×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Източиха със запис на заповед банковата сметка на психичноболен (ВИДЕО)


Източиха със запис на заповед банковата сметка на психичноболен (ВИДЕО)
Група измамници са намерили Евгени, черпили го и го возили с колата си, а след това го убедили да се подпише върху запис на заповед, каза вуйчото му Николай Начев
27 Февруари 2017, Понеделник, 14:02 ч.

Вуйчо му съди Иван Чолаков, но съдът оневинява съдебния изпълнител

От банковата сметка на мъж, който страда от параноидна шизофрения, са изтеглени над 40 000 лева. Това е станало по познатата схема със запис на заповед, а в далаверата отново са замесени адвокат Симеон Миков и съдебният изпълнител Иван Чолаков. „Длъжникът“ естествено не е взимал пари назаем, а кредиторът е неоткриваем. Пред камерата на бТВ вуйчото на ужиления разказа как вече три години се опитва да помогне на измамения. Той е негов настойник.
След като разбира за измамата преди повече от три години, Николай Начев тръгва по следите на документите, но към този момент борбата му е безуспешна.
„Имам банково извлечение. Много хора припадат, като видят такъв документ. Само с разрешение на съда мога да тегля от неговата сметка за негови нужди. В банката ми обаче ми казаха, че е празна“, заяви Начев.„Изумлението ми бе голямо. Как може банката да не ме уведоми?“, пита той.
В сметката на племенника му трябвало да има над 40 000 лева, останали след продажба на имот от майката на болния мъж.
Вуйчото получава запорно съобщение. Взискателят е Жулиен Делев Бойдев, за когото той чува за първи път. След решението на съда за запор на сметката, Николай Начев има две седмици да обжалва. Призовката от частния съдебен изпълнител обаче не стига до него, категоричен е той.
Начев завежда дело срещу действията на Чолаков заради неполучената призовка, както и друго срещу разпореждането на Софийския районен съд за издаване на заповед за незабавно изпълнение. Той обаче е оневинен.
„Преди да почине, сестра ми ме пита какво ще стане с Евгени. Казах й да не се безпокои“, добавя вуйчото.
По думите му, група измамници са намерили Евгени, докато се разхождал, черпили го и го возили с колата си. След това го убедили да се подпише върху запис на заповед. Болният си спомня, че е подписал нещо, но смятал че прави дарение за любимия си футболен отбор. Парадоксът е, че запис на заповед може дори да не включва адрес и номер на лична карта и в случая фигурира само ЕГН-то на Евгени.
Сега последната на надежда на Николай е да получи пари от застрахователя на Чолаков, а на страдащия от параноидна шизофрения Евгени му се налага да живее с 200 лева на месец, с помощта на добри съседи и на вуйчото. Той обаче се притеснява че остарява и не знае докога ще може да се бори.
„Той отслабна. Не знам какво да правя“, споделя вуйчото.
Адвокат Десислава Филипова каза пред камерата на бТВ, че подобен проблем е имало и в Испания. Европейският съд е отсъдил, че местното законодателство не отговаря на евродирективите, добавя тя.
Единственият начин гражданите да са сигурни, че не са попаднали в подобна схема, е да проверяват в районните съдилища дали няма подобно решение за техните банкови сметки, при това на всеки две седмици.
„Имала съм случай на осъден покойник по такива дела. Човек не може да докаже дали е жив, а какво остава дали дължи нещо или не“, каза още адвокат Филипова.
Междувременно един от мнимите кредитори застана пред камерата на бТВ, за да разкаже как се е оказало, че хора, които никога не е виждал, му „дължат“ пари.
„Отидох в кантората на адвокат Миков. Там беше и Чолаков. Той ми се представи и ми каза да не се притеснявам. Щели да оправят нещата. Имало начин как да не вляза в затвора. Трябвало да кажа, че една жена има да ми дава пари. Въобще не я познавам. Явно ми дължи пари, но не знам за това. Този документ, в който изкарват, че имам да взимам пари, го виждам за първи път. Не съм си написал аз имената“, заяви мъжът, който има да взема пари, според схемата. Интервюто с него ще бъде излъчено утре в „Тази сутрин“ по бТВ разкри журналистът Нели Тодорова.


В категории: Крими


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
3
Коментара по темата
3.
Сашо
27.02.2017 15:58:06
1
2
Как са разбрали че има пари информация от банката може би?
2.
да ги гръмне шизофреника
27.02.2017 14:24:00
0
7
Ами сега тоя с шизофренията го научи да стреля и да думне направо в челото и адвоката и съдебния, че и в панделата няма да го вкарат заради състоянието му.
1.
0000
27.02.2017 13:22:44
3
1
Незнам какви материали се пишат , но в работата си сме имало запис на заповед , валидна е ако има нотариална заверка , гаранти и знаете ли , вкарва се в съдът има решение и познаите как се взимат парите , не го намираш , а вие теглене от сметка , ами кажете как е станало.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори