×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо сме пристрастени към социалните медии?


09 Май 2017, Вторник, 23:51 ч.
Източник: dama.bg

Стоп! Спрете да четете тази статия. Само за 3 секунди. Вдигнете глава от екрана на смартфона си и се огледайте около вас. Защото всички останали правят същото – дали сте пред лекарския кабинет, в кафене, в книжарница, возите се в градския транспорт или просто чакате на опашка... Всички са вглъбени и приведени към своите умни устройстава, чрез които откриват света. Само у нас регистрираните профили в най-популярната социална мрежа – Фейсбук са 3 500 000! Забележително е, че всъщност половин България диша и се вълнува в своя фейсбук живот. Това прави ли ни по-щастливи? Да анализираме заедно!

Реалност или Фейсбук ежедневие?
Едва ли сте разглеждали Фейсбук и живота ви там като инструмент за справяне със стреса, но е време да промените нагласата си. Как най-бързо да усетим собствената си значимост? Няколко лайка вършат чудесна работа. Как да покажем, че сме успешни, вдъхновени, обичани? Пост във Фейсбук от мечтана дестинация, снимка на изискано блюдо, селфи с нови обувки и още безброй варианти да изразим себе си. Е, а кой реално може да провери наистина ли сме щастливи в тези мигове или просто имаме нужда някой да го потвърди, и да ни се порадва... Фейсбук реално обслужва все повече не желанието ни да общуваме с другите, а стремежът да покажем благополучие и добро състояние на духа, мислите и ако щете на джоба. Тази показност е израз не само на нашия мироглед, но и на желанието ни да изкрещим на света, че в предизвикателствата на забързаното ежедневие успяваме да се радваме и да се шегуваме, и да сме „над нещата“. Запитайте се така ли е и какъв беше животът ви, когато не се тагвахте от хубави ресторанти и забележителности, не си правихте селфита с приятели, а като се върнехте от почивка се виждахте с близките, за да им разкажете. Сега – няма нужда. Те знаят къде и с кого сте били и за живите срещи не остава много информация.

Мнението на другите
Показността има и други функции. Тя е форма на споделяне, но негласно зад нея могат да се крият гняв, страх, притеснения. Споделяте възмущение и ето... поне 5 от Фейсбук приятелите ви, ще се впуснат да мрънкат заедно с вас. На живо блокирате пред други хора и се притеснявате да говорите, но във Фейсбук е друго. Там няма нужда от директен контакт. Можете да представите нещата, както прецените. Защо е нужно? Всички правим едно и също, търсим отдушник, търсим подкрепа, искаме да сме значими в очите на другите, а във фейбсук просто представяме онова, което другите желаем да видят за нас. Защото ни е нуждо да се чувстваме ценени и важни! Но мнението на другите няма да премахне емоциите, които бушуват в нас. Няма нужда да се крием зад постове и да създаваме нереална представа за себе си. Двойнственият онлайн живот не ни прави по-щастливи. Най-ценното за споделяне трябва да остава далеч от социалните мрежи, за ушите на доверени близки и приятели. Колкото повече показвате, толкова по-уязвими сте. А информацията за личността ви достига до хора, които не винаги знаете с какви намерения са.

Приятели или Фейсбук приятели?
И в подкрепа на последното твърдение... Фейсбук наистина ли е личното ви пространство, ако там сте приятели с шефа си и колегите... И с куп други хора, които могат да надникнат в дома ви, в чинията ви, понякога дори в спалнята ви. И колко от тях наистина са ви близки и имат нужда да бъдат информирани за вашите триумфи или проблеми?! Неслучайно вече имаме нова категория хора и вие сигурно сте се чували да казвате фразата: „С него съм приятел във Фейсбук...“ Какво искате да знаят за вас вашите фейсбук приятели? И заслужава ли си познати или добри познати да виждат и да четат какво става с вас? Какво ви носи това? Трибуна, гласност, възможност да подсилите собственото си удовлетворение или его? Отговорите остават за всички, които често потъват в другата фейсбук реалност и свикнаха, че е нормално да допускат повече хора до личното си пространство. Само един факт ще ви покаже фалшивостта на вниманието, което получавате. Махнете от профила си рождената си дата и вижте колко хора ще се сетят да ви честитят. Със сигурност ще са само онези истинските, на които наистина им пука за вас...

Стресът, които ни кара да бъдем други
Зад желанието да сме така публични стоят различни подбуди. Ако често сте гневни, преуморени и искате да изкрещите на целия свят, че бясната надпревара с времето и изискванията към вас ви съсипват, има и други начини. Не превръщайте фейсбук профила си и хората там в свидетели на постоянното ви възмущение или недоволство. Разбира се, начинът не е да се успокоявате със кафе, алкохол, цигари. В случай че сте припряни, гневни, нервни, уморени, но също така състезателен тип добър вариант е да поработите върху емоциите си и да пренаредите приоритетите си. Може да ви помогне и популярното хомеопатично лекарство на Немския хомеопатичен съюз Нукс вомика D1000. 2 приема на ден по 10 глобули за поне 2-3 седмици ще успокоят нещата, ще престанете да се дразните от всичко и всички, ще намалите припряността си. Много често зад хиперактивността на някой фейсбук потребител, се крие всъщност притеснителен и неуверен човек, който предпочита тази комуникация, но не и да застане пред хора и да води важни разговори. По-лесно е да се оплакваме от работата, шефа, колегите и какво ли още не (стига да не сме ги добави в листата с приятели), защото се страхуваме и блокираме, когато трябва да защитим позицията си в пряк разговор. На такива хора добре се отразява лекарството Гелсемиум D1000. Не само, за да промените своето фейсбук поведение, но и за да сте по-успешни по време на интервюта, разговори с шефа и дори да прекрачите кабинета на стоматолога без страх. Отново 2 седмици по 2 пъти на ден по 10 глобули са добър вариант. И въобще анализирайте поведението си и не с крийте зад фейсбук профила си, това не помага. Ако имате проблеми с общуването, по-добре потърсете психолог или лекар хомеопат, но не зацикляйте във фейсбук емоции.

Използвайте добрите страни на социалните мрежи и запазете най-хубавите си мигове, несподелени със света. Нека са наистина ваши и на любимите ви хора! Това не ги прави по-малко значими! Напротив!


Автор: Цвети Стоянова

В категории: Животът


България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори