×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Васил с личния си багер в снежния ад до Айтос е големият герой! Но иска да остане анонимен


Васил с личния си багер в снежния ад до Айтос е големият герой! Но иска да остане анонимен
Екипът на Флагман поздравява този храбър мъж! И нека близките му се гордеят с него
04 Януари 2017, Сряда, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг, Видео: Петър Генчев

Този човек е извършил чудеса от храброст, докато Борисов позира върху танк на платформа

Флагман узна, че ако има герой, заслужаващ признание за човеколюбие и храброст  в нощта срещу 31 декември 2016 г., то името му е Васил.  За него знаем само, че живее със семейството си някъде около  Бургас и че има собствен багер. Това е цялата информация за забуления в тайнственост човек, който е помогнал най-ефективно на най-много коли и закъсали хора – с гориво, вода, храна и с извеждането им от ледения капан между Айтос и Миролюбово. В кабината на този багер, в 2,30 часа през нощта, се качва и областният управител Вълчо Чолаков, но той също е бил инкогнито - в камуфлажни дрехи за лов. Свидетели, които са разпознали бургаския губернатор от земекопната машина, твърдят, че двамата са били в епицентъра на събията, но и двамата не желаят да се дава гласност.

„Единственото, което мога да ви кажа за човека зад волана на багера, е, че се казва Васил, през всичките кошмарни часове до сутринта, аз смятах, че  той е служител на някоя от сметопочистващите фирми, защото се държеше  хладнокръвно, адекватно, професионално, не издаваше никаква емоция. Когато пристигнах на място със служебния автомобил, беше 2 часа през нощта. Вече бях обявил бедственото положение. Заварих полицаите и пожарникарите в мокри дрехи, главите им бяха замръзнали. Бяха мокри до кости. Положението бе повече от критично. Правеха каквото могат с наличната физическа сила и техника. За да мога да докладвам на правителството, започнах обход  в колоната от хора и коли, когато в далечината видях багер с гребло. Шофьорът впечатляваше с бързи и точни действия.  Пред очите ми успя да извади 4 коли от преспите за около 10 минути. Качих се при него в 2,30, и го попитах за името му. Каза само: Васил. Нищо повече, мълчеше и действаше. На сутринта го помолих да ми остави поне телефонния си номер и едва тогава установих, че е дошъл по собствена воля и че багерът си бил лично негов. Намерете този човек! Той заслужава да бъде отличен с  награда за героизъм”, каза областният управител днес.

Не искам да ви казвам повече за себе си, 15 години съм работил в снегопочистването, но сега имам друг бизнес. Дойдох доброволно, повикан на помощ от приятели. Не можех да идоставя всичките тия хора във виелицата и затова останах колкото бях нужен, не живея в Бургас, в друго населено място съм – но не искам нищо да се съобщава за мене”, категоричен е Васил.

С машината на Васил три пъти са доставени големи количества гориво от бензиностанция в началото на Айтос. Той, Чолаков и шофьорът на Областна управа са раздавали храна и вода кола по кола на закъсалите стотици хора, прехвърляли са нуждаещи се от покрив в линейки и пожарни, до нормализирането на обстановката малко преди пристигането на премиера Бойко Борисов, който си направи снимки с танк, докаран за фотосесията върху платформа.

Чолаков обаче не желае да разкаже повече подробности от тази зловеща нощ, в която се разминахме без жертви и дори без нито един сериозно пострадал човек.  Разказите не влизали в служебните му задължения.


В категории: Айтос , Животът


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
15
Коментара по темата
15.
баджанака
04.01.2017 07:17:02
0
15
Още в началото на статията разбрах кой е този истински човек уникален е.
Гордея се с теб Баджанак!!!
14.
ЕЙ ТВА Е ЧОВЕКА ЗА
03.01.2017 23:26:08
1
14
ЛИЧНОСТ НА 2016 ГОДИНА , не разните измислени ,, политици,, де ги именувате
13.
то
03.01.2017 21:36:26
3
2
апи сега е ЛИЛИ
12.
наню
03.01.2017 21:33:33
1
12
Абе защо никой нищо не пише за "АПИ" ?
Тия никъде те ги про4етох. Уж по закон те трябва да чистят междуградските пътища,а то хората сами правят чудеса.
Знам ли пък....? Може пък "АПИ" да работи под прикритие?!
11.
до 7
03.01.2017 21:24:50
6
9
А тези който взимат % да неби да незнаят колко пари остава на фирмата спечелила конкурса и че няма да й стигне бюджета ,знаят но не им пука крадат парите а ние да се спасяваме в България човешкия живот неструва нищо ,те се управят ако трябва хеликоптер ще вдигнат но те в преспите няма да стоят ка Бойко мина през снега за да дойде в Айтос някой замисли ли се уж всичките пътища бяха затворени.Къде е педала Димитър Николов що неизлезе да дрънка пактъпотий
10.
pomorie
03.01.2017 20:59:35
0
30
Момчетата са от Поморие ! Васил Теохаров и брат му - Кимурите!
Да са живи и здрави
9.
УЛТРА
03.01.2017 20:34:27
4
15
Бойка само фотосесии в тиквата й!
Нагъл банкянски селяк
8.
наблюдател
03.01.2017 20:19:54
3
20
Бат Васко, подготвяй се в петък пак да помагаш.
7.
Запознат
03.01.2017 19:07:31
0
18
Проблема е че почистващите фирми дават тлъсти рушвети за да спечелят лотовете и после не им остават пари за чистене!
6.
Studenta
03.01.2017 18:55:49
0
21
Та този човек се обади на 31 сутринта с настроение (макар и да не е спал и тн ) в около 6 часа и каза на баща ми че е доброволец към миролюбово , Ама кой да ти вярва :)
5.
пешо кура
03.01.2017 18:13:39
5
28
Те колко хора изкараха лична техника ако чакаме на чичо кмет и герб-джийските крадци още щяха да стоят колите в Айтос
4.
Да
03.01.2017 17:48:06
2
40
човека е помогнал без снимки и интервюта.
Без пози.
А за тези които създадоха бедствието цитирам ... Бедствието дава повод за мъжество (Сенека).
3.
pergela
03.01.2017 17:42:15
2
8
vasil s abgera kolko takiva ima?

APROPO ISKAM DA KOMENTIRAM NOMINACIITE ZA "LICHNOST NA GODINATA" OT KAKVO VI E STRAH?
2.
Светослав
03.01.2017 17:38:49
6
35
Нямаше никаква организация.просто се чакаше Бойко да пристигне за снимки.Никой не разбра как се придвижи след като колоните от коли бяха задръстили целият път еднопосочно.Нито вода, нито храна се опитаха да доставят.Седяхме 18 часа в задрьстването с малко дете
1.
куртака-keranka
03.01.2017 17:38:23
55
7
да го духа на васильов ден
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори