×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ: Ако БСП реализира предизборната си платформа, резултатът ще е катастрофален


ГЕРБ: Ако БСП реализира предизборната си платформа, резултатът ще е катастрофален
Другата седмица ще има още смени на областни управители, прогнозира Владислав Горанов (вдясно)
08 Февруари 2017, Сряда, 12:25 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Смяната на областните управители е реваншизъм и разчистване на сметки, обяви Владислав Горанов


Спокойно можем да говорим за разчистване на сметки и реваншизъм. Такъв коментар направи бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов на пресконференция в централата на партията по повод смяната на половината областни управители днес.

Друг бивш министър - Томислав Дончев, изтъкна, че голяма част от смените са свързани с нови назначения на кадри на БСП, което било нелогично. Горанов обаче веднага опонира на съпартиеца си, като му обясни, че всъщност е много логично предвид факта, че служебното правителство е назначено от президента Румен Радев.

Той бил издигнат от БСП, така че било нормално назначенията да са червени. Проблемът бил, че новата власт не признавала свързаността си с тази партия.

Владислав Горанов каза, че имал информация, че другата седмица предстоят рокади и сред останалите областни управители.


Припомняме, че към момента областен управител на Бургас остава Вълчо Чолаков, който е свързан със СДС.

Днес от ГЕРБ дадоха един конкретен пример за представител на БСП от 14-те нови назначения. Това бил новият областен управител на Ямбол Георги Чалъков. Той бил дългогодишен общински съветник и зам.-кмет от червената партия.

Основна тема на пресконференцията на ГЕРБ беше обаче предизборната платформа на БСП в частта икономика.

Томислав Дончев, Владислав Горанов и ексдепутатът Делян Добрев изчислиха, че по най-консервативни сметки обещанията на червените биха стрували 4,190 млрд. лв. на година.
От ГЕРБ направиха подробен разбор на платформата на БСП перо по перо – създаване на нови фондове, преизчисляване на пенсии, допълнителни помощи за семейства с деца, опрощаване на лихви за жилища и т.н.

Томислав Дончев обясни, че най-доброто, което може да се случи, ако БСП дойде на власт, е тя да не си изпълни обещанията. „Другият вариант е катастрофален”, отсече той.

Делян Добрев добави, че ако наистина се рестартира „големият енергиен шлем”, каквито са плановете на БСП, щетата ще е допълнителни 45 млрд. лева.


В категории: Бургас , Политика


37
Коментара по темата
37.
Още нещо
10.02.2017 14:41:31
0
0
Не слушам хора като Дончeв, които казват "Фнимание, Фнимавам" и други думи, основно - купешки, за да ни слиса с "интелекта "си.
Горанов може да се пробва в НАТФИЗ, където може да се опита да изиграе ролята на случайно станал министър човек, който набляга на външния вид на мазен капацитет, но не и на смисъла на работата си.
Странно, хора с претенции, че са образовани, да се водят по акъл на посредствен човек.
Всъщност това за герберите не е странно.
Вредно е за всички нас.
36.
до 11
10.02.2017 14:35:13
0
0
Според мен трябва да се забрани лаенето на аба, както казва мъдрият български народ.
Това, че някой най-после е напълнил гуша и плещи това, за което му плащат, не значи, че сме хайвани и не можем да мислим.
ГЕРБ е оная част от БКП, които навлязоха в нея за изгода.
Кръвта вода не става.
Ако си чувал за Наполеон, той има една такава фраза:"Пиша ти дълго писмо, защото нямам време за кратко".
Което значи - ако си сигурен в убеждението си, няма да пишеш три дена дивотии.
35.
###
08.02.2017 21:21:15
2
2
Луканов, БСП и ДС - създателите на българското "задкулисие"

За да се разбере колко е силно „Задкулисието“в България, в правителствата от 1990 г. насам, 106 министри, заместник-министри и премиера Жан Виденов са били агенти на бившата ДС или военното разузнаване. Заслугата за участието на агентите в управлението на страната е главно на Луканов!

СПОРЕД ДОКЛАД НА ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ “ МУЛТИГРУП“ Е НАЙ – ГОЛЯМАТА МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА.

КГБ и най-вече съветското военно разузнаване ГРУ обезпечаваха кариерата на родения в Москва руски възпитаник Андрей Карлович. Службите залагаха на него като потомствен разузнавач и го готвеха за конспиративна работата в България, вероятно и за резидент.
Баща му Карло Луканов е емигрирал в Съветския съюз още през 1926 г. Бил е следовател, оперативен работник, издига се и става отговорен фактор в съветските тайни служби. Работи и в руското страшилище НКВД.

Като висш офицер от руското военно разузнаване, идва в България със съветската армия и активно участва в 9-то септемврийския преврат, при ликвидирането на опозицията и установяване на комунистическата власт. Тодор Живков в спомените си за 9-ти септември пише:

„Карло Луканов бе основна фигура в руската резидентурна група на генерал Филатов в България. Аз като втори човек в партията, на късните нощни доклади стоях пред вратата на кабинета на Червенков и чаках. Вътре имаше съвещание със съветските генерали от специалните служби и на тези срещи, освен Червенков другият българин, който присъстваше беше Карло Луканов“.

За разузнавателни заслуги, посмъртно Карло Луканов получава високата съветска държавна награда – „заслужил Чекист на СССР“.

АНДРЕЙ завършва института за Международни отношения в Москва и с актива на баща си и съветска протекция, бързо се издига в партийната ни и държавна йерархия. По настояване на Кремъл, ЖИВКОВ приема ЛУКАНОВ за негов личен сътрудник, но в спомените си пише, че му нямал доверие защото бил убеден, че той се използва от светските тайни служби.

На 34 години Луканов вече е първи зам. министър на Външната търговия, на 38 години е вицепремиер и отговаря за външноикономическите връзки на България.
Висшите държавни и партийни постове на Луканов винаги са свързани с външната търговия и валутно-финансовата дейност на правителството и ЦК на БКП.

След преврата на 10-ти ноември 1989 г. опозицията начело със СДС беше предварително „обезкръвена“ от внедрените многобройни агенти на Държавна сигурност и не можеше да мери сили с БСП. Но народа с бунт смъкна от политическата власт „столетницата“ и БСП беше принудена да се бори, за да запази поне икономическата. Червената партия все още беше силна защото ДС и многобройната й агентура, чрез компромати и играта с досиетата държаха хората в страх и несигурност.

Луканов осигуряваше на БСП силни икономически позиции, като създаде много“червени милионери“!

Андрей Луканов е човекът, който винаги е знаел колко и къде са държавните пари на България – в страната и в многобройните – над 350 български дружества и фирми зад граница. След преврата Луканов стана абсолютен партиен и държавен лидер. Той имаше изключителното право да се разпорежда с държавните авоари и се превърна в основен фактор, който раздаваш парите.

Има конкретни доказателства, че Луканов е раздал под различни форми много пари от БНБ, БВТБ, ДСК и от Държавният резерв.Той създаде голяма партийна група от около 200 млади „червени милионери“, много от които натрупаха още пари и станаха олигарси. Луканов също нареди на шефа на БНБ Тодор Вълчев да издаде десетки лицензии за частни банки, които чрез изкуствени фалити окрадоха държавните и фирмени пари и спестяванията на десетки хиляди граждани. Така Луканов създаде много нови „кредитни милионери“, за да укрепи още повече икономическите позиции на БСП.

Висши партийни кадри от Политбюро на ЦК на БКП като Огнян Дойнов, Стоян Марков и други, предвидливо се бяха изнесли в чужбина и от българските задгранични дружества и фирми, за които те отговаряха по партийна линия, свиха много пари и те станаха милионери.

През 1991 г. една от първите частни банки в България, създадена по искане на Луканов е Българска земеделска банка. Характерно е, че акционери в банката са синовете на британският медиен магнат Максуел – Ян и Кевин Максуел. Мултимилионер Робърт Максуел е бизнеспартньор и приятел на Андрей Луканов, включително и по масонска линия. Той имаше мафиотска репутация и съмнителен трагичен край, като остави дълг от 4 млрд. долара. Има сериозни основания да се смята, че в изчезването на валутния резерв на България през 1990 г. в размер на над 2 млрд. долара е замесен Луканов, а е възможно и участие на Максуел.

Масовото разграбване на България и ролята на Луканов, БСП и ДС.

Освободените многобройни партийни кадри и висши служители от силовите министерства, особено тези от ДС бързо се насочиха към бизнеса, а много от тях се озоваха в сивия сектор, където нямаше правила и се печелеше много. Заедно с червените олигарси, тази голяма партийна група беше в основата на масовото раздържавяване – всъщност разграбване на България. Служителите от средните ръководни кадри на МВР и ДС, останали също без работа и те бързо се ориентираха към бизнеса, включвайки се в разграбването.

И не на последно място – освободените многобройни борци, щангисти, каратисти, барети и други храненици на МНО и МВР, които нямаха нито работа, нито професия или образование, те също се организираха в безброй охранителни фирми и други съмнителни структури и със силови методи си извоюваха място в подземния свят.

Те поеха насилствено охраната на много заводи, фирми и частни обекти, като започнаха да раздават правосъдие и ред чрез „бухалки“, а милицията беше пасивен зрител. В страната настъпи страхова психоза и несигурност. Тази нездрава среда с едно уплашено и обезверено общество се стимулираше от БСП, защото тя парадираше, че опозицията не е способна да осигури ред в държавата.

Обстановката в България се усложни и влоши, когато бандитските групировки започнаха да преразпределят пазара на подземния свят и контрабандите канали в една жестока и кървава конкуренция.Основното им оръжие вече не бяха бухалките, войната се водеше с пистолети и автомати. Убийствата в България вече бяха често явление. Зачестиха и показни убийства, на които станаха жертва Луканов, а по – късно и Илия Павлов.
Още през декември 1993 година започна „гангстерската война“ между мафиотите.

Показното убийство през 1995 г. на Васил Илиев е покушение срещу бос от висок ранг в подземния свят. Внушителното погребение показва силата на този клан.
Луканов използва и силовите структури в борбата за икономическа власт.

Много бивши служители на ДС или техни агенти също се включиха в различни групировки от подземния свят, където се въртяха огромни пари. Луканов използваше връзките си в ДС, за да изучава и подбира подходящи играчи при реализацията на неговите планове. Така той откри Илия Павлов – един от младите борци с авторитет и респект в подземния свят. И той го взе под лична опека, като го направи свое протеже.

Кореспондентът на БиБиСи и в-к ”Гардиан” в София Миша Глени, който познаваше обстановката в България, както и подземния свят у нас, за голямата контрабанда с петрол по време на югославското ембарго пише:

”Луканов контролираше политическата машина, полковник Димитър Иванов мрежата на службите за сигурност, а Илия Павлов и групата борци, допринасяха за контрола с ”твърда ръка”. През нощта дълги композиции с цистерни от България безпрепятствено пътуваха към Югославия.

Илия Павлов – борецът от ЦСКА с прякор „зъбчето“ показа завидни бизнес заложби и умения, комбинативен ум и смелост в контрабандните мафиотски сделки. Луканов прикрепи към Павлов като помощник и учител ченгето-контрабандист о. з. полк. Димитър Иванов – бивш началник от VІ-то Управление ДС. Полковникът успя за кратко време да развие и усъвършенства таланта на Павлов, както и да създаде нови умения у него. И само след няколко години той се превърна в бизнесмен от национален мащаб, милионер и опитен мафиот.

С активното съдействие на Луканов, Павлов изгради мафиотската икономическа империя „Мултигруп“, с безброй фирми в България и чужбина и няколко хиляди служители.

След падането на БСП от власт последва краткото управление на СДС, а след това с намесата на Луканов и Доган, дойде управлението на Беров. То беше обезличено и подвластно на вече могъщия олигарх-мафиот Илия Павлов и за правителството казваха, че не е на Беров, а на „Мултигруп“.

Илия Павлов успя с пари или силово да създаде „държава в държавата“, като подкупваше цели партии, политици и дори премиери.

През март 1995 г. в-к „Дума“ публикува многозначителната статия от Илия Павлов: „Време е да обуздаем организираната престъпност“. В нея шефът на „Мултигруп“ внушава, че държавата трябва да даде възможност на престъпните групировки да легализират незаконните си капитали. Апелира към силовите структури да се откажат от престъпния си бизнес, така както „гущерът къса опашката си“, и да излязат на светло. И започна процеса на легализирането на престъпния свят.

Той беше най-силно застъпен при премиера Симеон Сакскобургготски. Освен Илия Павлов, Симеон направи и други мафиоти свои съветници или депутати в Парламента от неговата партия НДСВ.

Луканов и червените олигарси вече чувстваха необходимост от власт, по-силна от тази на държавата и мафията, която да контролира негласно не само политическите процеси в страната, но и тези в подземния свят. Трябваше „ЗАДКУЛИСИЕ“!

Кръгът “ Монтерей“ – най-силното задкулисие на БСП и ДС в България.
ЗА СЪЗДАТЕЛ НА КРЪГА „МОНТЕРЕЙ“ СЕ СМЯТА АНДРЕЙ ЛУКАНОВ.

„Монтерей“ носи името на ресторанта, в който „Задкулисието“ редовно провежда сбирките си. Кръгът е известен още с имената „Сивите кардинали“ , или „Правителство в сянка“. Той е най-митичният задкулисен кръг в България, който поддържа връзки и с руските специални служби.

След управлението на Жан Виденов, когато правителството на БСП за пореден път беше свалено с народен бунт, имаше опасност „столетницата“ да се разцепи и разпадне. Кръгът “ Монтерей“ не можеше да допусне това и прецениха, че е необходима спешна реанимация на БСП. „Столетницата“ беше спасена, след като ген. Любен Гоцев не без участието на Москва, докара спешно Симеон в България и генералското „задкулисие“ уреди той да стане премиер.

След убийството на Луканов през 1996 г. клуб „Монтерей“ се оглавява от ген. Любен Гоцев – бивш зам.началник на разузнаването, вътрешен министър и висш дипломат. Негов заместник е Виктор Вълков – бивш депутат от Великото народно събрание, бивш вицепремиер и министър на външните работи, посланик в Анкара и Загреб .

Членове на “Монтерей” са още генералът от резерва и екс-главен секретар на МВР Георги Ламбов, бившият зам.-търговски министър Георги Вутев, бившият шеф на ЦСБОП Любен Левичаров, екс-шефът на НСС Иван Чобанов, бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, бившият директор на Столична полиция Чавдар Чернев, бившият депутат от ДПС и бивш шеф на ДФРР Максим Димов, екс-министърът на външната търговия Христо Христов, Румен Петков.

Участват още бизнесмените Младен Мутафчийски – бивш директор на “Кинтекс” и Румен Гайтански-Вълка.

Кръгът ‘’ Монтерей ‘’ е свързван и със силни фигури от подземния свят и мафията като: Илия Павлов; Младен Михалев – Маджо; Братя Маргини; Георги Пехливанов; Николай Цветин; Фатик; Константин Димитров – Самоковеца; Иван Тодоров- Доктора и др. , някои вече покойници.

Счита се, че членовете на кръга надминават 300 влиятелни фигури в България. Създават се и други кръгове с претенции за „Задкулисие“, но те са с много по-малки възможности и влияние от „Монтерей“. Това са: “ Орион“, “ Банкя“, Сапфир“, „Доган“, „Капитал“ и други.
Играта на Луканов не беше за пари. Той преследваше властта и затова извърши фаталната „метаморфоза“!

Само няколко месеца след преврата се появяват първите сериозни ”съмнителни” действия на Луканов, които озадачават и объркват руските служби и близките на Луканов в Кремъл.

Неочакваният му завой към ”демократичния капитализъм” и търсенето на американска помощ, изненадват неприятно руските му приятели, които са го издигали и крепяли, а сега имат чувството, че той ги е предал.

Съветските другари и особено специалните служби са озадачени и стреснати от едно изказване на американския посланик в София Сол Полански, който казва открито:
”Единствената реална опозиция на комунистите в България е господин Луканов”!

Поласкан от американското отношение Луканов забравя, че високите си властови позиции в България дължи в много голяма степен на силната съветска подкрепа и най-вече на секретните им служби. Ето какво казва близък ”съпартиец” на Андрей Луканов няколко дни преди да бъде убият:
”Макар, че ти все още минаваш за руски агент, не са малко тези, които считат, че ти служиш и като агент на западните служби“. Луканов ме попита защо мисля така“? Отговорих, че не само на мен са известни секретните му ходове”.
На 2 октомври 1996 година професионален убиец посред бял ден, дръзко и показно разстреля Андрей Луканов пред дома му в София. Минаха много години, а българските компетентни власти все още не са открили нищо за убийството му.

Така безславно приключва сложният, объркан и тайнствен живот на АНДРЕЙ КАРЛОВИЧ ЛУКАНОВ – един от най-ярките и изявени лидери на БКП-БСП, архитект на прехода и създател на българското властно “ ЗАДКУЛИСИЕ“.
34.
До Асега
08.02.2017 20:56:02
0
6
Абсолютно си прав за комунистите. С едно допълнение- децата и внуците и пребоядисаните комунисти в ГЕРБ също са комунисти. И те сега ни управляват. Да си чул сслучайно на Стефан Савов Дертлиев, Милан Дренчев- тези дето са лежали и бити по лагерите да са начело на държавата- депутати или нещо такова?
33.
Asega
08.02.2017 18:06:31
14
7
На децата трябва да се казва, че комунистите са прости, убийци, престъпници, подлеци и национални предатели. Те са избивали безразборно търговци, занаятчии, учени, професори, доктори и много други. Просто защото са били по-умни от тях, най-простите от най-простите, партизаните комунисти.
Това е достатъчно.
Да знаят, че никога, никога, ама никога няма да видят нищо добро от комунист.
И след още 50 години ще сме нормална държава.
32.
АЗ
08.02.2017 17:31:04
11
22
КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ,ПО-ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ,КРАДЦИ,ИЗМАМНИЦИ,ЛЪЖЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ И ГНИДИ.......ОТ ГЕРБ Н Я М А !!!!!!!!!
31.
###
08.02.2017 17:25:20
16
6
С какво ще запомним кабинета ''Орешарски''

Кабинетът „Орешарски“ не само не изпълни нито едно от гръмките си обещания, но и оставя след себе си огромно количество несвършена работа. Доверието в българските институции се е сринало почти до нулата, доказателство за което е сюжетът с банковата истерия. Това са част от заключенията на философа Калин Янакиев и политолога Антон Тодоров, които в интервю за Дойче Веле правят равносметка на 14-те месеца на кабинета „Орешарски“.

Професор Калин Янакиев от Софийския университет е категоричен, че през последната година България не е била управлявана от правителство: „По дефиниция управлението е в ръцете на правителството. Само че кабинетът „Орешарски“ може да се оприличи единствено с офис, в който постъпват най-разнообразни поръчки. В началото живеехме с илюзията, че тези поръчки идват от управляващите партии, но постепенно на всички стана ясно, че поръчителите са шепа олигарси. Случилото се през последните седмици недвусмислено потвърди това предположение. Защото след като олигарсите се скараха, „бюрото за изпълнение на поръчките” напълно блокира - поради невъзможността да обслужва едновременно и двете воюващи помежду си страни“, посочва професор Янакиев и допълва, че кабинетът „Орешарски“ ще се запомни и с това, че още преди да беше изтекъл първият месец от управлението му, доверието в него вече беше преживяло катастрофален срив. Този кабинет ще бъде запомнен и с още нещо: с безличието на министрите, отбелязва Калин Янакиев.

"Кабинет на олигархията"

Политологът Антон Тодоров заема сходна позиция и дори поставя оценка „двойка“ на свършеното от кабинета „Орешарски“: „Тази „двойка“ не е израз на някакъв субективен негативизъм, а плод на внимателен и безпристрастен анализ, особено що се отнася до кадровата политика на отиващото си правителство. То така и не прие програма и се осланяше единствено на спуснатите му „опорни точки“. Това правителство не само остави впечатлението, че е „кабинет на олигархията“, но дори показа, че е кабинет на точно определени олигарси“, казва Тодоров и уточнява, че поставената от него „двойка” не се дължи единствено на кадровата политика на правителството:
„Вижте как бяха сбъркани публичните финанси! Това е истинска бойна мина под поне две следващи управления. Дисбалансът в енергетиката достигна 3 милиарда лева. Абсолютен мит е, че правителството се било разплатило с бизнеса. Хиляди фирми са потърпевши от тази пропаганда, защото на практика общините бяха поделени на “наши” (БСП и ДПС) и “чужди”. Заради тази политика много от фирмите в „чуждите“ общини сега са пред фалит. Не казвам, че предишните управления не са вършили същото, но нали тъкмо правителството на Орешарски дойде с обещанието да сложи край на подобни практики и да подкрепи всячески малкия и средния бизнес“, припомня политологът.

Калин Янакиев е на мнение, че всички скандали от изминалата година бледнеят пред случилото се през последните дни: „Оказа се, че българското правителство е било заложник на отношенията между двама олигарси. Ясно е, че е бил направен опит за изграждане на „дяволски вертикал“ на властта, в чието „приземие“ са икономическите интереси на олигархията, а на „покрива“ е разположен нейният медиен монопол“, твърди професор Янакиев.

Той смята, че неуспешните “леви” управления на кабинетите „Виденов“ и „Орешарски“ ще възкръснат още поне веднъж, преди България да излезе от пътя за никъде. Изходът, според Янакиев, е в едно дясно реформистко управление с твърда парламентарна подкрепа и висока активност на гражданското общество. „Единствената положителна равносметка от случилото се през последната година е ясният извод, че олигархията може да купува партии и избиратели, но не може да удържа власт. Защото едно е да купуваш вот и политици, друго е да поддържаш правителство, което няма смислена програма“, заключава професор Янакиев.
30.
искйсй
08.02.2017 17:23:48
7
7
ГЕРБ + БСП = МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ ууууууууууууууууууууууу
29.
Бай Ганьо
08.02.2017 16:51:19
5
7
Всичките са маскари
28.
ДОКЛАДА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ
08.02.2017 16:50:33
11
14
САМО ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ, А РАЗМИСЛИТЕ ОТ ВАС:
Братът на Станишев успя да се сдобие с разрешително за изграждане на курортно селище в Кара дере, защитена територия включена в Натура 2000.
27.
Uvh
08.02.2017 16:43:42
2
3
500 000 turski pedala x 500 euro =250 000 000 na mesec na pensionerite cherveni qdat kura sas 150 lv pensiq
26.
до 24
08.02.2017 16:41:06
5
9
да ама то сега Радев обеща да оправи нещата с емигрантите дето се вика "От ВРАТА НА ВРАТА - ХОДИХА ДРУГАРИТЕ"
25.
ББ
08.02.2017 16:40:56
0
8
А бе малоумници ще ви дам аз едни репитери! Като ви казах да пишете кратко и да няма глупости - не ме слушате! Сега няма да ви плащам повече!
24.
Hks
08.02.2017 16:36:34
1
6
Ciganska partiq s viziq za razvitie na bejancite
23.
REPEATER
08.02.2017 16:31:46
9
9
Периодът “Орешарски”: Правителството на КТБ

Година и половина, три правителства, масови протести, една фалирала банка. Погледнато през историята на КТБ, периодът между пролетта на 2013 г. до есента на 2014 г. е най-динамичният за нея. В рамките на тази година и половина се случват някои значими събития, които първо извеждат модела, добил популярност като “Кой”, на яве, показват неговата безгранична сила, а след това той се трансформира и преминава в нови измерения. В края на този период – есента на 2014 г., когато започва вторият мандат на Бойко Борисов, “Кой” не е разрушен, но вече е сменил играчите си.

Палачинката се обръща

В края на мандата на ГЕРБ настъпва разрив между властта и групата около КТБ (Василев-Пеевски – все още тандем). По същото време в страната се зараждат масови протести. Те започват извън София, от Сандански и Благоевград, постепенно обхващат другите градове и достигат до столицата. Поводът са високите сметки за ток от декември и януари, повежда се война срещу монополите (в лицето на РПТ-тата), словестната атака срещу тях от пеевските медии нажежава още повече ситуацията. Протестното недоволство се насочва към Бойко Борисов и ръководеното от него правителство на ГЕРБ. Иска се неговата оставка. Тя идва на 20 февруари.

За отношенията между Борисов и Пеевски/Василев лесно може да се съди по настроенията в TV7 и другите медии от обкръжението на депутата от ДПС. Ако допреди това те са хвалили всяка премиерска стъпка, то вече вестниците и електронните медии повеждат негативна кампания както срещу Борисов, така и срещу неговите министри. „TV7 е единствената телевизия, която непрекъснато правеше разследвания срещу властта… Вече трима министри не са си на постовете – на здравеопазването Стефан Константинов, на енергетиката Трайчо Трайков и зам.-министърката Гергана Павлова. Нашата позиция е кристално ясна от самото начало”, заявява изпълнителният директор на телевизията Николай Бареков пред ПИК и допълва: “Аз не виждам да има по-свободна телевизия от нашата.”

В деня на един от големите протести срещу управляващите гост в предаването на Люба Кулезич по TV7 е Цветан Цветанов. Непосредствено след това Кулезич е изгонена от телевизията с обвинението, че не спазва елементарните журналистически стандарти. “Не аз преобърнах палачинката. Не мога да я обърна за два часа. Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива”, казва тя в своя защита в интервю пред Медиапул.

Аферата „Костинброд”

Отново TV7 е в центъра на едно събитие, което успява да повлияе на изборния резултат в предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г. Събитието стана известно като аферата „Костинброд”. В деня на размисъл, бившият водещ и настоящ евродепутат Николай Бареков се включва в жива връзка пред печатницата „Мултипринт” на общински съветник от ГЕРБ Цветан Бончев в Костинброд, докато прокурорите са вътре, и обявява, че изборите на следващия ден ще бъдат фалшифицирани.

Прокуратурата разпространява съобщение, в което казва, че “в складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12.05.2013 г. До 08.05.2013 г. “Мултипринт” ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10.05.2013 г. бюлетини са извън тези количества. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.”

Мая Манолова внася сигнал в прокуратурата и се започва разследване. На бившия главен секретар на МС Росен Желязков е повдигнато обвинение в престъпление по служба заради това, че не е упражнил контрол върху отпечатването на бюлетините. Съдът му дава оправдателна присъда, а прокуратурата не обжалва.

Социолозите смятат, че в резултат на „Костинброд” ГЕРБ са загубили гласове на изборите. Аферата е определяна като най-близкото нещо до държавен преврат от новата история на България. Мащабната манипулация, извършена чрез медиите, контролирани от Пеевски и Цветан Василев, и с решаващата помощ на прокуратурата, промени радикално пъзела на властта в държавата.

Игра на едро

Групата около КТБ излиза от мандата на ГЕРБ с огромни активи, контрол върху няколко сектора от икономиката и дава заявка за цялата политическа власт. Въпреки че ГЕРБ е на първо място в изборите, партията не може да сформира правителство. Това правят БСП и ДПС, а за премиер е посочен Пламен Орешарски. Министрите в неговия кабинет минават през одобрението на Пеевски и Василев, съобщават източници, близки до събитията. Започва игра на едро, в която частни интереси играят от името на държавата.

Това включва овладяване на потоците на европейските пари и големите проекти. Фирми, близки до групата, си поделят изпълнението на водния цикъл, големите строителните и инфрастурктурни поръчки, подизпълнителството на Южен поток. Напълно е овладяна енергетиката.

Година по-късно, вече в изгнание и след скарването си с Пеевски, Цветан Василев разказва в интервю пред bTV от Виена как държавата е изцяло под контрола на Делян Пеевски: “Тези поръчки се разпределят основно през каналите на този човек… Този човек се изживява като властелин на държавата, няколко негови марионетки говорят от името на държавата. Те разпределят вече всички строителни обекти и проекти и това става публично”.

Кулминацията на това подчинение на държавата идва на 14 юни 2013 г., когато парламентът гласува избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. С този ход се цели затворяне на кръга на институционалната примка в сектор сигурност – информация, МВР, следствие, прокуратура. Събитието предизвиква масови сътресения в държавата – избухват протести, които в най-активните си периоди събират 30-35 хил. души.

Въпреки че Орешарски дълго време не се поддава на масовите скандирания за оставка, във властта започва да се генерира политическо напрежение между БСП и ДПС. Икономическо напрежение започва да се натрупва и между двамата партньори Василев и Пеевски. То идва основно по линията кредитор-длъжник и се случва още през есента на 2013 г. “Може да се каже, че тогава започнаха да прехвърчат първите искри”, казва самият Василев в интервю по bTV година по-късно.
В основата на конфликта са пари. Общите проекти са финансирани от КТБ и идва моментът, в който Цветан Василев настоява Пеевски да поеме половината ангажимент и да върне част от дадените средства. Това не само, че не се случва, а води до задълбочаване на конфликта между двамата.
Пак по това време Цветан Василев проявява и политически амбиции. Сред подкрепяните от него е Николай Бареков и партията му „България без цензура”. Бареков се явява за първи път на европейските избори през 2014 г. и заедно с коалиционните си партньори ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“ печели 10.66% от гласовете. По-късно Василев сам признава, че е финансирал създаването на Бареков като политически субект.
Войната
Последният етап от този период е най-драматичен. Конфликтът между Пеевски и Цветан Василев става явен, а инструментите за атака го изваждат извън контрол. Чрез подставени лица и смяна на собствениците депутатът от ДПС успява да овладее голяма част от общите му с банкера бизнеси. Пеевски впряга държавните структури, над които има контрол, и започва война срещу Василев на всички фронтове – МВР, ДАНС, Прокуратура. Медиите на Пеевски изваждат КТБ на гилотината и я посичат. След натрапчиви внушения през вестниците и сайтовете, че банката е нестабилна, уплашените вложители се струпват пред офиситите и само няколко дни са необходими, за да обяви КТБ, че няма ликвидност.
Затварянето на банката съвпада с подаването на оставка от Пламен Орешарски. Следват отново избори, на които ГЕРБ печелят. На 6 ноември 2014 г. БНБ отнема лиценза на КТБ. На 7 ноември е сформирано второто правителство на Бойко Борисов.
22.
A Taka
08.02.2017 16:27:53
10
9
Браво миличките ми тролчета. Вече пишете кратичко. Много ме слушкате! Няма да ви спра паричките,не се притеснявайте. Само искам да влагате и малко мозък като пишете. Батко ви Бойко.
21.
Asega
08.02.2017 16:23:17
5
3
Дългите са най-яки, щото закриват вашите псувни и мераци за детско порно. Все пак има и малолетни читатели...
20.
do 18
08.02.2017 16:22:36
10
2
КАЖИ НА ЗАФИРОВ ДА ТИ КУПИ МИШКА СЪС СКРОЛ, СТИГА СИ ДЯЛКАЛ КАМЪНИ ОЩЕ!
19.
Краси
08.02.2017 16:21:58
13
13
Не че БСП ще направи нещо,но ГЕРБ умориха хората.
18.
БОЙКО БОРИСОВ до ГЕРБерските тролове
08.02.2017 16:20:14
11
12
Пишете по кратки коментари. Дългите никой не ги чете а ги прескача с досада. Вместо да ми помагате вие ми пречите. Ще ви спра дотациите!!!
17.
Ай пак да припомним последните ви золуми
08.02.2017 16:06:46
10
14
Периодът “Орешарски”: Правителството на КТБ

Година и половина, три правителства, масови протести, една фалирала банка. Погледнато през историята на КТБ, периодът между пролетта на 2013 г. до есента на 2014 г. е най-динамичният за нея. В рамките на тази година и половина се случват някои значими събития, които първо извеждат модела, добил популярност като “Кой”, на яве, показват неговата безгранична сила, а след това той се трансформира и преминава в нови измерения. В края на този период – есента на 2014 г., когато започва вторият мандат на Бойко Борисов, “Кой” не е разрушен, но вече е сменил играчите си.

Палачинката се обръща

В края на мандата на ГЕРБ настъпва разрив между властта и групата около КТБ (Василев-Пеевски – все още тандем). По същото време в страната се зараждат масови протести. Те започват извън София, от Сандански и Благоевград, постепенно обхващат другите градове и достигат до столицата. Поводът са високите сметки за ток от декември и януари, повежда се война срещу монополите (в лицето на РПТ-тата), словестната атака срещу тях от пеевските медии нажежава още повече ситуацията. Протестното недоволство се насочва към Бойко Борисов и ръководеното от него правителство на ГЕРБ. Иска се неговата оставка. Тя идва на 20 февруари.

За отношенията между Борисов и Пеевски/Василев лесно може да се съди по настроенията в TV7 и другите медии от обкръжението на депутата от ДПС. Ако допреди това те са хвалили всяка премиерска стъпка, то вече вестниците и електронните медии повеждат негативна кампания както срещу Борисов, така и срещу неговите министри. „TV7 е единствената телевизия, която непрекъснато правеше разследвания срещу властта… Вече трима министри не са си на постовете – на здравеопазването Стефан Константинов, на енергетиката Трайчо Трайков и зам.-министърката Гергана Павлова. Нашата позиция е кристално ясна от самото начало”, заявява изпълнителният директор на телевизията Николай Бареков пред ПИК и допълва: “Аз не виждам да има по-свободна телевизия от нашата.”

В деня на един от големите протести срещу управляващите гост в предаването на Люба Кулезич по TV7 е Цветан Цветанов. Непосредствено след това Кулезич е изгонена от телевизията с обвинението, че не спазва елементарните журналистически стандарти. “Не аз преобърнах палачинката. Не мога да я обърна за два часа. Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива”, казва тя в своя защита в интервю пред Медиапул.

Аферата „Костинброд”

Отново TV7 е в центъра на едно събитие, което успява да повлияе на изборния резултат в предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г. Събитието стана известно като аферата „Костинброд”. В деня на размисъл, бившият водещ и настоящ евродепутат Николай Бареков се включва в жива връзка пред печатницата „Мултипринт” на общински съветник от ГЕРБ Цветан Бончев в Костинброд, докато прокурорите са вътре, и обявява, че изборите на следващия ден ще бъдат фалшифицирани.

Прокуратурата разпространява съобщение, в което казва, че “в складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12.05.2013 г. До 08.05.2013 г. “Мултипринт” ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10.05.2013 г. бюлетини са извън тези количества. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.”

Мая Манолова внася сигнал в прокуратурата и се започва разследване. На бившия главен секретар на МС Росен Желязков е повдигнато обвинение в престъпление по служба заради това, че не е упражнил контрол върху отпечатването на бюлетините. Съдът му дава оправдателна присъда, а прокуратурата не обжалва.

Социолозите смятат, че в резултат на „Костинброд” ГЕРБ са загубили гласове на изборите. Аферата е определяна като най-близкото нещо до държавен преврат от новата история на България. Мащабната манипулация, извършена чрез медиите, контролирани от Пеевски и Цветан Василев, и с решаващата помощ на прокуратурата, промени радикално пъзела на властта в държавата.

Игра на едро

Групата около КТБ излиза от мандата на ГЕРБ с огромни активи, контрол върху няколко сектора от икономиката и дава заявка за цялата политическа власт. Въпреки че ГЕРБ е на първо място в изборите, партията не може да сформира правителство. Това правят БСП и ДПС, а за премиер е посочен Пламен Орешарски. Министрите в неговия кабинет минават през одобрението на Пеевски и Василев, съобщават източници, близки до събитията. Започва игра на едро, в която частни интереси играят от името на държавата.

Това включва овладяване на потоците на европейските пари и големите проекти. Фирми, близки до групата, си поделят изпълнението на водния цикъл, големите строителните и инфрастурктурни поръчки, подизпълнителството на Южен поток. Напълно е овладяна енергетиката.

Година по-късно, вече в изгнание и след скарването си с Пеевски, Цветан Василев разказва в интервю пред bTV от Виена как държавата е изцяло под контрола на Делян Пеевски: “Тези поръчки се разпределят основно през каналите на този човек… Този човек се изживява като властелин на държавата, няколко негови марионетки говорят от името на държавата. Те разпределят вече всички строителни обекти и проекти и това става публично”.

Кулминацията на това подчинение на държавата идва на 14 юни 2013 г., когато парламентът гласува избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. С този ход се цели затворяне на кръга на институционалната примка в сектор сигурност – информация, МВР, следствие, прокуратура. Събитието предизвиква масови сътресения в държавата – избухват протести, които в най-активните си периоди събират 30-35 хил. души.

Въпреки че Орешарски дълго време не се поддава на масовите скандирания за оставка, във властта започва да се генерира политическо напрежение между БСП и ДПС. Икономическо напрежение започва да се натрупва и между двамата партньори Василев и Пеевски. То идва основно по линията кредитор-длъжник и се случва още през есента на 2013 г. “Може да се каже, че тогава започнаха да прехвърчат първите искри”, казва самият Василев в интервю по bTV година по-късно.
В основата на конфликта са пари. Общите проекти са финансирани от КТБ и идва моментът, в който Цветан Василев настоява Пеевски да поеме половината ангажимент и да върне част от дадените средства. Това не само, че не се случва, а води до задълбочаване на конфликта между двамата.
Пак по това време Цветан Василев проявява и политически амбиции. Сред подкрепяните от него е Николай Бареков и партията му „България без цензура”. Бареков се явява за първи път на европейските избори през 2014 г. и заедно с коалиционните си партньори ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“ печели 10.66% от гласовете. По-късно Василев сам признава, че е финансирал създаването на Бареков като политически субект.
Войната
Последният етап от този период е най-драматичен. Конфликтът между Пеевски и Цветан Василев става явен, а инструментите за атака го изваждат извън контрол. Чрез подставени лица и смяна на собствениците депутатът от ДПС успява да овладее голяма част от общите му с банкера бизнеси. Пеевски впряга държавните структури, над които има контрол, и започва война срещу Василев на всички фронтове – МВР, ДАНС, Прокуратура. Медиите на Пеевски изваждат КТБ на гилотината и я посичат. След натрапчиви внушения през вестниците и сайтовете, че банката е нестабилна, уплашените вложители се струпват пред офиситите и само няколко дни са необходими, за да обяви КТБ, че няма ликвидност.
Затварянето на банката съвпада с подаването на оставка от Пламен Орешарски. Следват отново избори, на които ГЕРБ печелят. На 6 ноември 2014 г. БНБ отнема лиценза на КТБ. На 7 ноември е сформирано второто правителство на Бойко Борисов.
16.
Nevermind
08.02.2017 16:04:30
1
5
ааа ЕУ програмите ми харесват повече от Руските - като Бургас-Александруполис.....единствено трябва подобрение на критериите за усвояване и облекчени процедури, както и по-мащабно осведомяване, защото усвояването е прекалено ниско....което говори, че има пари.
15.
Афанасий
08.02.2017 16:01:31
1
17
А ГЕРБ, като сменяха през 2009 и 2014г. А правителството на Близнашки като сменяше.Обичаме политическите назначения, но не обичаме политическите уволнения. Да побързат в Бургас да уволняват,щото местните гербери излизат в продължителни болнични. Справка РЗИ и РУО.
14.
Какъв интелект
08.02.2017 15:55:55
2
21
Излъчват лицата на тези от снимката. Гологлавия габровлия един закон пробута и заради него зациклиха всички оперативни програми!!!! И когато говорят за програмни периоди да не забравяме ,че за всички програми е 2014-2020г. Нито една програма не е стартирала ,да не говорим че за някои още нямат насоки за кандидатстване по различните мярки! И сега пак лъжат
13.
ДОКЛАД НА ЕК
08.02.2017 15:54:47
15
5
САМО ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ, А РАЗМИСЛИТЕ ОТ ВАС:
Братът на Станишев успя да се сдобие с разрешително за изграждане на курортно селище в Кара дере, защитена територия включена в Натура 2000.
12.
Легенда за кражбата
08.02.2017 15:51:56
10
4
Министерски син с два апартамента в Дубай

dubaiМалкият син на един от най- скандалните министри от тройната коалиция – Асен Гагаузов, се сдоби с втори апартамент в Дубай. Чадото на бившия регионален министър, Павлин, усвоява със замах татковите „спестявания” от времето, когато беше на власт.

Първият апартамент в Дубай бил закупен от бившия министър още през 2006, година след като е седнал вече на държавната софра. По- късно обаче, навярно под страх от съдебно преследване, Гагаузов прехвърля най- скъпият си имот на малкия си син Павлин.
Синковецът, който открито парадира по столични чалготеки с огромното си богатство, осигурено от баща му, успешно защитава семейната чест. По времето, когато баща му е министър, Павлин влиза в бизнеса с инертни материали. За нула време успява да удвои семейните капитали, разбира се, не без контактите на влиятелния си баща.

Съдбата на младия Гагаузов е сходна с тази на децата на голяма част от бившите министри в тройната коалиция. Конкурентката на Асен Гагаузов по връткане на далавери, Емилия Масларова, също подсигурява двамата си сина, че и техните внуци. Иво Масларов и
Превържениците на БСП продължават да чакат завръщането на комунизма

Превържениците на БСП продължават да чакат завръщането на комунизма

Константин Радонов през 2007 започват ударно да изкупуват имоти в София . Наследникът на Емел Етем също беше уличен в крупни злоупотреби с източване на ДДС от държавата през частната му фирма.

Не трябва да се забравя и приноса на Сергей Станишев към подобряване финансовото състояние на роднините му. Бившият премиер не веднъж е помагал на брат си Георгий, който е архитект, в развиване на бизнес начинания. Братът на Станишев успя да се сдобие с разрешително за изграждане на курортно селище в Кара дере, защитена територия включена в Натура 2000.

Въпреки че уредиха родата до 9 коляно, вчера на традиционния си митинг по случай Деня на труда, БСП отново заявиха „жертвоготовност“ да се заемат с управлението на страната. Най- верните им поддръжници от третата възраст ги
11.
';:
08.02.2017 15:50:30
9
8
БСП и ДПС - да бъдат забранени в България!
Това е петиция за нас, българите, които обичаме родината си! Това е петиция срещу безсилието на българския народ да отхвърли зависимостта си от един стар строй - комунизъм, да премахне монополите, да се самоопредели като нация, в която гражданите да не се делят по етнически признак. Това е петиция за онези, които имат глас и смелост да кажат "това е моята родина, в която нашите деца искам да растат свободни и щастливи".

Тази петиция има за цел да събере широк кръг от поддръжници на две основни искания:
1) забрана на бившата комунистическа партия (БКП), сега носеща името БСП (българска социалистическа партия)
2) забрана на етническата партия ДПС (движение за права и свободи), с електорат самоопределил се като турско и мюсюлманско малцинство на територията на България.
Доводи:

БСП (БКП) е партията довела България до фалит след източване на държавния резерв на страната при колапса на комунистическия строй през 1989г. БСП (съвместно с ДС-държавна сигурност) е партията създала мутрите и мафията в България, които се превърнаха в олигарси и монополисти, подложили българският народ на непрестанен терор (финансов, физически, както и психологичен) в продължение на над 20 години. Партията БСП е вредна за българския народ, тъй като тя работи срещу народа и срещу сигурността на страната ни, обслужвайки чужди интереси (предимно на Русия). Това е национално предателство!

ДПС е партията, съставена от най-много агенти на ДС, която систематично подклажда етническа омраза и противопоставяне между етносите в България! ДПС се стреми да откъсне райони от България със смесено население, като изгради автономни области, които вече да са извън територията на България! Това е национално предателство!

Гласувайте за изгонването на БСП и ДПС от политическия живот на България!!
10.
Петя
08.02.2017 15:49:33
15
7
Все едно същите тези медии не пускат простотиите на БСП , просто под статиите на ГЕРБ активността на червените тролове е ужасяваща
9.
правда
08.02.2017 15:47:44
1
15
Защо Герб не гласувахте за промяна в съдебната система -защото 60% от управляващите трябва да влязат в затвора. Ще се оправим когато хората проумеят че това което се случва в Румъния трябва да стане и у нас. Щом съдебната система защитава и прикрива крадците никога няма да се оправим.
8.
Игуменът
08.02.2017 15:47:26
18
11
При БСП всичко е катастрофа. Ще бъде огромна катастрофа за туризма ни, който и без това боксува
7.
Petar
08.02.2017 15:42:51
0
12
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КАФЕ СПОТ НА УЛИЦА СТРУМА 50 ПЛЕМЕННИКА НА НАЙДЕН МИЛКОВ ПРОДАВА СВОБОДНО ДРОГА ПОЛИЦАЙТЕ ПАК СПЯТ ИЛИ ГИ ПАЗЯТ СВИНСКА ДЪРЖАВА
6.
oh boli
08.02.2017 15:41:17
6
19
много ги боли КРАДЦИТЕ когато ги махнат от важна позициа а, боли ли а боли нали ГРОБ сложихте ЛИМОНКИТЕ в БДЖ и те гръмнаха във ЗЕМЕДЕЛИЕТО в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и всички останали лимонки ГЪРМЯТ като фоерверги!
5.
ГЕРБ
08.02.2017 15:39:39
4
16
Защо не говорихте за нашата програма, а за тази на БСП. Няма да се оправим, ей!!!
4.
AI SIKTIR
08.02.2017 15:35:52
8
21
Продажните медии не спират да разпространяват кретенизмите на ГЕРБаджиите!
3.
7
08.02.2017 15:35:37
4
18
ако вие изпълните вашата програма щи изкопаете най големия ГРОП на държавата и се ГОРДЕЕТЕ с това миндили
2.
НЕ Е ВЯРНО!
08.02.2017 15:33:35
6
22
НЯМА НИКАКЪВ РЕВАНШИЗЪМ ОТ СТРАНА НА БСП!!! ПРОСТО СМЕНИХА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ, ТОВА Е!
1.
ф795б
08.02.2017 15:28:19
3
19
арести трябват не смени !ефективни присъди!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори