×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Армията е готова да окаже помощ на всички бедстващи в Бургаска област


Армията е готова да окаже помощ на всички бедстващи в Бургаска област
Адмирал Мален Чубенков участва в спасителната акция край Миролюбово в края на миналата година
07 Януари 2017, Събота, 09:06 ч.
Автор: Флагман.бг

Натрупахме добър опит през миналата седмица, когато участието на наши военнослужещи под мое непосредствено ръководство и на областния управител на Бургас изчистихме пътя за Айтос


Адмирал Мален Чубенков, командир на флотилията "Бойно и смомагателни кораби" - ВМС изрази готовност армията да се включи в справянето с бедствената ситуация в Бургаска област. Ето какво каза Мален Чубенков в интервю пред Радио Фокус-Бургас.

-Адмирал Чубенков, метеоролозите прогнозираха тежка метеорологична обстановка следващите два-три дни. Армията има ли готовност да окаже помощ при справянето с тежките зимни условия?

-Да, разбира се. В качеството си на командир на флотилия Бойни и спомагателни кораби от състава на Военноморските сили (ВМС) и двата пункта за базиране в Бургас и Варна са под мое подчинение и са готови да участват със сили итехника в рамките на региона по крайбрежието в пълен състав. Добър опит натрупахме през миналата седмица, когато участието на наши военнослужещи под мое непосредствено ръководство и на областния управител на Бургас се справиха отлично в рамките на 16 часа успяхме да разчистим участъка към Айтос.

-Тогава с какъв човешки ресурс  и техника участвахте?

-Участвахме с два броя верижна техника за извличане, както и два броя колесна техника – влекач ЗИЛ 131 и КРАС, както и 14 военнослужещи, които работеха в различни направления. Ринаха с лопати, освобождаваха  автомобили, помагаха на гражданите. Осем души на хемодиализа бяха транспортирани с една от верижните ни машини. Същият състав за Бургас е подготвен и за следващите дни. Има готовност също да бъде задействан. Необходимото време за реакция и извеждане на техниката е 3 часа, тъй като ние не поддържаме постоянна готовност в базата. Въпреки обаче заложените 3 часа, при тежката ситуация около Нова година техниката напусна базата  ни в първия час и 15 минути. Времето е сведено до минимум. Хората са подготвени във всяко едно отношение – както с облекло, така и техниката е заредена с гориво. Имаме допълнително гориво ако се наложи за работа в полеви условия до 24 часа.

-Често ли се налага на Вас, военните да участвате в такива кризисни ситуации?

-Аз винаги съм казвал, че винаги когато държавата опре до ресурса на военните и неговото ползване, това е последната инстанция, която може да се включи предвид  работата на колегите от МВР, Пожарната, БЧК, Жандармерия, но ние работим заедно с тях, така че няма проблем – съгласуваме действията с областната администрация и Община Бургас.

Доколкото се отнася по въпроса  „колко често“ – зависи от съответната обстановка.  Като пример мога да дам вчера (4 януари) изпратихме две наши оперативни групи в Синеморец за разчистването на устието на река Велека. Имаше опасност реката да залее и затвори пътя към Резово. В рамките на 5 часа са прокопани около  100 метра, наложи се и използване на взривове, за да се освободи устието на реката от натрупаните наноси. Вече има нормално отичане.

Всичко това са отделни и различни ситуации, при които съответно при поискване от държавата в лицето на областния управител  и местна власт, ние  сме готови да окажем съдействие във всяко едно отношение. През лятото най-вече за пожари; невзривени боеприпаси, които се укриват при различни строително-ремонтни дейности в областта, както и през зимата при тежки климатични условия – сняг, вода, лед.  Имаме готовност да окажем помощ на населението във всяко едно отношение.

В категории: Бургас


14
Коментара
Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
14
Коментара по темата
14.
глупак от ВМС
07.01.2017 21:50:56
2
9
ей писарчета ДАНО ОСТАНЕТЕ ИЛИ ИМАТЕ НУЖДА НАИСТИНА И ТОГАВА се надявам да имате мноооооого време за писане(и никой да не дойде да ви помогне),че да ви се затъкне тая гадна уста
13.
Някой си
07.01.2017 21:09:40
3
9
Ей ръфляци вие пред компютъра когато хората бедстваха вие си бяхте на топло с вас нали а ние бяхме там да бях ме 14 но свършихме работа като за 40 така че много е лесно да си пред компютъра и да критикуваш аз поне участвах и видях за какво става въпрос и нищо не ни беше платено,не вие мръзнах те 16 часа и вятър с скорост от поне 80 км в час.
12.
ст.матрос СДК 701
07.01.2017 19:33:26
2
22
Мален Чобенков е човек много подготвен и знае какво говори .Уверявам Ви при него няма "НЯМА".Бил ми е командир на кораб познавам го много добре.Каквото каже то става.Истински човек който е готов да ти помогне.
11.
на
07.01.2017 17:08:54
10
8
кое му викат армия тука ,уе
10.
Наблюдател
07.01.2017 14:36:46
1
7
Това интернета е голяма работа не могат да ни лъжат както едно време.И голяма беля за власта.
9.
RT
07.01.2017 13:02:10
7
6
ПОРЕДНИЯТ БОКЛУК НА ХРАНИЛКА.......
8.
чобенкосхемко
07.01.2017 12:57:48
24
3
едно време пращаше матросите да метат чакъла пред базата в атия сега и сняг ги кара да чистят. баси военните баси чудото. интересно по ква линия ги праща там като не им е това работата сигурно по партийна
7.
предател
07.01.2017 12:35:09
6
10
За каква флотилия говори този Адмирал - та ние нямаме флот. Как ще помогне армията - не знам. Г-н Адмирал - не говорете глупости, заблуждавате хората.
6.
О Боже имаме армия?!
07.01.2017 12:32:30
6
10
Имаме армия - това вече е новина. Цели 14 матроси, та това е повече от "Мръсната дузина"...
5.
Браво
07.01.2017 12:29:53
2
7
Ние бедстващите от Вас сме готови да ви...
4.
LEGO
07.01.2017 12:28:32
11
25
Каква е тая смешна армия-един ЗИЛ и един КРАЗ и 14 търтея...Всеки средно голям земеделки производител може да изкара поне 5 супермодерни трактора,4-5 камиона МАН,Мерцедес и 50 души персонал плюс 100 тина мангала от местното село
3.
Георги
07.01.2017 12:21:20
9
16
Ся последно Бойко ,АПИ или адмирала изчистиха пътя че не разбрах и ако са били военните на снегорините трябва ли да се плаща?И верно ли е ,че Бойко като се обадил в Сливен да пратят танкове го попитали и двата танка ли да пратим??
2.
Затворник
07.01.2017 12:16:37
7
9
Това е Комодор... адмирал и в бг няма
1.
?
07.01.2017 12:14:48
3
7
Не разбрах как е малкото име...
Малан или Мален?
Или нещо съвсем различно....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Униформеният е командир на отделение в Пето РУ, ранен е тежко и е в болница „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) Фестивалът е организира за 55-и път в парк „Славеева река“ и е второто най-значимо събитие за българския фолклор в страната
Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Социологическо проучване на “Харис” от понеделник сочи, че антимиграционният и евроскептичен “Национален сбор” ще стане най-голямата сила след изборите, но може да не получи достатъчно депутатски места за мнозинство Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Той се намира в хотелски комплекс с 90 басейна, СПА процедури със злато и целодневен сервиз на шампанско В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така 4 евро струва топка сладолед Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Това е възмутително и неприемливо, отсече Виктор Орбан
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори