×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 100 елитни коне ще участват във Фестивала на конния спорт в Бургас


Над 100 елитни коне ще участват във Фестивала на конния спорт в Бургас
Организаторите Георги Базотев (вдясно) и Тодор Шейтанов дадоха вълнуващи подробности за тазгодишното състезание
09 Август 2017, Сряда, 12:37 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Събитието цели да популяризира конния спорт сред младите, очаква се широка публика

„Купа Бургас” 2017 – конното състезание на годината, ще се проведе на 11 и 12 август на територията на конната база в парк "Езеро".

В състезанието ще вземат участие над 100 породисти животни, който ще се надбягват на паркурите в няколко различни категории. Това стана ясно днес на официалната пресконференция за събитието преди неговият старт.

В нея участие взеха, Георги Базотев - председателят на ККС "Кан Крум", и Тодор Шейтанов – генералният секретар на Федерацията по конен спорт.

„Щастливи сме за 7-а поредна година да проведем това уникално не само за Бургас, но и за България състезание. Много хора си мислят, че преувеличаваме, наричайки го „уникално”, но ако те посетят подобни събития в останалта част на страната ще се убедят, че тук наистина се случват неща, където другаде не могат да се видят. С всяка година връзката между нас и Община Бургас се заздравява, като от администрацията тази година са предвидили 12 000 лв. награден фонд. Искаме да благодарим на всички хора, които през годините ни подкрепиха и повярваха в нас, в частност кметът Димитър Николов и зам.-кметът Красимир Стойчев и много други”, каза Георги Базотев.

Той уточни, че тази година за първи път в историята на ежегодното състезание ще има двама водещи, които на живо ще разясняват на публиката правилата и ще дават оценка на участниците и тяхното представяне.

Въпреки, че на световно ниво няма такава практика, това се е наложило, заради засиления интерес към събитието, в чиято публика има голям брой хора, които не са запознати с правилата на паркурите.

„Когато преди около 2 месеца дойдох тук за началото на подготовката на състезанието, бях изненадан от подготовката. Днес, когато отново съм тук съм още по-приятно изненадан. На трибуните са поставени навеси, които да спасят широката публика от изгарящото слънце. Въпреки, че по принцип конният спорт има славата на скъп, всъщност почти всеки може да тренира. Правим огромни усилия да го популяризираме и за младите и този турнир е именно с такава цел. „Купа Бургас” 2017 прерастна във фестивал на конния спорт, а плацът, на който се провежда с всяка година става все по-добре подготвен”, заяви от своя страна Тодор Шейтанов.

Състезанието ще започне в ранните часове на двата отредени за него дни и ще продължи до обяд. След това ще има почивка от близо 6 часа и то ще бъде рестартирано в 18 ч. Организаторите са преценили, че предвид сериозните жеги, това е най-правилният подход, който да е изгоден както за публиката, така и за състезателите и участващите в паркура коне.

В категории: Бургас


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори