×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На втора инстанция: До месец излизат присъдите на Златко Кънев и Тихомир Петров за жесток побой и рекет (снимка)


На втора инстанция: До месец излизат присъдите на Златко Кънев и Тихомир Петров за жесток побой и рекет (снимка)
Тихомир Петров (вдясно) бе заплашен с арест заради съмнения, че не живее на адреса си в Айтос
20 Ноември 2017, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: "Флагман")

Най-накрая бе даден ход на делото след три неуспешни опита


След три неуспешни опита делото за изнудване и побой срещу айтозлиите Златко Кънев и Тихомир Петров най-накрая тръгна на втора инстанция.
В понеделник се проведе бързо заседание в Апелативния специализиран наказателен съд
. Там делото по принцип минава само в изясняване на твърдения и доказателства, които не са били предмет на разглеждане в първата инстанция.

В случая предмет на спор станаха договори на потърпевшата Валентина Василева, сключени с охранителни фирми. Василева и по-точно синът й са собственици на две заведения в Айтос. В понеделник тя бе единствената разпитвана от съда.

От нея бе поискан спорен договор между фирмата на сина й „Венчър Крю” и VTA Security, в които са работели подсъдимите Кънев и Петров. Валентина Василева обясни, че въпросният договор бил набързо написан, след като от полицията прекратили охраната на заведението й „Арт клуб” и изключили връзката с паник-бутона в края на 2013 г.
Новият контракт бил за 500 лева на месец, но идеята била да се направи лека корекция впоследствие в параметрите. „Арт клуб” работел само два дни в седмицата – петък и събота.
От VTA Security в един момент обаче поискали заплащането да е по 240 лева на седмица.


Това са двойни и тройни суми, затова започнахме да търсим друга охранителна фирма, обясни Валентина Василева. В крайна сметка била наета „Аватари”, в която работил другият потърпевш Йордан Стойков.
В резултат на конкуренцията той бил пребит жестоко и останал без едно око. Виновен за това според Специализирания наказателен съд е Златко Кънев, за което и той е осъден от първата инстанция на 6 години затвор.  


Съдът приключи съдебното следствие и даде възможност на страните за финални прения. Прокурорката поиска да бъдат оставени в сила присъдите от първата инстанция – по шест години затвор за двамата за изнудване. Кънев има присъда и за тежка телесна повреда срещу Йордан Стойков.

Частните обвинители Стойков и Валентина Василева също поискаха да бъде потвърдено решението на първата инстанция.

Подсъдимите и адвокатите им обаче призоваха апелативният съд да отмени наказанията. Според защитника на Тихомир Петров, Валентина Василева давала противоречиви показания.
Освен това било „житейски нелогично” да е била изнудвана, тъй като с конкурентната фирма тя сключила договор за 2500 лева на месец.

Адвокатът на Златко Кънев - Велин Чилингиров, бе лаконичен. Той се присъедини към думите на колегата си и също поиска отмяна на присъдата на клиента му.

Припомняме, че Чилингиров стана адвокат на Кънев преди няколко месеца. Той се отличи с това, че два пъти стана причина за отлагане на делото. Първо се оказа болен, а впоследствие не се яви без причина, за което и бе глобен с 1000 лева.

Преди това делото пък бе отложено заради отсъствие на подсъдимите. Те обясниха, че не са били търсени за връчване на призовки. Съдът обаче се усъмни в аргументите им и ги глоби с по 500 лева.
Така след три неуспешни опита от юли досега апелативният съд все пак успя да даде ход.

Съдът ще се произнесе с решение в срок. Поне така обеща председателката на съдебния състав Петя Колева (зам.-председател на Апелативния специализиран наказателен съд). Срокът по закон е един месец.

На делото в понеделник тя предупреди, че мярката за неотклонение на Тихомир Петров може да бъде променена и той да влезе в ареста. Повод за думите й стана съмнение, че Петров е сменил адреса си, без да уведоми съда.
Съдия Колева направи сверка за действителния адрес на местоживеене на подсъдимия. След като стана ясно, че промяна няма, тя попита: А защо има сведения, че апартаментът не се обитава и е обявен за продажба?
Няма такова нещо,
отвърна й Тихомир.

Съдийката му обясни, че няма проблем да си смени адреса. При такава ситуация обаче той задължително следвало да уведоми съда. В противен случай ще лежи в ареста.

Присъдата на втора инстанция се очаква през декември, но вероятно и тя няма да е окончателна, защото страните имат право да я оспорват пред Върховния касационен съд.


Адв. Чилингиров (вляво) този път се яви в съда, потърпевшите Валентина Василева и
Йордан Стойков (вдясно) поискаха да бъдат потвърдени присъдите от първата инстанция




В категории: Темида , Айтос


8
Коментара по темата
8.
До Айтозлията
21.11.2017 20:53:41
1
10
Я кажи какъв курлюбец си май забрави вълшебните моменти когато подухваше там на лъджата.
И заработваше някой лев и ти беше добре , но като взе да лъжеш клиентите си като спря да гълташ и те се отдръпнаха от теб .
Огладня и затова сега си агресивен и сипеш жлъч .Никой не ти е виновен за нещастния ти педалски животец .
7.
Айтозлия
21.11.2017 16:22:57
14
14
И двамата на снимката са боклуци и престъпници, които ги знае целия град. Видяха дебелия и се правете на божикрави.
6.
Гошо-лошото миризливото
21.11.2017 15:19:25
2
13
Гергана Янева шефа на аватари е краварка но кравичките му се издавиха в наводненията .
5.
Запознат-до журналиста
21.11.2017 15:12:41
1
11
Пиши обективно .
Защо пишеш глупости !
Защо не пишеш как се установи , че Валя само лъже 2 г като твърдеше , че има екземпляр от договор на стойност 500 лв на месец в тях с което целеше да докаже че са я рекитирали и изнудвали за повече пари отколкото е посочено в договора и за охрана. И вместо да покаже договор с което да си потвърди измислената си версия тя показа договор който го е взела от материалите на делото представен като доказателсво срещу нейните клевети . Тя показа договор подписан от сина и на стойност 2500 лв !
Защо не казваш как Валя уж потърпевшата и бе зададен един и същ въпрос на първа и на втора инстанция ,и дава различни отговори а имено кой и искал пари като отговора на първа инстанция е незнам а на втора казва Тихомир .
Трябваше да докара и уж бити клиенти но и така не докара ,защо премълчаваш фактите господин журналис защото няма скандал ли или не ти хареса че уж потърпевшата може да се окаже клеветничка и че е подвела прокуратура че е жертва на болния си мозък и че не и за първи път да клевети и съди хора с който е работила .
А относно бития се установи че в първия снимков материал няма кръв а на втория се появява от някъде .
Изводите ги оставям за виртуалните побойници и съдници .
Лек ден от мен хейтърчета .
4.
Шеф на цирк Балкански
21.11.2017 11:30:32
1
9
Голям цирк има в Айтоския съд ,моят цирк Балкански пасти да яде пред тях,адмирации за шимпанзето им .Та мисълта ми е как мога да закупя шимпанзето,да поиграе малко в моя цирк,ако го давате с промоция дебилния глиган цена няма да имате!
3.
До 3
21.11.2017 07:47:16
8
7
Живко, нищо няма да изкарва, само ще поема.
2.
Живко
21.11.2017 07:23:25
12
9
Познавам гея от дясно Тишо. Той е психически нестабилен и незнам как ще изкара в затвора.
1.
123
20.11.2017 22:50:46
7
19
Кои са тези гейове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Небето над Ветрен почерня, голяма буря връхлита Бургас Небето над Ветрен почерня, голяма буря връхлита Бургас Светкавици пронизват почернялото небе Внимавайте, обявиха оранжев код за Източна България! Вятърът събаря дървета Внимавайте, обявиха оранжев код за Източна България! Вятърът събаря дървета Отнесен и покрива на детска градина Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците
Руски журналист е загинал при украински обстрел в Източна Украйна Руски журналист е загинал при украински обстрел в Източна Украйна По-рано НТВ съобщи, че трима нейни служители, сред които и Кожин, са били ранени в село Холмивски, недалеч от Орловка Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Джо Байдън даде надежда на Украйна за повече системи "Пейтриът", а Тръмп го критикува заради помощта  Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори