×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветан Василев: Президентът Радев влезе в риториката на тези, които организираха атаката срещу КТБ (видео)


Цветан Василев: Президентът Радев влезе в риториката на тези, които организираха атаката срещу КТБ (видео)
Не бих искал да бъда на мястото на Сергей Магнитски, казва Василев за убития адвокат
04 Септември 2017, Понеделник, 18:31 ч.
Автор: Флагман

България е единствената страна – членка на ЕС, в която прокуратурата може да повдигне обвинение без съгласието и без одобрението на съда, твърди банкерът в изгнание


Президентът Румен Радев влязъл в риториката на организаторите на атаката срещу Корпоративна търговска банка (КТБ). Такова мнение изрази банкерът в изгнание Цветан Василев в първата част от интервюто си за предаването „Честно казано“ по телевизия BiT.
В следващите два дни ще бъдат излъчени другите две части, в едната от които Василев обяснява как са му искани пари от българската прокуратура.

„Аз си мисля, че г-н президентът, волно или неволно, влезе в риториката на тези, които организираха атаката срещу банката“, заяви банкерът от Белград.
На въпроса как Румен Радев е направил това, Василев отговори: „С изявлението, че той, видите ли, ми давал гаранция, ако аз се върна в България и дам валидни показания, неизвестно пред кого, той давал гаранция за моя живот. В крайна сметка нито конституционните му правомощия му дават тази възможност, нито пък той доказа, дори когато можеше през служебното правителство, че има желание да се направи нов прочит на ситуацията около Корпоративна търговска банка.“

По думите на Василев президентът е можел да направи едно единствено нещо – да наложи вето върху „безумните промени“ в НПК. Част от тези промени можело да бъдат кръстени на самия банкер, тъй като били насочени срещу него. Едната е, че се отваряла вратичка да е вечен обвиняем. Освен това се отнемали права на адвокатите.

Банкерът заяви, че прокуратурата в България е безконтролна.
„България е единствената страна – членка на ЕС, в която прокуратурата може да повдигне обвинение без съгласието и без одобрението на съда.
Така че ние и тримата – особено пък съпругата ми и дъщеря ни – те са обвиняеми по желанието на прокуратурата“, каза бившият мажориратен собственик на КТБ.

На упреците на главния прокурор Сотир Цацаров – че няма как Василев да е Сергей Магнитски, банкерът отговори: „По-скоро и аз не бих искал да бъда сравняван със Сергей Магнитски, нито пък да бъда на неговото място, защото бидейки евентуално на неговото място, не бих могъл да продължа своята борба. Второ, Магнитски е адвокат, а аз съм предприемач. Аз съм банкер и всъщност, както написа моята съпруга, аз по-скоро бих могъл да бъда в ролята на Бил Браудър, а не на Магнитски.“

Припомняме, че Сергей Магнитски е убит в руски затвор.

„В крайна сметка Магнитски даде името на закон, който наистина да даде възможност на американското правителство да санкционира корумпирани личности, които нарушават човешките права с цел лични облаги. И всъщност атаката срещу Корпоративна банка е точно такава – тя е класическа рейдърска атака с цел инкриминиране действията на определено лице – политически или бизнес противник от една страна, и разбира се кражба на активите и обогатяване на тия, които са организирали това мероприятие“, заяви още Цветан Василев, който сезира американското правителство по закона „Магнитски“.

Банкерът отхвърли твърденията, че той е бил част от мафията. От 2009 г. насам той бил непрекъснато рекетиран и затова бил принуден да защитава по различни начини бизнеса си.
„Дори тука не говорим за корупция, тука говорим за откровен рекет. А върхът на този рекет бяха вече изискванията на Пеевски от май месец 2014 г., за което аз подадох надлежно сигнал през виенска полиция и който сигнал беше разгледан и затворен като случай от същата тази прокуратура под ръководството на същия този главен прокурор през юни месец, след като са били разпитани, забележете, три лица – Делян Пеевски; Александър Ангелов, неговият основен адвокат; и Бисер Лазов, който пък е основният свидетел на прокуратурата и лицето, което е замесено в основните кражби на активи от банката след затварянето й“, каза още Цветан Василев.

Той и съпругата му Антоанета Василева извадиха документи, които според тях доказват, че доходите са им чисти. Затова и швейцарски съд отказал да блокира техен имот, както настоявали от българските НАП, прокуратура и КОНПИ (Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество).

Василева също отправи упрек към президента Румен Радев. Тя го попитала с писмо как смята да се пребори с корупцията в България, но той не й отговорил. Съпругата на Цветан Василев обаче обясни, че подготвила писма и до други президенти.

Според Цветан Василев е правен абсурд прокуратурата да обвинява жена му и дъщеря му в пране на пари за имоти, които той им дарил легално, с доказани средства през 2012 и 2013 г.





В категории: Темида , Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
6
Коментара по темата
6.
Симона
06.09.2017 15:49:17
0
0
Този няма ли най-накрая да подуши килията. Гледах последното му видео в доста добра и луксозна къщичка си живее в Сърбия. А тук за пред медиите се изкарва жертва и целият в бяло. Все едно никога не е бил собственик на КТБ и не е крал пари. Толкова къса памет ли смята, че имаме българите и за такива будали ли ни смята.
5.
Марто
05.09.2017 16:39:42
0
1
Защо трябва да слушам и вярвам на Цветан Василев, който е издирван от Интерпол? Самия Василев казва, че е бил рекетиран от прокуратурата още през 2009 година!!! Тогава защо решава да говори чак през 2017 година? Явно не защото е невинен, ами просто защото сега му изнася да говори така.
4.
Ха Ха Ха
05.09.2017 12:05:19
2
1
Какви доказани средства този човек верно е луд.Доказани средства са парите на ощитените вложители на КТБ.Тези пари маймуно си превъртал по схеми и с тях си купувал.За какъв ви доказани доходи говореш Цветане.Пиргос Плод Бургас е на Иван Иванов -Шонито нали го познаваш Цветане така той е имал 8.000.000 лева кредит към КТБ на лихва 8%.Така лихва депозит в лева беше 8.5% Та я ми кажи че май не съм добър с математиката как си давал лихви на Вложителите в КТБ с 8.5% лихва,а си печелил по 8% от Шонито Пиргос Плод Бургас.Ето един пример на кой да видим дали ще можеш да отговориш.
3.
До 2
05.09.2017 09:00:59
4
3
Да много умно ограби банката така е.
2.
Бургас
04.09.2017 23:47:45
3
9
Много умен и интелигентен човек жалко че е повярвал на това прасе пеевски
1.
Справя вее крадец
04.09.2017 23:27:30
9
5
Кво ревеш мишка успя заграби стотици милиони ако искаха да те убият отдавна щеше да си мъртъв не в Белград ако щеш и на някой остров се скрий пак ще те убият просто никой ме иска да те трепи.И Сръбските Тигри дето им плащаш по 50.000 евро на месец мяма да могат да те опазят стига да искат да те светнат.Ти си просо един бушон,който изгоря така че лапай сега и не реви.Като яде кюфтетата не рева нали.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори