×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Корнелия Нинова изуми с националистическа реч – даде за пример "Брекзит", Унгария и САЩ


Корнелия Нинова изуми с националистическа реч – даде за пример "Брекзит", Унгария и САЩ
Лидерката на БСП се обяви за антиглобалистки курс
25 Януари 2017, Четвъртък, 00:03 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

БСП започвала да се променя в тон със случващото се по света


Лидерът на БСП Корнелия Нинова на практика пое партията по нова линия - на национализъм, антиглобализъм и популизъм. В речта си за края на 43-ото Народно събрание тя изуми депутатите с тезите си.
Нинова обясни, че тенденциите в света са очевидни и затова БСП се променя.


Тя разкритикува отново правителството на Бойко Борисов с традиционната теза, че то предало България.
„Липсваше достойнството. Управляващото мнозинство, правителството на Бойко Борисов лиши българския народ от национално самочувствие и достойнство. Предаде България и българския национален интерес. Това е всичко, случило се в ООН, това е позицията ни по отношение на бежанците, това е позицията ни по отношение на Русия. Това не е интересът на народа. Не сте изпратени тук, за да постъпвате по този начин
”, обяви Нинова пред депутатите.

По думите й, съвсем основателно народът е поискал промяна. В целия свят народите поискали промяна и си я взели.
„Всеки я разбира различно. Но ако можем да я обобщим с две думи, това е в целия свят, две думи – национален интерес. Ако искате с една – родолюбие. Това е промяната, която потърси светът. Това се случва в САЩ. Някои го наричат протекционизъм. Това се случи и с "Брекзит". Някои го наричат „разпад на Европейския съюз”. Това се случи и в Унгария – някои го наричат изолационизъм. Но не – това е национален интерес. Това е отрицание на глобализацията и защита на собствения си народ. Колко време и какво още ви трябва, за да го разберете? Светът се променя. Ще трябва и ние да се променим”, изтъкна лидерката на червените.

„Ние от БСП го разбрахме и сложихме началото на тази промяна с избора на Румен Радев и Илияна Йотова. Ще доведем тази промяна докрай. В 44-ото Народно събрание ще поставим в центъра на политиката непримирима съпротива срещу кражби, мафия и блага на отбрана класа”, заяви Корнелия Нинова като първо предизборно обещание.

Доходите щели да са втората централна политика на БСП.

„Българска индустрия, българско производство, българско земеделие и никакви обяснения, че това било протекционизъм и противоречи на 155 директиви, няма да ни спрат да защитим българския интерес”, закани се Нинова.

Мощен шум в залата предизвикаха следващите обещания на лидерката на БСП: „Млад си и не можеш да си купиш жилище? Държавата ще ти помогне, като опрости лихвите. Предприемчив си и не можеш да стартираш бизнес? Държавата ще ти помогне, като ти опрости лихвите по кредитите. Възрастен си и пенсията ти е ниска? Държавата ще я преизчисли. Нелегален имигрант си? Ще отиваш там, откъдето си дошъл. С три думи - ще има правила, възмездие и справедливост.”

Друго изявление, което предизвика мощен отпор на недоволство, бе: „Не е справедливо заради нашия уют – на народните представители, да се возим в лъскави коли, да харчим пари за това, а да няма пари за децата с увреждания.”

Корнелия Нинова даде подобни примери как народът е измъчван с мерки в здравеопазването, образованието, съдебната система, докато елитът продължавал да се облагодетелства несправедливо.

Лидерката на БСП разкритикува колегите си, които прекъсваха речта на новия президент Румен Радев пред Народното събрание. Това показвало, че те не разбирали искането на народа за промяна.

Нинова говореше патетично - как БСП ще се бори да няма просещи по улиците и т.п. А когато влизал държавният глава, щяло да става тихо и да се казва: „Влиза България”.



В категории: Политика


28
Коментара по темата
28.
Игуменът
27.01.2017 10:21:32
0
1
малко опреснения от недалечното минало :)))

Р. Овч.и успялата(му) млада жена
Публикувано 2016-11-17 02:02:00

Тези дни един политик се завърна на бял кон под светлината на прожекторите.

Е, не точно под светлината. Той пак играе ролята на сив кардинал, но задачата на медиите е да осветяват точно кукловодите на задкулисието, нали?

А задачата на прокуратурата е да повдига обвинения на бандитите. Това и стори тя днес. Въпросният политик бе обвинен, че в ролята му на енергиен министър е нанесъл щети на НЕК (тоест на държавата) надхвърлящи 190 милиона евро. Престъплението се нарича умишлена безстопанственост и за него Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода. Ако въпросният бъде признат за виновен може да получи присъда, която варира – от три до осем години зад решетките.

Неговото име е Румен Овчаров. Днес той е човекът, който триумфира. Успя да докаже на своите другари, че протежето му Корнелия е лидерът, който ще съумее да върне БСП към властта. И дотук успява.

Нинова (с всички условности) успя да спечели национални избори. Това не се бе случвало на столетницата от 11 години. За последно те бяха първи през 2005г., след което съставиха „Тройната коалиция“.

С две думи – проектът „Нинова“ дотук е успешен. Но нека кажем няколко думи за биографията на на неговия автор.А и на самата Нинова. Защото във визитката на Овчаров ще разкрием, че личното му политическо инженерство наречено „Корнелия Нинова“ е стартирало много отдавна. Просто днес той бере плодовете от направената инвестиция.

Действието започва преди точно 20 години.

По онова време Румен Овчаров е министър на енергетиката в кабинета „Виденов“. В същата година младата и напориста юристка Нинова работи в столичното следствие.

След падането от власт на правителството на БСП някак припряно Нинова решава да напусне следствието. Тя търси реализация на далеч по-уютен и добре платен пост в държавната още БТК. И чудо на чудесата – невръстното 28 годишно девойче е назначена за юристконсулт на гигантската компания. Как става този номер? Очевидно покровителят Овчаров е ударил едно рамо.

Малко след това Корнелия Нинова получава още по-висока служба. Младата дама става изпълнителен директор на „Техноимпекс“. Припомням, че иде реч за едно от прословутите външнотърговски дружества, чрез които изтичаха държавните милиарди в неизвестна посока.

Критиците на Нинова от левите среди я упрекват, че по това време се е продала на СДС. Не съм на това мнение. Според мен тя винаги е служила на Румен Овчаров – точно и ясно. А Овчаров знаеше как да се разбира с Костов когато трябва.

Нека припомним подаръка му към управляващите за кметския вот в София през 99-та. Той издигна собствената си неизбираема кандидатура, с което вдигна топката на СДС и Софиянски да го разгромят. А на тези избори картата на България почервеня. Под формулата(така популярна напоследък) „независим подкрепен от“ – БСП взе Бургас, Варна, Стара Загора, Русе и много други важни общини. Социалистите не номинираха читава личност, заложиха на Овчаров и претърпяха загуба с разлика

По този начин „сините“ запазиха София. Въпреки проблемите на своето управление, въпреки вече започващите да избухват корупционни скандали, свързани с кабинета „Костов“.

Запазиха я, защото Овчаров им помогна. А те му се отблагодаряваха с услуги зад кулисите.

Стигаме до 2005г. Румен Овчаров е в апогея на своето могъщество. Той поема мегаминистерството на икономиката и енергетиката. Светкавично назначава за свой заместник старата си дружка Корнелия Нинова. Нещо повече – Нинова поема контрола над най-апетитните държавни активи тогава – „Булгартабак“ и пловдивския панаир.

Но могъществото им не продължи особено дълго.

През 2007г. шефът на столичното следствие Ангел Александров разкри, че Овчаров и Нинова са покровителствали олигарха Красимир Георгиев(един от най-близките приятели на Овчаров по онова време) и фирмата му „Фронтиер“, която години наред „консултираше“ всички златни проекти в енергийната система.

Името на Корнелия Нинова бе замесено пряко в скандала след разкритията на разследващите органи, че тя буквално е инструктирала Георгиев какво да говори при разпитите му, които бяха провеждани от следователката Шарланджиева(също с повдигнати обвинения след аферата). Органите на реда засякоха десетки разговори между Корнелия Нинова и Красимир Георгиев. Включително и СМС с текст: „Твоята приятелка е фантастична“ – по адрес на следовател Шарланджиева.

Или с други думи – Корнелия Нинова е била посредник между разследван бизнесмен и разследващия го следовател. Казват го прокурорите, не аз. Именно представителите на държавното обвинение разкриха наличието на 1000 страници разговори и есемеси между Нинова и Шарланджиева

Но днес вероятно тя услужливо ще забрави това.

Ще забрави и как се кри от прокурорите като Трайчо Трайков от златен скункс. Имитирала сърдечни кризи, защото не искала да я разпитват. Посещавала по нощите „Пирогов“. И най-изпечените бандити могат да и завидят. Ето и информацията от тогава, да не кажете, че си измислям:

„Сърцебиене спаси Нинова от прокурор“, в-к „Стандарт“, 10.05.2007г.

Нинова успя да се спаси от съдебната система. Тя влезе в безкрайния списък на политиците, за които има видими доказателства за търговия с влияние, избегнали наказателна отговорност. Явно защото доказателствата са видими само за аудиторията. Темида е сляпа, очите и са вързани за Овчаров, Нинова и компания.
Вързани бяха очите на Темида и когато ексшефът на „Топлофикация“ пишеше сърцераздирателни писма от ареста. Призоваваше Р. Овч. да му помогне. Призоваваше, защото бе наясно какви услуги е правил на Овчаров и „Фронтиер“ на Красимир Георгиев. Именно управляваната от Валентин Димитров „Топлофикация София“ се превърна в куче касичка за Овчаров и обръчите му от фирми. През Димитров „Фронтиер“ трупаше милиони, част от които съвсем естествено отчиташе на Р. Овч.
Затова Вальо Топлото поиска помощ. Но вече бе късно. Станишев изрита Овчаров и Корнелия заради обществената нетърпимост към тях, възникнала след избухналия корупционен скандал.
Ако си мислите, че те си затраяха в ъгъла – съвсем не. И двамата станаха депутати в следващия 41-ви парламент, когато БСП бе в глуха опозиция. Целите в бяло заиграха ролята на много загрижени за народа и обществения интерес.
Дори и повече. Овчаров продължи да агитира народа за блатото „Белене“. Нищо, че той самият има основна вина за потрошените милиарди в един от най-корупционните проекти през крадливия Преход.
Като министър на енергетиката до 2007-ма той подготвяше почвата за кражбите. Сключваше консултантски договори за милиони, раздаваше обществени поръчки, поръчваше оборудване, което НЕК няма възможност да плати.

След 2007г. продължи да ръководи непряко събитията, чрез новия министър. Нали не се съмняваме чия лична кандидатура бе Петър Димитров, нали?
Днес по всичко личи, че прокуратурата не е забравила ролята на Румен Овчаров в грабежа „Белене“. Адмирации за това, нека покаже на завърналия се на бял кон, че все още някой помни всичките му зулуми и далавери.
Но нека държавното обвинение покаже, че не са забравили и другите схеми на Овчаров. Особено там където участваше четящата днес морал от сутрин до вечер Нинова.

Нека Нинова обясни:

Как на 28 години ръководи огромни държавни структури? Ако Пеевски и Прокопиев са успелите млади мъже на Републиката, то Корнелия Нинова ли е успялата млада жена?
Наистина ли е назначена в БТК, защото е потулила(в качеството и на следовател) разследване срещу висш чиновник в БТК?
Тя ли опъна чадъра над „Фронтиер“ и Красимир Георгиев?
Какво знае за източването на „Топлофикация“?
Какво свърши за периода, в който ръководеше „Булгартабак“ и пловдивския панаир?
Какво знае за източването на държавата по казуса АЕЦ „Белене“?
Каква е ролята на разследвания от прокуратурата Румен Овчаров в управлението на БСП днес и ще бъде ли за трети път министър ако Корнелия Нинова стане премиер? (каквато заявка дава).

Все въпроси, на които успялата млада жена дължи отговори. Част от тях – на компетентните органи, а всички тях – на обществото.
27.
бай Х
26.01.2017 21:17:28
2
15
Всичко правилно е казала жената.
26.
xaxaxa
26.01.2017 21:00:25
8
0
e mnogo 4erveni trolove angajiraha komunqgite takova 4udo vav flagman ne sam vijdal nikoga koi normalen 4ovek 6te pi6e ne6to polojitelno za bsp dokazali se 25 godini v nekadarnost grabeji koalicii s dogan i s nekadarnici kato videnov stani6ev i o6te desetki geroi edno polojitelno ne6to ne sa napravili za stranata kogato sa bili na vlast osven trolovete im razdavat minusi po forumite drugo nqma kakvo da se kaje v tqhna polza
25.
гггггггггггггггггггггггггггггг
26.01.2017 19:09:17
13
6
От БСП освен да ни карат да дълбаем дъното, друго не съм видял
Но изборите показаха че все още има много хора които вярван на измамници а и затова кой са хваща на "ало измамници"
24.
До Цецооо
26.01.2017 17:15:27
9
17
Излагаш се! Виж първо колко е растежа на Румъния и го сравни с нашия пък после пиши глупости. За данъците също нищо не знаеш. Само повтаряш като папагал приказките на Бойко Борисов ама той си плещи какво му скимне. Помисли малко ако Митниците наистина са събрали от контрабанда едни извънредни 4 милиарда, а излишъкът е 1 милиард - все по думите на Борисов какво стана с разликата от 3 милиарда.
23.
me
26.01.2017 14:31:25
2
31
И още, навсякъде в Европа има диференцирано ДДС. Нас тук ни дерат с 20% ЗА ВСИЧКО!!! И в Щатите е 10% на повечето места. Ние тук с ниските данъци и 20% върху остатъка си плащаме с всяка покупка! Някой иска да намали разходите на хората? Чудесно, 10%ДДС върху горива, ток и отопление! Ето веднага 10% спад в цената. Ама не го правят. Иначе мног се бият в гърдите!!!
22.
me
26.01.2017 14:29:12
0
20
22.
Цецооо

Какви най-ниски данъци бе?!?! На една заплата като и сложиш данъците и осигуровките плащани от работодателя и работника накуп излизат към 50% данък! Фирмите плащат 10% печалба, 10% дивидент + знайни и незнайни такси и регулации! Къде ги видя да са ниски не знам. Направо си е живо дране!
21.
Дим Кост
26.01.2017 14:23:43
16
7
Не разбрах-на разгон
ените тя ли ще им дава п..а?
20.
ayyyyyy
26.01.2017 13:54:10
16
7
HORATA ISKALI PROMQNA AKO BSP STE NI NOSI PROMQNA SAS STARITE MUTRI SPECIALISTI PO OGRABVANE NEKADARNOST I TURCIZIRANE NA STRANATA BOG DA NI PAZI OSTE EDIN PAT BSP VAV VLASTA I S BG E SVAR6ENO
19.
Цецооо
26.01.2017 13:48:42
30
7
Във същото време България има най висок растеж в Европа и най малко дългове, а има и най малко данъци. Не разбирам защо трябва да се лае срещу курса във момента със някакви комунистически илюзии.

Всяко обещание на комунизма се проваля защото общите работи кучета ги яли.
18.
бивш евроатлантик
26.01.2017 13:47:51
9
22
С тази крадлива политика изопачаване на всичко от върл сдсар станах КОМУНИСТ
17.
Комунист =престъпник
26.01.2017 13:45:14
25
10
Социализма е болест на слабите народи. Бедността е признак на социализъм не на капитализъм. Всяка нова технология е измислена от капиталист не от държавата.
16.
Българо-убийца
26.01.2017 13:41:45
24
7
Абсурда на глупавия Ниновски строй:

Децата с увреждане БИЛИ по важни от производителите.

Умрелите били по важни от живите

Слабите били по важни от силните.

Тези които смятат са по важни от тези които искат смятане.

Тези които могат да ни носят на ръце били по важни от тези които искат да са носени на ръце.

Комунистите са по важни от Капиталистите.
15.
Миме миме
26.01.2017 13:38:05
13
3
Забравила е че държавата е разход а не печалба за средния работник и производител.
14.
o
26.01.2017 13:37:59
16
9
ебах тоз национализъм,надупени на путкин
13.
Тъпо сиво и квадратно сплескано
26.01.2017 13:35:15
19
5
виждам единствения печеливш от тази програма е партията защото тя ще разпределя паричките и най вероятно нейните синчета ще бъдат най първо подпомагани и корупцията наготово ще се шири и ще бъде одържавена. Глупости Нинови. Тази жена която не е продала или произвела през живота си дори една гайка дори един ред домати ще ми казва какво щяло да бъде да Еба циганската и индийска мутра.
12.
прочетено в мрежата
26.01.2017 13:32:47
19
9
Корнелия Нинова – ПОТАЙНОСТИТЕ НА ЖЕНАТА” ХАМЕЛЕОН”
Първа част.
В далечната 1997 година, след много битки, поражения и разочарования, СДС печели изборите, парламентът е със синьо болшинство, президентът също е син. Въобще златно време за СДС – многострадалната синя партия, която за пръв път държи цялата власт в ръцете си.
Иван Костов – „Командирът” е на върха на славата си, неговото мнение не търпи възражение, а думата му е закон.
Няколко правителства преди това на Костов, се опитваха да правят приватизация, но тя все се оказваше половинчата и неудачна. Останаха обаче големи и апетитни „хапки” за приватизиране като външнотърговските дружества – „Техноимпекс” и гиганта „Техноимпортекспорт”. Това са две „златни мини” и то предимно валутни.
Костов, както и неговия икономически екип знаеха това много добре.
Предстоеше подмяна на ръководните кадри на подлежащите за приватизация големи държавни предприятия. Без съмнение, тези въпроси се решават на най – високо равнище и сигурно последната дума е била на Иван Костов.
Но се случи нещо невероятно – случи се ”чудо”, забулено в особена мистерия и тайнственост.
За изпълнителен директор на „Техноимпекс” е назначена неизвестната, твърде млада – на 28 години и без никакъв управленски опит Корнелия Нинова.
”Чудото” продължава:
Тя е назначена и на поста председател на борда на директорите на ”Техноимпортекспорт” – друго външнотърговско дружество – гигант.
Корнелия Нинова е юрист и има 2 години трудов стаж. През 1995 г. за някалко месеца е стажант-съдия в Софийски градски съд. През 1996 г. за кратко е юристконсулт в Столична община. През 1996-1997 г., също за кратко, за по – малко от година работи като следовател в Столичното следствие, а от март до август 1997 г. е юристконсулт в БТК.
През есента на 1977 г. много служители от бившето Министерство на търговията и туризма си спомнят, как ”на крилете на изборната победа на СДС”, г – жа Корнелия Петрова Нинова пристига и веднага е уредена за контрольор на ИНКО ЕООД – една от ключовите тайни организации създадени от ДС и ръководени от ПГУ-ДС, търгуваща с оръжие. Но там престоят й също е много кратък, защото започва”мистериозният” възход на „синята“ Корнелия Нинова.
В началото на месец септември 1997 година, с летящ старт Нинова е изстреляна на два изключително високи поста. Тя става едновременно изпълнителен директор на „Техноимпекс” и председател на борда на директорите на „Техноимпортекспорт”.
Много хора от синята идея тогава си задават въпроса: ” как стават такива невероятни, направо мистериозни назначения”?
Какви могат да бъдат заслугите им пред синята власт, за да получат такива невероятни постове.
„Командирът” Костов знае, но мълчи, не коментира и не дава обяснения, а това означава, че и другите трябва да мълчат и да не питат. И мистирията по назначаването на Корнелия Нинова, както и потайностите остават без отговор.
Има един друг случай, който не може да не предизвика коментар. И той също е забулен в мистерия и тайнственост.
В краткия период, в който Корнелия Нинова е работила като следовател, случило се е да води разследването на отговорен служител в телекомуникационната компания БТК.
Делото бързо било претупано, после прекратено, а служителят на БТК – напълно оправдан. И съвсем неочаквано Нинова се озовала бързо на работа в БТК. Светкавично се сдобила с добра позиция в юридическия отдел, под ръководството, на кого мислите – на същият служител от телекома, когото тя е разследвала.
Каква невероятна и ”щастлива” случайност. Дали разследването на висшия служител от БТК не е трамплинът, който я изстрелва нависоко? Това е една от мистериите!
Корнелия Нинова вече е на върха на новата синя власт, едновременно с два „жезъла” в ръка.

Като представител на СДС, тя с ”младежки жар” поема огромния товар и на двата висши ръководни поста – да управлява като изпълнителен директор ”Техноимпекс” и да ръководи борда на директорите на „Техноимпортекспорт” – двете ”златни мини”.
Без да изпадаме в излишна мнителност, ще продължим да анализираме някои интересни събития.
По време на правителството на Жан Виденов, вицепремиерът Дончо Конакчиев е отговарял за БТК и като представител на държавата, водил преговори за нейната приватизация с Дойчебанк. За 25% от капитала на БТК България преговаряла за сума между 800 млн. и 1 млрд. долара, но сделката се провалила и то предимно по наша вина.
Не много след това, при управлението на Костов, вече срещу 67%, БТК е продадена за малко над 200 млн.долара. Тук коментарът е излишен.
Не е ясно, при продажбата на БТК каква е била ролята на разследвания от Нинова висш служител от правния отдел, но вероятно и той е участвал.
Както се казва във филмите „всяка прилика с познатите ви лица е случайна“.
Не са случайни обаче големите жестове, или по-точно подаръците, които СДС прави на Корнелия Нинова, вероятно с благословията на „Командира”.
Но нека да продължим с чудесата на синьото правителство. Народът – „завалията”, така я чакаше тази синя демокрация, а каква се оказа и тя!
Пак по решение „отгоре” и г – жа Грета Дончева е назначена на най-високите постове, също в тези две големи предприятия. Непонятни остават за „обикновенния човечец”, който не знае потайностите на властта, защо Грета Дончева е назначена за изпълнителен директор на гиганта ”Техноимпортекспорт”, а също така и за председател на борда на директорите на „Техноимпекс”.
Защо е това загадъчно „кръстосване” на длъжности и власт, между тези две жени – Нинова и Дончева, в тези две предприятия? От какви съображения те се правят – за „взаимен контрол” или сините изпълняват поети ангажименти за хора със заслуги. Какви могат да бъдат заслугите на Нинова и Дончева?
Биографията и управленският опит на Грета Дончева са още по-невероятни от тези на Нинова. Родена е във Велико Търново, а работи в Горна Оряховица, като завеждащ склад ”Готова продукция” в местния завод за палети. Изведнаж и на нея й дават два „жезъла” едновременно, две големи и тлъсти служби в София. И това ако не е чудо!
Първото нещо, което правят двете ръководителки – представителки на „новата власт” – СДС, е да изхвърлят началниците от предишния режим, дългогодишните директори Спас Панчев и Георги Шуманов от кабинетите им. Дончева заповядала на колектива, всички да се съберат и властно обявявила:
„Господа, комунистите трябва вече да се разчистят”. Те ще си отидат и ще бъдат заместени от хора демократи, кадри на СДС. Ето, казва тя, ”при мен е директорът на борда г – жа Корнелия Нинова, тя е следовател и всичко ще записва, ще следи кой какво прави, кой краде и т.н.”Нинова стои до Дончева, слуша и клати одобрително глава. Това е споделил свидетел от ръководство на фирмата, който е присъствал на срещата.
Следващите стъпки на двете ”височайши дами” е да се запознаят с икономическото и най – вече финансовото състояние на фирмите. След това, проучват по документи какви са недвижимите им имоти и други активи в страната и в чужбина. Разбират, че не само за финансовото им състояние, но и по отношение на недвижимите имоти, фирмите са ”брашнян чувал”. Решават да се запознаят на място и предприемат задгранични командировки, от които се убеждават, че и двете предприятия имат още много за ”отупване”.
Междувременно, Дончева се забърква в една голяма сделка за внос на месо от Белгия и Франция, като нарежда да се преведе предварително разплащането – сумата от 800 000 долара.
В последствие, такъв внос в България не пристига. Липсват каквито и да било документи, че месото е влязло в страната ни. Не е известно какви са последиците нито за фирмата, нито за Дончева. Само за сведение, по това време съпругът на Корнелия Нинова работи в Софийската митница, а все още отношенията между двете ”началнички” били отлични.
Грета Дончева започва да сменя един след друг директорите на задграничните прадставителства и да разпродава активите им. Голяма част от получената валута се прикрива. Предполага се, че една част е присвоена от Дончева, а по-голямата част е влязла в някоя партийна каса. Корнелия Нинова не може да не е била в течение на нарушенията на Дончева, или да не е подразбирала за тях, но съзнателно се е спотайвала. Предполага се, че тя е уведомила съответните власти, защото е започнало разследване срещу Дончева.
Вниманието на Корнелия Нинова по това време е било насочено към уреждане приватизацията на ”Техноимпекс”. Когато Дончева научава, че Нинова вече е направила и оглавила РМД, което е приватизирало под носа й „Техноимпекс”, казват че ”откачила”. Тя също е ръководен кадър във фирмата – председател на борда на директорите, а Нинова всичко е правила зад гърба й.
От яд, заповядала да изхвърлят от двора – собственост на ”Техноекспортимпорт”, всички служебни и лични коли на ”Техноимпекс”.
Дончева е разследвана, а Нинова остава чиста като ”девица”. Приватизацията е извършена успешно и до 2005 г. Корнелия Нинова е изпълнителен директор на вече новият ”Техноимпекс 98”, едноличен и пълновластен господар на частното предприятие.
„А сега най-голямото чудо, или може би най – невероятната мистерия и тайнственост!
През септември 2005 година, съвсем неочакдвано, от квотата на БСП, тъмно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам – министър на икономиката и енергетиката в мегаминистерството с министър Румен Овчаров, зам-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.
Вероятно, потайностите и качествата си на хамелеон, Корнелия Нинова сама никога няма да разкрие. Но е сигурно, че има хора, които ги знаят и които изгарят от изкушението, да ги покажат на бял свят. Ние няма да спрем до тук в разкриването на многоликия живот на потайната Корнелия Петрова Нинова. Тя ни предизвиква за това.
След като през 1997 година, цялата се е боядисала в „тъмно синьо” и грабва тлъстия кокал, през 2005 година, без някой да забележи, тя умело се пребоядисва в „тъмно червено” и пак грабва тлъст кокал. Това доказва по безспорен начин неимоверните качествата, които притежава.
Корнелия Нинова е най – невероятният политически хамелеон, който сменяйки си цветовете, свобдно и незабелязано, може да преминава от една политическа партия в друга и все да има
11.
Ууууу
26.01.2017 13:30:14
13
5
Вижда се че няма визия. Няма предложение да станем финансов център на инвеститори и да привличаме богаташи.
10.
Жена
26.01.2017 13:27:13
12
5
Народ който не уважава своя елит и свобода не е достоен за богати хора, няма да стане богат по себе си.

Народ който не рекламира че е пълен със богати хора показва че всеки тук ще е беден.

Народ които не насърчава най мислещите и трудолюбиви хора да стават богати ами насърчава бедните и мързела ще остане беден.
9.
интересно
26.01.2017 13:27:10
15
7
ЧЕРВЕНОТО Вице ЙОТОВА лъсва в списък с евродепутати от 19страни като подръжници и грантаджии на СОРОС.Екс премиера Сергей Станишев БСП се оказва стипендиат лапач на Отворено Общество и СОРОС с чийто пари Станишеф завършва бакалаър по политически науки в суперскъпия ЛСЕ-Лондън Скул ьф Економикс,Супер левия Станишев учи с пари на супер десния СОРОС още по объркващо е как десния ЕНП унгарски премиер ОРБАН също стипендиант на СОРОС полит.науки в английския колеж Пенфорд Оксфорд го играе НАЦИОНАЛИСТ или каква трансформация преживява Корнелия от синя ДЯСНА СДСарка да оглави левата БСП
8.
"Дър-дър-жавата жабата която не зачита свобод
26.01.2017 13:21:21
13
4
Същата жена която иска да вдига данъците на богатите хора в България, на предпреимачите и трудолпбивите, и да ги гони във Швейцария и в Монако където те ще си инвестират парите там да подпомагат местните умни хора.

Същата жена вместо да говори как да привлича инвеститори и да подобри съдебна система и да елеминира корупция ми говори за "държавата
7.
Глупости
26.01.2017 13:17:35
14
5
това е програма за корупция и недъгави цигани която ще банкрутира след 1-2 години и ще трябва да увеличава данъците за да може да "подпомага" което само по себе си ще наказва бизнеса и инвеститорите да бягат от България.
6.
Стоян
26.01.2017 13:11:45
14
8
Говориш сякаш не си била народен представител и не сте управлявали. Какво направихте досега това да се случи? Лицемери долни!
5.
Комунист =престъпник
26.01.2017 13:11:42
18
8
Типично изказване на Българо-убийца. Иска да ни унищожи.

Иска да накара хората да мислят че "държавата" е по умна от свободния пазар и свободния човек.

Забравила е че държавата е разход а не печалба за средния работник и производител.

Забравила е че когато сме част от Европейското семейство ние имаме най добрия шанс да се развиваме и вече Европа ни предлага безплатни училища по цяла Европа. Вече Европа ни предлага ниски лихви навсякъде. Вече Българина има самочувствие не е като Турчина или Сърбина.


Интересно как "държавата" ще ти помогне която банкрутира България 2 пъти в последните 100 години и доведе народа до просешка тояга.

Ами скъпа моя тея хора недъгави ли са че да не може да си помагат? И ако са толкова недъгави защо пък да не оставим това на

Пак се впускате във едни популационни лайна във които само хората от "държавата" ще спечелят защото тяхните баджанаци ще казват кой ще бъде подпомогнат и на кое партийно детенце ще му купят куща.

Общо взето това показва пак връщане към комунизма и противоречи на Тръмп които напротив иска да освободи бизнеса от данъци и регулации ч за да може да има повече работа и хората достойно да си купят апартаменти и да си живеят живота без да плащат на държавата.

На Тръмп тезата е за по малко държава а на Нинова е за повече държава.

Нинова няма инстинкти за какво работи в природата. Пак мечтая за авантюри и за илюзии.

Иска да вземе пари от този който произвежда за да ги дава на мързеливите цигани които не произвеждат.
4.
Олтоманци
26.01.2017 13:11:20
16
14
НЯКОЙ СЛУША ЛИ ТАЗИ ДРУГАРКА - ПЕТРОЛНАТА ДАЛАВЕРАДЖИЙКА И КОНТРАБАНДИСТКА КУРНЕЛИЯ НИНОВА ??? ДОКАТО ВЪРТЕШЕ ДАЛАВЕРАТА С ЕМБАРГОВ ПЕТРОЛ ПРЕЗ МИТНИЦАТА НА МЪЖА СИ - ОЛТОМАНЦИ ,БЕШЕ ВСИЧКО НАРЕД И ТАЯ БЕШЕ НАЙ - ТИХАТА ВОДА , ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБЕРЕ ... СЕГА НЕ МОЖЕШ ДА И ЗАТВОРИШ УСТАТА ...ЯВНО ПАРИТЕ СА СВЪРШИЛИ ...
3.
Попито
26.01.2017 13:04:30
14
17
бсп са най големите лицемери, лъжци, крадци и предатели през всичките години досега.Каквото ще да приказва Нинова иначе.Ако ще и да се кълне в каквото си иска.
2.
Sa
26.01.2017 12:39:20
3
11
Zaplatata i cenata na benzina dade li gi za primer mi toka vodata danacite
1.
ЪРП
26.01.2017 12:09:39
18
20
ФЕНОМЕНАЛНОТО ПРИЗНАНИЕ НА МАРГАРИТА ПОПОВА В КРАЯ НА МАНДАТА И!!!!!!!!...... Е ,ЧЕ ГЕРБ НАЗНАЧИХА УГОЕНОТО СИНЧЕ НА ТОТАДЖИЙСКАТА КРАДЛА-МИЛИОНЕРКА......, ПАРДОН ......МИЛИАРДЕРКА ПРЕЗ 2013 ГОДИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА ГО ПРИЗНА ЛИЧНО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА МАРГАРИТА ПОПОВА, КАТО ЗАЯВИ В ОЧИТЕ НА ПЛЮНКАТА ПЛЕВЕЛСКА ,ЧЕ ТОЙ УМИШЛЕНО Е ОТКАЗАЛ ПРАВОМОЩИЕТО ДА ИЗПЪЛНИ КОНСТИТУЦИОННОТО СИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ, ДА НАЗНАЧИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА "ДАНС" ПРЕЗ 2013 ГОД.

ТОВА В ДИРЕКТНО И НЕДВУСМИСЛЕНО ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ГЕРБ СА ИМАЛИ ТАЙНА УГОВОРКА С ДПС ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ИМЕННО ГЕРБ СА ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА ЛИЧНО ГО ИЗРИЧА МАРГАРИТА ПОПОВА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ОБЩАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ С ПЛЮНКАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЗА ДУМИТЕ МИ:

https://www.vbox7.com/play:d643e64d0a

МНОООГО ВНИМАТЕЛНО ЧУЙТЕ КАКВО ЗАЯВИ МАРГАРИТА ПОПОВА ОСОБЕНО МЕЖДУ 1:00 И 1:37 МИН.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А, ФЛАГМАН С ГНУСНАТА СИ МИРИЗЛИВА И ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА В ПОЛЗА НА ГЕРБ И ЛЪЖИ КЪМ БСП, МОГАТ САМО ДА МЕ ХВАНАТ И ПОРАЗХОДЯТ ЗА .........................................................................................................................................................................................................МНОГОТОЧИЕТО!!!!!!!!!!!

ИСТИНАТА ЛЪСНА ,ЛЪСНА, ЛЪСНАААА..... НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов Всичко се праща на Лена за одобрение, твърди лидерът на ГЕРБ Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори