×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ужас скова хората: Заспиват с брадви в леглата! Нападат ги всяка вечер (СНИМКИ)


Ужас скова хората: Заспиват с брадви в леглата! Нападат ги всяка вечер (СНИМКИ)
Гаражът на пострадалия Николай
08 Декември 2016, Четвъртък, 23:38 ч.

Крадците грабят всичко, от буркани с мед и краставици, до пръскачки, резачки и телевизори



Всеки, който чуе Варна, си представя красивия център, претъпканата плажна алея, заведенията, моловете и новите булеварди. Не и хората, живеещи в местност „Боровец – юг“. Те нямат път до къщите си, нито линейка, нито пожарна могат да стигнат до тях. Патрулка не е стъпвала от години, освен когато има сигнал за кражби. Вечер е пълна тъмница, защото няма поставена нито една лампа. Дори контейнер за боклук не е сложен, нищо, че живеещите си плащат чинно 60 лв. данък смет, съобщава Petel.bg.

Екип на изданието отиде на място, за да провери какво се случва в местност „Боровец – юг“ и по-специално гробищен парк „Кантара“. Той се намира по стария път към Бургас, втората отбивка в ляво, или както местните упътват „след първата жрица на любовта вдясно“. И наистина посреща бременна девойка, зъзнеща на пътя и чакаща своите „клиенти“. Там се намира и последната автобусна спирка, асфалтираният път свършва и се тръгва по белия чакъл към ул. “4”, нищо, че улици в местността на практика не съществуват. Хората си знаят само номерата на парцелите. Въпреки това, в личните им карти фигурират номера на улици…

„Вече не знаем какво да направим и към кого да се обърнем. Всяка вечер идват и ни ограбват. Страх ни е да заспим, страх ни е и да се събудим дали нещо ще е останало. Само за последния месец има над 10 кражби. На всичките вилите ни са ограбвани не един, не два, а по три пъти“, жалват се живеещите.

„Тук патрулка не е стъпвала с години, освен ако не се обадим, за да дойдат. Крадците идват по групичка от няколко човека и ние като сме си сами вкъщи ни е страх да направим нещо. Единият път стреляхме с пистолет да се уплашат, нямаше ги точно една седмица. Те може да са наркомани, излезли от затвора, всякакви, как да изляза да си пазя двора, като ми се живее?

Крадците грабят всичко, от буркани с мед и краставици, до пръскачки, резачки и телевизори.
„На мен ми отровиха немската овчарка, за да откраднат 30 строителни платна и една чугунена мивка. Нямам думи. Крадат всичко, тикви, домати, грозде, дори и чаша ракия ме е страх да оставя на масата вече“, жалва се един от ограбените.

Николай Йорданов е най-пострадалият, с откраднато имущество на стойност над 10 000 лв. Това са земеделски инструменти, които е купувал в продължение на години, за да може да се грижи за 100-те си декара лозя.

„Върнаха ме пет години назад, вече даже не виждам перспектива. Това са толкова години труд и събирани пари и изчезнаха за една вечер. Какво мога да направя? Да спя в гаража, за да ги пазя ли?“, пита пострадалият Йорданов.



От полицията казаха, че за последните 10 дена са регистрирани три кражби в района – от две вили и един строеж.

„Три са, защото ние вече не им звъним. Колко пъти идваха? Нищо не помага. Вече сме обезверени. А целия си живот сме отдали на държавата. Всички сме с по 45 години трудов стаж, а какво получаваме?“, пита дядо Атанас.

Снимки: Petel.bg.

След като не виждат ефект след намесата на органите на реда, живущите са готови на всякакви действия. Смятат, следващата им стъпка да е затварянето на движението на главния път към Бургас (стария).

Както се вижда проблемът не е един, не са два. Хората живеят в пълен страх в собствените си домове, както те казват забравени от Бога, а само на 10 км. от центъра на Варна…

В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
.....
09.12.2016 10:05:18
1
3
Всеки, който чуе Варна, си представя красивия център, претъпканата плажна алея, заведенията, моловете и новите булеварди. ....... бля бля ...бля ....всеки който чуе варна си представя едно голямо село пълно с цигани и травестити
1.
гошо
09.12.2016 00:05:16
1
28
Във Щатите този проблем беше решен като всеки човек си имаше пистолет но като дойдоха окупаторите комунисти руснаци, взеха пистолетите и сложиха "полиция" която не само е скъпа ами никаква я няма и прави още повече кражби. Вземете си оръжия хора!!!! Няма свобода без оръжие!!!! Затова политиците ги е страх от вас!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори