо подаване от висша класа, което позволи на Лукоки да остане сам срещу стража на столичани. Изстрелът му все пак намери мрежата, но за негова жалост от нейната външна част.

През втората част Димитър Димитров предприе две смени, пускайки в игра Кешеру и Абел Анисе. И това обаче не помогна на "орлите" да подобрят головия си мерник. Септември действаше умело в отбрана, докато звездите на Лудогорец трупаха пропуск след пропуск на своя актив. Нужно е да отбележим още една добра изява на Валентин Галев в 62-ата минута, който внимаваше при един коварен изстрел на съперников футболист.

Интересни събитията съпътстваха последните 10 минути от мача. Появилият се като резерва Кешеру се озова на три пъти в позиция за гол, но и той успя да пробие септемврийския бетон. Гостите завършиха двубоя и с човек по-малко, след като резервата Борис Галчев бе изгонен заради втори жълт картон в 87-ата минута.

И когато всички на "Лудогорец Арена" очакваха последния съдийски, домакините получиха неочакван подарък. Реферът Волен Чинков реши, че едно обикновено въздушно единоборство между Иван Стоянов и Марселиньо в полето на гостите, е "достойно" за дузпа, и за ужас на столичани посочи бялата точка. С отговорната задача се нагърби Клаудиу Кешеру, който със силен удар в средата на вратата донесе измъчената победа за българския шампион.

След последния съдийски сигнал спортно-техническият щаб на Септември наобиколи съдията Чинков, искайки му обяснение за дадената дузпа. Страстите стигнаха своя връх и се наложи навлизането на частна охранителна фирма, която да изтласка разярените гости към тяхната съблекалня.

В следващия кръг, който се явява и междинен такъв, на Лудогорец предстои изключително тежко гостуване на Берое. Септември пък домакинства на Локомотив (Пловдив).

В категории: На терена , Спорт


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори