×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Британци калят туризма ни пред най-тиражния вестник на Острова: В Синеморец се натровихме, не яжте нищо в България!


Британци калят туризма ни пред най-тиражния вестник на Острова: В Синеморец се натровихме, не яжте нищо в България!
Пол и Лесли са усмихнати и щастливи преди да започнат да вечерят, след това твърдят, че са се натровили от българската храна
08 Април 2017, Събота, 15:43 ч.
Автор: Кремена ВАТЕВА, международен редактор

Ходих по 40 пъти на ден до тоалетна заради салмонела, оплаква се Пол Галахър

Идилична почивка се превръща в кошмар за здравето за двойка британци, когато са били поразени от салмонелно отравяне в българския курорт Синеморец, пише британският вестник "Дейли Мейл"(ВИЖ ПУБЛИКАЦИЯТА ТУК).

Изданието разказва как Пол Галахър, на 45 години, и съпругата му Лесли, на 48, очаквали с нетърпение своята обляна в слънце почивка в България, но радостта им била краткотрайна, тъй като и двамата се разболели.

През септември миналата година, на третия ден от своя престой, двойката започнала да страда от обилно повръщане, диария, изпотяване и стомашни спазми.

Пол, шофьор на тир, обяснява как е прекарал остатъка от едноседмичната почивка, ходейки до тоалетна ЧЕТИРИДЕСЕТ пъти на ден.

Двойката от Източен Килбрайд, в Южен Ланаркшър, Шотландия, твърди, че храната е била оставяна на открито в продължение на часове, като по този начин привличала мухи, а басейнът бил мръсен.  Това се случва в четиризвезден хотел в Синеморец, където двамата британци са платили £ 620 за ол инклузив почивка.

Обратно у дома, изследванията на Пол дали положителни проби за салмонела – която обикновено се причинява от ядене на заразена храна. Предполагало се, че Лесли страда от същото. В момента двойката търси обезщетение.

Пол казва, че разболяването напълно е съсипало почивката им. Той пояснява: „Ние почти не можехме да излезем от хотелската стая. Беше ужасно. В началото съпругата ми беше наистина много зле. Тя направо не можеше да излезе от тоалетната. Бяхме пийнали малко през нощта преди това – както се прави на почивка – така че първоначално просто си мислех, че е от това. Но няколко часа по-късно и аз трябваше да отида направо в банята и всъщност и двамата не излязохме от там, докато не трябваше да отлетим към дома. Ходех до тоалетна по 40 пъти на ден чак докато дойде време да се върна обратно към Великобритания.”

Пол казва, че когато са пристигнали в хотела, представители на туристически компании са им казали, че в околността има стомашни заболявания, но не са предприели по-нататъшни съответни действия.
Той твърди, че закуската в ресторанта с обслужване тип шведска маса е била оставяна да стои отвън от 6 до 10 часа сутринта, с мухи и оси, пълзящи по цялата храна.

„Тя просто стоеше там с часове” казва той. „Но ние бяхме на ол инклузив, така че всъщност нямахме голям избор.”

Пол също твърди, че басейнът бил "мръсен", а плочките около плувните зони били напукани.
Той посочва, че е казал на персонала в хотела за болестта си и те са попитали дали иска да отиде на лекар.

Но медицинският персонал поискал от него да плати в брой предварително, вместо да уредят лечението чрез пътната му застраховка, така че той отказал.

Пол твърди, че в последния ден от почивката той е бил твърде зле, за да напусне хотелската стая преди 16 часа, както се изисква, и от хотела са му начислили такса от £ 40 за пълна нощувка, за да остане няколко часа допълнително.

След това му се наложило да се справи с „кошмарно” пътуване от два часа и половина с автобус до летището, без тоалетна.

Пол казва: „Когато сте толкова зле, просто искате да бъдете у дома си, в леглото. Наша приятелка, с която заедно бяхме на почивката, е медицинска сестра и им каза, че съм твърде болен, за да бъда преместван. В крайна сметка ми позволиха да остана, но не можех да повярвам, че ме таксуваха за това. В автобуса се наложи да взема две пакетчета лекарство против диария, за да мога да се справя – и въпреки това се налагаше автобусът да спира заради мен. Беше доста ужасно.”

Тъй като работата на Пол е да доставя продукти за хранителната промишленост, той е бил принуден да вземе девет почивни дни, докато симптомите напълно изчезнат, и е бил посетен от здравен служител. Загубил е £ 690 приходи.

В момента двойката търси обезщетение от туристическия оператор Thomson чрез базираната в Чешър компания за ваканционни обезщетения Sick Holiday (буквално „болна почивка” – бел.пр.).
Пол казва: „Загубих девет дни на работа, които не ми бях заплатени, а това беше повече от стойността на почивката.”

Всяка година шест от всеки 10 британци се разболяват по време на пътуване, като около 600 страдат от тежко хранително отравяне.

Хранителният специалист и основател на Sick Holiday, Ричард Конрой заявява: „Занимавали сме се с повече от 500 случая на хранително отравяне от България през последните пет години.
Много от тези случаи обхващат хора, които са били повалени от стомашни бактерии и страдат от изключително силно повръщане и диария, продължаващи дни, а в някои случаи седмици. Хранителното отравяне винаги може да бъде избегнато и затова е важно да се поддържат най-високите хранителни и хигиенни стандарти.”


Говорител на туристическата компания Thomson казва: „Съжаляваме да чуем за ваканционното преживяване на г-н и г-жа Галахър. Тъй като разбираме, че този въпрос в момента е обект на съдебно производство, не би било уместно да коментираме на този етап. Бихме искали да уверим клиентите си, че ние редовно проверяваме условията относно здравето и безопасността, както и хигиената на всички места за настаняване, които предлагаме.”

Под новината на Дейли мейл има няколко коментара. Първият от тях е свързан с туроператорската агенция, която според читател на сайта е ужасна.

Друг пък е категоричен, че луксът и България в едно изречение не можели да вървят ръка за ръка, но трети споделя, че също е идвал на Южното Черноморие през септември и нямал никакви оплаквания. "Храната беше добра, но не използвах басейна, така че не мога да коментирам. Персоналът не беше много любезен със сигурност, но районът е прекрасен.”, пише читателят.



Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
30
Коментара по темата
30.
2
13.09.2017 09:57:34
0
0
То има ли случай, англичани да отидат на почивка и да не се посерат? Щом са отказали да ходят на лекар, не са били толкова зле.
29.
БУРГИ
07.07.2017 19:14:14
0
2
АНГЛИЙСКИ БОКЛУЦИ ОТ ТУК НАТАТЪК ША МИ ЯДЕТЕ КУРА !
28.
Adrienne
24.06.2017 22:01:02
2
0
Добър ден, Казвам се г-жа Adrienne Lucas. Аз съм от Париж във Франция, аз
Женен съм и имам две деца. Искам да свидетелствам за това как имам
Заем от заемополучател, наречен кредитна компания "Олдън Мур". бях
Измамени от 2 различни международни кредитори, те
Обещай ми заем, след като платих много такси, които не са донесли
Нищо и не е дало никакви положителни резултати. Загубих си упорито
Спечелени пари и е било общо 10 000 евро. Един ден погледнах
Интернет, изглежда объркан и разочарован, и след това се натъкна на един
Свидетелство от човек, който също е изневерил и в крайна сметка е свързан
С легитимна и надеждна кредитна компания, наречена ALDEN MOORE LOAN
КОМПАНИЯ ([email protected]), където най-накрая имам заем, така че аз
Реши да се свърже със същия кредитор и след това разказа историята ми за това как
Беше измамен от двама различни кредитори, които не направиха нищо друго освен да ми наранят повече.
Написах и обясних на компанията по имейл. Казаха ми, че няма да го направя
Плачете отново, защото направих правилния избор, като се свържа с тях. аз
Попълни формуляра за кандидатстване за кредит и действаше по всичко, което бях
Поисках и получих заем от 50 000 евро. Днес съм щастлив
С моето семейство, защото ALDEN MOORE LOAN COMPANY ми даде заем. аз
Направи обет да споделя моето свидетелство с света в интернет като мен
Имаш заем. Имате ли нужда от спешен заем? Любезно и бързо се свържете
ALDEN MOORE LOAN COMPANY, вярвам, че и други свидетелстват за
Същия честен кредитор. Чрез имейл: [email protected].,
27.
Панамеца от Изгрев
09.04.2017 11:14:38
0
12
Не пишете глупости,работата е съвсем друга.През последните 3 години случайте с "натровени" Великобританци в цяла Европа са се покачили с 700/800%,винаги пускат жалби като се приберат,достатъчно е само да представи фиксален бон от някоя аптека за закупен медикамент и по законите на Острова трябва да му върнат парите за почивката...повтарям винаги пускат жалбите като се приберат в Англия....от тази година на Испанските и Френски курорти задължително трябва да мине през местен лекар ако има някакъв проблем за да е валидна в Англия...хотелиерите отчитат милиони евра загуби и вече им писна от Великобританските Цървули,не може в един хотел пълен с германци,скандинавци,французи,руснаци и др. да се натравят само Англичаните....така че не оплювайте нормалните хора които работят без почивен ден цяло лято за да ви е добре на морето.....приятен ден на всички
26.
personal
09.04.2017 09:04:31
1
1
ubeden sam che ne sa spreli da pljuskat prez celiq si prestoi posle hranata bila razvalena mi kato si pljuskal ne si li usetil che i ima neshto ne togava hranata e bila super qli pili i sebveselili no idva red na zaminavaneto ujas pak se pribirame v shotlandiq shte mizerstvame da izmislim neshto bam v aptekata silni razhlabitelni opa salmonelaaa otarvah edna sedmica oshte nqma da hodq na rabota i shte gi sadq. V obshti linii tova e
25.
e
09.04.2017 08:43:21
0
1
ние си имаме хубав туризъм, "махленски свади" ала бала....кво ни нареждат само? ;)
24.
Запознат с "туръзма"
09.04.2017 03:03:49
4
1
Булгаря предлага ниско кацихестюо туризъм за ниско качестюени туристи.. да има туристи които притейаюат пари но ТЕ.. запомнете ТЕ не идюат ю Булгаря.. силните англичани германци юече ги няма.. мога да кайа че слоюаците или поляците са по-силни ю момента отколкото англичаните.. идюат горките с соцялни и гледат как да юземат обезщетение от местата ю които са резерюирали почиюките си.. нали ги юийдам на летището .. ТРОЛЛОВЕ.. БГ туризма има нуйда от спешни мерки ама на кого му пука.. АЛЛ ЕХЦУСЕ МЕ е начина на хранене а не АЛЛ ИНЦСЛУСИВЕ.. споко ако са дошли към края на лятото нормално.. то тогаюа се гони персонал и храната какюото се напраюи сутринта остаюа 1-2 дена... АЛЛ ЕХЦУСМЕ
23.
lud kud
09.04.2017 02:45:35
0
2
lajat za pari
22.
lud
09.04.2017 02:44:16
0
4
edna naciq deto toplata i studenata voda sa otdelno i palnqt mivkata s voda ot dvete da si izmiqt o4ite ,kadeto predi tva nqkoi se e izseknal sopola ne mi gi davaite za primer
21.
kud
09.04.2017 02:40:08
0
1
da e ba trolovete angliiski.koi ne e bil v anglia gi sajalqva.da mrat psetata.tva sa pomiqri
20.
Ko ne
09.04.2017 01:26:56
0
0
zashto idvat togava tuka a,zashtoto evtino,te ko iskat,iskat bez pari pak bez da se natrovish ne stava,da mi qdat huq,nestiga che idat da piqt evtin alkohol,narkotici,i kurvi ami i pretencii,dasi sedqt v tapata angliq velikata negarska darjava narkomanska
19.
Meisan
08.04.2017 21:05:04
0
7
Не напротив!Не англичаните,ами ние самите си окаляхме и окалваме туризма!Почти всеки свързан с туризма е тръгнал с трици маймуни да лови.При тях ден година храни и не ги интересува качеството,а само крайния резултат в джоба.
18.
Gochooff
08.04.2017 19:28:24
6
4
Аве Майкале... !
Нали ва ибахме заедно - сьс жена ти !
Тогава беше доволен !
Сега - ко рИвеш?!
Баба ти ревеше и се празнеше на всеки 3 минути !
Айде - фурна !!!
17.
Възраждане
08.04.2017 19:17:55
0
5
Няма кой друг хотел да е освен Бела Виста само мангал персонал храната е отворът недай се Боже да им влезеш в басейна ходих миналата година съжелих няма да повторя
16.
Крум
08.04.2017 19:12:49
1
15
България да ги осъди. Това е инфекциозно и силно заразно заболяване. А те са отказали лечение за,което даже и да платят, след това им връщат сумата. Това са селяци, взели някой лев от конкуренцията и сега плямпат какво им кажат.
15.
R4808n
08.04.2017 18:48:58
1
2
Koi hotel kaji da ne hodqt horata
14.
Goro
08.04.2017 18:46:14
1
12
И те не са много цветя за мирисане. Като се напиват всеки ден само проблеми д тях. Идва на хотел на морето, а не отиват до плажа за да фирка на от инклузив. Като не им харесва да отиват в Турция да избухват буквално.
13.
Dancho
08.04.2017 18:42:25
2
4
MILF-а изглежда запазенка. Бих й го набухал в зурлата след анален секс.
12.
Майка ви даиба
08.04.2017 18:29:09
5
24
Маика ви даиба и мьрши да иба провалихте туризма природата всичко му ибахте майката.Скапани мутри батки наркомани и курви други няма по нашто море само спермояди.Из бургас лятото сьщата работа намацани сгрим малки курви с немити путки и батки по шорти смрьсни пети.Мрьсна сволач бездарна
11.
Gocho
08.04.2017 18:26:35
5
6
Поли ... !
Хайде да ти кажа истината , Европейско ,,Братле" !
Пьрво , на теб ти е ама Много сбьркана психиката !
Сериозно !
Как може баба ти , да ти е сьпруга... ?!
Тука , по тия ширини го наричаме - некрофилство !
Значи нещо не е наред сьс самия - теб !
Ти си един от всички тези западни хуманоиди , дето сами не знаят какво са ?!
Второ:
Нали искаш за без пари да се осереш и някой друг да ти чисти?!
Ами ... ! Няма вече братле !
Безалатните обяди свьршиха !
За толкоз пари - се осираш !
Ако искаш запек - ела на Вануату !
Ако можеш де?$
10.
Рh
08.04.2017 18:23:51
1
8
Ако беше Япония виновния готвач щеше да бъде посечен с меч!!!!!!
Това да излагаш нацията!!!!!
9.
дуфалак ефенди
08.04.2017 18:21:31
1
9
Динамикта на морските течения и затвореноста на Чернно море и силния С.И.вятър юли-август месец ВРЪЩАТкъм брега еширихияколичната(л*йняна) вода на Созопол Слънчака Варна Златните Албена
8.
Банс
08.04.2017 18:21:10
0
9
Вярно казват! Не им е приятно на нашите хотелско-гостилничарски чорбаджии, но е факт! Всяко лято има чревни инфекции по морето!
7.
Срал срал Флагман НИЩО
08.04.2017 18:19:06
1
5
Дайте снимка на ХЕИ отговорника за това село.
6.
Тъпо сиво и квадратно сплескано
08.04.2017 18:18:19
1
12
По цял свят има стриктни стандарти още в Бургас на пазарите рибата не е лед ами в кофи вмирисана и вирусна а пилетата не са виждали хладилник. С трици маймуни няма да хванете.
5.
ЧЕ ТЕ САМО ПИЯТ
08.04.2017 18:17:26
0
9
Няма да е от храната :)
4.
Шеф Манчев
08.04.2017 18:17:05
4
3
Кат ни ви харесва ядиниту ,ми яжте кура. Бабо бабо, нещо ми са блящи! Нищо баба, яжти!
3.
Васил Левски говори
08.04.2017 18:16:43
6
15
Не е Британците дето калят ами селяците нямат стандарти не си мият ръцете нямат хладилници като стане 36 градуса няма никаква хигиена. Хората само хвалби щяха да пишат ако ХЕИ си вършеше работата. Тази статуя трябва да се казва "как ХЕИ получава заплати а проваля България и няма никакъв контрол!!!!!
2.
ZapoznAt
08.04.2017 18:14:29
3
19
Кви туристи идват с жените си руснаците те Мата Хари пък на жените им пълнят устите със сперма..
Курорти имало е едно време ,сега е сбирщинак от дълъри , курви , селяни не виждали море и това е а да и скъпи коли
Едно време са ходили в слънчев бряг на почивка сега се ходи да се надрусааш на какао или да се напиеш и надрусааш на ДЪ УАн новата мания ...
Ко да ви кажа бъдете различни
1.
7
08.04.2017 18:04:31
1
23
4е лъжа ли е
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори