×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството смени половината областни управители, Вълчо Чолаков остава на поста си


Правителството смени половината областни управители, Вълчо Чолаков остава на поста си
Новоназначената говорителка Ирина Белчева обяви рокадите
08 Февруари 2017, Сряда, 07:15 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Причина за рокадите са съмнения в честността и безпристрастността по организацията на изборите


Правителството смени половината областни управители. Това стана ясно на пресконференция след заседанието на Министерския съвет.

На нея обаче не пристигна нито министър-председателят Огнян Герджиков, нито министри. Решенията прочете новоназначена говорителка – Ирина Белчева.
Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков засега остава на поста си.

Промените засягат областите Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София област, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, Велико Търново.
Те не бяха в предварителния дневен ред на Министерския съвет.

Рокадите са резултат от преглед на постъпили сигнали, обясни друга говорителка на правителството – Ралица Тоширова.
„Там, където има съмнение, че този процес може да протече точно по начина, по който правителството е заложило да протече – честно и безпристрастно, са направени промени
”, коментира г-жа Тоширова.

На заседанието на Министерския съвет не са коментирани уволнения в Агенция „Пътна инфраструктура”. По-късно се очаква обаче решение на премиера Герджиков, което ще бъде обявено светкавично, увери трета служителка на пресцентъра.
Причината е трагедията в тунела „Ечемишка” отпреди дни
, при която жена загина в резултат на паднала конструкция с осветително тяло.

На заседанието на кабинета днес е прието и постановление за преструктуриране на разходите за изборите във връзка с решението за спешно повсеместно въвеждане на машинно гласуване.
По-късно пред журналисти финансовият министър Кирил Ананиев обясни, че в постановлението не е посочена точна сума, за да не се влияе на обществената поръчка за машините за гласуване. Според него обаче няма да има удвояване на разходите за изборите, за които към момента са предвидени почти 30 млн. лева.

Друго решение на правителството е свързано с Международния пресцентър, който има задача да организира пресконференциите в НДК след изборите. Отговорността се прехвърля от Министерството на външните работи на Българската телеграфна агенция. Причината е изключителната заетост на министерството с Българското председателство на Съвета на ЕС.



В категории: Бургас , Политика


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
12
Коментара по темата
12.
burgas
08.02.2017 19:27:47
0
3
Грешка.Този тъпак riformator трябваше да си отиде първи.
11.
мото
08.02.2017 16:26:05
0
1
Уважаеми потребители на страницата, т.нар. "чистка" не започва, налице е търговско наддаване с конкретни обещания от политическите партии, които едва ли, ще бъдат постигнати - /реализирани/.
Коментар:
В политическия спектър се "роят" множество формации, с неясен бъдещ политически живот.
Ако може да осъзнаете, това което анонсирам, то настъпило е време да изразим своята воля.
10.
Mafiata GERB
08.02.2017 14:46:46
3
12
Браво на професор Герджиков!!!. А aко успее да ревизира ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА и КРАЖБИТЕ на Мафиота Борисов и го предаде на Прокуратурата, цяла България ще му е ПРИЗНАТЕЛНА.
9.
!!!!!!
08.02.2017 14:26:32
6
5
Кой ограби България?

Британското списание "Икономист" констатира в последния си брой, че "Преди години България искаше да бъде като Гърция, сега просто се опитва да оцелее".
Всички на възраст над 40 години вероятно си спомнят ентусиазма от 1989-90 година, когато си мислехме, че за пет години ще стигнем до средното европейско ниво и ще станем поне като Чехословакия или Унгария.
Каква наивност!
Оказа се, че този жадуван просперитет не е влизал в плановете на "демократите" от БКП, преименувана по-късно в БСП, и ДС /това е Държавна сигурност - за тези, които не знаят - комунистическата тайна полиция/.
Благодарение на първоначалното натрупване на капитали, изразило се в раздаването на 2.8 млрд. долара от държавната хазна на близки и познати партийни секретари от БКП и на офицери от армията и ДС с подходяща характеристика, България изпадна в остра икономическа криза.
Ясно е, че това едва ли е голяма изненада. Назначени от партията капиталисти, които до вчера бяха секретари на кравеферми или току-що завършили школата на МВР, днес стават бизнесмени и трябва да работят с милиони.
Катастрофата, разбира се, става неизбежна, когато обикновени бармани се превръщат за 24 часа в банкери. Естествено е, че първият им нагон ще бъде да вложат милионите си в скъпо уиски, автомобил Мерцедес, красиви жени, вила на Лазурния бряг.
В зимите на 90-та и 91-та година нямаше отопление, електричество, мляко, месо, дори хляб. Правителството на "реформатора" от БКП Андрей Луканов доведе страната до истинска катастрофа, за да обогати приближените партийни любимци, които сега наричаме олигарси или "синове и дъщери на Политбюро" или и двете.
В периода от 1992 до 1994 година България беше управлявана от безгръбначното правителство на проф. Любен Беров, което беше поставено на власт от БКП с помощта на ДПС /тоест ДС/, за да си затваря очите пред контрабандата на бензин и оръжие за ембаргова по онова време Югославия, в която се водеше война.
За трафика на ембарговите стоки бяха използвани каналите на Държавна сигурност, които бяха все още в ръцете на старите "специалисти" със съдействието на специалните служби на Русия и съседна Сърбия.

Спечелиха отново партийните набоби от БКП /вече БСП/ и ДС, докато българите продължиха да живеят в мизерия със спад на жизненото равнище от 40% в сравнение дори с 1988 година.
През 1994 година на власт дойде правителството на Жан Виденов - млад комсомолец от БСП, който в резултат на катастрофална икономическа политика, успя да доведе България до поредната катастрофа. В края на управлението му през януари 1997 година инфлацията беше вече 311% месечно, а заплатите бяха в размер на 5 долара. Пенсиите бяха около 2 долара.
Правителството на БСП доведе отново страната до просешка тояга, защото позволи на редица приватизирани по-рано от Луканов банки да съберат парите на обикновените хора, а след това да фалират, като разбира се, предварително преведат всички пари на Вирджинските и Каймановите острови или в Швейцария.
Така се роди втората вълна от "децата на БСП" - олигарси, които отново бяха близки на БКП и ДС. По-късно с парите от офшорките, откраднати от обикновения българин, те приватизираха наляво и надясно и бетонираха Черноморието и планинските курорти.
Последва новото ограбване на България - този път от т.нар. Лондонски юпита на Симеон Сакскобургготски, които се оказаха обикновени синове и дъщери и офицерите от ДС, пратили ги предвидливо да се обучат в САЩ и да поработят в западни банки.
Юпитата натовариха обикновения българин със заеми от милиарди евро, което беше представено като префасониране на външния дълг на страната. С парите от операцията те все още бетонират Черноморието и планините, макар, че интересът на чужденците вече е минимален.
Поредицата от грабежи продължава и в момента с източване на ДДС от т.нар. олигарси, които не забравят кой им даде първата ябълка и ги насочи към пазара, за да я продадат за долар.
Грабежите продължават, а българите мълчат. Сто пенсионери излязоха, за да изразят недоволство от катастрофалното повишаване на цените на електричеството. Едва 100 души...

Както отбеляза писателят Александър Томов в последното си интервю: Какво означава за последните 25 години една група българи да ограби безпрецедентно останалите и те да не надигнат глас, да не се противопоставят, а да й разрешат да го направи? Отговорът може да бъде само един и той е крайно неприятен за всички нас: може би сме роби по даденост, по природа.
Разбира се, изблици на протести на гражданска съпротива има. Младежите се разбунтуваха срещу опитите за поредната тайна приватизация на българската гора и нейното бетониране. Във Варна се бунтуват срещу не толкова скритата приватизация на Морската градина.
Дали обаче тези бунтове ще продължат или размирниците ще изберат отново един от двата възможни изхода: Терминал 1 или Терминал 2...
8.
до 7
08.02.2017 14:01:17
3
5
КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ КАЗВАМ ДА СИ ПИЕШ ХАПЧЕТАТА НА ВРЕМЕ?!
ИМА ЛЕКАРИ....ЩЕ ТИ ПОМОГНАТ!
7.
Burgas
08.02.2017 13:23:57
7
6
Malko im e,sq da gi razsledvat i v pandelata!Pisna mi ot tezi kradlivi gerbadjii...Izlagaha naroda,ama toi gospod si znae rabotata i vsichki svine deto ste s tqh da gorite v ADA!!!
6.
bqnko
08.02.2017 13:15:24
1
5
На заседанието на Министерския съвет не са коментирани уволнения в Агенция „Пътна инфраструктура”. По-късно се очаква обаче решение на премиера Герджиков, което ще бъде обявено светкавично, увери трета служителка на пресцентъра.
Причината е трагедията в тунела „Ечемишка” отпреди дни, при която жена загина в резултат на паднала конструкция с осветително тяло........ а за нелепия инцидент от тази сутрин на пътя Малко Търново - Бургас че мъж бере душа в НЕВРО ХИРУРГИЯТА от ПТП с безпризорно животно никакви отзвуци ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ ДОКОГА Само през последната година този тип ПТП в страната със жертви са повече от 15
5.
Kmh
08.02.2017 12:38:26
1
2
Ko she sloji cigani turci i evrei li ili rusnaci
4.
така си и знаех
08.02.2017 12:33:52
2
4
Айде пак в първи клас!
3.
do 2
08.02.2017 12:01:08
1
5
zashto, koe?!
2.
pitasht
08.02.2017 11:58:56
5
6
zashto!?
1.
опаа
08.02.2017 11:58:21
2
16
Чистката почва. Ай честито!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори