×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обещанието за увеличение на заплатите в МВР се оказа „партенка” - министърът го опроверга


Обещанието за увеличение на заплатите в МВР се оказа „партенка” - министърът го опроверга
"Убедете ме мен, убедете себе си всъщност, изговорете и да видим аргументи", каза Валентин Радев по адрес на синдикатите
16 Юни 2017, Петък, 12:15 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка-архив: Авторът)

Не се прави така, каза Валентин Радев за вчерашното обявление на синдикатите и на заместника си


Решението за повишение на заплатите след вчерашната среща между синдикатите и ръководството на МВР се оказа „партенка”. Това стана ясно от изявление на вътрешния министър Валентин Радев пред журналисти в парламента.

След констатация на репортер, че вчера е станало ясно, че ще се увеличават заплатите в МВР, Радев отсече: „Кога го е казал това министърът? Кой? Владимир Горанов ли? Кой го е казал това? Ако го е казал – браво! Аз ще съм много щастлив, ако е казал такова нещо. Аз не си спомням и не знам.”

Вътрешният министър уточни, че вчера синдикатите имали две заседания – едното било със самия него, а второто – със заместник-министъра Стефан Балабанов.
„Той (Балабанов – б.а.) е бил с тях. Каза ми какво са се разбрали, аз не съм доволен от това, което са се разбрали, защото са започнали да си говорят не за това, за което аз ги помолих на първото заседание. А моята молба към синдикатите беше следната – дайте ми аргументи, защо искате или на кого, ако говорим за заплати или ако имате други някакви искания, които са извън това. Убедете ме мен, убедете себе си всъщност, изговорете и да видим аргументи. Те не са си говорили за аргументи, а са се разбрали, ако може да повикат някой друг да реши задачата. Да дойде примерно финансовият министър, заместник-финансовият министър или пък - Менда Стоянова споменаха. Не разбирам защо го искат това. С тях говоря аз, те са ми съвещателен орган – синдикатите заедно с председателя, който е заместник-министър, мислят нещо, обсъждат нещо, идва той и го съобщава на мен. Аз решавам какво правим натам”, заяви Валентин Радев.

Той добави, че отново не чул съществени аргументи. Когато чуел такива, Радев щял да говори лично с финансовия министър и с премиера. „Не се прави така”, заяви той по повод вчерашното общо изявление на зам.-министъра си и представителите на синдикатите.

След въпрос - има ли основания да се увеличават заплатите, министърът коментира: „Първо, за кое МВР говорим, т.е. за кои служители? Има едни, които са на терен. Очевидно там няма кадри. Никой в момента, или малко са хората желаещи да отидат полицаи на терен – по-малко са. Всички искат да стават инспектори с висше образование, офицери – и някъде там кандидати много. Ниските звена – там е големият недокомплект. Същото между другото е и в отбраната… Никой не иска да е професионален войник, но всеки иска да е началник. Да, има дисбаланси – те го виждат синдикатите и казват. Аз също го виждам и казвам – да, вероятно една от причините са заплатите. Като нещо не става… те са отишли там за заплати първо… чест, дълг – хубави неща, но и заплати. Вероятно е така. И следва вторият въпрос – кога ще ги повдигате тези заплати, точно на тях ли, как да стане, вътре ли ще стане това или държавата ще даде пари за целия сектор – това се обсъжда и в Консултативния съвет за национална сигурност също. Това е краткият ми отговор.”

В категории: Политика


Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 0
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
11
Коментара по темата
11.
Пинг - понг
16.06.2017 19:52:50
1
1
Важното е да се "чука" топката далеч и да се връща с подобаващ удар веднага :)) Естествено пред журналисти или директно по ФБ - така си Ултра модерен :)))Поредния Ала -Бала нищо Не разбиращ от МВР министър !
10.
антикомунист
16.06.2017 17:37:43
0
8
Нещата със заплатите са много лесни и елементарни.Съкращават се 90% от т.н.чантаджии и парите се дават на полицаите ,които са на терен.
9.
С
16.06.2017 17:21:01
1
6
Ама вие какво чакате? Това е министър на най-голамата фурнаджйска лопата Бойко! Много ясно, че ще се отметнат на следващия ден. Тедаже закъсняха, отмятането от поетия ангажимент трябваше да еоще снощи.
8.
БАЙ ПЕТКО
16.06.2017 15:53:06
2
9
АМИ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГАТ НО НА СЛУЖИТЕЛИ КОИТО РАБОТЯТ НА ТЕРЕН РЕДОВИЯ ПОЛИЦАЙ ТЕ СЪС ЩАТ ОТ 678лв КАТО СЛОЖИШ ДОБАВКИТЕ ОКОЛО 1000лв при положение че е служител със стаж останалото е ГОЛЯМА ЛЪЖА НО НЕ САМО ЗАПЛАТИТЕ СА ПРОБЛЕМА Е ОЩЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НАЧЕЛО С МИНИСТЪРА КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С МВР КАКТО И ПРЕДИШНИТЕ ПРЕДИ НЕГО ПАРАШУТИСТИ НЕПОЗНАВАТ СТРУКТУРИТЕ НА МВР КАК ЩЕ ГИ РЪКОВОДИ ПОСЛЕ НЯМА ОБЛЕКЛО НОРМАЛНО ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НЯМА ОБОРУДВАНЕ ВСИЧКО Е ВТОРА УПОТРЕБА ДАРЕНИЯ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ А УЖ СА ЗАБРАНЕНИ ДАРЕНИЯТА В МВР ВКЛЮЧИТЕЛНО И НАЙ ДРЕБНИТЕ НЕЩА ЛИСТИ ХИМИКАЛИ ФЕНЕРЧЕТА И ДР И ДР И ДР ОЩЕ МНОГО ПОСЛЕ И ДРУГО КОМАНДИРОВАТ СЕ СЛУЖИТЕЛИ ПО ЗИМНИ И ЛЕТНИ КУРОРТИ БЕЗ ДА ИМ СЕ ПЛАЩАТ ПОЛАГАЩИТЕ СЕ КОМАНДИРОВАЧНИ КАТО ССЕ ХРАНЯТ И СПЯТ ЗА СМЕТКА НА ХОТЕЛИТЕ ТОВА Е ЕДНА ГОЛЯМА ЗАВИСИМОСТ ПОД ФОРМАТА НА ДАРЕНИЕ КОЕТО МОЖЕ МНОГО ЛЕСНО ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА ПРОВЕРЯТ ТАКА ЧЕ ХОРАТА ДА НЕ СЕ СЪРДЯТ НА ПОЛИЦАЙТЕ ГОРЕ Е ПРОБЛЕМА
7.
DARKO
16.06.2017 15:50:49
1
6
НЕ ЗАБРАВЯТЕ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО И ТАМ Е ПЪЛНО С ПЕНСИОНЕРИ ДЕТО ОТ ГОДИНИ ЛАПАТ И ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ НА МЕСЕЦ ПО ОКОЛО 2000 ЛВ А НАЧАЛНИЦИТЕ И ПО 4000 СУМА ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ И ПЕНСИОННИЯ ФОНД КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА Е ГАРАНТ ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕТО МУ НЕЩО КАТО АКО ГРЪМНЕ ЩЕ Е КАТО КТБ . В МОМЕНТА ИМА СТОТИЦИ ПЕНСИОНИРАНИ КОЛЕГИ В МО МВР И МП КОИТО ЧАКАТ НАЗНАЧАВАНЕ ПОНЕЖЕ УЧАСТВАТ НАРАВНО С МЛАДИТЕ КАНДИДАТИ НА КОНКУРСИ ..... УЖАС УЖАААААААС
6.
тттг
16.06.2017 15:39:44
1
3
Много си прав 123 ето и един много лесен начин взема заплатата на пенсионирания полйцаи по точно началник и я разделя на всички полйцаи които са с униформи на улицата и са забележими за гражданите а не на цивилните който хем си вземат паричките за дрехи хем ходят като мутри дори и татуирани отчитащи само дейност
5.
мвр
16.06.2017 14:28:20
0
14
Редовите служители никога няма да получават подобаващо възнаграждение докато съществуват безсмислени дирекции и служби пристани за пенсионери със високи заплати и пенсии.Промяна по върховете и надолу.
4.
123
16.06.2017 14:19:18
2
11
90% от началниците вземат пенсия и заплата.уж се чувстват изхабени от работа и са се възползвали от правото на ранно пенсиониране, а после остават на работа и точат пари от бюджета два пъти.дане говорим за раздутия щат на администрацията.затова няма да има пари за заплати, а тези които са на терен няма много да се напрягат и ще бият на частно.
3.
Policai
16.06.2017 14:04:46
5
10
Аз съм действащ полицай и ме кефи да работя за без пари!Мисля да не правя за никой нищо,каквото и да става всеки сам да се оправя...Аз си имам професия и само трупам годинки да взема повече пари като си бия камшика!А народа сам да се оправя като са такива свирки ще ги дупят до 9-то коляно.
2.
dojko
16.06.2017 13:53:06
6
17
ПЕНСИОНЕРИТЕ ВЪН ОТ МО И МВР !

КАКВО СЕ НАТИСКАТ И ВИЕ ГИ ТРАЕТЕ И СЕ ОПРАВДАВАТЕ ,ЧЕ СРЕДСТВА НЯМА ,ЧЕ НЯМА КАДРИ, ПРИЕМСТВЕНОСТ ДАЙТЕ ШАНС НА МЛАДИТЕ ХОРА . ПРЕДИ 89Г. В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ТРУДОУСТРОЕНИТЕ НЯМАХА ПРАВО НА РАБОТА , А СЕГА УЖ ДЕМОКРАЦИЯ ПРАВОВА ДЪРЖАВА , А ПЕНСИОНЕРИТЕ НА ПОЧИТ С ПРАВО НА КОНКУРСИ ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ ТОВА Е КОЩУНСТВО И ЛИЦЕМЕРИЕ . А КЪДЕ СА МЕРКИТЕ НА Г-Н СИМЕОНОВ ЗА ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА МЛАДИТЕ КАТО ТОЛЕРИРАТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ В ТЕЗИ МИНИСТЕРСТВА
1.
Боцмана
16.06.2017 13:40:21
7
10
Защо ще има увеличение?...След като доста хора в МВР и МЮ вземат и заплата и пенсия!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори