×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Царево Георги Лапчев отказа да отговаря на опозицията в ОбС, не го питали правилно


Кметът на Царево Георги Лапчев отказа да отговаря на опозицията в ОбС, не го питали правилно
Кметът на Царево Георги Лапчев(вляво) вместо отговори изнесе от трибуната на Общинския съвет 5-минутен монолог
04 Април 2017, Вторник, 16:14 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Задавали му много въпроси и повдигали болни за обществеността теми, изрепчи се царевския управник

Кметът на Царево Георги Лапчев отказа да отговаря на въпросите на опозицията на днешната сесия на Общинския съвет по безкрайно необяснима причина – не знаели как да го питат правилно, задавали много въпроси и се заигравали с болни за обществото теми.

Георги Лапчев прати в ступор не само опозицията, но и мислещите хора от неговата група и вместо отговор изнесе 5-минутен монолог в залата, в който обяви парламентаристите, задали му питанията за некомпетентни.

Упреците бяха, че нарушавали правилника за дейността на ОбС. Внасяли въпросите и в деловодството на администрацията, и в това на Общинския съвет, а освен това надвишавали броя на допустимите питания за сесия.

Поводът бяха въпроси на общинските съветници от БСП – екскметът Петко Арнаудов и Живко Жеков, които писмено го попитаха за реконструкцията на рибарското пристанище „Мичурин” и спряното финансиране на футболния клуб (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

„Темата за рибарското пристанище е изключително деликатна и важна за хората в Царево. Но не бяхте ли вие същите тези съветници, които преди две сесии се изказваха толкова некомпетентно по тази тема и гласуваха против проекта.  Сега искате да извлечете политически дивиденти, заради това питате! Ако все още ви интересуват отговорите на тези въпроси съм готов да Ви ги дам, но вие се разигравате с болни теми”, каза ядосано Лапчев от трибуната на Общинския съвет в залата на читалището, но кога и как ще отговори на въпросите не стана ясно. 

Вместо това монологът продължи с коментар по казуса със спряното финансиране на футболния клуб.  Георги Лапчев изтъкна, че през неговия мандат се гласуват двойно повече пари за футбола, пропускайки факта, че може и да са гласувани, но не се отпускат. Накрая той потърси сметка от човека, който му е задал въпросът – Живко Жеков и го посъветва друг път да потърси контакт първо с общината, а не да дава публичност на проблема.

„Обиден е начинът, по който се опитвате да стигнете до отговорите. Това, какво се случва с футбола, със сигурност има време и място да го коментираме, а когато се научите да питате тогава ще ви отговоря”, завърши обръщението си царевският управник.
 
След заседанието Живко Жеков подчерта, че ако той е проблемът за спряното финансиране на футболния клуб веднага е готов да се оттегли от ръководството. По думите му от гласуваните 36 хил.лева в касата на клуба не е постъпила нито стотинка и отборът нямал средства да продължи шампионата. Ако и тази седмица не се яви на мача си – ще бъде изваден от първенството.


Бившият кмет Петко Арнаудов(вдясно) и колегите му Станислав Добрев и Емил Пейчев от "Гергьовден" - зад гърба му са сериозна опозиция на царевския управник Георги Лапчев

Друг парламентарист – Петко Арнаудов лази по нервите на Георги Лапчев от дълго време, след като често му напомня, че още през 2011 година му е оставил готов проект за изграждане на рибарското пристанище, който обаче настоящият кмет не е използвал.

Твърдя, че проектът беше много добър и ако не се лъжа платихме около 50 хил.лева за изработването му. Фирмата, която спечели поръчката, след това проектира рибарското пристанище в Сарафово. Останах изненадан, че не се ползва този проект, а се плаща отново на външна фирма. Заради това попитах има ли опит тази компания в подобни проекти”, каза пред Флагман.бг Петко Арнаудов.

Той настоява да разбере какви суми са платени за проектиране, извършване на хидрографско проучване в акваторията на порта, одобряване на инвестиционния проект и избора на консултант за техническа помощ.

По този проект са проведени три търга. За консултант е избрана фирма "Царево фиш порт 2012" ООД. Инвестиционният проект е изготвен от "Транспроект" ЕАД, а проучването се извършва от "Геохайд" ООД.

Арнаудов пита уредени ли са отношенията с тези фирми, предвид изтеклите срокове по оперативната програма "Рибарство и аквакултури" 2007-2013?; Каква работа са свършили те?; Каква сума им е платена?

В категории: Царево


14
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
14
Коментара по темата
14.
bat zoro ot grydovo
05.04.2017 09:01:20
0
7
Кофти хора се изкачиха на високи постове па макар и временно.
13.
Магомед Кукулаев
05.04.2017 08:59:31
1
2
Тук много от пишещите вече са извършили следствени действия и вече издават присъди на "удобни" хора.
Измислиха си някакви причини, които някак не се връзват с реалността,, разни офшорки и цигулари, но пък са "приятни" за ухото. Всички в коловоза, молчать и не рассуждать.
12.
jg
05.04.2017 08:51:59
1
3
само останалите в бг русофили и ци*га*ни ще си избирате тикви и че*нге*та и затлъстели бизнесмени за началници - честито и много ви здраве.
11.
????
05.04.2017 08:41:20
0
8
На какво се ядосваш бе, Лапчев?На това, че не можеш да дадеш смислен отговор на точен въпрос зададен от един интелигентен човек?Ма то се иска мозък за това, а при теб липсва.Освен заучени фрази и високомерие друго не си показал. За нищо не ставаш колкото и да се напъваш да ни убедиш в друго.....
10.
охлю
04.04.2017 22:20:35
0
10
лапчев ти надмина по високомерие и наглост бачо петко и затова много скоро ще ядеш по голям шут от него това трябва да ти е ясно охлюв смотан
9.
нов
04.04.2017 21:53:51
0
7
Задавайте правилните въпроис на Лапчев, те са удобните такива. Някой беше казал "Не е важно на какъв пост си, важното е какъв човек си! И Вие господа управляващи сте преходни.
А как са установили, че определено лице е гласувало за неправилната партия, т.е не за Герб та сега е в немилост? Няма отговор, ами неправилен въпрос г-н Лапчев......Няма отговор има само репресия.
8.
искрено
04.04.2017 21:16:26
0
7
Говори, говори, говори...., че като те погне прокуратурата ще пееш.
7.
karnobatliq
04.04.2017 21:14:13
0
9
А бе Гоше, ти ли говориш за компетенции и некомпетенции...Забрави ли колко години ти трябваха, за да завършиш нашия ПУЦ за гении?
6.
do 5
04.04.2017 20:12:41
0
12
ракето носителя ББ издигна тия калмуци на власт по места и те се самозабравиха,лично той трябва да ги нарита и изчисти пак от властта защото са там заради него а не заради собствените си имена
5.
царевец
04.04.2017 19:16:59
0
15
абе хора този наглец лапчев взе да се има за голяма работа дайте да го свалим от власт докато е време и прокуратурата да се заеме с лапчев и компания драги съграждани докога ще ги търпим влязоха голи и боси в общината а станаха мултимилионери
4.
))))
04.04.2017 17:21:15
1
8
с. Торбалъжи начело със началник Лилипутев
3.
mi
04.04.2017 17:17:35
2
14
единствения стойностен човек в царевския общински съвет е Живко,възпитан и образован истински човек!всички други са със съмнителни дипломи от незнайни институти ,прости и нагли отмъстителни селяндури,жалко за царево!простотията превзе страната ни всичко тук е троскот и лайна!
2.
666
04.04.2017 17:14:16
0
10
наглост без край ...
1.
БРЕЕ
04.04.2017 17:04:08
13
8
Ма верно ли това стана на сесията?!?!? Ако не бях там, щеше да се вържа...Ти да видиш... еееми, който плаща, явно той поръчва статията... Арнаудов, тези от Флагман ще те разорят!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори