×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ваксина разболя малкия Светльо от Бургас, нужни са 10 000 евро за лечение (ВИДЕО)


Ваксина разболя малкия Светльо от Бургас, нужни са 10 000 евро за лечение (ВИДЕО)
Светльо страда от Постваксинален Полиомиелит. Детето се нуждае от помощ, за да се лекува в белгийска клиника
12 Април 2017, Сряда, 04:17 ч.

До миналата година синът ни бе много буен, игрив и щастлив, а сега е с липса на чувствителност в крачетата, казват родителите му

Момче на две години и седем месеца от Бургас се нуждае от 10 000 евро, за да проходи отново. До миналата година Светльо бе много буен, игрив и щастлив, а сега е с липса на чувствителност в крачетата, каза майка му Денница Сандова в предаването „На кафе“.

„Първоначалната сума, която трябва да съберем е 10 000 евро. Това е само за първото заминаване в Белгия, т.е. за диагностиката. На място ще се прецени колко още средства ще са нужни за лечението“, уточнява тя.

Едното краче на Светослав Сандов е напълно обездвижено, а до преди година той бягаше и скачаше, каза баща му Кристиян.
„Развиваше се нормално. Всичко бе идеално. Бяхме свалили вече памперсите. Бягаше и скачаше до момента, в който не му се постави ваксината Пентаксин. Спазвахме всички препоръки на лекарите и са му правени всички имунизации. Когато бе ваксиниран, нямаше никакъв проблем, но на следващия ден изведнъж изохка и повече не можеше да върви. С мъжа ми си помислихме, че си е навехнал крачето и изчакахме няколко минути да видим какво ще се случи. Забелязахме обаче, че се обездвижва“, разказва Денница.
„Бях на земята с него и си играехме, но едната от играчките отиде по-далече и в момента, в който се опита да стане до нея, кракът му се сгъна и падна. В първите минути синът ми не можеше да осъзнае какво става и че не може да върви. Продължаваше да се мъчи, но след всяко изправяне, падаше. Първо си мислихме, че му е изтръпнало дясното краче и започнах да го разтривам. Изчакахме 20 минути и го заведохме до спешното отделение. Първоначалната диагноза бе долна пареза. Два часа стояхме до кабинета, докато ни приемат“, добавя бащата на Светльо.

„Тогава вече не можеше да си стои на краката. Опитвахме се да го оставяме изправен, но нямаше никаква възможност за това. Вкараха ни в инфекциозно отделение“, уточнява Денница.
„На следващия ден му направиха пункция. Взеха му пълни кръвни изследвания“, разказва Кристиян. При тях нямаше никакви показатели, че е болен, добавя съпругата му.

„Бяхме две седмици в болницата. Лекарите не можеха да разберат какво му е. Заключението им е, че става въпрос за постваксинална реакция. Решихме да отидем в специализирана клиника в София, но там отхвърлиха диагнозата. Според специалистите времето между слагането на ваксината и получаването на парализата било прекалено малко. Ставало въпрос за възпалителни полиневропатии. Поставяйки диагнозата обаче, гледаха земята“, заяви Кристиян Сандов. Лекарите не смееха да ни погледнат в очите, което навежда на мисълта, че или не знаеха какво му е, или не искаха да кажат истината, подчерта той.

Благодарение на нашите рехабилитатори и на всички, които ни насочваха по един или друг начин да лекуваме детето, състоянието му значително се подобри, добавя Денница.

„Децата на възрастта на Светльо трябва да си играят, а той е на рехабилитации и физиотерапии, но не се е предал. Изключително умен е, много неща е научил, говори нормално, мие си ръцете и зъбите, храни се сам. Синът ми е нормално дете с изключение на това, че не може да върви. Насочили сме се към клиника в Белгия, която ни бе препоръчана от майка, чието дете е с ДЦП. Повечето лекари, при които сме ходили, казват, че няма какво да се направи за него“, заяви Кристиян.

„Препоръчаха ни да се направят протези, с които да върви. С едната той спи, тъй като започна да му се скъсява ахилесовото сухожилие. Тя му държи крака на 90 градуса. С помощта на другата протеза трябва да е стабилен, докато върви. В началото имаше ефект, но започна да му се изкривява крака откъм ябълката“, разказва бащата на Светьо.
„Аз виждам, че при сина ми има потенциал. При никакви обстоятелства няма да се предадем и няма да позволя някой друг да решава вместо мен дали синът ми ще се оправи или не“, сподели Денница.
Всички виждаме, че има потенциал в това ангелче, възкликна Гала. На въпроса й каква диагноза дават невролозите у нас, майката на усмихнатото хлапе отговори, че повтаряли само „молете се“.
„Много от лекарите казват, че причината е във ваксината, но никой официално не го написа в документите. Няма точна диагноза“, добавя Кристиян.

„Виждам каква енергия има Светльо, колко жизнено и сладко момче е. Сигурна съм, че ще се бори наравно с вас и с лекарите си. От сърце му желая следващото лято да тича с връстниците му и да е забравил това, което сега преживява!“, каза Гала, а родителите на малкия Светльо съобщиха, че на 5 май от 18:30 часа в Читалище „Васил Левски“ в Айтос ще има благотворителен концерт под наслов „Да помогнем на Светко да проходи отново!“. Там срещнахме подкрепа, каза още Денница Сандова.

Банкова сметка: BG84BPBI79374022802801
Светослав Кристианов Сандов





В категории: Лична драма


16
Коментара по темата
16.
Илия Бабаджанив
14.04.2017 14:04:25
0
1
А за DMS помислихте ли ? Нека да има широк отклик ! Желаем му скорошно оздравяване в Белгия !!!
15.
Мими
13.04.2017 21:08:42
0
1
Светослав Кристианов Сандов е имет, на коетое сметката
14.
хахах
13.04.2017 19:50:24
1
2
Съдете държавата, друга оправия няма.
13.
людмил
13.04.2017 11:57:33
0
1
без име на което е сметката не мога да преведа пари моля напишете го
12.
Мария
12.04.2017 18:00:03
0
0
Номера на сметката е: BG84BPBI79374022802801
11.
Юлия
12.04.2017 16:01:49
0
3
НЯМА ПЪЛНА ИФОРМАЦИЯ ЗА СМЕТКА. Как да преведа парите?
10.
съседка
12.04.2017 15:16:30
0
7
Светли е прекрасно и много умно и слънчево дете! Всички вярваме, че отново ще тича! Ще помагаме!
9.
Hristo
12.04.2017 14:40:11
11
13
Moskov dolen narkoman protiven da ti se sluchi i na teb gad mrasna
8.
Moskov
12.04.2017 14:36:41
10
14
Moskov ymirai I gori v ada svinio mrasna!!!!!
7.
Диди
12.04.2017 14:32:56
4
8
Много ме е яд на всички изроди, тровещи и убиващи дечицата ни
6.
@@@@@
12.04.2017 14:26:41
0
3
до №5
"На теория, между теорията и практиката няма никаква разлика, но на практика има." ;-)
Ваксините също за тип превенция. На теория, но сакатлъци стават постоянно.
5.
me
12.04.2017 13:37:12
0
12
Ефекта се казва Вяла парализа и на теория с рехабилитация отминава. Успех им желая!
4.
Морския
12.04.2017 13:29:58
2
11
Нарочно разпалиха циганските гета, за да накарат родителите да се страхуват и да почнат да тровят (ваксинират) децата си с турските боклуци!!!
Държавата кото ги задължава, сега да ги лекува!!!!
3.
@@@@@
12.04.2017 13:25:23
0
16
Ваксината се казва ПентаксиМ и това не е изолиран случай с тази ваксина. Който не е патил той не знае. Успех на младото семейство, дано малкия се оправи.
2.
Момчил
12.04.2017 13:01:53
3
27
Това не е първото дете, с негативен ефект от ваксини.
Имам чувството, и то отдавна, че България е поле за опитни зайчета. Вкарват се медикаменти и се наблюдава ефекта.Най-новото и недоказуемо оръжие на ХХl век.Дай Боже детето да проходи!
Бог да пази България!
1.
Москов убиец на Български деца!
12.04.2017 12:44:29
15
35
смърт за Москов и всички безродни боклуци които тровят децата ни! Майка ви шибана боклуци умрете всички в адски мъки гадни турски подлоги !!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори