×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако бях депутат, щях да подкрепя вота на недоверие – не харесвам управлението на ГЕРБ, то стимулира корупцията


Ако бях депутат, щях да подкрепя вота на недоверие – не харесвам управлението на ГЕРБ, то стимулира корупцията
Доколко голям проблем е взаимодействието между Борисов и Пеевски, тепърва ще се види, казва Емануил Йорданов
23 Януари 2018, Вторник, 13:48 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Българската съдебна система има спешна нужда от сериозни реформи, за съжаление няма кой да ги направи, смята бившият вътрешен министър


Емануил Йорданов е роден на 10 август 1960 г. в София. През 1997 г. е избран за народен представител от ОДС. От 1999 до 2001 г. е вътрешен министър в правителството на Иван Костов. В момента работи като адвокат, но наблюдава и политическите процеси.

- Г-н Йорданов, виждате ли смисъл във вота на недоверие, внесен от БСП, който се обсъжда в момента в парламента?
- Разбира се, става въпрос за най-силното парламентарно оръжие, с което разполага опозицията. Така че то трябва да бъде използвано. Въпросът обаче е доколко този вот ще бъде проведен по начин, който да доведе до някакви политически ползи.

- Ако бяхте депутат, съвсем условно казано, как бихте гласували?
- Доста отдавна се знае, че аз не харесвам управлението на ГЕРБ, така че ако бях депутат, щях да подкрепя вота.

- Днес Корнелия Нинова обеща, че ще вкара престъпните политици в затвора, рано или късно. Вярвате ли, че това може да стане?
- Не знам в какво качество ще го направи. Тя е юрист и би трябвало да знае, че обвинението се повдига и поддържа от прокуратурата, а присъди се постановяват от съда. Така че, за да може да бъде вкаран даден престъпник в затвора, е необходимо прокуратурата да внесе безспорни доказателства и да докаже вината.

- Може би не цитирах правилно, но тя обеща, че рано или късно тези хора ще влязат в затвора и вероятно го казва като лидер на голяма политическа сила, която тя се надява да дойде на власт.
- Не знам точно какво е имала предвид, но се надявам да не влезе в ролята на един бивш вътрешен министър, който четеше присъди от трибуната на Народното събрание.

- Понеже вотът е за корупцията във властта – има ли той основание? Има ли корупция?
- Разбира се, че има основание. Доста скандали имаше в последно време и тези скандали са на базата на това, че е създадена такава атмосфера. Това е начин на живот и на упражняване на властта, които позволяват да се развива корупцията и то с много сериозни темпове.

- Виждате ли нарастващ проблем със свободата на словото? Вчера имаше протест срещу новия програмен директор на БНТ Емил Кошлуков.
- Не зная какъв е точно казусът с Емил Кошлуков. Познавам го като един добър журналист и водещ. Що се отнася до проблема със свободата на словото, той се констатира много лесно със 109-ото място, на което сме класирани в света.

- В този контекст доколко голям проблем е за страната продължаващото задкулисно взаимодействие между Бойко Борисов и Делян Пеевски?
-  Проблемът тепърва ще се види, но нека си припомним преди години как имаше един спор кой кога е влязъл в кабинета на вътрешния министър (Цветан Цветанов – б.а.) и как са се събрали там депутатът Пеевски, вътрешният министър и главният прокурор.

- Възможен ли е обрат, така че да започне истинска борба с мафията в мандата на сегашния главен прокурор Сотир Цацаров?
- Мандатът на сегашния главен прокурор приключва, така че ако е имало да се свърши нещо, то би трябвало да е свършено до настоящия момент. Мисля, че по-скоро надеждите ни трябва да бъдат отправени към следващия главен прокурор. Но при тази структура на прокуратурата и при наличната конституционна и законова уредба не съм много голям оптимист. Българската съдебна система има спешна нужда от сериозни реформи. За съжаление няма кой да ги направи, защото в Народното събрание има един юрист, който е влизал в съдебна зала. Всички останали просто разнасят някакви дипломи.

- Каква е оценката Ви за изтичащия мандат на Сотир Цацаров?
- Не мисля, че този мандат може да бъде отличен от мандатите на предишните главни прокурори. Аз имам сериозни забележки към работата на прокуратурата, но едно такова интервю въобще не предоставя възможност темата да бъде разнищена - прекалено обширна е.

- Има ли съдружие между Делян Пеевски и главния прокурор, ако съдим по медиите на Пеевски, които го хвалят?
- Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото в последно време получавам информация предимно от телевизии и радиа. Не чета въпросните вестници, затова няма как да ги коментирам.

- Колко ще издържи правителството „Борисов 3”, каква е Вашата прогноза?
- Мисля, че времето ще бъде някъде между това, което издържаха правителствата „Борисов 1” и „Борисов 2” – средно-аритметично.

- А защо според Вас протестите срещу властта за парк „Пирин” станаха толкова масови?
- Не мисля, че все още са кой знае колко масови, но това не би следвало да успокоява управляващите. Винаги недоволството започва да се изразява в по-ограничени форми, докато в един момент не претърпи сериозно развитие. Недай Боже да стигаме до формите, които е имало в предишни години.

В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
3
Коментара по темата
3.
Мисър Бийн
24.01.2018 08:26:40
4
2
А, ТОЯ КРЕТЕН , КОЙ БЕШЕ ???
2.
misret been
23.01.2018 23:22:20
0
2
е да ,ама при 80 % дебили ,там пак са дебилите
1.
cenko chokov
23.01.2018 21:14:31
6
6
Ako beshe deputat shteshe da si 5 puti po korumpiran ot vsichki do sega,za tova ne go haresvash!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори