×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдиите от Административния съд в Бургас съзряха конспирация заради проверка на НАП


Съдиите от Административния съд в Бургас съзряха конспирация заради проверка на НАП
Председателят на Административния съд в Бургас Панайот Генков смята, че актовете на НАП са били отменени правомерно
28 Октомври 2017, Събота, 03:23 ч.
Източник: Правен свят

Магистратите през лятото отмениха 90 % от актовете за затваряне на бургаската приходна агенция

Мним доклад, призоваващ за данъчни ревизии и проверки на бургаски съдии, за който се твърди, че е изготвен от началника на Националната агенция по приходите (НАП) в Бургас Пенка Жекова, стана повод за писмо от името на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България (ССБ) до директора на данъчната администрация Галя Димитрова.

Документът без печат, подпис и други задължителни реквизити обикаля публичното пространство от известно време. Твърденията бяха, че той е изготвен след серия от решения на бургаски административни съдии, с които се отменят актове на данъчната администрация.

За автор на мнимия документ е посочен ръководителят на НАП-Бургас, който призовава за ответни действия от страна на данъчните. Посочва се, че следва да се извърши "селекция" на магистрати от Бургаския административен съд и членове на техните семейства, които да бъдат подложени на данъчни ревизии и проверки.

Същите действия трябвало да се предприемат и спрямо адвокати, които се явяват по дела срещу НАП, твърдяха публикациите. Съществуването на въпросния доклад, поне до момента, не е потвърдено.

По този повод, от името на УС на ССБ неговият председател - съдия Атанас Атанасов, търси сметка от директора на НАП Галя Димитрова и иска отговор на следните въпроси:


Има ли такъв доклад в действителност?

Предприети ли са предложените в него действия по отношение на съдии, техните семейства и адвокати, ако да – на какво законово основание?

Ако изпълнителният директор на НАП е счел, че не са налице основания за предприемане на предложените мерки, какво е предприето спрямо предложилото ги лице?

В писмото на Атанасов до Димитрова се признава, че магистратската организация не разполага с информация дали твърдяното в публикациите е вярно, нито че автентичността на мнимия доклад може да се потвърди. Въпреки това, организацията намира за пореден път повод да постави българските съдии в нелицеприятната позиция на жертва на други държавни институции.

"Искаме да подчертаем, че дълбоко вярваме в правото на всяка една страна да не е доволна от постановен съдебен акт и да се възползва от правото си да го оспори пред по-горна инстанция, както и да обсъжда възможните правни аргументи със своите ръководители. Също така, обаче, винаги сме застъпвали и поддържаме общоутвърденото схващане, че в правовите държави с демократично управление на съдилищата е отредена последната дума по тълкуването и приложението на закона. Този и принципът за съдебната независимост са едни от основните гаранции за това върховенството на правото да не бъде подкопано от политическия натиск. Многократно сме отстоявали, че извънзаконовото критикуване на съда и по-специално – нерегламентираните в закона атаки към тази институция, представляват посегателство върху неговата независимост. По този начин се руши и общественото доверие в съда.

В изнесения в медиите доклад не намерихме законовите основания за предложеното в него "селектиране" на съдии и техните семейства.

Също така не знаем от кой нормативен акт е понятието "селектиране", при какъв фактически състав следва да се приложи и какви биха били правните последици за съдиите и техните семейства. На пръв поглед изглежда, че "селекцията" е обусловена единствено от недоволството на администрацията, породено от конкретен изход на делата, по които е била страна.

Също така необяснимо е и "селектирането" на адвокати, които, излишно е да се припомня, са ангажирани с реализирането на конституционно гарантираното на гражданите право на защита. ССБ не разполага с общодостъпна информация дали този доклад е автентичен", признават от съсловната организация.

За първи път в своята практика ССБ се сезира по информации в сайтове, които трудно могат да потвърдят достоверността на изнесеното в една или друга тяхна публикация.

Същевременно, само в рамките на последните две седмици, това е вторият случай, в които български съдии излизат с писмени изявления и търсят отговорност за твърдения, които се базират на слухове и съмнения.

Предишният случай бе свързан със съмненията на съдията от Апелативен съд-София Милен Василев, че мотивът заради, който е преместен в друг съдебен състав и са му отнети делата, е свързан със "силен корупционен мирис" около административния ръководител на съда Даниела Дончева. До момента, обаче, Василев така и не е представил доказателства за твърдяното.

В категории: Темида


26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
От най-добрият град за ИМОТНИ И....И
01.11.2017 23:46:53
0
0
МОЛЯ,някой да сезира ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА РС-АЙТОС ,да бъде по бдителна с начина на работа на някои нейни колеги
понеже ,някои Айтозлии не са доволни от работата им.
И СЪЗДАВАТ УСЕЩАНЕТО ЗА ДЕФИЦИТ НА ПРАВОВА ДЪРЖАВА
25.
Наказания за държавни служители
30.10.2017 23:23:24
0
3
НАП са паразити които се хранят от кръвта на работещите в страната. Огромна и тромава администрация, която трябва да се изхранва и да гласува под строй за бат си боеко. Държава която едвам крета от глоби и санкции не е държава. Няма производство, няма преки инвестиции,само НАП, Полицаи и други плазмодии
24.
Кери
30.10.2017 21:22:40
0
4
НАП в лицето на г- жа Пенка Жекова и подчинени провежда наказателна акция срещу хората, които са обжалвали постановените административни мерки. Това се случва само в Бургаска област. Няма нищо лошо да бъдат извършвани проверки на адвокати от НАП, но не и като наказателна акция, защото защитават правата на гражданите.
23.
ВСС- 2
30.10.2017 20:56:42
0
4
Абе защо Валери Симеонов ни представи мним доклад, да се занимаваме? Не му отива на длъжността. Срам!!!
22.
ОТ 1един ПРОФЕСИОНАЛИСТ
30.10.2017 09:16:43
0
2
До пишман-ИМОТНИТЕ ИЗМАМНИЦИ от Айтос
Никога повече не се занимавайте с ИМОТНИ ИЗМАМИ-АМАТЙОРИ с АМАТЙОРИТЕ ВИ.
Излагате ИНСТИТУЦИЙТЕ ,които ВИ помагат....пред цяла БЪЛГАРИЯ
21.
АЛИ БАБА+40 РАЗБОЙНИКА
29.10.2017 20:24:57
1
2
Ама тя и съдия МАРИЯ ДЖАНКОВА ги върши едни работи....
Работи от които става видно, ЧЕ докато не и се предложи щедро възнаграждение....СЪДЕБНА ДЕЛБА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЗА НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ в РС–Айтос.
Само,че по този начин не знае,че създава усещането за ДЕФИЦИТ НА ПРАВОВА ДЪРЖАВА а това се НАБИВА МНОГО НА ОЧИ.
НО ТЯ ЯВНО ИМА СИЛНИ ВРЪЗКИ В ОС-Бургас или ВСС-СОФИЯ...
20.
до 17
29.10.2017 09:15:04
1
4
Не е притеснително нито проверката, нито резултата от нея- притеснителен е повода. Да проверяваш някой за това, че си върши работата с идеята да го стреснеш и да бъде принуден да не го прави е страшно.
19.
От 1един ФЕН на ФЛАГМАН,..
28.10.2017 21:06:44
1
4
Далаверите в РП-Айтос, РС-Айтос,ОБЩ.Айтос ,правят щастливи и БОГАТИ определен кръг от хора.
ТАМ КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА.
А на психично болните,бедните и беззащитни техни жертви им идва в повечко алчноста им .
18.
Калоян
28.10.2017 20:48:33
0
8
Тази поръчка е лична вендета на чиновник, който твърде се е самозабравил. Знаем за скритото участие на г-жа Пенка Жекова в търговски дружества, знаем и за личните ѝ подбуди да наказва адвокати заради това, че подчинените ѝ служители работят калпаво и поради това съдът по дефиниция отменя постановените административни актове като незаконосъобразни. Адвокатите и съдиите ли са виновни, че служителите на НАП не са наясно с приложението на закона? Пълна пародия, такъв пуч не е имало от времето на Сталин и Вишински.
17.
Тото
28.10.2017 18:43:32
3
7
Те пък като нямат какво да крият ,защо толкова се притесниха от проверки и ревиизии?!!!
16.
Паметлив
28.10.2017 18:33:07
1
5
При разследването на убийството на собственика на ”Гранити” Стоян Стоянов,стана ясно че много прокурори са получили апартаменти от Стоянов,естествено без да платят! Тогава имаше и един прокурор от Върховна прокуратура,който се оказа че също взел ”заем” от Стоянов в размер 120 000лв. Името на магистрата не беше ли подобно Генков? А Стоян Стоянов като шеф на ”топливо” на времето е имал дела за злоупотреби,които са прекратени в последствие! Странно съвпадение!!!
15.
Не Държава ми чудо!
28.10.2017 16:12:16
0
9
Нека е "мним" доклада. Нека НАП си действат по него, както и правят. Когато НАП, КАТ и прочие и многоточие държавен апарат погнат някой- търчи при адвокат да жали и иска Съда да отмени нали. Когато се атакуват адвокати и съдии ръкопляскат- пада им се. Днес са тези, утре други. Ами нека да продължаваме да се радваме на такива действия. Нека се мълчи и да се замита под чергата. Нека да спрат адвокатите да жалят, да си плащаме масрафите от административните, неграмотни произволи, да ни правят на нищо и да сме хепи- щото важното е на Вуте да му е зле- пък, че и аз горя покрай него. До къде ще я докараме!
14.
ВСС
28.10.2017 16:03:00
0
10
Докладът е напълно автентичен. Лично Валери Симеонов го представи пред ВСС преди месец.
Сега в министерството на финансите няма как да излъжат, че такъв доклад не съществува.
След няколко дни, като излезе информацията колко съдии и членове на техните семейства, адвокати и счетоводители са в ревизии, съвсем ще им лъснат д-тата.
Като си некадърен и прост, по-добре си мълчи.
13.
Пенка
28.10.2017 15:59:22
1
8
До къде се докарахме? Плиткоумни и слаботокови хора, назначени за чиновници, само защото са нечии роднини или пък са доста послушни, си мислят, че могат да се правят на репресивен орган.
Абе Пенке, нали се сещаш, че от съда зависи всеки акт на НАП? Ревизии, НП-та, уволнения и т.н.
Такъв си го сложихте с този доклад ти и твоят ментор Валерката, че сега НАП ще влиза в обяснителен режим пред господарите си от ГЕРБ.
И вашият ред ще дойде. Днес сте в НАП, утре няма да сте.
Когато ви проверяват - вас и свързаните с вас фирмички (даааа, знаем за тях) да не плачете после от държавна репресия.
В това докладче защо не препоръча да се проверят и малко прокурори? Да не ви е страх от тях?

Пенке, Пенке, радвай се на отпуската си, че пазара на труда те очаква.
12.
развеселен..
28.10.2017 15:50:06
0
6
Мним казвате. А Валери Симеонов като представи съшият този доклад пред инспектората на ВСС пак ли беше мним??? Флагман излагате се..
11.
Калоян
28.10.2017 13:53:27
1
7
До 10. - Всъщност наистина навсякъде гъмжи от неграмотно и неправилно издавани актове - а съдът прилага закона. Обаче грешиш, че съдът не толерира държавните органи - обикновено грешките им се подминават и жалбите не се уважават.
10.
Димитър Николов
28.10.2017 12:52:44
13
7
Съдът отменя не само актове на НАП, но и на всички държавни инстанции, които по закон трябва да внасят някакъв ред - пожарна, инспекция по труда, ХЕИ, инспекция по храните и т. н. Да не би всички да са неграмотни, че да бъдат отменени 90% от актовете. С тези си действия съдът подкрепя нарушителите и обезсмисля работата на контролните органи. След като им отмени акта, следващият път те ще вземат предложения им подкуп.
9.
Радост Бошнакова
28.10.2017 11:51:26
4
3
Аз съм милионерка
8.
Гочо
28.10.2017 11:15:20
2
15
Интересно как данъчните за толкова години не се заинтересуваха откъде едни млади и пробивни момчета и момичета станаха мултимилионери, какво е имотното състояние на политици и властимащи, не си задават елементарни въпроси, които всеки обикновен гражданин се пита и се чуди как е възможно, но когато някой им пречи да безчинстват, тогава реагират яростно.
7.
De
28.10.2017 11:12:24
4
10
Панайот Генков по известен с това, че е получил парцел в Приморско, като малоимотен и веднага чрез покойния Стоян Стоянов си построи хотел. От много отдавна Генков трябваше да е вън от съдебната система, но ще му дойде времето.
6.
Lex
28.10.2017 11:06:57
2
12
Информацията е вярна. НАП се опитва да притиска съда и адвокатите да не им отменят актовете. После същото ще направят общинари, пътна администрация, държавни органи и т.н., докато гражданите не наведат глава окончателно и спрат да си търсят правата. Държавата иска да ни мачка безпроблемно и безконтролно, а съда и адвокатите пречат на това.
5.
Хах
28.10.2017 10:55:38
1
14
Ми тея боклуци в НАП кой проверяват? Само имитират полезна дейност на гърба на мишоците. На цялата крадлива политическа паплач що не и правят ревизии а?
4.
До Г-н Сотир Цацаров Главен прокурор на БЪЛГАРИЯ
28.10.2017 10:26:11
2
9
Знаете ли ,че...
Шефката на РП-Айтос прикри 2две ИМОТНИ ИЗМАМИ в Айтос и в с.Черна Могила,извършени с ФАЛШИВА ЛИЧНА КАРТА и ФАЛШИВИ УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ.
Моля,СЕЗИРАЙТЕ СЕ ...,защото по този начин АДМИНИСТРАТИВНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ И ПРЕДСЕДАТЕЛ на РП-Айтос +МИЛЕНА СТОЙЧЕВА -ГЕНЧЕВА създава усещането за ДЕФИЦИТ НА ПРАВОВА ДЪРЖАВА.
И по безспорен начин не само ОРОНВА, а и РУШИ ДОВЕРИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО вправораздавателната система и ПРОКУРАТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Като доказателство за написаното е пр.пр.667/16 от 16.06.2016г. по описа на РП-Айтос + 2двете СТАНОВИЩА на прокурор МИЛЕНА СТОЙЧЕВА-ГЕНЧЕВА
3.
Robin Hood
28.10.2017 10:15:02
4
7
Съжаление и съчувствие ли очаквате? България е бардак благодарение на вас.
2.
Часовникаря
28.10.2017 10:09:30
1
15
За всички български мъже по един часовник като на Димитър Бойчев за нова година.
1.
090
28.10.2017 09:51:45
5
11
Никакъв НАП, тези боклуци трябва да ги арестуват всичките.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Георги Тончев-Джовани проби като еротичен танцьор и умря едва на 50 години Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за юли и август, 15 униформени ще осъществяват контрол с патрулка и пеша Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Терзиев не пожела да отиде до средата на пътното платно, заради което гражданите започнаха да скандират „Оставка“ Хванали бай Тошо на калъп край морето Хванали бай Тошо на калъп край морето Бившият първи бил хванат от жена си в резиденция Евксиноград
След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори