×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Николина Ангелкова: Очакваме Лято 2017 да изпревари и миналия рекорден сезон,


Министър Николина Ангелкова: Очакваме Лято 2017 да изпревари и миналия рекорден сезон,
Николина Ангелкова, министър на туризма
09 Август 2017, Сряда, 15:21 ч.
Автор: Флагман.бг

5-звездни хотели вече са резервирани за 2018-а

Данните към момента сочат, че Лято 2017 г. ще е по-успешно в сравнение с рекордната 2016-а. Потвърждават се прогнозите за 7-10% ръст на годишна база. Това показва устойчива тенденция в сектора, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за bTV. Тя анонсира, че министерството вече активно подготвя следващия летен сезон и отсега 5-звездни хотели за Лято 2018 са резервирани. Продължаваме да водим преговори със световните туроператори ТУИ, „Томас Кук“, „ДерТуристик“, за да поставим много добра основа за следващото лято.

По казуса Калиакра и отражението му върху туризма министърът подчерта, че е много важно да се намери решение на тази ситуация, стартирала преди години при управлението на Станишев. С усилията на премиера Борисов и министър Нено Димов и в сътрудничество с Европейската комисия се търси балансът, с който да се опази околната среда, но и да бъдат удовлетворени исканията на собствениците в региона. Сигурна съм, че ще се намери най-правилното решение, каза още тя.

Министър Ангелкова акцентира, че е много важно как  искаме да се определим като туристическа дестинация. В партньорство с останалите институции ще гарантираме безпроблемен сезон. Затова с промени в Закона за туризма се подготвя ясна регламентация на статута на националните курорти и на функциите на туристическата полиция. За Лято 2017 са командировани по Черноморието над 900 служители на МВР.

На въпрос за Слънчев бряг министър Ангелкова съобщи, че за 2016 г. приходите от нощувки в местата за настаняване в курорта са над 266 млн. лв., което е над 22% ръст спрямо 2015. Приходите от нощувки на чужденци са с над 49 млн. лв. повече, което е 24% увеличение. Към 800 хил. чуждестранни туристи са посетили Слънчев бряг миналата година. Анализите показват, че по-голямата част от чужденците у нас идват за семейна почивка. Ние сме безкомпромисни по отношение на контрола, за да осигурим на всички тях спокойно пребиваване.

Министър Ангелкова акцентира върху постоянните проверки, които туристическата администрация прави особено по отношение на морските плажове. Извършват се геодезични заснемания на свободните зони, следят се и разрешителните за водните коридори, чистотата и достъпът до ивиците, за да се установи дали се спазват изискванията. Към момента има „кандидати“ за прекратяване на техните договори за наем или концесия, защото са факт драстични нарушения, каза министърът.
На ден получаваме от 20 до 50 сигнала на горещия телефон, който сме обявили на сайта на министерството. Най-сериозните нарушения това лято, различни от миналата година, са на бивши наематели, които са спечели новите търгове, но не искат да подпишат договори за плажовете, а в същото време ги ползват. Или предишният наемател не дава на новия да влезе във владение и ползва досегашните си обекти. За това сме сезирали и прокуратурата, коментира министърът.

Тя обърна внимание, че е абсолютно нарушение на туристите да се предлагат задължителни пакети за ползване на плажни принадлежности и в такива случаи се налагат глоби, както и ако чадърите или шезлонгите са счупени, но се иска пълна такса за тях. За тези несъответствия ще бъде сезирана КЗП и при санкциите ще бъдем безкомпромисни, категорична бе Николина Ангелкова.

В категории: Бизнес


4
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
4
Коментара по темата
4.
Рай
09.08.2017 16:22:52
0
3
Ха ха ама плажа в Бургас пак нашите го взеха ха ха. Бравус.
3.
слънчо
09.08.2017 15:49:23
0
4
Кон на плажа виждали ли сте,пъчи се по бели гащи и.... Цвили.
2.
Best Shop
09.08.2017 14:05:32
0
3
Stiga luga sezona silen bil o oniq kumonist ota opravi kaza kolko spad ima sprqmo minalata godina
1.
Пилат ГЕЙБераски
09.08.2017 12:37:59
0
6
." За тези несъответствия ще бъде сезирана КЗП".
...това хвърчило/плашило/ пъстро/тъпо/. по О.Горанов
Значи, когато се прибират комисионните от концесионерите, аз дробя супата, когато не се изпълняват концесионните договори, супата да я сърбат КЗП, но ние не сме виновни, виновен е Орешарски.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден 
Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори