×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деца получават дипломи без да стъпват в училище, а не могат да си пишат и името (ВИДЕО)


Деца получават дипломи без да стъпват в училище, а не могат да си пишат и името (ВИДЕО)
Децата са наясно, че могат да си правят каквото искат, защото ако им пишем отсъствия, училището няма да го има, каза бившата учителка Свилена Петрова
04 Януари 2017, Сряда, 14:46 ч.

В празната класна стая преподаватели пишат оценки на ученици, които не познават, за да не останат без работа

Деца получават дипломи за завършено основно образование без да стъпват в училище. Учителите не познават някои от учениците, защото никога не са ги виждали, но не им пишат отсъствия. Пред камерата на Нова телевизия бивша учителка от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в софийското село Хераково разказа как е преподавала на едно-две деца.
„Имало е случаи, когато в цялото училище са се събирали само пет деца. Аз им преподавах по история, по физкултура и технологии“, споделя Свилена Петрова.
От запис със скрита камера се вижда как учителка преподава само на едно дете, а класът е от 16 ученика.
Тодорка е на училище, съучениците й обаче ги няма. Те присъстват по документи и според отбелязаното в дневника. Така в празната класна стая преподаватели пишат оценки на ученици, които не познават.
„От първи до осми клас никой не говори български. Тези хора не могат да четат и да пишат, но получават дипломи“, разказва бившата учителка.
Училището в Хераково е едно от многото, които получават държавен бюджет от около 1400 лева за всеки ученик. По документи в него има общо 75 ученика, повечето от които са от ромски произход. Реалните ученици обаче са единици.
Директорът на училището Димитър Димитров се опита да изгони екипа на Нова телевизия. Той естествено отрича практиката с двойното счетоводство на присъстващи ученици.
На въпроса колко ученика има в учебните стаи, той отговори, че били над 50, но отказа да ги преброи заедно с репортера Глория Николова пред камерата. „Нямате право. Това е работа на министерството“, обясни Димитров.
В учебно време някои от липсващите ученици играеха навън.
„Трябваше да повтарям тази година, но госпожата ме пусна. Имам обаче съученик, който не може да си напише името, но и той премина. От две седмици не съм на училище, защото имам хрема“, сподели един от учениците.
„Децата са наясно, че могат да си правят каквото искат. Могат да не идват на училище, защото в наш интерес е да не им пишем отсъствия, да им даваме дипломи, защото ако не го правим, по никакъв начин няма да го има училището и няма да получаваме заплати. Или ставаш част от системата, или излиташ“, коментира Свилена Петрова. Тя е от „излетелите“.
Последната проверка, която е правена от Регионалния училищен инспекторат, е от миналата учебна година. Тогава е установено, че има много липсващи ученици с неотразени в дневника отсъствия. Проверките на инспектората излизат на чисто, тъй като за отсъствията има бележки от лекар.
Така деца, които не ходят на училище, завършват основно образование със съмнителни знания. Продължават да се дават държавни бюджети от над 100 хиляди лева на училища, в които има съмнителен брой ученици.
Държавата е в хрема, за да се стигне до това положение, коментира  бившият просветен министър Сергей Игнатов.
„Трябва да има нова проверка по този случай. Децата трябва по принудителен начин да бъдат докарани в училище. Българската политическа класа обаче е изключително мека по отношение на тези прояви по някакви причини. Проблемите с образованието просто се неглижират”, каза още бившият министър.


В категории: Просвета


Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
5
Коментара по темата
5.
е и
05.01.2017 11:54:49
0
4
При "лошия социализъм" подобни "схеми" нямаше! Образованието беше на ниво, нямаше неграмотни! Подкрепям коментар 4, сривът е тотален! И целенасочен! Глупавите пешки се местят и управляват лесно! За жалост, политиците ни търсят бързо и лесно забогатяване и никаква мисъл за бъдещите поколения не ги спохожда!
4.
до 2
04.01.2017 22:35:51
0
8
Елитни гимназии вече няма, навсякъде е така, не е само електрото. Заради измислицата с делигираните бюджети системата не може да се отърве от отрепките, на някой от които малоумните родители -новобогаташи са спонсори на училището. Всичко е тотално сбъркано и няма никакъв шанс за оправяне. Поколенията след 90-91 са безвъзвратно затъпели, чалганизирани и освен за метачи на клозети и магистрални феи мнозинството от тях за друго не стават. Това е целенасочена стратегия от доста години насам- поколения от безмозъчни изроди, педали, курви и наркомани, чалгаджии и помия- най-лесно се управлява!
3.
mdaaa
04.01.2017 13:15:17
0
5
Статията е глупава, защото само констатира, а не предлага нищо като решение. Статията на Кеворкян също е глупава, защото също само констатира, а не предлага нищо като решение. Да припомня само, че в едно от последните му предавания, когато той се опита да затапи своя гост-циганин с въпроса:"А защо вашите деца се женят рано-рано?", получи страхотен отговор:" Не е вярно, те не се женят, те просто живеят заедно!" И нашият велик К.К. моментално си затвори устата и не разви по-нататък темата. Та така - само с констатации нещата не се решават. А решението е едно: в Конвенцията за правата на детето ясно е записано, че началното образование е задължително, нищо повече. Нито 5, нито 6, нито 8 и т.н. А само първите четири години в училище е задължително. След това, който има желание и амбиции да надгражда знанията си, да научи повече по математика, география, история - да може да учи. Останалите - да гледат през прозореца отвън. Но няма кой да вземе това решение, защото сме страхливци - ослушваме се какво ще каже европата и задокеанските ни съветници. Айде, стига толкова, че мога да пиша още по темата, ама няма смисъл. Кучето ще си лае, керванът ще си върви. А, да - един простичък съвет за озаптяване на неграмотността: застават двама грамотни катаджии на пътя и спират всяка кола, като дават на шофьора лист с три реда текст с едър шрифта да прочетат на глас - който не може, конфискация на шофьорската книжка и колата до края на живота. Толкоз.
2.
uchitel
04.01.2017 13:11:02
0
7
Elate da vidite v elektroto v burgas kakvo stava
1.
ЪРМХХХ
04.01.2017 12:12:01
0
5
ПРОЧЕТЕТЕ ЕДИН СТРАХОТЕН АНАЛИЗ НА КЕВОРКЯН....

http://epicenter.bg/article/Kevork-Kevorkyan--10-godini-v-ES---i-edna-vafla-/117579/11/33
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори