×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Помните ли канибала от Голямо Буково? Днес даже и бежанците заобикалят селото!


Помните ли канибала от Голямо Буково? Днес даже и бежанците заобикалят селото!
Николай напоследък злоупотребявал с алкохола и това изглежда го успокоило, твърдят негови съселяни
09 Януари 2017, Понеделник, 02:00 ч.
Източник: Труд

20 години хората живеят в страх Николай Гьоргов да не ги изяде

Има ли другаде такова чудо – канибал, не призрачен, а от плът и кръв, да пие ракия и да играе карти и табла насред селски мегдан? Надали.

Но в странджанското село Голямо Буково това си е факт от 20 години насам.

Десетки се изселиха от Буково заради него, други останаха, но до ден-днешен им тракат зъбите от страх. Писаха подписки – институциите да си го приберат, за да не ги плаши и тормози. Обаче никой не ги чу.

Селото е едно от най- красивите в Странджа. Откакто се обви със страшната слава на Канибала – Николай Гьоргов, посещават го само ловци- защото горите наоколо гъмжат от дивеч, а и авджиите не му се плашат.

Местните хора не са така смели- тъжни са и самотни, крият се зад дебели огради и железни врати. В Буково не се чува детски смях – кой родител ще си пусне детето да съжителства с канибал.

“Години наред треперим, не смеят внучетата ни да дойдат … Като излезем на двора да си варим компоти, прибираме се преди да мръкне и се залостваме. Страх, ти казвам”, оплака се преди време баба Иванка. И досега си е така.

Даже Канибала започнал да пие ракия, носят последните новини за него. Но пък „амокът“, за късмет, не го е хващал, не е закачал никого наскоро.

Зловеща новина се разнесе в Бургас през 1995 г.: Бивш моряк, на име Николай убил двама свои съселяни и ял от вътрешностите им. Първоначално никой не повярва. Но от следствието и полицията потвърдиха. Бил шизофреник и смятал, че като яде човешки органи, ще живее вечно.

Истината била, че като моряк паднал и си ударил главата по време на рейс на един от корабите. Оттогава си останал у дома. четял странни книги. И станало каквото станало. Ченгетата се изумили, като видели доказателствата че наистина е ял от човешките органи на жертвите си.

След престъплението той лежа само една година в затвора в Ловеч, защото заради психичното си заболяване бе освободен и се завърна на село.

Бил си съставил дълъг списък кого трябва да изяде, за да получи неземна сила, но за щастие стигнал само до първите двама.

В списъка били все хора от Голямо Буково. Срещу имената им записал и „провиненията им“- кой го излъгал, дру го обидил…Успява да убие една възрастна жена, която живеела в края на Буково, както и най-близкия си приятел Ангел Дзиров, с когото редовно си пиели ракията. Под №3 бил горският, а под №4 – магазинерката на селото – Анита.

Гьоргов планирал убийствата да станат в една нощ. Но при горския ударил на камък – мъжът излязъл от къщи с пушката си и Николай не посмял да го закачи. Анита пък извадила същински късмет. Въпросната вечер отишла до града и не се прибрала. Под №7 в списъка фигурирал отец Евтимий от голямобуковския манастир “Свети живоприемний източник”. Попът отначало си умираше от страх от Гьоргов, но после и той забрави всичко и даже редовно си пиеше кафето с него в селото.

И така, историята, съвсем истинска, продължава. От полицията от време на време го наглеждат, от общината твърдят, че има човек който гарантира за него и следи дали редовно си пие хапчетата.

И дотам.

„Смятах неотдавна да си купувам вила в Голямо Буково, голяма красота е особено през есента. Обаче ми разказаха тази история и се отказах. Даже бях капарирал вилата… Да не съм луд?“, заключи наскоро бургазлия. Зевзеци пък се кълнат, че и бежанците заобикаляли това село, предупредени от каналджиите.

В категории: Животът


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
bratmu
17.01.2017 21:04:36
0
1
nikito samo kurove qde..toi ne e kanibal chist pederas
7.
Марио Градез
10.01.2017 19:39:40
0
2
Къщите в Буково са толкова скъпи че Анонимния бургазлия дето се е отказал със сигурност не може да си позволи такава покупка...Емигрантите минават покрай Буково и тръгват към Вэршилово защото нататък е по-равно и се върви по-лесно...Ако срещнат канибала е по-вероятно те да изядат него...Аз съм задържал група...Не бяха яли от 5 дни...Не носят храна за да не им тежи...Статията е мното тъпа...
6.
УЛУРУ
10.01.2017 09:36:31
0
3
ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ПРИЗОВАВАМ КАНИБАЛА ДА ВЗЕМЕ ЕДНО ШИШЕ РАКИЙКА И ДА ОТИДЕ В ОФИСА НА ФЛАГМАН ДА ГИ ПОЧЕРПИ ЗА ДОБРЕ НАПИСАНАТА СТАТИЯ !!!!!
ПО МИРИЗМАТА НА ОС****ТЕ ГАЩИ ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОГА Е БИЛА ПОЧЕРПКАТА..... ;-)).......НО СЪДЕЙКИ ПО ИЗТРИТИЯ МИ КОМЕНТАР ОТ ВЧЕРА, ВЕЧЕ НЯКОЙ ВЪВ ФЛАГМАН Е НАПРАВИЛ БЕЛЯТА В ГАЩИТЕ ...

АДРЕС НА ФЛАГМАН:
Бургас
ул. "Хан Крум" 15Б
5.
Цецо от Семейни войни
09.01.2017 18:28:55
0
1
Мой познат ми каза,че на някакво момиче бабата изчезнала в края на миналата година.Ченгетата направиха ли си труда да го разпитат тоя урод къде е бил,какво е правил през това време??
4.
Тц,тц
09.01.2017 14:28:54
0
5
Поредната простотия .
В момента канибала така му треперят ръцете от паркинсон , че даже трудно го вади да пикае ,камо ли да уплаши някого.
3.
HD Hxhxshsj
09.01.2017 12:36:22
1
11
Само ще ви кажа че аз съм от там и това са пълни лъжи няма нищо подобно селото е пълно с хора почиващи и пускащи децата си навън да играят (той е добър не е лош подари ми зайчета такаче не пшете лъжи)
2.
2
09.01.2017 11:29:31
2
15
той ще е следващия служебен премиер
1.
Боко тиквоча
09.01.2017 10:31:30
1
27
Назначете го в гранична полиция и талибаните ще минават през Карпатите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази бивша министърка е на 46 г. и роди син на наш милионер Тази бивша министърка е на 46 г. и роди син на наш милионер Това е треторо дете на бившата регионална министърка  Лиляна Павлова Корнелия Нинова е БСП принцесата - появи се с обувки Roger Vivier, ето колко е платила за тях Корнелия Нинова е БСП принцесата - появи се с обувки Roger Vivier, ето колко е платила за тях Чипиците на соцлидерката струват близо 900 евро Тя плени всички в Кан с красота си, но нейният любими й обърна гръб Тя плени всички в Кан с красота си, но нейният любими й обърна гръб Мария Бакалова все още тъгува заради раздялата си с Валери Григоров Зловещо! Нидерландските богаташи наели най-скъпата стая в х-л Империал Палас, за да сложат край на живота си Зловещо! Нидерландските богаташи наели най-скъпата стая в х-л Империал Палас, за да сложат край на живота си Семейството живеело от 4 г. в Слънчев бряг, нямало деца или близки Вчера иху-миху, ама днес трябва да плащате - напомня на абитуриентите НАП Вчера иху-миху, ама днес трябва да плащате - напомня на абитуриентите НАП 3335 зрелостници трябва да платят сами здравните си осигуровки през летните месеци Българските плажове са на топ ниво, очакват първите туристи от събота (ВИДЕО) Българските плажове са на топ ниво, очакват първите туристи от събота (ВИДЕО) От Асоциацията на концесионерите на морски плажове благодариха на министъра на туризма Евтим Милошев за бързата реакция за новите изисквания в Наредбата за водноспасителна дейност Вземете половин франзела и за минута я превърнете в мързелив пай с месо Вземете половин франзела и за минута я превърнете в мързелив пай с месо Ето как  Трагедия в Слънчев бряг: Двама туристи паднаха от 7-ия етаж на хотел, загинаха на място Трагедия в Слънчев бряг: Двама туристи паднаха от 7-ия етаж на хотел, загинаха на място Жертвите са 44-годишна жена и 50-годишен мъж от Нидерландия Има ли решение на демографската катастрофа - ето идеите на държавата Има ли решение на демографската катастрофа - ето идеите на държавата На срещата присъстват представители на няколко министерства Защо не позволяват поставянето на паметник на Стефан Данаилов пред Народния театър Защо не позволяват поставянето на паметник на Стефан Данаилов пред Народния театър Ирен Кривошиева се опитва да издейства монумент на покойния Мастер, но според общината той трябва да е пред дома му в "Лозенец", а не пред театъра
Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Измамата със социални помощи е една от най-големите във Великобритания Тя не е глупава, просто стана блондинка Тя не е глупава, просто стана блондинка Пълна промяна при Мария след Капките Най-старата стюардеса в света почина Най-старата стюардеса в света почина Издъхна на 88-годишна възраст Рак уби голяма звезда едва на 37 години Рак уби голяма звезда едва на 37 години Чомоглу, която имаше дъщеря на име Пера, почина в сряда Рекордна жега в Индия, живакът достигна до 52,9 градуса в Делхи Рекордна жега в Индия, живакът достигна до 52,9 градуса в Делхи Учените посочват като причина климатичните промени 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник 4 години затвор или пробация и глоба са наказанията, предвидени в закона, за това, в което е обвинен милиардерът, който се надява да се върне в Белия дом Пари и любов за Овена, а Водолеят да внимава с авантюрите Пари и любов за Овена, а Водолеят да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 30 май 2024, четвъртък Вики от Ергенът избели зъбки, стана ли по-хубава Вики от Ергенът избели зъбки, стана ли по-хубава Няма вече жълти зъбки, а само "нерви лабави" Рекорден брой смъртни случаи от употреба на наркотици в Германия през 2023 г. Рекорден брой смъртни случаи от употреба на наркотици в Германия през 2023 г. Хероинът остава наркотикът, чиято употреба води до най-много жертви
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори