×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Остават три дни до националното състезание с водородно задвижвани автомобили Horizon Grand Prix
  • Хороскопа си за деня - виж тук
  • Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обращение от днес
  • Илон Мъск позволи публикуването на порнографско съдържание в социалната мрежа X
  • От 3400 до 523 лева - това е ножицата между пенсиите, които се дават в България
  • Лекарите може да не разрешат на Майк Тайсън повече да се боксира, въпреки че се уговори за професионален двубой с ютубъра Джейк Пол
  • Стрелба по посолството на САЩ в Ливан, военни са простреляли нападателя, за когото съобщиха само, че е сирийски гражданин
  • Експлозия във военна база в Южен Израел оставя девет души ранени
  • Жега и гръмотевични бури през следващите дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски общински съветник алармира: Вземете мерки за Спортен комплекс „Славейков“, преди да е станало късно


Бургаски общински съветник алармира: Вземете мерки за Спортен комплекс „Славейков“, преди да е станало късно
Румен Ангелов разяснява, че причина за износването на настилката е безотговорното ползване от страна на гражданите
13 Януари 2018, Събота, 07:02 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Лекоатлетичната писта е износена заради неправомерно и безотговорно използване, създава опасност за спортистите


Най-младият бургаски общински съветник Румен Ангелов е пуснал запитване към кмета Димитър Николов относно състоянието на съоръженията в Спортен комплекс „Славейков“. Ангелов иска да разбере планира ли се скоро ремонт на настилката на лекоатлетическата писта, за да се подмени счупеният и износен инвентар, както и какви допълнителни мерки могат да се вземат, за да се опази спортната база.

Припомняме, че Спортен център „Славейков" бе въведен  в експлоатация през декември 2011 г.  На територията на комплекса са изградени игрище за тенис на корт, баскетбол, волейбол, 2 игрища за футбол, стена за катерене, скейтпарк, детски кът, лекоатлетическа писта, обслужваща сграда с тренировъчни зали за бокс и други видове спорт.

„Лекоатлетичееската писта в Спортен комплекс „Славейков“ рязко вдигна нивото на развитието на този спорт в Бургас. На нея редовно се провеждат и кондиционни тренировки на състезатели от други спортове – футбол, борба, бойни изкуства и др. Това се отразява позитивно на физическата подготовка на бургаските спортисти и на представянето им на състезания. За съжаление, вече са се появили дупки и износвания в настилката“, аргументира се Ангелов.

Според общинския съветник този проблем сериозно застрашава здравето на състезателите и това се превръща в пречка както за организирането на спортни мероприятия, така и на редовни тренировки. За жалост износването на настилката не е единствено вследствие на амортизация от времето и експлоатацията, но и на неправомерно използване на съоръжението, твърди общинският съветник.

„Не мога да не спомена и износването на спортното оборудване в комплекса. То се унищожава ежедневно от недобросъвестно използване от граждани – например използването на скочището за висок скок като батут от малките деца“, коментира още най-младият общински съветник на Бургас, който обаче е със завидно спортно минало.

Питанията на Ангелов ще бъдат обсъдени сериозно на постоянните комисии през идната седмица.

В категории: Бургас , Спорт


14
Коментара по темата
14.
Пацо-Винкела
14.01.2018 18:23:06
4
2
Този общински съветник ми прилича на един друг-негов колега-все известен с това че носи обувки със високи токове.И двамата искат пари - но и двамата не споменават как и кога ще ги отчетат,и КАК ?? Човечето със високите токчета - АНТОН КОДЖАБАШЕВ - е с образувано следствие от НСС за присвояване на крупна сума от министерството на спорта.Сумата е- 403 000 лв.
13.
cenko chokov
14.01.2018 12:45:00
5
2
Poznavam go lichno tova momche e bavnorazvivashto,pri polujenie che toi trenirashe leka atletika v chernomorec v golqma mizeriq i na vsichkoto otgore e obraten
12.
dsadsa
14.01.2018 10:22:53
5
1
Пистата и игрищата са перфектни, ама дайте му пари на тоя да ги оправи!
11.
Hстарши
14.01.2018 08:51:04
7
12
Пълен дървен философ е този синковец на свързочника и агент на ДС - баща му. Почнаха да разбират от спорт. Затова бургаския спорт загива граждани на Бургас.
10.
ММ
14.01.2018 08:21:18
0
8
Не знам в България управляващите дали осъзнават, че пари се дават не само като строиш нещо, но после също трябва да има пари да го поддържаш за да не се развали. Хубаво направиха спортни комплекси в кварталите, но трябва да се отделят и пари за редовно поддържане.
9.
Моля въпросният...
14.01.2018 00:59:39
6
6
...да обясни как се ползва правомерно пистата? По хавлиени чорапи ли да тичат хората?!
Вместо да повдигне въпроса за улиците или подобието на улици в града тоя съветник се захванал с глупости... Няма да е зле и малко да се проведе във вид. По млад е от мен,а има прическа като на някой номенклатура ок.
8.
adad
13.01.2018 23:49:25
0
7
Добре,че преди няколко години поне ограда сложиха! Ролери, колела и какво ли не мина през тази настилка... Цяло чудо е, че оцеля!!Траповете за дълъг скок и до ден днешен някой хора ги взимат за пясъчник за децата им! А за разбирачите по-долу... кажете ги тези неща на момчето, което преди 2 години си счупи крака там на състезание като се спъна в дупка!!
7.
se1
13.01.2018 23:35:17
5
3
айде стига глупости , няма нищо вечно! Този спортен комплекс се ползва силно, погледнете отново датата на откриване. Коя дата сме сега? Това е открита площ! Даже не мога да кажа че е НЕкачествена. Просто и е дошло времето. Между другото и аз не съм забелязал да е зле пистата. Тревните настилки са под всякаква критика обаче
6.
МАКОВЕЙ
13.01.2018 21:44:33
1
12
Защо само комплекса в Славейков????Всички футболни игрища с изкуствена трева построени от фирми на шефа на “Спортни имоти“ Живко Иванов(Лексуса) са ЛЕШ.ОПАСНИ СА ЗА ДЕЦАТА НИ.Златното ключе,игрището в Братя Миладинов(мокет от 2лв),Изгрев ЛЕШ.Ама едва ли ще си бръкне в джоба да ги оправи.
5.
бургазлия
13.01.2018 21:12:47
6
15
Поне един път седмично ходя, както много други жители на Славейков да бягам за здраве на тази писта. Нищо не е вечно, но доколкото виждам пистата е в отлично състояние. Не знам къде ги е видял този съветник тези дупки, поне на пистата няма такива. А и да има нещо, да се поправи. Както казах, нищо не е вечно и има нужда от поддръжка. Нужно ли е за такава дреболия да се алармира кмета и да се свикват сума ти постоянни и временни комисии от нищоправещи хора. Няма ли този комплекс служители, които да се грижат за това.
4.
Хехехе
13.01.2018 20:17:51
0
8
Мдам... някой иска да се оправдае с гражданите за некачествено изпълнение явно
Аз мога да предложа да не се ползва толкова и ще издържи много години.
Но тогава защо е направена?
Най-добре да спрат да правят всеки месец физическите изпити за полицията там и без това няма кой знае какво значение кой какво време ще покаже, нещата се решават под масата
Така хем ще си запазите настилката.
3.
ГРАЖДАНИН
13.01.2018 19:46:01
1
10
Да не забравяме разбитата и кална ул.Македония която е ад за пешеходците
2.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
13.01.2018 19:44:54
3
3
Днес се насрахте да пишете за БСП пак ви удари
мизерията почнахте да мислите пак да крадете от работниците чрез “социализиране” много сте ясни.
Освен това не сте писали за нито един успешен бизнесмен в Бургас поне от 3 седмици НИЩО не пишете само статийки за БСП и какво изсрал Путин много сте ясни, вие сте се загубили във депресия.
А лекарството за това е брутален капитализъм и свобода!!!!
1.
Георги
13.01.2018 19:38:11
1
18
Няма ли някой буден общински съветник (или както още се нарича тунеядец) да пусне запитване към кмета относно разбитите и хлопащи плочки около ЖП гара?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Той разкри, че само още две седмици са му били необходими на поста главен прокурор, за да повдигне обвинение срещу бившия премиер Бойко Борисов Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Водачът на листата в Бургас поставя ясни цели Шокиращо видео: Тираджия джигит изпреварва като състезател Полицията още го издирва Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши По време на кабинета Денков бяха отпуснати над 5,6 милиона лева за община Несебър Драстична разлика в пенсиите у нас Драстична разлика в пенсиите у нас Най-висока е средната пенсия в София Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Решението е на Министерски съвет Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Извършителят може да получи от 5 до 15 години затвор Как премиерът Главчев ни изложи пред Турция с безплодната си помпозна визита на ГКПП-Малко Търново Как премиерът Главчев ни изложи пред Турция с безплодната си помпозна визита на ГКПП-Малко Търново Международната среща в понеделник всъщност е възпроизвела новина и не е била само кух пиар - ние изобщо не знаем колко са напред съседите с проекта на тяхна земя, а пък ние настояваме да строим огледално Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Учениците на Мариета Рохова са сред децата с най-високи езикови постижения в България Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Ние сме про-работническа коалиция и в следващото НС ще отстояваме интересите на трудещия се човек”, каза Иван Кирилов, който води листата на коалицията за 2-ри МИР
Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Принцесата на Уелс все още се опитва да се пребори с коварната диагноза Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) През последните години тя се бореше с онкологично заболяване Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Най-високите максимални заплати взимат служителите на позиция "Директор на дирекция“ Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Мъжът обича да демонстрира положението из Луковит, като определено се чувства над закона Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Сред атакуваните е и Парис Хилтън, но профилът й не е компрометиран Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Почина Фатма Каранфил Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес  Новите купюри са полимерни, а не хартиени Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Един от хакнатите е на CNN Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Според някои анализатори офанзивата край Харков може да прикрива опит за пробив на други места по фронтовата линия Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Хороскоп за деня – 5 юни 2024, сряда
Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Здрасти, Вучич! Готово, брат, става. Разбирате ли какво съобщи Вучич за казуса "Сребреница" Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Вчера мъжа ми получи анонимно писмо.
- Ау, какъв ужас. От кого?
Виц на деня Виц на деня - Какво прави червей в главата на блондинка?
- Гладува.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук От хитростите на блондинките: като няма какво да кажеш - усмихни се и си оправи сутиена.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори