×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радан Кънев подаде оставка като лидер на ДСБ и „Нова република”


Радан Кънев подаде оставка като лидер на ДСБ и „Нова република”
От "Нова република" считат за добра новина, че БСП няма да е на власт, но не са оптимисти и за следващо управление на ГЕРБ
27 Март 2017, Понеделник, 08:50 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Причината е слабият резултат от парламентарните избори


Радан Кънев подаде оставка като председател на партия ДСБ и като лидер на коалицията „Нова република”. Той обяви решението си на пресконференция в централата на партията.

Причина за него е слабият резултат на „Нова република” на парламентарните избори и оставането на формацията извън 44-ото Народно събрание.

След въпрос дали пак би се кандидатирал за лидер, Радан Кънев заяви, че не е театрален герой, давайки да се разбере, че няма такива намерения.

Той обаче добави, че остава в политиката. По думите му запазването на „Нова република” е много важно, защото поставя проблеми, които не се адресират от основните политически формации.

Подавайки оставка, се извинявам на 300 хиляди души, които остават непредставени в парламента. Поемам своята отговорност, добави Радан Кънев.
Но напомни, че предложението му за оставка като лидер той сложил на масата още преди изборите, призовавайки това да направят и другите десни водачи в Реформаторския блок в името на единството. Те обаче не приели офертата.

Кънев обясни, че има безброй начини да продължи да е в политиката, без да е лидер на формация.
По думите му кампанията е била безнадеждна, но „Нова република” вдигнала резултата си двойно в хода й, което се считало за теоретично невъзможно. 

Радан Кънев каза, че десните избиратели няма да му простят, както и той не би простил, ако е на тяхното място. Затова оставката била необходима.

Държа да поздравя ГЕРБ с голямата политическа победа. Това обаче не отменя разликата помежду ни, заяви още лидерът в оставка.
Според него избирателите са се консолидирали около ГЕРБ, за да се противопоставят на Корнелия Нинова и антуража й.

В третия си мандат Бойко Борисов ще разполага с комфортно мнозинство. Въпросът е дали той ще го използва, за да направи реформи, от каквито безспорно има нужда, коментира Радан Кънев. Той обясни, че е песимист в това отношение.

Кънев съжали, че „Да, България” на Христо Иванов не са поели подадената ръка преди изборите. Ако това се бе случило, тогава резултатът значително щял да превиши сбора на гласовете на двете формации поотделно. И те щели да бъдат непреодолим фактор за сформиране на следващото мнозинство с поставяне на категорични искания за реформи.
Загубата от това, че не се явихме заедно, е огромна, каза още Радан Кънев.

Според него възраждането на реформаторските сили няма да стане отново с улични пърформанси, защото историята не се повтаря.

Кънев заяви, че е обидно да наричат избирателите им „градска десница”. Това било обида и към избирателите на ГЕРБ, които ги „били яко” в центровете на много градове.
Освен това терминът означавал доброволно самозатваряне, което не било коректно.


Според Радан Кънев все пак е добра новина, че БСП няма да управлява държавата. Също добра новина бил и „много ниският резултат” на националистите и популистите.

Трайчо Трайков и Мартин Димитров изразиха надежда, че десницата отново може да се обедини и обясниха, че пътищата не са затворени.




Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
11
Коментара по темата
11.
Десен завой
27.03.2017 22:19:04
1
1
Нека обединението в дясно тръгне от Бургас.България страда и загива,имаме мисия.Да се обеденим и да я спасим
10.
Фифи
27.03.2017 17:12:44
1
2
Сега ако е мъж на място и Костадин Марков трябва да си подаде оставката заради провала си в Бургас!!!
9.
така така до 5
27.03.2017 17:08:14
1
2
ти си болен мозък :) На мангала Костов и главата да му резнеш му е малко!!!!
8.
така трябва
27.03.2017 16:54:21
0
0
да реагира всеки интелигентен и невластолюбив лидер - поражение -оставка. Другото са сплетни.
7.
хаха
27.03.2017 16:00:32
0
2
Метастазите на Костов не успяха да влязат голям резил.
6.
xaxo
27.03.2017 15:25:08
0
3
Това което си изброил стана въпреки Иван Костов а не заради него.А сега направи и един списък какво е продал на безценица, заради комисионните.Ай, ще ти помогна.
Авиокомпания Балкан
Кремиковци
Каолин
„Арсенал" – Казанлък
„Елните" – Несебър
„Нефтохим" ЕАД
„Машиноекспорт"
„Булгарлизинг"
„Химимпорт"
5.
до № 3
27.03.2017 14:42:48
4
5
Когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари?
1. Месечна инфлация 300%.

2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резервът е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща до 16% официално и над 25% реално, заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв = 12 долара.
6. Средна пенсия 18 000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение“ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП “бизнесмени“.

Какво остави след себе си Иван Костов?

1. Месечна инфлация 0,2%, годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара.
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплата 250 лв = 125 долара.
6. Средна пенсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изолация и свободно пътуване в Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат: нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България – намален до 9,5 милиарда долара.
10. Активни действия срещу мутрите и срещу тяхното влияние в обществения живот. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.



Какво може да се добави към този списък?
- не пропусна през въздушното пространство на България преминаването на руски специални части, желаещи да извършат десант в Прищина, Косово, поканени от незнайно кого, най-вероятно от същите „прогресивни” сили, които продължават да държат Кремъл толкова време.

- не допусна в България десетки хиляди бежанци от войната в Югославия. В състоянието в което се намираше държавата по това време, това би било равносилно на самоубийство
4.
Иван
27.03.2017 14:14:34
3
1
Причината за провала им е че този път не раздаваха по 50лв на българи и 70 на цигани за глас.
3.
аотсоК навИ
27.03.2017 13:53:20
3
2
Патрона. патрона ако не беше иван костов влизаше раданчо.Хресваме те ама костича костича ,това трънче в петата ако извадиш и си готов за парламента.
2.
Юлий
27.03.2017 13:31:32
0
5
Сега ще прави нов десен проект.
1.
Ваньо Костов
27.03.2017 13:04:04
3
9
Не поемай нищо,сърди се бе Радане!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори