×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За 26-ти път БСУ откри новата академична година (СНИМКИ)


За 26-ти път БСУ откри новата академична година (СНИМКИ)
Университетът прие студенти в 18 бакалавърски, 25 магистърски и 5 докторски програми
02 Октомври 2017, Понеделник, 10:57 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Университетът прие студенти  в 18 бакалавърски, 25 магистърски  и 5 докторски програми

Бургаският свободен университет откри новата академична учебна година с тържествена церемония.  Тази учебна година БСУ осъществи прием в 18 бакалавърски, 25 магистърски  (3 от тях дистанционни) и 5 докторски програми. За 26-ти път вратите на знанието се отвориха и приеха новите първокурсници.

На официалното откриване на академичната година присъстваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, зам.-кметът по култура и образование в Бургас Йорданка Ананиева, началникът на Регионалния инспекторат на МОН инж. Виолета Илиева, президентът на БСУ проф. д-р Петко Чобанов, ректорът проф. д.ик.н. Галя Христозова,  членовете на настоятелството на БСУ ген.Красимир Петров и Янко Янков, директори на училища в Бургас, с които университетът е в сътрудничество и партньорски взаимоотношения, преподаватели и студенти.

Има мигове в живота на всеки човек, които са единствени и неповторими. Те се случват само веднъж и оставят трайни следи в нашето сърце. Такъв ден е и днешният – откриването на новата учебна година за нашите първокурсници. Предстоят ви години, наситени с много трепети, преживявания и трудности, но и удовлетворения от това, че ставате все по-информирани, по-образовани, по-компетентни. Ние сме единственият университет, които реализира прием за магистърска степен два пъти годишно – през септември и февруари”, каза в приветственото си слово ректорът на Бургаския свободен университет проф. д.ик.н Галя Христозова.

БСУ е млад университет, той расте заедно с вас-неговите студенти. Ако вие отговорно учите, ако формирате последователно своите компетентности, ще бъдете конкурентно способни. Да знаеш, да можеш, да се съизмерваш с успелите, не е само услуга на твоя университет, това е преди всичко личен избор. Ако изберете да успявате, ние ръководството на университета и вашите преподаватели сме с вас и ще ви помагаме за всяка една нова идея, ще ви посочим пътя и ще ви направляваме, но вие трябва сами да го извървите. Тук има ред, организация и правила, които не само съществуват, но и се спазват. БСУ ще ви даде възможност да живеете в друг свят, светът на науката и познанието. Ученето в университета е трудно, но много интересно занимание. Бъдете работливи, активни, продуктивни, търсещи и дръзки. На добър час през новата академична учебна година 2017/2018 година”, допълни още проф. Христозова.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков също приветства първокурсниците и всички студенти прекрачили прага на БСУ. Губернаторът сподели своите първи трепети от 1992 година, когато самият той е бил първокурсник по право в БСУ. В залата той разказа как още от първия учебен ден се е усъмнил дали е избрал правилната специалност и място, за да сбъдне своята мечта - да стане адвокат. 


Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков

"Благодарение на реда, професионализма, дисциплината, на изключително личното отношение към студентите, успях да натрупам знания и да погледна през практиката на преподавателите, като част от моя опит. Имаше едно основно правила за нас първокурсниците по право и смятам, че важи за всяка една специалност – „Четене, четене и пак четене”. В условията на днешната конкуренция, всеки ден от нас, за да успее, трябва да бъде изключително добре подготвен теоретично, след това в живота ще натрупа и практика. Трябва да научите себе си  как да извадите своята уникалност, това което ви прави по-добри от останалите, за да успявате. На добър час!”, пожела на студентите в БСУ по повод откриването на новата академична 2017/2018 година.

Зам.-кметът по културата и образованието поздрави студентите и от името на кметът на Бургас Димитър Николов, като прочете пред присъстващите в залата неговия адрес.


Зам.-кметът по културата и образованието в Бургас Йорданка Ананиева

Сигурен съм, че обучението, което ще получите тук, ще ви осигури необходимата подготовка и успешна професионална реализация, с които скоро ще заемете своето достойно място в обществото. Пожелавам ви да бъдете инициативни, активни и неуморни по време на вашето обучение. Сигурен съм, че преподавателите ви ще  ви подкрепят и напътстват по пътя към придобиването на едно съвременно и конкурентно европейско образование. Надявам се, че след приключване на обучението си в БСУ, да останете да работите и да се развивате в нашия град. Бургас има нужда от вас. Честита 2017/2018  академична година”, каза зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.


Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков (вдясно), ректорът на БСУ проф. д.ик.н Галя Христозова (в средата) и началникът на Регионалния инспекторат на МОН инж. Виолета Илиева














В категории: Бургас


Флагман.БГ Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника 13/06/2024, Четвъртък 14:00 0
Флагман.БГ Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) 13/06/2024, Четвъртък 13:40 0
За кого гласува Лили Иванова
За кого гласува Лили Иванова 13/06/2024, Четвъртък 11:59 0
България Всички новини
Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) Арх. Валентина Атанасова е автор на околното пространство на НДК   Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Обменът бе фокусиран върху споделянето на опит, добри практики и знания в областта на борбата с организираната престъпност Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Животновъди от Пловдивско затвориха главния път За кого гласува Лили Иванова За кого гласува Лили Иванова Примата публично не е коментирала политическите си пристрастия, но според запознати тя симпатизира на ГЕРБ Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Мъжът бил красавец, със спортно телосложение и с няколко години по-голям от нея, а синеоката звезда се запознала с него преди година на рождения си ден 30 август Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Валя Баканска се отдаде на градинарството Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Причината за смъртта е остра сърдечна и дихателна недостатъчност, категорични са медиците Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова "Не съм вземала любовника на колежката си", твърди Бодурова Защо изборната активност в България е толкова ниска? Защо изборната активност в България е толкова ниска? Проблемът е многопластов и само такова може да бъде решението му Първата „Мис България“ живее без стотинка пенсия Бранимира съветва, преди да ходят на избори, политиците да прочетат поне 1 книга
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори