×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Омбудсманът Мая Манолова: Частните арбитражни съдилища са инструменти за рекет, не плащайте (ВИДЕО)


Омбудсманът Мая Манолова: Частните арбитражни съдилища са инструменти за рекет, не плащайте (ВИДЕО)
Оборотът само на едно от тези частни съдилища е 15 млн.лева годишно, а в България има 45 такива, съобщи омбудсманът
10 Януари 2017, Вторник, 07:04 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Внесла съм законнопроект, който ще бъде гласуван в парламента утре, каза Мая Манолова

Частните арбитражни съдилища да инструменти за рекет. Всеки български гражданин може да хвърли в кошчето призовка от арбитражно съдилище. Внесла съм законопроект, който парламента трябва да гласува утре. Това обясни омбудсманът Мая Манолова в студиото на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. Според нея рекетът над хората бил заради огромен бизнес от 15 млн. лв. годишно от такси само за един частен съд.

3700 лв. бърз кредит е станал 23 700 лв. в частен арбитражен съд. От 20 лв. пък сумата е скочила на 300 лв. за дълг на покойник.. Тя съобщи, че е написала 240 писма лично до всеки народен представител, за да гласува забрана частни арбитражни съдове да съдят граждани. В момента в парламента имало такъв законопроект.

Имало мрежа от 45 подобни съдилища. Колекторски фирми изкупували стари задължения за стотинки. Например за 20 ст. получавали 200 лв.

В 95% от случаите потребителите губели делата, защото не знаели как да реагират. Оказва се, че за престъпленията има давност, но не и за сметките, каза Манолова. Така гражданка в София се оплакала, че съпругът й е починал през 2004 г., но го съдят за задължение от 2006 г. по сметка към мобилен оператор. В частен съд вече имало и дело за 560 000 лв. срещу община.


В категории: Бизнес , Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Димитър
11.07.2017 23:00:44
0
16
Благодарим за подкрепата всеки човек във България е осъден също и аз влизам във това чисто помогнете на хората осъден бях 2007 на 6000 лева сега е пристигнало писмо че съм длъжен писмо и е написано 6000 лева за ЧСИ 7000 лева + 1200 лева за нещо си и 66лв за д-р нещо осъждан съм бес да съм бил осведомен в момента сумата стига на 15000 лева на 30 години съм тия хора имат ли представа как да ги изработени какво да ям дали плащаш квартира вообще неин дреме как да се защитим помогнете моля на народа
9.
Комунист =престъпник
10.01.2017 12:17:31
5
7
Чуй тази мастия как говори на комуно-партиен със селски акцент и после ми кажи че това е Европейски лидер. Боклук комунистически.
8.
me
10.01.2017 12:05:26
1
5
А дано да стане, ама за 10 дена да мине на първо и второ четете, не ми се вярва. И толкова години отлаган закона за фалита на частно лице... Интереси големи стоят срещу подобни закони.
7.
те са сетиха
10.01.2017 11:24:12
1
1
бре бре имало и умни уроди сетила се след 100г
6.
DJARO
10.01.2017 11:06:38
0
3
tOVA E SAMATA istina TIQ BARZI kreditI TE ZAROBVAT DO JIVOT POAZNAVAM LI4NO HORA VZEL 2OOOLV.-TRQBVA DA VARNE 11000LV.-DA NIKOI NE TE KARA NA SILA ........AMA TE UBIVAT MNOGO BAVNO NA EDNA ZAPLATA NQMA6 OPRAVIQ 20 GODINI 6TE VRA6TA6-MNOGO SA NAGLI........
5.
Kiril
10.01.2017 11:04:07
0
9
Добрият и активен омбудсман няма партийна партийна принадлежност. Само от внесените от Вас законопроекти за Частните арбитражни съдилища и Мажоритарният вот на народа Вие направихте това, което другите за 5 години не могат.
4.
аз
10.01.2017 10:59:09
1
10
ДО КОМУНИСТ-ПРЕСТЪПНИК
ДА ГО ДУХАШ,НЕЩАСТЕН ПЕДЕРАСТ,ТИ И КУРВЕНСКОТО ТИ СЕМЕЙСТВО...БОКЛУК МРЪСЕН....БИХ ТИ РАЗПРАЛ ЗАДНИКА С УДОВОЛСТВИЕ...ЛАЙНЯРДОЛЕН !!!!
3.
Комунист =престъпник
10.01.2017 10:47:27
12
1
Тая курва стана член на комунистическата партия през 1989 когато всеки я напускаше.
Представи си за каква пиявица става въпрос!!!!!! Дори нейната партия я нарита. Нейната професия е "политик"
2.
Комунист =престъпник
10.01.2017 10:32:16
11
3
Пръдла, защото държавата не беше рекет 1944-1989!-!!!!!
Най големите некадърници са в държавата. Частния капитал е този кокто произвежда всичко!!!!не държавата!!!!
1.
Морския
10.01.2017 10:15:09
0
14
Най накрая някой да сложи хикса на частния рекет със съдействието на държавата.Ще бръкне в джоба на доста политици, не е ясно как ще гласуват.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори