×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаският ж.к."Славейков" завря заради отсечени дървета до Поморина. Инвеститорът: Всичко ни е законно


Бургаският ж.к."Славейков" завря заради отсечени дървета до Поморина. Инвеститорът: Всичко ни е законно
Инвеститорът ще бъде глобен до 5 хил.лева за отсечено дърво, казаха от Община Бургас
20 Декември 2016, Вторник, 11:10 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: Георги РУСЧЕВ

Хората алармираха, че фирмата унищожава градинката в района, отсичайки цялата растителност, в това число и стари дървета

Жителите на ж.к. „Славейков” скочиха срещу инвеститора, който строи жилищна сграда до бл.1Б „Поморин”.

Хората алармираха, че фирмата унищожава градинката в района, отсичайки цялата растителност, в това число и стари дървета. За един час телефонните ни прегряха, получихме и няколко сигнала на редакционната поща от притеснени съседи. 



„В Бургас постоянно изникват нови и нови сгради и строежи на мястото на зелени площи, детски площадки и междублокови пространства. Някои от случаите са изключително фрапантни. Всичко това се случва с благословията на Община Бургас. Последният фрапиращ случай е от днес в зелената площ между блоковете 1А и 1В в ж.к. „Славейков”. Беше пристъпено към заграждане на терена с ограда и изсичане на всички дървета и храсти там. На място присъстваха охранители на частна охранителна фирма. Впоследствие дойдоха служители от УКОРС. На нас събралите се протестиращи ни беше предоставено разрешение за премахване на дърветата от 2013, което в последствие се оказа изтекло. Явно строителите вече дори прескачат Община Бургас и са готови да бъдат глобени само и само да започнат да строят”, пише Борис Киряков от „Инициатива Бургас”.

Организацията инициира и местен референдум против застрояването на детските площадки и зелените площи на територията на общината.

Флагман.БГ се свърза и с инвеститора Тодор Дечев, който категорично отрече твърденията, че разрешителните за отсичане на дърветата са изтекли.

„Решението е извадено съгласно Закона за устройство на територията(ЗУТ), където няма фиксиран срок. Преди Общината бяха определи срок от 2 години, който аз атакувах в съда и падна. Всички документи са ни изрядни. От Общината абсолютно незаконно и неправомерно слагат срок. Нормална ли е реакцията на живущите?! Аз си върша работата. През лятото ни събориха оградата. Запалиха ни и колите. Аз ако не харесвам Доналд Тръмп, трябва ли да събора Белия дом? Всички документи са наред, казвал съм го десетки пъти, показвал съм ги”, каза Тодор Дечев пред Флагман.БГ.

Според Общината обаче не така стоят нещата. От администрацията също твърдят, че инвеститорът е имал разрешение да изсече дървета, но това е трябвало да се случи до декември 2015 г. 



В случая се получава правен нонсенс, защото той е атакувал този текст от Наредбата - за срочността на разрешението за премахване на дърветата, съдът е отменил текста, решението е влязло в сила, но от Общината твърдят, че разрешението му е издадено по стария ред и той трябва да се съобрази с него. Т.е. - към декември 2016 няма право да отреже дърветата. Инвеститорът ще получи глоба от 5 хил. лв. за всяко изсечено дърво.

Това е поредният скандал за строителство в зелени площи в Бургас. Днес кметът на града Димитър Николов съобщи, че след демокрацията са реституирани 450 частни парцела в жилищни територии. На 300 от тях е отказано разрешение за строеж. Проблемът е изключително сериозен, заради което основният акцент в бюджета за следващата година ще бъде развитието на новите градски територии и оттук нататък ще се наложи един вид мораториум върху строителството в зелени площи. 

Очаквайте подробности във Флагман.бг - след малко.

В категории: Разследване


Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 1
10
Коментара по темата
10.
sigan
04.08.2017 11:05:18
0
0
naashto kumeta kaza deto nie moje da stroim kashta
9.
Nili
20.12.2016 21:55:39
1
16
Не само глоба! Трябва да възстановят растителността - да засадят нови! Това е номер. Ше си платят глобата, ако изобщо платят, а сега ще почнат да строят, защото вече няма дървета! Плоските номера на Кмета и администрацията са ясни! Оставка! Оставка! В Стара Загора забраниха строителството в парка "Бедечка" след протести, в Пловдив също след протести спряха строеж в зелени площи, в София падна Кмета на съответния район, само в Бургас Кмета се "радва" на небивал комфорт! Стига! Достатъчно! Време е за обединение и да сложим край на строежите в зелени площи и детски площадки! Отменете издаденото строително разрешение, отчуждете възстановения имот, каквото право дава закона или си подайте оставката, г-н Кмет!
8.
ана
20.12.2016 21:10:35
1
15
Ало,инвеститорът- понеже споменаваш Белия дом,та да ти кажа,че Белият дом не са го мацнали между 3 потърпевши блока,които се опитвате да пресирате и чиито междублоково пространство искате да завземете.Ако, на американец се опиташ да му построиш сграда в такава близост от неговото жилище и се опиташ да му вземеш паркинга и зеленината ,има вероятност да те осъди за причинена клаустрофобия и всякакви други причинени неудобства.
7.
7532
20.12.2016 20:36:24
2
15
Абе тоя инвеститор дето е буфер на "наследниците" може да твърди,че всичко му е законно,но аз питам тези дето са го узаконили няма ли кой да ги осъди за тези безумия,които са разписали.Кой даде и кой взе рушвета за "тази законна работа"?Всички знаем как се узаконяват нещата по нашите ширини.
6.
20.12.2016 20:31:00
1
15
Много са нагли.Не знам кой им е върнал място на разни хора,но как не ги е срам не знам да наблъскват така терени.Ще вземат целия паркинг на 1В,който е от страната на градинката.В момента 1в се санира.Паркингът е стеснен заради това.Другите са оградили терен и днес цял ден скрибуцаха.7 пъти спряха тока,за да си копаят разни неща.2 ремонта в района идват много на 3 метра от мен..Днес и двете ми деца си бяха болни у дома и малкото изтеряса,защото не можа да заспи от шума.Спалните на 1В са точно срещу бъдещия инвеститор.А,лятото едни госпожи общинарки рецитираха ,че строеж няма да има.Как така се връщат места на някой и в същото време се вземат паркоместа на други,които са ги ползвали над 30 години.Срам и позор.Паркингът на целия Поморин е от страната на градинката,пред входовете е тротоар.Как така изведнъж паркингът става нечий друг барабар със зелената площ.Този някой не се ли е налапал преди с обезщетения?
5.
висок
20.12.2016 18:43:13
1
17
Всички градинки в Бургас ще бъдат застроени. Последно ще се застроят колелото до Мираж и до ВХТИ.
4.
Ивайло Дражев
20.12.2016 17:14:01
5
26
Докато Бургас е единственият град в който няма обвинен, задържан или осъден общински кмет, зам.кмет , съветник или служител ще бъде все така ...Питайте ги в "Славейков " , а в целия град за кой гласуваха миналата година ???? Продължавайте да гласувате за тях и ще Ви крадат, ще застрояват зелените площи , а Вие ще плащате стериопора и дограмата на чуждите блокове в които живеят хора с по 3 апартамента и няколко луксозни автомобила , но всички с кредити им плащат ремонтите,!
3.
kmetcheto
20.12.2016 17:00:51
3
16
kmetcheto izrqza sumati darveta nikoi nishto ne kaza, a sega poneje e chastnik i gi e qd che ne stroqt te i se vdignaha
2.
$$$$$$$$$$$$$$$
20.12.2016 16:52:42
1
12
И в започналия ремонт на МОРСКАТА ГРАДИНА в близост до Фонтана са ОТСЕЧЕНИ ОГРОМНИ здрави дървета на някой даже стоят изровените пънове там на кой пречеха .
1.
@@@@@
20.12.2016 16:08:46
2
19
Ако цитатът Ви е верен : "Аз ако не харесвам Доналд Тръмп, трябва ли да събора Белия дом? Всички документи са наред, казвал съм го десетки пъти, показвал съм ги”
Този нехранимайко трябва да бъде ощавен от Община Бургас, не за всяко дърво, а за всеки клон.
То бива самочувствие, ама такива палячовци трябва да са за назидание на себеподобните псевдо-инвеститори.
Може да пробва за начало с "Тръмп тауър" докато Донълд Тръмп се премести във Вашингтон ДС.. :-)))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова Критиката не й понесе и се нахвърли на хората Критиката не й понесе и се нахвърли на хората "Миловидната" Валерия показа истинското си лице Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Ракът на простатата е сериозно заболяване, което засяга милиони мъже по света Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван  Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори