×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След дни ще връщат сексгурото Свами в Русия! Да очакваме ли нови чудеса(ВИДЕО)


07 Октомври 2017, Събота, 23:25 ч.
Източник: бТВ

Последният път изпадна в кома часове преди да бъде изведен извън страната

Митрадевананда Парамахамса Свами. Тези екзотични имена избира за себе си руснакът Сергей Кириенко преди няколко години, когато по думите му създава религиозна общност, известна като „Каула Дхарма”.

В превод името на 40-годишния руснак означава „просветлен бог, който е в постоянно блаженство”. До този момент той е бил йога инструктор.

Аз съм единственият в света, който три часа може да си стои на главата, без да си движи главата. С клипа исках да покажа, че тези, които се наричат йоги, са просто акробати, не могат да практикуват йога. Те нямат достъп до истинската информация, която аз имам”, казва Митрадевананда Свами.

В социалните мрежи изнася информация под името „Каула Дхарма” – обществото на истината, може да се преведе и като семейство...

Властите в Русия определят „Каула Дхарма” като секта, в която се смесват будизъм, езотерика и… безразборни сексуални отношения и престъпления. За неин лидер сочат Митрадевананда Свами. Той и неговите последователи – млади жени, живеели заедно в триетажен имот в Москва. Разследващите твърдят, че руснакът ги карал насила да проституират и да се снимат в порнофилми. Внушавал им, че това е пътят на просветлението.

Обявен е за издирване от Интерпол. През това време Митрадевананда се озовава в България. Беше задържан в Бургас в края на май.

Тези жени са принуждавани да преустановят всякакви контакти със своите близки, за да имат отношения само с него, да участват в порнографски филми, които се разпространяват в Европа, САЩ и Мексико, като приходите от тази дейност се разпределят между него и неговите съучастници – т.нар последователи”, казва Красимира Кателиева, говорител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Теорията на Митрадевананда Свами е следната: „Всичко започна в Русия, когато имаше гонения срещу жените с леко поведение. Обмисляше се дали да се приема закон срещу проституцията. И аз им предложих защита чрез интернет, чрез сайта на съпругата ми. За целта трябваше да станат мои жени”.

Александра Зиборова отглежда детето си в групата. Но я напуска внезапно и се превръща в основен свидетел на полицията срещу Митрадевананда Свами.

На всички беше предложено да се грижат за тялото си – някои се справиха, други подходиха мърляво. Виждали сме я тази жена да ходи като старец. Тя има проблеми със зрението. А очите са стихията на въздуха, която също е отговорна за благополучието. Една от причините хората да имат лошо зрение е лъжата. Тя си е признавала, че е голяма лъжкиня”, казва в отговор Митрадевананда Свами.

В Русия разследват дали децата, попаднали в „Каула Дхарма”, са принуждавани да участват в ритуалите, включително в секс оргии. Обвиняват гуруто и в убийството на сина на Зиборова.

„Жената, която сега ме обвинява, е, точно такава жена с леко поведение, порно актриса, както и много други, които дойдоха при мен. Има доста снимки с развратно съдържание и може да си представите каква богата фантазия има тя. Това са фалшиви обвинения, които са политически мотивирани. Но това е повод да ме арестуват. Второто обвинение дори не мога да запомня какво е. Насилие, деца… за какво се отнасят, не знам. Това е оскърбително за човек, който се занимава с йога”, твърди гуруто.

„Според руското постановление за привличане като обвиняем той е извършил 4 престъпления от руския наказателен кодекс. По отношение на пострадалите, които са деца, е бил нанасян системен физически и психически тормоз, като това включва побой и други насилствени действия, изразяващи се в поставянето на игли в различни части от телата им. Под ноктите, езика, краката, редовно биене пред ръководителя за най-малкото провинение. И други брутални сексуални действия по отношение на тези деца”, уточни говорителят на прокуратурата в Бургас Красимира Кателиева.

За съучастник на Митрадевананда е сочена Татяна Сверецова, също задържана в България.

Татяна обяснява, че детето, за което се твърди, че е убито, е живо. И показва клип, заснет от него като доказателство.

Той е добър, помага на всички, съветва как могат да станат по-силни, по-успешни, по-добри, реално той е благодетел. Вместо това го обявяват едва ли не за фашист, изнасилвач. Това е пълен абсурд. Всеки друг, но не и той… Всички майки, които живееха при Митрадевананда, бяха там по собствена воля… Децата живееха под контрола на майките си, категорично, и всичко, което ставаше в къщата, ставаше с тяхно съгласие”, твърди Сверецова .

Делото за екстрадирането на руския гуру събра пред бургаския съд негови поклонници, част от които и до днес са на гладна стачка и живеят в палатков лагер.

„Това е политическо преследване, нашият приятел Митрадевананда се намира в затвора, защото критикува властта на Руската Федерация. Това е абсолютно изфабрикувано дело”, смята Алек Кочерга от Киев, Украйна.

В деня, когато трябваше да бъде екстрадиран, Митрадевананда беше намерен в килията си в Бургаския затвор в безпомощно състояние. Изпаднал в необяснима кома.

„Бяха регистрирани възпалителни промени на белия дроб, наличие на синузит и девиация на носната преграда – от страна на главния мозък нямаше отклонения. Той има по-специфичен начин на живот, йога, веган е, всичко е възможно в този наш динамичен живот”, уточни д-р Даниела Люцканова, старши лекар в УМБАЛ – Бургас.

Седмица по-късно руснакът се върна отново в съзнание. Но причината за комата му все още не е изяснена.

Преди дни Татяна Сверецова беше върната на Русия. До дни ще я последва и Митрадевананда Свами, за да бъде изправен пред съда. А бъдещето на общността изглежда неясно. Поне докато лидерът им се бори за свободата си.



В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
до 2
08.10.2017 00:19:59
1
6
Нали знаеш приказката че уй дето избира не е уй. В твоя случай жените са си добре, даже много добре. А ти явно не биваш. Личи ти и по градския не див ник. Не съм му фен ама ми се прииска да съм гуру с такива фенки
2.
Маджо
07.10.2017 22:50:43
5
2
Като гледам красавиците на сами ма тя една не става
1.
ЗОРО
07.10.2017 22:31:18
1
4
СЕГА ПУТИН САВАМИ ЩЕ ИЗЛЕКУВА И ЩЕ ПОСОЧИ ПРАВИЛНИЯ ПЪТ, НА ТОЗИ БОЛЕН ИЗРОД.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район Безумие! Стотици хиляди българи притежават пистолет, пушка... Безумие! Стотици хиляди българи притежават пистолет, пушка... Населението намалява, оръжията се увеличават Сигнал до Флагман.бг: НПО подвежда бургазлии с безплатен курс по турски език, а после иска пари "за консумативи" Сигнал до Флагман.бг: НПО подвежда бургазлии с безплатен курс по турски език, а после иска пари "за консумативи" Виждайки големия интерес, представителите на НПО решиха да се облажат, като съберат „символични месечни дарения“, твърдят потърпевши Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Варна е на трето място Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Освен с футуристичен облик, проектът привлича и с отличната си ликация, а транспортната достъпност ще бъде обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района Кристиян предрекъл смъртта си 20 седмици преди зверската катастрофа Кристиян предрекъл смъртта си 20 седмици преди зверската катастрофа От снимки във Фейсбук се вижда, че Кристиян е шофирал и други автомобили
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори