×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Баба дала 125 000 лева на измамници, за да зарадва снаха си за рождения й ден (ВИДЕО)


Баба дала 125 000 лева на измамници, за да зарадва снаха си за рождения й ден (ВИДЕО)
Останах без стотинка и не мога да се успокоя, споделя измамената 76-годишна жена
09 Декември 2016, Петък, 14:33 ч.

Доверила се по телефона на мошеник, защото гласът му бил същият като на приятеля на сина й

76-годишната Донка Малева от София дала 125 000 лева на измамници, за да зарадва снаха си, която скоро щяла да навърши 50 години. Мошениците успели да я излъжат да даде парите за нов апартамент. Пред камерата на Нова телевизия измамената жена сподели, че се доверила по телефона, защото гласът на единия от престъпниците бил същият като на приятеля на сина й.
„125 000 лева съм им дала за апартамент и сега останах без стотинка. Не мога да се успокоя“, каза разплаканата баба в разговор с репортера Вероника Димитрова.
Първите думи на измамника били „Лельо Донке, исках да ти кажа една голяма новина. Получих от тотото 100 000 лева“. „Казах му да е жив и здрав. Той сподели, че мисли, да ги вложи в жилище. Съгласих се, че това е най-разумно“, разказва жената.
Няколко дни по-късно мнимият приятел на сина й се обадил отново, с добрата новина, че вече си е харесал дом и с молбата възрастната жена да плати капарото. Бил зает в същия ден, а трябвало да се действа бързо, понеже имало и други кандидати. Пенсионерката се съгласила. Нямало с кого да се посъветва. Вдовица е, а синът й от години живее в Канада.
„Каза ми, че ще изпрати свой приятел, който бил син на този, който продава апартамента, за да получи парите от мен. Искаше 4200 лева и 500 долара. Дадох парите в найлонов плик завити“, споделя измамената баба.
Измамниците се излакомили и измислили нова схема. Казали на Донка Малева, че са харесали апартамент и за нея. Не знам отнякъде са знаели, че имам пари, споделя тя.
Жената скоро била продала къща и разполагала с необходимите средства. На няколко транша тя теглила пари от банката и ги давала на измамниците, като през цялото време си мислила, че това са вноските за апартамента.
Измамата лъснала, когато мошениците изключили телефоните си и изчезнали. Баба Донка намерила истинския приятел на сина си и едва тогава разбрала за капана. „Питах го защо като взе парите, не се обажда, а той остана като гръмнат. Опитах се да му припомня, като ми зададе въпроса „За какви пари говориш“. Разказах му, а той повтаряше „Нищо не знам“. Разплаках се и отидохме в полицията“, добавя измамената жена.


В категории: Крими


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
7
Коментара по темата
7.
do 6
09.12.2016 14:23:22
0
2
Входирай го в прокуратурата.
А принципно всеки ден сменят снимката на някакви голи момичета..
6.
УЛУРУ
09.12.2016 12:40:06
1
2
НА ВНИМАНИЕТО НА БУРГАСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА!!!!!!!!!!!!!!
ВСЯКА ВТОРА СТАТИЯ ПУБЛИКУВАНА ОТ САЙТА ФЛАГМАН.БГ Е СВЪРЗАНА С РАЗВРАЩАВАНЕ НА ДЕТСКАТА АУДИТОРИЯ В БЪЛГАРИЯ, КАТО СЕ ПРОПАГАНДИРА И ОТКРИТО РАЗПРОСТРАНЯВА ПОРНОГРАФСКО СЪДЪРЖАНИЕ И ПОСЛАНИЯ ОТ ОБЩЕСТВЕНО ИНФОРМАЦИОННА МЕДИЯ!!!!!!!!
МОЛЯ ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДОКАЗАТЕЛСТВА:
http://www.flagman.bg/article/116259
http://www.flagman.bg/article/116312

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
Раздел VIII.
Разврат
Чл. 159. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.
(2) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Който РАЗПРОСТРАНЯВА чрез ИНФОРМАЦИОННА ИЛИ СЪОБЩИТЕЛНА ТЕХНОЛОГИЯ или по друг подобен начин ПОРНОГРАФСКИ МАТЕРИАЛ, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.
5.
es
09.12.2016 12:36:40
3
7
Прост и злобен народ сме и коментарите под всяка такава новина го доказват.
Оправдавате престъпници а излизате злобата и завистта си срещу такива хорица само защото имат нещо повече от вас.
А те не са лоши и факта, че винаги дават парите за да помогнат на някой го доказва. С какво са я заслужили тая агресия, от вашите пари ли са взели?
Продали са някой парцел, апартамент или къща, повечето от тях с тези пари ще купят имот на деца и внуци а няма да си ги носят в гроба.
В схемата са намесени хора от институциите, нотариуси, агенции за недвижими имоти, мобилни оператори.
Телефонните измамници не звънят на случайни номера. Те намират телефоните само на възрастни хора и такива продали наскоро имот.
На злобарите ще кажа - на техните години вие няма да сте по умни но няма да сте жертва на телефонните измамници просто защото няма да имате какво да им дадете.
4.
Хора малко
09.12.2016 12:36:22
5
5
Защото сте бедни,затова ли се радвате на нещстието на бабата?Взима наеми и аренди и ги е закътала,сега трепери цяла и ще умре горката,на 82 години е.Хора ли сте,зверове ли сте???
3.
analizator
09.12.2016 12:00:32
1
11
Нали са най бедни, как тъй 125 хил. По 2 апартамента, земи, села, къщи. Бедни са работещите хора.
2.
НАБЛЮДАТЕЛ
09.12.2016 11:54:28
0
10
ХИЧ НА И ВЯРВАЙТЕ, ДА СИ ПРОВЕРИ И ДРУГА ХИПОТЕЗА . ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ИДИОТИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ..
1.
аз
09.12.2016 11:43:41
1
10
хич не ми е жал вече за тия бабички.да си сърба попарата сега като е толкова малоумна
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори