×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зелени олигарси получават 13,8 млн. лв. за ново преброяване на животни и местообитания, алармират от Националната асоциация „Българско Черноморие”


Зелени олигарси получават 13,8 млн. лв. за ново преброяване на животни и местообитания, алармират от Националната асоциация „Българско Черноморие”
Димитър Канариев настоява за оставката на Ваня Григорова
15 Декември 2016, Четвъртък, 12:50 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Парите отиват за финансиране на „зелени” НПО-та, които създават политически партии, се казва в писмото до Флагман.бг

Националната асоциация „Българско Черноморие” поиска в отворено писмо оставката на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по околна среда Ваня Григорова. Причината е стартиране на поръчка за ново преброяване на животни и местообитания за 13,8 милиона лв. с ДДС. Това щяло да се извършва върху частни и държавни имоти, без собствениците да знаят за това.

В писмото, което пристигна в редакцията на Флагман.бг се казва още, че от раздадените до момента десетки милиони евро за броене по критерии на агенцията, ръководена от г-жа Григорова, „ефектът е:

  - природата и животните в нея са в същото много добро състояние в сравнение с периода преди да започнат да ги броят;

- но хора в тези зони почти не са останали или ако са останали, са на прага на бедността или под този праг.

  Шепата зелени олигарси от „За да остане природа в България”, с милионите отпуснати за опазване на природата, създават политически партии, внедряват се в изпълнителната власт и финансират протести.

В критериите на  последната обявена поръчка от изпълнителната агенцията по околна среда ясно се вижда,че тези 13,8 милиона лв. не са предназначени за събиране на научни данни с участието на професионалисти - експерти в сътрудничество със собствениците на имоти, а са за финансиране на „зелени“ НПО. Ако поръчката не се спре, то България ще се казва Резерват България, а не Република България. В този резерват ще имат място само животни, но не и хора.
  Остава ни изборът - да се превърнем в животни в собствената си държава или да станем част от мигрантите запътили се към големите европейски държави.
  Всичко това ще се случи заради непрофесионалните и неотговорни решения на изпълнителния директора на изпълнителната агенция по околна среда г-жа Ваня Григорова”


От Националната асоциация „Българско Черноморие” призовават правителството да спре обществената поръчка. За исканата оставка те официално са уведомили министър-председателя в оставка Бойко Борисов и екоминистъра в оставка Ивелина Василев. Писмото е подписано от Димитър Канариев, председател на Управителния съвет.

В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
18
Коментара по темата
18.
Стоян
16.12.2016 18:29:35
1
4
Еколозите освен да броят мухите за милиони и да пречат на бизнеса и важни инфраструктурни проекти, друго не правят.
17.
до № 8
16.12.2016 13:17:36
1
4
1.Ако наистина си проверил в интернет,то би трябвало да си видял,че асоциацията е регистрирана в министерството на правосъдието в обществена полза.
2.Упоменатата фирма която споменаваш,че Канариев работи,също има телефон в интернет.Позвъних и там такъв човек не работи.Лесно проверимо !
3.Всички градове по Черно море са основани от мореплаватели от древна Елада.Това не значи,че в момента по Черноморието има гръцки градове.Само в град Поморие са се родили 3-ма вселенски патриарха и са се замонашили на манастир в Созопол.Този факт,не е за срам,а за гордост.
4.Финансовата връзка между зелените и Иво Прокопиев,бе призната и от премиера в оставка Борисов.Той заяви,че Министъра на околната среда и водите от 1-вото правителство на ГЕРБ,Нона Караджова е посочена от Иво Прокопиев.Той като бивш собственик на дружество за добив на каолин,успя почти да унищожи природата и подземните води на известният преди това град с минерални извори - Меричлери.
Някой "природозащитник" като теб да е протестирал ?
По това време бяха раздавани стотици милиони за залените "природозащитници".С тези пари все още се плаща на зелени тролове.
Явно ти си един от тях.
Съвсем скоро Иво Прокопиев и "зелените природозащитници" присъстваха при учредяването на нова политическа партия.За всичко трябват много пари,а парите ги вземат все от нашия джоб и после броим,броим,броим си стотинките.
16.
До 8
16.12.2016 07:37:22
1
9
Ето ти една още по-обективна информация, относно минали действия на чиновника, който защитаваш:

http://bgblacklist.blogspot.bg/2008/02/blog-post_8836.html

"Ваня Григорова - като директор на дирекция "Превантивна защита" към МОСВ е главен виновник процедурата ОВОС са бъде извратена и да служи на унищожителите на природата. Ключовата фигура за преминаването на проекти през Висшия екологичен експертен съвет. Създател на на цялата порочна система и на правилата за работа на Висшия екологичен експертен съвет (ВЕЕС). Списъкът на проектите, минали по нейна заслуга е огромен."

Значи, като ви изнася (кога се разпределят европейски парички), ги защитавате такива, а иначе ги плюете? Много принципни "природозащитници", няма що!
15.
От 14 до 13
15.12.2016 23:44:00
1
9
Опппс,а къде ви е информацията за делфините?? Нали броихте? За около 20 млн лева? Какво преброихте???
14.
до 8
15.12.2016 23:41:51
2
9
Драги ми ,добре информиран гражданино,патриот и родолюбец,дори всичко написано от теб да е вярно,не виждам каква опаност грози държавата? Не съм чул или чел за гръцки мераци за територия от България,поне не такива,като на Ердоган.Да,всеки трети по морето се назовава грък,гордее се ,че има гръцки корен и не виждам нищо заплашително в това. Ами това е самата истина. Само преди 25-30 години,бабите по улиците на Созопол си говориха на гръцки. Факт. Но нямаха териториални претенции. За така наречените "зелени" какво да кажа??? Ами лапат си,"компететнтно" някакви пари,но за жалост ,освен египетския лешояд,не сме чели за нещо смислено.Сега ще броим колорадския бръмбар в картофените ниви ли" Ти знаеш ли колко са 13 млн. лева?Ще се потъркалят по чуждите имоти,ще вдигнат едни палатки,с едни огньове... После ще се търкалят три месеца,лятото,ще направят много еко бебета,да са живи и здрави и няма даже да си изчистят мрасотиите октомври...И после,брои ли...Частната собственост е непрекосновенна!! Всеки може да си я управлява както прецени,стига да е в рамките на закона.Когато го наруши,има наказание. Вие,Г-не,какво имате в живота?? Желанието да сте деца на природата и да акате където ви е удобно ли? Стига с тия белевци,Амадеуси и т,н, зелени рекетьори.... Не яж ската,яж бонбони....
13.
Ирод
15.12.2016 23:37:55
5
5
Никой не си направи труда да провери информацията, нали? Единствено No 8 е написал нещо обективно.

Вярвате на всичко, което прочетете без изобщо да се замислите. Като пенсионерите, които си хвърлят спестяванията през терасите.

Търкайте лотарийните билети, псувайте държавата и тези, които наистина искат да направят нещо и чакайте някой да ви "оправи". Те ви "оправят" вече 72 години и даже ви научиха сами да подавате вазелина...
12.
Томсън
15.12.2016 21:40:38
3
10
Поредната схема на еко-рекетьорите за източване на държавни пари. Време е за оставката на Ваня Григорова и всички крадци, които са замесени в тази далавера.
11.
Мартин
15.12.2016 21:31:46
2
9
Схемата с източването на пари от "зелени" НПО-та я измисли Иво Прокопиев, който си назначи и човек като Тома Белев, който да спъва бизнес инвестициите в България!
10.
Иван Иванов
15.12.2016 20:47:52
1
9
В България има само един истински зелен олигарх и това е Иво Прокопиев, който финансира "Зелените" за да рекетират българския бизнес!
9.
комар
15.12.2016 20:43:22
1
8
Мазни долни крадци,ебати природата,то голямо смукане на пари бе,по едно дръвче на всеки милион ако садят ще залесят страната,и свидните им животинки.....МРАЗИМ ВИ
8.
Ewropejskite pari.
15.12.2016 19:19:21
11
4
След справка в регистъра се оказва, че аосциацията е регистрирана в частна полза и не може да бъде контролирана чрез дотъп до обществена информация. Председателя и се бори за застроявана на всички останали все още незастроени територии по Черноморието, но особено на Поморийското езеро и Иракли, където имат земи и хотели, повечето активисти на асоциацията. Канариев в момента работи като търговски мениджър във фирмата “В.Р.Б. груп », собственост на добре известния Пламен Тимев – Ганди – кредитен милионер, оцелял в гангстерските войни висаджийски бос, известен също като Агент “Димов” на Държавна сигурност. Преди това Канариев е бил четири години на служба в гръцкото посолство, а още по-рано – служител в гръцката Алфа банк. Проследявайки « гръцката връзка » особено интересно е включването на Канариев като зам.-председател на българския клон на асоциацията Ахепа – елинистка и великогръцка организация, ревностно защитаваща т.нар. “Мегали Идея” за Велика Гърция.Фамилията Канариеви нашумя публично преди 14 г., покрай бащата на Димитър Канариев, Славей Канариев – един от управителите на Българо-гръцко дружество “Анхиало”. Неговите членове още тогава бяха започнали война срещу поморийския свещеник отец Петър Куманов, защото отказва да служи на гръцки език в храма за Великден. Прогръцките активисти организираха църковен съд и се опитаха да отстранят свещеника, заради позицията му да защити националния интерес. По този повод в медиите се появиха разкрития за това как резиденти на гръцкото разузнаване, изграждат мрежа от сътрудници по Южното Черноморие и са организирали в Несебър дори конгрес. Мероприятието се нарича “Конгрес на Източно-Румелийските гърци”, като в името директно се прокарват антибългарски теории, според които 120 г. след Съединението Южна България не съществува, а се счита за Източна Румелия. Неслучайно Атанас Русев пред БТВ препоръча на Канариев да създаде Асоциация Гръцко Беломорие, а не Българско Черноморие, доколкото целта на Канариев явно е да изгони всички българи от нашето Черноморие и да ги препрати към любимата му истинска родина - Гърция.
7.
НЕЗАБАВНО
15.12.2016 19:10:05
15
9
НИЗАБАВНО ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ ДА СИ ВЗЕМАТ ХАПЧЕТАТА ЧЕ МНОГО ИМ ЛИЧАТ ДИАГНОЗИТЕ.
МАЛОУМНИЦШ НЕЩАСТНИ, НО МНОГО ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ЦЕКОМИНЕВСКИ ПОДЛОГИ ЕДИНСТВЕНАТА ВИ ЗАВЕТНА ЦЕЛ Е ПЪЛНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА
6.
Кака Бойка
15.12.2016 19:06:45
0
4
Някак странно съвпадат нещата, че когато Бойко беше на власт се даваха съвсем леко тея пари, а като подава оставка не било хубаво да се дават. Щото няма Бойко и компания да вземат комисионните, а ще ги вземат от другото правителство.
5.
Лилко
15.12.2016 19:01:19
2
11
Абе бе не го ли преброихте тоя добитък лани? Нали затова на Белев му тупнаха 60 милиона? Абсолютно безобразие!
4.
Нетърпимост
15.12.2016 16:37:22
2
14
Незабавно спиране на обществената поръчка! Оставка за ръководителя на тази агенция и пълно разследване на подобни далавери! Разните "природозащитни" НПО-та и аверчетата им в държавната администрация просто прекаляват с наглостта си! Има далеч по-смислени дейности по опазването на околната среда, за които могат да се изхарчат подобни суми!
3.
e
15.12.2016 16:21:40
4
18
Зелената мафия пак ще лапа милиони
2.
Батко
15.12.2016 16:20:30
5
15
Еееей не налапаха се тези
1.
a3
15.12.2016 15:19:57
24
8
Дебилите от т. нар. Националната асоциация „Българско Черноморие”, искат единствено да застроят и бетонират цялото крайбрежие. Тях природата не ги интересува, важно е да се нагушат, затова е този смешен плач
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори