×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зелена светлина за обхода на Поморие! Почнаха да отчуждават имотите, обещават го за лятото


Зелена светлина за обхода на Поморие! Почнаха да отчуждават имотите, обещават го за лятото
Ноември пък започна работа по обхода на Ахелой
18 Януари 2018, Четвъртък, 12:07 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА, снимка: Светлозария Кидерова

Именно отчуждаването на имотите бави строителството на пътя

Започна отчуждаването на частни имоти край Поморие, заради което се бавеше изграждането на обходния път на града.

Властта днес даде зелена светлина и започна да отчуждава имотите, които са на пътя и пречат на разширението на пътя.

Терените се намират в землището на града, а държавата в лицето на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще плати обезщетенията на собствениците.

Обходният път на Поморие е приоритет на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за 2018 г.

От правителството се надяват отчуждаването на имотите да премине без спънки. Но все пак по закон съобщават, че решението за отчуждаването може да бъде обжалвано по реда на АПК в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

Обходният път край Ахелой на пътя от Бургас за Слънчев бряг също е приоритет. Той се очаква да бъде завършен до началото на летния сезон на 2018 г. Стойността на новия 4-лентов път е над 23 млн. лв. с ДДС и ще бъде с дължина 5 км.

Стартът на строителството бе даден на 2 ноември от шефът на АПИ Дончо Атанасов.

Изпълнител на проекта е „Трейс груп холд” АД.

Очаква се обходният път да облекчи натовареното движение през летния сезон. Той ще започне след Поморие и ще излезе на кръговото на Равда.

Над 35 000 коли преминават за едно денонощие през Ахелой в летния сезон.

В категории: Поморие


Флагман.БГ Вижте новата пенсия за възраст и стаж Вижте новата пенсия за възраст и стаж 17/05/2024, Петък 14:40 0
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
9
Коментара по темата
9.
Петър
10.02.2018 07:50:06
0
0
Помориец, мога ли да попитам какво е това "председателски съвет" на ОС? Ако ива такъв, то той няма никакво правно основание да взима Решения, а Решенията които "взима" са нелегитимни. Правете си изводи за следствията...
8.
Петър
07.02.2018 07:35:58
0
0
До 3,
Мога ли да те попитам, как започва поръчката, и как е спечелена, щом и все още не са започнали да отчуждават имоти? Не обиждай хората, които имат мнение! Ще дойде ден, в който ще искаш да се чуе и твоето! Как е проектирано трасето без да се отчуждат имотите още на този етап?
Ами, ако някой не иска да му се отчужди, и не е съгласен с даденото му? Пак ли този, който обжалва ще е виновен, или този който не знае какво прави, и на всичкото отгоре го прави на твой гръб!
Всичко е измама и кражба на огромни средства, а и имоти за този четирилентов път!
Ако не знаеш магистрала Черно море е проектирана преди около 40 години!!
7.
Помориец
21.01.2018 10:55:18
0
6
Защо никой не пише за това което се прие от Председателския съвет на общинския съвет за построяване и задоволяване апетитите на двама човека за окепазяване на една от емблематичнита част на Поморие - Яворовите скали. Ние за това ли Ви избираме да защитавате интересите на тези нахални хора или интересите на целия град. Това граничи с предателство спрямо населението на града. Вие мислите ли с каква мутра ще излезете да агитирате на следващите избори или се предадохте за няколко сребърника. Срамота общински съветници сегашното и бъдещото поколение на Поморие няма да Ви прости тази гавра и несправедливост спрямо Поморийци.
6.
КМЛ
18.01.2018 18:11:35
0
5
Няма ли да се сетят да направят един пряк път от Бургас до Слънчев бряг. С тия обиколки на всяко населено място пътят се увеличава близо два пъти, а стойноста три пъти.
5.
БУРГ
18.01.2018 16:19:10
0
5
ПАНДИРЧЕ кажи някой нови ?
БРИЛЯНТ ли които оставиха ями при опита си да работят на по голям обект ?
4.
Пандира
18.01.2018 16:10:23
0
9
Стана ясно че фирмите са пак старите К**и на властта и само след година че започнат ремонти на новите участъци ...
3.
До 1 и 2
18.01.2018 15:47:33
2
10
Малограмотни и некомпетентни читателю !
Има обход на Ахелой и той вече се работи от ТРЕЙС.
Има обход на Поморие за който сега започват отчуждителните процедури за земята и поръчката е спечелена от ПСТ.
Има и два Лота по ушерение на съществуващия път Поморие - Ахелой. Изпълнител ХИДРОСТРОЙ.
Или има 4 отделни поръчки .
Станали ти ясно !!!
2.
1
18.01.2018 15:37:54
0
6
За обхода на Поморие, ама флегман са флегми и бъркат компоти с компютри.
1.
Digu
18.01.2018 15:30:48
0
8
За обход на Поморие или по-скоро за обхода на Ахелой става дума?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците
Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори