×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скриха „чадъра на Бойко Борисов” в доклада на комисията "Боршош"


Скриха „чадъра на Бойко Борисов” в доклада на комисията "Боршош"
Диана Йорданова (вляво) обясни на опозиционерите, че имат право на особено мнение
25 Юли 2017, Вторник, 19:37 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Документът мина на ръба - с 10 срещу 9 гласа


С 10 срещу 9 гласа управляващите успяха да приемат Доклада за дейността на временната парламентарна комисия „Боршош”. Това стана на последното заседание на комисията, която проучваше разходването на средства в НДК, днес.
В подкрепа на документа гласуваха само ГЕРБ и „Обединените патриоти”. Против бяха БСП, ДПС и „Воля”.

От трите формации от опозицията имаха предложения за допълване в доклада, които не бяха възприети. Това беше формалният повод те да гласуват срещу приемането на документа, който е написан на 33 страници.

Председателят на комисията – бургаската депутатката Диана Йорданова (ГЕРБ) обясни, че членовете на комисията имат право да гласуват „против”, като изложат с особено мнение мотивите си.

Най-остро срещу доклада се изказа Румен Гечев от БСП, който обяви, че ексизпълнителният директор Мирослав Боршош се е поставил над Съвета на директорите в НДК, както и над принципалите си министри – Томислав Дончев, Вежди Рашидов и Лиляна Павлова, като не е изпълнявал техни разпореждания.

Депутатът от БСП коментира: „И стигаме до извода, че над принципалите, дами и господа, е министър-председателят г-н Борисов. Тука (в доклада – б.а.) неговото име не го виждам никъде. Той пред цяла България го назначи, отмени решението на г-жа Лиляна Павлова и след това той (Мирослав Боршош) пък се самоуволни. И ние затова искахме да дойде  г-н Борисов и да каже – той ли е чадърът или не е. Тъй като всичко това води към следата, че г-н Борисов е политическият чадър. И вие го скрихте”.

По думите на Гечев няма как Боршош да е въртял трима-четирима вицепремиери и министри и да е генерирал загуби от 10 милиона лева на година и да няма политически чадър.
Нашият извод тука, на колегите, е, че този чадър е премиерът. Няма друга логика. А вие го скрихте. Какво ще пишем в доклада сега, е моят въпрос”, заяви депутатът от БСП по време на дебата.

От ГЕРБ отново се опитаха да хвърлят част от вината на служебния вицепремиер Деница Златева, тъй като тя е одобрила финансов отчет, представен й от Боршош. В тази посока се изказаха Снежана Дукова и Тома Биков.

Докладът описва подробно изказванията в комисията във връзка с изслушванията на лицата от правителството и от ръководствата на НДК през последните няколко години.

В заключението се посочва, че „народните представители се обединиха около констатацията, че въз основа на проведените изслушвания, както и въз основа на представената документация от извършени проверки на компетентни органи са налице съмнения за извършени нарушения, но по този въпрос следва да се произнесат съответните компетентни органи. Народното събрание по Конституция е законодателен, а не разследващ орган.”

Препоръчва се още Сметната палата да включи в годишната си програма за 2018 г. одит на НДК.



В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
българин
26.07.2017 15:02:26
0
0
Ами нали Дебелата Берта - Г-жа "В(и)АЙ АЙ АЙ", протежето на Боко беше сложена ТАМ !!!

Да отклонява всичко от НЕГО и Винету да продължи на БЯЛ КОН пак да обикаля България и да нюха за СУДЖУЦИ !!!!!!!!!!!!!
5.
Rumen
25.07.2017 20:02:45
0
1
Zna4e. patriotite sa zameseni v trafika iastno .Togava mi stava iasno za6o Simionov e vzel xotel v Malko Tarnovo i na Rezovo da mu e paravan , ida se zanimava s migranti i da palni xotela si s voenni.Sas sigurnost ve4e ste izliazat bakii te mu super
4.
бургазлия
25.07.2017 19:35:21
0
3
Много ми е интересно с каква съвест Цветанов ще гелотира Добричкото ръководство на на ПП ГЕРБ при условие че редом с Живко Суджука със свещи в ръка редом един до друг смирено присъстват освещаване откриване офиса на евродепута
3.
пенсионер
25.07.2017 19:30:10
0
5
Те имат полза от от създаване на временни комисии като за всики в комисията си заработвал допълнително по минимална заплата .
2.
родопа
25.07.2017 18:54:56
1
7
Такова е мисленето на тия хора - да се забравя проблема, да се отмества погледа от всичко, което дращи по манията им на триумфатори, или по-скоро на разсилните на Европейския съюз – нищо, че и той е на път да остане под собствените си руини.&nbsp; Царете на Забравата са все пришълци, довлечени от мътният потоп на „Промяната“ – далеч по-смъртоносен от онзи в Аспарухово.&nbsp; Номинални хора, качени на сцената в повечето случаи напълно случайно - няма защо да очаквате от тях Мъдрост или Промисъл за Бъдещето. Няма как да го има това при тяхната Случайност.&nbsp; Озадачени от личното си и невероятно за самите тях въздигане, те нямат желание да гледат напред, защото се страхуват единствено за себе си.&nbsp; А заети единствено със собственото си оцеляване, те изобщо нямат време за Миналото.<br>
К.Кеворкян<br>
....така че каква е разликата между&nbsp; соц луканка и ..вашия суджук<br>
<br>
1.
Любопитно
25.07.2017 17:30:48
0
14
От всички се знае, че ако се реши замитане на крупна Кражба от управляващите, се създава Парламентарна комисия. Видя се и сега. Само не знам дали тая измет на която през ден снемат имунитета, получава допълнителни пари за" метенето".
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха издирван възрастен мъж в хотел, дал над 10 000 лв. на измамници Откриха издирван възрастен мъж в хотел, дал над 10 000 лв. на измамници Намерени са и няколко нотариални акта на имоти, собственост на 78-годишния мъж Две украинки се изгубиха в гора край Смолян Две украинки се изгубиха в гора край Смолян Операцията по спасяването е била усложнена заради скалиста и труднодостъпна гориста местност Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика Старият континент днес прилична на разграден двор, в който се изливат фекалиите от целия свят, а управляващите я чиновници активно спомагат за нейната разруха Подгответе се за спортен празник в Царево Подгответе се за спортен празник в Царево Общинските съветници в София взеха решение за заплатите на медицинските сестри Общинските съветници в София взеха решение за заплатите на медицинските сестри Ето какво решиха за доклада за актуализация на бюджета Община Варна погна заведенията заради боклука Община Варна погна заведенията заради боклука Започва проверки на обектите къде изхвърлят боклука Нинова към членовете на БСП: Приемете оставката ми и не давайте партията на търговците Нинова към членовете на БСП: Приемете оставката ми и не давайте партията на търговците Откритото писмо на Нинова бе разпространето от пресцентъра на партията, след като стана ясно, че има подписка за свикване на Националния съвет на 15 юни и тя е заведена в деловодството на "Позитано" 20 Рядка болест покоси майка на две деца от Бургас, близките се нуждаят от помощ Рядка болест покоси майка на две деца от Бургас, близките се нуждаят от помощ Крисена Георгиева е диагностицирана със заболяване, от което са регистриране само 3 случая в света Радев ще обяви в понеделник кога ще свика Народното събрание Радев ще обяви в понеделник кога ще свика Народното събрание Очаквам от изявления да се премине към диалог вежду политическите сили - от тях зависи дали и какво управление ще имаме, каза държавният глава Вижте кои са 240-те нови депутати Вижте кои са 240-те нови депутати Интересни фигури предстои да положат клетва в НС 
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори