×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поморие посрещна Гергьовден с песните на Валя Балканска


Поморие посрещна Гергьовден с песните на Валя Балканска
Великата Валя Балканска гостува за празника на Поморие
06 Май 2017, Събота, 12:38 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

В манастир „Свети Георги Победоносец“ беше отслужена тържествена литургия

По традиция на Гергьовден се изпълняват обредни хороводни песни, чиито основен сюжет е свързан със Свети Георги. Казват, че светецът наглежда посевите, но той е и символ на победата, покровител и патрон на Поморие.

Днес традицията в морския град отново бе спазена. Празникът премина под съпровода на Фолклорен ансамбъл „Родопа”, Гайдарска формация „Орфикус”, Петър Янев и великата Валя Балканска. Изпълненията им събраха стотици жители и гости на града и предизвикаха нестихващи аплодисменти. На външната сцена на НЧ „Светлина 1939“ се представи и Общинският духов оркестър, Детският Фолклорен танцов ансамбъл „Раковина”, децата от ДГ „Веселушко“ и малките балеринки от школа „Елеганс”.



В манастир „Свети Георги Победоносец“ беше отслужена тържествена литургия, лично Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий благослови миряните.



Като домакин на патронния празник, кметът Иван Алексиев пръв поднесе поздравите си към поморийци: Поверието гласи, че Гергьовденският дъжд е златен и всяка капка е берекет, дано тази година е мирна, благословена и успешна за всички нас.



През последните години Поморие се развива динамично, променяйки своя облик, но всичко това се дължи на вас и активната ви гражданска позиция. Благодаря ви и ви призовавам да продължим по същия начин заедно, с любов и позитивизъм да развиваме нашия град!



Тази година официални гости на празника бяха Ася Пеева – народен представител от 44-то Народно събрание и проф. д-р Севдалина Турманова – заместник-областен управител на Бургас. Община Поморие бе уважена и от делегациите на Гърция, Унгария, Турция и Румъния, в лицето на: Георгия Бонто Токали – заместник-кмет на община Волос (ресор Нео Анхиало), Миклош Керекеш – кмет на град Аяк, Сейбахатин Вардар – кмет на град Инедже, Волкан Беркай Чакър – заместник - кмет на община Сюлейманпаша, Лехел Ковач – кмет на Трансилвания (град Фаркашлака).



Всички те поднесоха своите приветствия за патронния празник. Беше прочетен поздравителен адрес от кмета на община Бургас Димитър Николов. Такива бяха получени и от: командира на Военноморските сили на Р България контраадмирал Митко Петев, началника на Военното окръжие II степен подполковник Данчо Мишлинков, Генералния консул на Русия Сергей Лукьянчук, кметовете на Айтос, Асеновград, Камено, Царево, Созопол, Асоциацията на българските градове и региони и от Синдиката на българските учители.



Програмата продължава и утре /07.05.2017 г./ с Турнир по Народни борби „Гергьовден” и Открит турнир по спортни танци за купата на Община Поморие.









В категории: Поморие


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Чисти поморийци
07.05.2017 16:37:22
0
4
И тази година имаше традиционните потурнашки мазни борби в осраната градинка до манастира.
7.
До 6
07.05.2017 09:17:48
2
2
Специално за такива като теб, които само гледат и мърморят. Как иначе ще чуеш и видиш Валя Балканска като се движиш само от масата до тоалетната?
6.
Помориец
07.05.2017 07:19:35
3
3
Голяма излагация с тия родопски песни. Сякаш сме родопски град. Трябваше да звучи странджанска и тракийска музика, а не тия погребални мелодии.
5.
haiduk
07.05.2017 01:27:47
0
4
и да си изчистите циганията от улицата след празника!!!
4.
Пехливанин
06.05.2017 23:30:24
1
4
Мазни борби имаше ли?
3.
До 1234
06.05.2017 20:31:21
0
5
Как ще ги пуснат, нали е платена статията.Като знаят що нещо ще се изаипе върху тоя червей и ще му замине рекламата на вятъра, смеят ли да пуснат мнението на хората
2.
Не знам
06.05.2017 18:30:43
0
0
Не тя го посрещна а ДФТА"Раковина"
1.
1234
06.05.2017 16:47:06
1
4
искам да пуснете коментарите под статията за Манев!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори