×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

25-ти МИР в София – белязан от брутално убийство, свързано с втория в листата на Марешки


25-ти МИР в София – белязан от брутално убийство, свързано с втория в листата на Марешки
В Айтос помнят какво се случи на тази улица през 1994 г., както и кандидат-депутата Деян Велев от ПП”Воля”
22 Март 2017, Сряда, 23:52 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки: Авторът

За първи път във Флагман, по повод настоящия вот, излиза истински психотрилър с поредица от смъртни случаи в Айтос

Днес той е втори в листата на ПП „Воля” в 25-ти МИР в столицата и сигурно ще стане депутат. В този район лидерът на „Воля” Веселин Марешки отвори  най-голямата бензиностанция, убеден в електоралната подкрепа на клиентите срещу Борисов и Нинова - в решителната битка кой да бъде следващия премиер.

Същият е четвърти в листата на Марешки и в Стара Загора. Името му излезе на светло след разкритието на Флагман за нечуваната шуробаджанащина при реденето на листите за 44-тото НС в щаба на варненския бизнесмен.(ВИЖ ТУК)

Вторият в 25-ти МИР и четвърти в Стара Загора се казва Деян Пенев Велев и е от Айтос, на 37 г., живее в Бургас, в предизборните плакати го засичаме като мениджър „Информационни технологии”.

В родния Айтос обаче свързват това име с паметна плоча, вградена между тротоара и дувара пред къщата на ул.”Москва”9 . На плочата, обрасла в треви и с разхвърляни пред нея боклуци, едва забележимо, се чете следното:

Семенкив Ярослав Васильевич
1942-1994
СКОРБИМ и ПОМНИМ
Товарищи, колеги


Около този паметник повече от 20 години витае страховита история за смърт и последвало от нея съзаклятие за отнемането на още човешки животи – като изкупление. В нея са забъркани руски граждани, местни големци и техните отрочета, полицаи, представители на Бургаската прокуратура. И никога нямаше да излезе истината наяве, ако Флагман не бе повдигнал наскоро завесата около семейството на айтозлийката Гергана Желязкова Стефанова. Тя държи бизнеса с аптеките „Марешки” в Бургаска област и е водач на листите на партия "ВОЛЯ" в Бургас и Сливен.  Деян Пенев Велев е съпруг на сестра й Деяна.

Бруталният психотрилър, за който ще ви разкажем след разследване по писмо, пристигнало в редакцията на Флагман вчера,  започва в една майска вечер през 1994 г.

„Помня, че се връщах от черешобер, към 21 часа. На улицата бяха  над 20 съседи, имаше и полицай.

Г-н Ярослав Семенкив, когото всички познавахме, защото живееше на квартира наблизо, бе проснат на асфалта по гръб.

Приближих и се наведох над него, след което повърнах, защото не можах да понеса гледката на това, в което бяха превърнали този културен и скромен човек. Прибрах се веднага вкъщи и от втория етаж видях, че идва линейката – качиха в нея труп. След тази вечер всички в Айтос онемяхме, защото се оказа, че доста хора са видели и чули какво се е случило, но са предпочели да останат безучастни. В крайна сметка, помня, че пъзелът се подреди, но беше немислимо да получи гласност. Още по-страшни неща след тая смърт се случиха в следващите няколко години – все заради убийството на Семенкив”, разказва ни днес преди обед Т.М. - възрастна жена, която живее на ул.”Москва”.

Тя е била пряк свидетел на тази част от историята. Познавала е мъртвия 52-годишен Ярослав Семенкив, служител на руската „Газстроймонтаж”, който заедно с още десетина руски специалисти е бил разквартирован в Айтос, работели по транс-граничен проект.

Историята, която Флагман днес сглоби от няколко различни източника, започва около 20,30 часа. Семенкив и негов колега се прибирали от работа, когато по ул.”Москва” били застигнати от няколко шумни и видимо пияни младежи. Двамата чужди граждани с нищо не са провокирали агресията им. Чуват само, че върху тях ще бъдат пробвани карате техники. Още след първите удари те крещят за помощ, но никой от близките къщи с отворени прозорци не се притичва. Единият успява да се  измъкне изпод дъжд от юмруци и ритници. С викове за помощ тича надолу в посока читалището, където започва тържество и има много хора.

Никой от празнично облечените зрители пред културната институция обаче не се втурва да спасява жертвата.

Руснакът бяга чак до сградата на РПУ-Айтос, откъдето пращат полицай, но вече е късно – намират самотно тяло, превърнато в кървава дрипа. След минута-две улицата се изпълва със зяпачи. От разярената група-каратисти няма и следа. Всички вдигат рамене и мълчат.

В разследването са включени началникът на РПУ-то Стоян Христов, шефът на оперативната група Васил Едрев и помощник-оперативният Пламен Христозов, от регионалната дирекция на МВР пращат най-добрите криминалисти.

До сутринта участниците в побоя са идентифицирани. Това са синът на шефката на ОББ Елена Стойкова – Стойко, синът на нотариус Бисер Демирев – Мирослав, синът на Бърза Велева, дългогодишен служител в ДЗИ-Айтос – Деян Велев, който сега е кандидат за депутат от партията на Марешки. Другият е  син на медсестра Иванчева от рентгена на Айтоската болница. Петият е Марко, живеещ на ул."Москва".

Същата вечер, след като са изоставили агонизиращото тяло на жертвата върху асфалта, членовете на елитната компания, смятана за недосегаема заради влиятелните им родители, се среща отново – вече преоблечени и освежени влизат демонстративно в дискотека „Джой”, веселят се с момичета, прибират се по домовете си на разсъмване.

Преди убийството, компанията почти през целия ден е била в заведението до Старото кино, където са пили алкохол, имало е и наркотици.

Случаят  не попада в бюлетина на МВР, който се изпраща в медиите. Проверка на Флагман в периодичния печат от 1994-1996  г. показа, че и на по-късен етап липсва каквото и да било сведение за предварително производство или съдебен процес.

Руснаците вероятно са очаквали справедливост, но напразно. До внасяне на обвинителен акт в съда изобщо не се е стигнало, независимо, че полицията си е свършила работата.

С ръка на сърцето мога да кажа, че дознанието беше приключено бързо и предадено в прокуратурата, с професионално събрани доказателства”, отсича главният разследващ полицай Васил Едрев, който днес е кмет на община Айтос. Той обаче не желае да коментира повече подробности и ни отпраща.

Оказва се, че Едрев има основателна причина да премълчи за случилото се по-нататък, защото

тази смърт повлича по един мистериозен, необясним начин, цяла черна серия  отнети човешки животи.

Година по-късно, тихомълком, колегите на Семенкив монтират мраморната плоча на лобното му място - с многозначителното обещание пред паметта на покойника: „ПОМНИМ”. Двугодишната им командировка  приключва и те си заминават. След което в Айтос започва погребение след погребение.


Тази плоча е поставена на оградата на ул.”Москва”9, пречуканият руски гражданин е изоставен на улицата, където посочва свидетелката

Източник на Флагман, свързан с безплодното прокурорско дирене, твърди, че част от същите руснаци инкогнито са се върнали отново в Айтос малко след официалното им сбогуване с местните. Понесъл се слух, че търсят кръвнина и отмъщение под някаква форма.

Защото ето какви са фактите, пораждащи въпроси, от които може да замръзне и мозъка на костите:

Малко след това се самоубива в казармата синът на червения екскмет на община Айтос Костадин Димитров - Димитър. Гръмва се с бойната пушка. Баща му, който управлява Айтос до края на 1989 г., след това е намерен обесен у дома си. Димитър се е познавал с петорката, но не е бил с тях. Хората в Айтос свързват двете самоубийства - на баща и син, със смъртта на руснака, защото липсва каквато и да било официална информация.
Малко след погребението на Димитър Костадинов Димитров, градът изпада в паника от втора ужасна смърт. Синът на нотариуса – Мирослав е намерен у дома си с пръснат череп. Установено е, че се е самозастрелял със законно притежаваното оръжие на баща си. 

Бащата на Деян - Пеньо Велев умира от злокачествено заболяване.

Синът на банкерката Елена Стойкова – Стойко, почти веднага е изведен в чужбина. В града се шушука, че преди това руснаците са водили разговор с нея, като цената му и до днес остава в тайна.

Заради трагедията с Мирослав, предварителното производство зацикля и накрая е прекратено.

Днес Деян Велев, кандидатът за народен представител на ПП „Воля”, бе потърсен за коментар по този случай. Първоначално той отказа да отговаря на въпросите ни, но в крайна сметка заяви следното:  „Аз не съм бил обвиняем, а свидетел. Кои са били обвиняемите – друг да ви каже. Аз съм един почтен и честен човек – казах, което видях, но сега не мога повече да говоря, защото съм в една детска градина”, заключи активистът на ПП”Воля”.

Р.S.Припомняме как се преплита в тези избори семейството на айтозлийката Гергана Желязкова Стефанова, дясната ръка на Марешки в бизнеса му в Бургаска област: Тя е водач на листите на партия "ВОЛЯ" в Бургас и Сливен. В Благоевград и Кърджали съпругът й Иван Стефанов Стефанов е на втора избираема позиция. Майката на Гергана – Калинка Райкова Славова е втора във Враца, а баща й Желязко Ганев Славов е водач в Ямбол и Хасково. Инвазията на айтоската фамилия Славови обаче не спира дотук. Сестрата на Гергана - Деяна Желязкова Славова-Велева е втора в листата на "ВОЛЯ" в Добрич и четвърта в Плевен. Съпругът й  Деян Пенев Велев, за когото ви разказахме, е втори в най-оспорвания и престижен 25 МИР-София и четвърти в Стара Загора.

Ред.бел.: Забраняваме коментарите под тази публикация, за да не петним паметта на мъртвите




Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори