×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Николов: Недопустимо е да се намалява приемът в специалностите „Туризъм“ и „Здравни грижи“ в Бургас


Димитър Николов: Недопустимо е да се намалява приемът в специалностите „Туризъм“ и „Здравни грижи“ в Бургас
Служебният министър на образованието отряза бройките в бургаския ВУЗ за сметка на софийските, алармира днес кметът на Бургас Димитър Николов
08 Март 2017, Сряда, 12:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Кметът подчертава, че в момента има остър недостиг на медицински кадри, а потребността от такива специалисти в Бургаско непрекъснато се увеличава


Кметът Димитър Николов остро възразява срещу  решението на Министерството на образованието и науката за драстично намаляване приема на студенти в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ по няколко ключови за региона специалности.

Силно са редуцирани местата за студенти в специалност „Здравни грижи“. От 63 предложени места са одобрени едва 9. В специалността „Туризъм“ предложените 320 места са намалени на 88.

„При такава фрапираща нужда от специалисти, вместо да насърчаваме младите хора да се учат и развиват, в Бургас местата са орязани за сметка на софийските вузове“, коментира кметът Николов.

Днес той изпрати писмо до министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, в което настоява за преосмисляне на това решение и възстановяването на план-приема в специалностите „Здравни грижи“ и „Туризъм“.

В медицинския колеж към университета се обучават рехабилитатори и помощник-фармацевти. Намаляването на бройките за този тип специалисти е нелогично в момент, когато предстои откриването на медицински факултет в града. За неговото създаване са полагани дългогодишни усилия с цел да се осигури високо качество на здравните услуги в града и региона, посочва в мотивите си Николов. Кметът подчертава, че в момента има остър недостиг на медицински кадри, а потребността от такива специалисти в Бургаско непрекъснато се увеличава заради интензивното развитие на региона.

Намаляването на бройките за тази специалност е в разрез и с очакването на бургаската общественост, нуждите на бургаското здравеопазване и  амбициите на Община Бургас за откриването на Медицински факултет, който да подпомага с кадри двете университетски болници в града“, казва Николов в писмото си до министър Николай Денков.

Кметът Николов възразява и срещу намаляването на приема в специалност „Туризъм“. Специалистите, които университетът подготвя, са едни от най-едни от най-успешно реализиращите се на пазара на труда. Това беше потвърдено многократно по време на срещите, които Община Бургас организира с представители на туристическия бранш в търсенето на решения на проблемите и подобряването на туристическите услуги. 

Димитър Николов определя като недопустимо подобно решение и е категоричен, че подобна мярка неминуемо ще увеличи трудностите за туристическия бранш, който изпитва все по-голяма нужда от добре подготвени кадри. Това от своя страна ще повлияе негативно както на региона, така и на България като туристическа дестинация.

В категории: Здраве


55
Коментара
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 0
Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
55
Коментара по темата
55.
1
14.03.2017 19:46:37
0
0
Господа министри на образованието спрете това пилеене на пари, от училищата излизат неграмотни хора, може би това искате? Г-жа Илиева началник на рио Бургас е най-корумпираната началничка. Научете началниците и директорите да работят, а не само да ходят в командировки и да не си стоят в кабинетите. Стига са ни харчили парите нека малко да поработят и ги направете да имат мандат, а не да са началници и директори докато умрат. това води до корупция или вие това искате...? Стига вече искаме образовани хора ,а не неграмотници, които да управлявате по-лесно. Вижте какво става в бургаска област в инспектората и в училищата никой не работи.... а само лъже и краде.
54.
prosweten rabotnik
11.03.2017 12:05:12
0
1
Nikolow,prodaljawaite washata partiq da naznachawate obrazowatelni ministri kato Kunewa i samo shte si dawcheme edni i sashti neshta i da si skubim kosite.W obshtinata pak shefkata na obrazowanieto pod Ananiewa e totalen parashutist i bogatee zaedno s izqweniq si brat ot GERB na garba na obshtestwenite porachki w burgaskoto obrazowanie.
53.
1
11.03.2017 11:30:34
0
1
Асен Златаров и БСУ по нищо не отстъпват на останалите университети в страната, има класации, рейтингови системи на университетите, запознайте се преди да говорите.
52.
фдг
10.03.2017 11:11:23
1
2
Искрено се надавам висшето образование да възвърне качеството и реномето си. Крайно време е всякакви измислени университетчета, филиалчета, платени приеми да се закрият и само умните и способно хора да се сдобиват с диплома за висше образование, която да гарантира качество на образованието. А относно бсу и Асен Златаров, чудя се защо си дават парите там? Без коментар.
51.
ноунейм
10.03.2017 08:14:26
0
1
На системата и трябва цялостен ремонт.Още от училищата излиза 90 процента нискокачествен продукт.Това е поради сгрешения модел на съвременното българско семейство,плюс ниското ниво на преподавателите,както и абдикацията на държавата от задълженията и по обществения договор.Накратко казано,от минималния брой качествени ученици(защото все пак има и такива) почти всички са мотивирани да завършат висшето си образование в чужбина.Което е много хубаво,защото една голяма част от тях ще останата там,но друга ще се върне в БГ.Това е единствената надежда,тоест тези,които като завършат на Запад евентуално може да поискат да се завърнат в БГ.Как си представяте останалат част ,тоест "умните " деца на "мама и тате",като например дете на новоизгрял БГ бизнесмен,например бивш полицай,или известен борец....Какви деца имат такива "авторитети"....Отвратително е такива бъдещи кадри да се впият в ситемата!Това е гаранция ,че няма да има оправия в БГ.Тоест навсякъде във всички области на живота само и предимно простак и задръстеняк,без каквато и да е обща култура,с излъчване на сиво искърско говедо,гледайки като битуф.И това е бъдещия политик,лекар,съдия или прокурор.....Страхотно!!!
50.
Някой
09.03.2017 22:13:24
2
3
Абе хора, вие наистина ли не разбирате за какво става въпрос или просто ей така, да плюете? Ще се опитам да ви го обясня съвсем накратко, който може поне малко да мисли, да си направи изводите. Качеството на висшето образование в България като цяло е ниско, но има причини за това и начини, чрез които да се преодолее, но изхода не е да се унищожи всичко и после наново да се изгражда. (Нагледахме се на това в земеделието, здравеопазването, отбраната и къде ли още не, видяхме плачевните резултатите там.) С критериите, които Министерството на образованието е заложило, почти всички университети, освен софийските ще останат без пари и ще фалират. Това означава, че цяла България трябва да ходи да учи или в София или в чужбина. А който няма възможност или не иска да се мести? Като прогоните децата си от тук, няма гаранция, че те ще поискат да се върнат. С какво Бургас ще е по- привлекателен от останалите градове за един умен и амбициозен млад човек? Абсолютно с нищо. А на господина, който казва, че е HR (човешки ресурси), мога да кажа следното: не е правилно един човек да си прави генерални изводи само на базата на своя скромен опит. Аз пък имам наблюдения, че студентите от Варна, Шумен, Благоевград, Ст. Загора, Пловдив, София не са на много по- високо равнище от бургаските студенти, които вие толкова много обиждате. Вие къде сте завършили, какви познания имате, колко хора сте интервюирали, по какви критерии сте ги оценявали, каква е базата за сравнение, с която разполагате и т.н. Сигурно тези, завършили в чужбина гледат със същото „презрение” на завършилите в България. Ако си отговорите на тези въпроси, може би ще бъдете малко по- скромен.
49.
хм
09.03.2017 21:38:10
2
8
Аз съм HR и мога да ви кажа, че когато правя интервюта със завършили студенти от бургаските университети в 90% от случаите положението е много зле. Знанията им не са даже на ниво на любител. Така, че не знам в Бургас какви специалности и какви университети някой искал да се откриват.
48.
Аз
09.03.2017 21:14:51
0
1
Нещо се бъркате! Димитър Вергиев може и да е учил в Бургас, но е станал доктор в Химикотехнологичен и металургичен университет - София, а е доцент в Колеж по туризъм - Благоевград.
47.
доц д.р кмн Миладиноски
09.03.2017 19:51:24
0
7
забравихте ли доц Вергиев бившия шеф на клона в Бургас на СИК който от обикновен тройкаджия стана доцент Навремето Вергиев наби в университета преподавателката си доц Дитка Димитрова защото отказа да му пише тройка и след това става доцент . Това е Бургас . вижте какво пише журналиста Божков преди години . Това са университетите със имена като доц Петко Танев - изгонен отвсякъде и сега зам председател на борда на директорите в УМБАЛ Бургас
46.
До 45, 44, 43
09.03.2017 19:14:18
2
2
Във всяко село университет? Значи Бургас е село, а не областен град така ли?Има ли друг държавен университет в Югоизточна България? Тези които отиват да учат другаде, след това дали ще имат желание пак се върнат тук? Младите и умните ходили в реномирани университети! Какво означава реномиран университет, обяснете ми? Защо не реформираме и направим и нашите университети такива, а не просто да ги унищожаваме?Политиката на правителството в момента е да увеличи броя на студентите в софийските вузове, а да ореже провинциалните, явно столичани си защитават техните интереси. Повече висшисти водело до по-ниски заплати. Господине, явно нищо не разбирате от икономика! Човешкият капитал създава най- голяма добавена стойност и е причината за богатството на "богатите" държави.
45.
преподавател
09.03.2017 18:55:57
2
4
Младите у умни хора ходят да учат за висше по доказани университети. Тука из бургаските "университети" учат само тъпаците, които другаде не са ги приели, само колкото да кажат, че са завършили нещо, то и ученето им е толкова, под всякаква критика е нивото.
44.
това води до ниски заплати
09.03.2017 18:52:35
0
3
За да има качествени кадри, трябва да има цедка на входа на университета, а не всеки от село,който е продал овцете да идва в града и да плаща, за да учи висше. В България даже трябва да се затворят една част от университетите, защото нивото им е на килийно училище и произвеждат потенциални безработни висшисти, защото знанията и уменията им не отговарят на пазарното търсене. Който иска сериозно да учи някаква професия, има си реномирани университети в страната. Не разбирам какви са тези напъни във всеки град да има университети с всякакви специалности. Това води само до бол кадри, които след това се обезценяват и водят до ниски заплати.
43.
до 40
09.03.2017 18:46:00
0
3
Да, във всяко село университети и всеки тъпак с диплома за висшУ. Виждаме келепира от местния ПУЦ, наречен бсу- неграмотни висшисти. Най- вече от там идват кадрите като сервитьорки и продавачки.
42.
хх
09.03.2017 18:41:53
0
0
Н2яма келипир в приема и европейски програми
41.
крдлив чичо
09.03.2017 15:46:41
0
2
Недопустимо е общината да приема наредби за незаконни данъци и такси!!!
40.
До 38,37 и другите
09.03.2017 15:20:28
1
2
Явно сте много компетентен, след като разбирате и от туризъм и от здравни грижи и давате оценка на преподавателите. Бургазлии, които плюят злобно тук трябва да се замислят за нещо-един град без университети е мъртъв и безперспекпивен град, без млади, умни и амбициозни хора. Този град ще се превърне в едно западнало село, не че сега не върви натам. А веднъж унищожено едно нещо, след това изключително трудно се създава. Но българите явно искаме всичко да унищожим и нищо не ценим, то затова и сме на това положение...
39.
D.Nikolov - Kmeta
09.03.2017 14:26:09
0
6
Манипулатори от "Флагман", защо не можем да коментираме статията за Мутрата Борисов "Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Винаги след управление на БСП..." Страхувате се от НАРОДНАТА ЛЮБОВ за Боко!!!
38.
а париииииии
09.03.2017 14:01:51
1
5
В Бургас няма качествени преподаватели нито по здравни грижи, нито по туризъм. Как искате да увеличавате бройките и да чакате от там да излязат кадърни специалисти? Медицина се учи в медицинските университети в София, в Пловдив, Варна, Плевен, където има традиции и най-вече професори по медицина. А от колежа по туризъм сервитьори да искаш. Ама сервитьор и готвач вече никой не иска да работи, щото странджанските ресторантьори не плащат.
Започнете да давате заплати и кадрите само ще дойдат, даже и такива завършили в престижно университети ще дойдат.
37.
няма нужда
09.03.2017 13:55:28
1
4
В Бургас е пълно със севритьори и бармани, но истината е, че те не искат да си работят професията, поради лошите условия в сектора. От увеличението на бройките в университетите ще спечелят само местните бизнесмени, защото количественото предлагане на една професия, води до нейното обезценяване. По-добре по-малко, но качествено подготвени кадри с високи заплати, отколкото бол кадри, слабо обучени и с ниски заплати. Всеки бизнесмен в Бургас в момента е тръгнал да се бори за разкриване на специалности по университетите, каквито на него му трябват и идеята е, че не им се дават заплати и искат да се върнат времената, когато за едно работно място се явяваха по 100 човека и те им извиваха ръцете с фразата- за това място чакат на опашка, ако не си ти ще е следващия.
36.
До другаря No 35
08.03.2017 23:03:15
2
5
10+ човека за едно място хахаха
Когато аз кандидатствах другарю се бореха 37 човека за 1 бройка. Това беше теоретично. А на практика 100:1 защото трябваше да влязат първо на другарите децата. След това ние.
Нищо престижно и стойностно като образование може да е това твое образование, но да си жив и здрав.
И ще се радваш другарю, как няма да се радваш, ако комунистите са първи, браво, че си признаваш накрая.
Да, ама не. Никой не иска да има нов Сергей, КурНели, Р Овч, Вальо Топлото, КТБ и т.н. Партия на пенсионери и милионери хахаха
А за Сталин не си отваряйте устата. Там си по-бос и от математиката.
Шампанското запази. Все ще ти потрябва някога. Но не и на 26-ти. Няма шанс.
35.
До 30
08.03.2017 21:31:16
3
5
Не мога да разбера "другарю" защо продължаваш да ме свързваш с КУРнелия...И пак не позна не съм завършил нито "престижния" БСУ, нито пък ЮЗУ. Влязал съм в университета си с много добра оценка по математика, когато за 1 място се бореха по 10+ човека, а не както последните години за 10 места двама. И много простата логика , а и истината показва, че Сталин е избивал хората след доноси, а някой от по-близкото си обкръжение поради параноя. Нима всички по негово време са били комунисти? Нима до 1989 година всички в България са били комунисти? Нима в Белене бяха затворени само комунисти? Много проста логика имаш "другарю". Надявам се, че след като си споменал горните университети не си завършил един от двата...
И на 26 ще се запася с шампанско, защото партията на потомствените комунисти ГРОБ няма да е вече първа политическа сила. Дотам ни докара човечето от Банкя да се радваме, че комунистите ще са първи!!!
34.
чели били
08.03.2017 21:23:45
0
1
бухахахаха
33.
Бюлетина No 14
08.03.2017 20:55:56
1
2
ПП ВЪЗРАЖДАНЕ
Ето я Истината. И не вярвайте ни на сини ни на червени.
По делата ще ги познаете.
32.
zzz
08.03.2017 20:42:42
2
5
Бургаска област има нужда от специалисти в сферата на туризма.И трябва да се направят още разновидности,като икономика на туризма,селски туризъм,спа туризъм,
културен туризъм,ако щете и сватбен туризъм.Освен това Бургас има нужда от медицински сестри. Да се увеличат и езиковите филологии ,защото по- край морето друго няма.
31.
Много математици тук
08.03.2017 20:42:26
2
8
На 26 Март 2017 година с номер 10 десет и да сториме една аритметична прогресия!
30.
До 26 математика
08.03.2017 20:19:36
7
4
Първо, не съм член ни на ГЕРБ, ни на БСП а и не членувам/симпатизирам на никоя партия от статуквото.
За Р Овч и неговото протеже КурНелия сто на сто знаеш, иначе ще си помисля, че си от Люляково или от Бродилово, което може и да е вярно като ти гледам стройния партиен изказ.
Та да си дойда на думата де, за математиката.
Мисля си,като ти гледам разсъжденията по математика, че или си завършил реномирания Свободен Университет или Югозападния или в краен случай Нов Български... И то някоя специалност, в която се влиза с тест, в който с най-голяма тежест са въпросите от рода: Като вървите по стълбата нагоре, качвате ли се или слизате?
Не се отваряй на математика другарю, не ти се отдават тия науки. Те не са за теб.
А кой е избил повече комунисти, Сталин или Хитлер, съвета ми е: Чети човече, може и да научиш кой.
И весел празник.
А на 26-ти другарю се запаси с Валидол , че така ще гризе те дъската, че на КурНелия ще и се изпотят очилата.
29.
nqma kakvo da stane
08.03.2017 20:18:03
1
1
Ne znam izobshto zashto govorite tuka ima 2 posoki ednata e BSP i DPS drugata e Gerb koi bulgarin shte glasuva
Не знам защо изобщо говорим тука, има 2 посоки едната е БСП и ДПС(защото е ясно че те ще си се коалират ако се наложи)другата е ГЕРБ не знам нормалният Българин какво има да му мисли при условие че още помни Орешарски и Пеевски, ако може някой да ми отговори
28.
trolovete.com
08.03.2017 20:06:39
2
6
pri izbran kmet s 85 procenta i pri izdignat kmet mosinov ot bkp izobshto ne vijdam kakvo ima da se komentira tuka shte pomolq za pulno mul4anie ot tuk natatuk. Blagodarq
27.
решения
08.03.2017 20:03:03
4
6
След като критикувате е хубаво да кажете какво точно предлагате да се направи и кой може да го направи, защото това, което виждам аз е критика към човек избран с 85 процента преди няколко години и нито едно решение
26.
До 23
08.03.2017 19:40:11
3
10
Как чаках някой подобен партиен член на ГЕРБ да се включи... :D Първо не съм червен трол. Не се доближавам дори и малко до това, даже съм гласувал за мекотелото със звучния прякор "чехльо". Гласувал съм и за Николов за първия му мандат, но дотам. Когато се правят само неща за окото не можеш да останеш на тази вълна. За елемнтарните хора, които не разбират от икономика и икономическо развитие сигурно им харесва. Харесва и на партийните членове назначени до един в някое Общинско предприятие без каквито и да било знания и опит. Така ли ще продължавате господа??? Кой ти каза, че Сталин е избил повече комунисти от Хитлер? Малко ти куца историята тука. За Р.Овч. не знам, а и не ме интересува, защото няма да гласувам за тях. И накрая я пак си сметни колко са 84% от 59% активност, защото май и математиката не ти се отдава.
25.
До 23
08.03.2017 19:34:06
2
10
Вие добре че само ще пикаете,че ако се насерете бюлетините от костинброд няма да стигнат да си бършете дебелите гъдулки
24.
Mitko Momata
08.03.2017 19:30:17
2
15
Аз съм българче! Не мога,
без ракия да живея.
Искам да съм като Ботев,
но да пиша не умея.
Аз съм българче свободно,
над закона аз живея.
Всичко българско и родно
ще продам, ако успея.
Аз съм българче и расна,
в дни на преход, в мътно време.
Син съм на земя прекрасна:
„Хайде да я окрадеме!”
Аз съм българче и зная -
таз земя е най-прекрасна,
Имам ли пари и връзки
в обществото ще израстна.
Аз съм българче обичам,
наште планини зелени
Във боклук да се зария –
първа радост е за мене
.
Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
Ям лекарства и ваксини -
ще живея сто години.
23.
До всички
08.03.2017 19:25:25
15
6
Червени тролчета.
Другари, не се хабете, няма да спечелите в Бургас.
Промяна при вас е невъзможна.
Сталин изби повече комунисти от Хитлер. Успя ли? Не, не успя. Защо ли? Ами тикви те ви са толкова кухи и празни, че няма как повече.
За промяната ви.
С кой ще я правите? С протежето на Р Овч ли? Или с Доган? Вълка козината си мени, нрава никога.
А за кмета пишете прости гладни червенотиквеничета каквото искате. Зад него е 85% от града. А сме пикнали срещу вас и сте отишли в морето.
22.
Hotelier
08.03.2017 19:02:42
0
28
Всяка патка може да работи с ексел, важното е да е хубава и да говори 6 езика.
21.
Студента
08.03.2017 18:59:54
3
26
По-добре да има глупаци където учат туризъм колкото да завършат нещо вместо да пълнят и пречат в качествените специалности, там поне има хора които наистина искат да научат нещо.
20.
Кирчо
08.03.2017 18:36:04
2
7
Ami hotelierite v slan4aka mnogo da ne revat i mrunkat, 4e vse nqma kadri ami da investirat malko obrazovanieto turizam , i vsi4ko da e normalno , a kmeta 4e e zaspal ot godini se vijda!!
19.
Възхвала за ГРОБарките
08.03.2017 18:22:47
3
13
"Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Екатерина Захариева са едни от най-успешните министри в кабинета Борисов".
След първата в наследство: Милиони Евросредства присвоени за неработещи пречиствателни станции и сметища построени с цел-унищожаване на природата. След втората : Пътища за милиарди, превърнали се в ГРОБища за хиляди Българи, поради некачествено строителството с негодни материали. Да споменем и лепенето на стиропор за 2 милиарда. Преди да започне голямата кражба, цената за кв.метър бе 30 - 35 лв,за да достигне при тях 300лв, коригирана в послидствие на 150 лв. За третата марионетка какво да кажем? Всеки потърсил правосъдие може да гарантира, че такова "животно" не вирее по нашите географски ширини. Ако пак ги вкараме във властта, сами ще сме си виновни.
18.
нормален
08.03.2017 18:20:26
1
37
Абе Кмете, какъв Медицински колеж ви тресе всички с една Деканка на измисления Мед. клеж с измислената "професорка" Мими Стойчева, завършила Педагогика и Следдипломна квалификация по "Здравни грижи"....??!!!

До къде и накъде с такива местни кадри - те горе да не "пасат трева" та дават бройки на ПУТКА в Перник и такива в Бургас..??

Така, че само халосни...предизборни димилки....
17.
Петър
08.03.2017 18:06:27
0
31
Разбирам, че това са Държавни "бройки", което не пречи на ВУЗ-а, освен ако обучението "не струва" впоследствие, да си ги открие самостоятелно! Туризма не дава пари за своите кадри, дали за обучение, дали за квалификация или трудово възнаграждение! Защо тогава Държавата да плаща обучението на кадри, които емигрират?!
Проблема може да се реши от бизнеса, но трябва да промени политиката си, а по този начин и политиката на Държавата.
16.
kmeta
08.03.2017 18:02:41
1
29
Аз не знаех ,че Доган строи сарай на най-апетитното място в Бургас! Не, не занех!
15.
babangida
08.03.2017 18:01:54
1
49
abe 4i4o Mitko, ti sega li razbra 4e ni otsvirili ot kum obrazovanie i rabota v grada, drugia put pak spinkai
14.
Яяя
08.03.2017 18:01:51
1
13
Симпатизирах на хората от ГЕРБ до преди няколко месеца. Много съм разочарован не от работещите в партията а от партийните фанатици които искат власт на всяка цена. Лошото е че няма алтернатива поне за мен.
13.
кмета
08.03.2017 17:55:20
1
38
Е разбойник
12.
IvanкаD
08.03.2017 17:53:40
4
46
Колежа по туризъм е пълен с идиоти и мухли, които са сложени да преподават. Затова не само трябва да се намалят бройките ами направо да се затвори колежа! Единствено прилапват държавни пари.
11.
Мите
08.03.2017 17:36:20
0
18
Вие вече си имате и барман и сервитьор в Несебър, мисля Бойчев беше! Пълен неграмотник и некадърник
10.
За
08.03.2017 17:31:04
2
14
С теб сме кмете но провери фирмите за саниране че лъжат яко и ще има негатив за вас .
9.
бургас
08.03.2017 17:29:29
0
10
Още веднъж виждаме колко компетентен е проф. Денков, който ми прилича на Буратино и има същата дървена глава. И действа под давлението на татко Карло (т.е. професорът Огнян Герджиков, който създаде първият частен арбитраж и този арбитраж в момента действа в полза на колекторските фирми).
8.
Ким Чен николов
08.03.2017 16:56:56
2
9
Мирно, кмета нарежда, Калоянов да го задържи. Министъра не е наш ...
7.
Истината
08.03.2017 16:45:08
0
25
Ревете, че нямате кадри в туризма, винаги пълни хотелите, а се чудите как да плащате по-малко! И като те глобят за щяло и нещяло става безсмислено! Чужбина чака! Вдигайте заплатите, защото иначе само собствениците на хотелите ще си обслужват туристи!
6.
ALT
08.03.2017 16:35:52
1
21
Ще откриват факултет в Айтос и Руен. Да не пътуват красавиците до Бургас.
5.
АЗ
08.03.2017 16:32:09
21
80
БАНДИТ ДОЛЕН,ГЕРБАДЖИЙСКИ....
РАЗБОЙНИК НЕЩАСТЕН......
НАГЛО,КРАДЛИВО КОПЕЛЕ !!!!
МЯСТОТО ТИ Е В ЗАТВОРА,ГАД МРЪСНА !!!!
4.
До 3
08.03.2017 16:24:45
4
25
Как искаш да се оправи здравеопазване, което го няма и туризъм от семеен тип??? 10 години от както този ни е кмет града е станал по-красив, но дотам. Никакво развитие. 2 кораба туристи за година и 1000 английски пиянки повече не е развитие за мен. Нито направи промишлени зони, нито намери инвеститори НИЩО. 10 години ги пишем на пясък, по-близо до водата.
3.
Скриптор Инцертус
08.03.2017 16:20:26
8
6
Очаквам да чуя БСП с какви кадри ще оправят икономиката и здравеопазването на Бургас, при условие, че баш на нашия град съкратиха специалностите? Понеже заявиха убеденост, че ще управляват.
2.
Скриптор Инцертус
08.03.2017 16:20:26
8
7
Очаквам да чуя БСП с какви кадри ще оправят икономиката и здравеопазването на Бургас, при условие, че баш на нашия град съкратиха специалностите? Понеже заявиха убеденост, че ще управляват.
1.
Голям си кмете
08.03.2017 16:20:18
29
14
85 % от бургазлии сме с теб
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си 
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори