×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма край! Бургаски пенсионери напълниха джобовете на алоизмамниците


Няма край! Бургаски пенсионери напълниха джобовете на алоизмамниците
В последните години броят на жертвите на телефонните измамници расте главоломно
08 Декември 2016, Четвъртък, 16:42 ч.
Автор: Флагман.бг, снимката е илюстративна

Най-уязвими са пенсионерите, от полицията съветват да не се доверявате сляпо


Алоизмамници сложиха в капана си още двама бургаски пенсионери за ден и напълниха джобовете си пачки от спестяванията на наивните хора. 

76-годишна бургазлийка стана поредната жертва на алоизмамниците, които през последните няколко години все по-успешно подлъгват пенсионерите. Тя била подмамена по стандартната схема на престъпниците – „оказване на съдействие на полицията”. Получила обаждане от непознат, представящ се за високопоставен полицай, който я уверил, че е избрана да помогне на органите на реда за залавянето на алоизмамници. Това, което изискал от нея, било „само” да изхвърли всичките си спестявания през терасата.  Следвайки указанията на мнимия полицай дословно, жената дори отишла до банката, за да изтегли пари и без да му мисли много изхвърлила първоначално 2000 лева, а после и други 5000.

По-късно на същия ден в полицията получили друг подобен сигнал. Този път от 76-годишен мъж, който също бил станал жертва на идентична измамна схема. Той също се разходил до банката и изтеглил всичките си спестявания. След това ги изхвърлил в торбичка през прозореца си в центъра на Бургас.

От полицията съветват гражданите на Бургас да бъдат изключително предпазливи с разговорите си с непознати. Особено рискова възрастова група, с чиято наивност и доверчивост може да бъде злоупотребено, са пенсионерите.

„Никой полицай няма да поиска от вас да изхвърлите парите си през терасата. Когато ви се обади непознат и поиска подобно нещо от името на полицията, бъдете сигурни, че той или тя ви лъже. Относно другата схема на измамниците – „пострадал роднина”, никога не се доверявайте сляпо на това, което ви казват. Обадете се на „пострадалите” ви близки, за да се уверите лично, а ако те не вдигат телефоните си, звъннете на дежурния в МВР, в Общината или в болницата”, съветват от Областната дирекция на МВР в Бургас.

В категории: Крими , Бургас


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Реалист до #4
09.12.2016 09:23:42
0
7
Как така всички реват , че бабите и дядовците им едва живеят , а тези баби и дядовци хвърлят хиляди , даже някои и десетки хиляди левове през терасите.Как така всеки реве , че няма пари , а пътищата са пълни с коли и то не са Жигули,магазините от големите вериги са пълни с народ от сутрин до вечер.Реша да излезна да пия бира през седмица, което за един германец например е немислимо , няма място къде да седна , защото заведенията , които посещавам за пълни.Как стават тези неща.Това виждам аз в моя град всеки ден.Как става това искам да знам.
8.
78годишен
09.12.2016 08:51:08
0
4
Не са виновни възрастните хора, те вече са с с куп заболявания и са доверчиви. Вината е в разкриваемоста и наказанията на престъпниците. Линията е полиция, прокуратура, съд, там са проблемите. Незаинтересованост и корупция. Ако за такава измама вкарваха за 15години ефективно? Ако за кражба на кола също? Тези престъпления ще намалеят 5 пъти. Тези умници в парламента да корегират закона, само себе си оправят, народа да страда.
7.
ВЪПРОС КЪМ №4
09.12.2016 08:43:06
0
4
ОПЛАКВАШ СЕ, ЧЕ СИ СЕ БОРИЛ 27ГОДИНИ!!! КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТАЗИ ИЗМЕТ В ПАРЛАМЕНТА И ГИ ИЗБИРА ПРЕЗ ТЕЗИ 27ГОДИНИ? ОТГОВОРА Е..... ТИ.......И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НА КОИТО ГЛАВИТЕ ИМ СА БЕТОННИ. ТО ДА СГРЕШИШ ЕДИ,ДВА ПЪТИ ДА, АМА ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ ЕДНАКВИ ГРЕШКИ СА ЗАБОЛЯВАНЕ И ТО СЕРИОЗНО, НЯМА ОПРАВЯНЕ ТИЧАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ И ПОСЛЕ СЕ НАДУПВАЙТЕ.
6.
Хахах
09.12.2016 05:23:56
0
5
Телефонните измамници на уволненият шеф на полицията Милен Димитров са отново в действие
5.
Хм интересно
09.12.2016 00:50:43
0
7
Подаде оставка Бойко и нещо тарторите на ци ган ски те банди се засилиха ....


Като дойде на власт за пръв път Бойко помните ли отвличанията от опасни банди по магистрали и как изведнъж имаше арести ! Така се трупа рейтинг и недоволство , а й някой лев за любимите избиратели
4.
худ
09.12.2016 00:43:46
2
7
България е била под турско руско а сега европейско,как му викаха не робство а присъствие .Революции,еволюции Как да се приборим със статуквото 200 лв пенсия 600 лв заплата а .Да бъдат силни да се борят-борихме се и бяхме силни 27 г.Видяхме резултата .Борете се борете българи бях на 30 г. като почнах борбата сега съм на 60 и не можах да ги преборя.Те са там 30 г. едни и същи, сменят партии раздават ъкъл обясняват как не става и няма как да стане ,живеят в разкош и разврат като богове,, а ти ми казваш да се боря и да съм силен ..Та ние българите сме най -големите мигранти окко 2 500 000 ,ряпа да ядат сирийците и то без война.Пък ако има война за 24 часа ще останат само гербаджии и техните опекуни в София -всичко ще се издуха -вервай ми приятелю борецо.
3.
До 2
08.12.2016 23:42:22
1
8
Това е следващата набита в главите на хората глупост. Вместо да учите децата си да бягат, като видят зора, по-добре ги учете да бъдат силни и да се справят със живота.Това се нарича еволюция.Винаги я е имало и винаги ще я има. Хората се нагаждат във всяка една епоха на човечеството.
2.
худ
08.12.2016 23:21:41
5
9
Това са хора честни ,вярващи на власта истината и правдата на което са ги учили техните бащи и майки. Това за тях е краят .Вярата ,вярата че има правда -а то няма- ще ги довърши.Те си отиват .Оставаме ние ,демократите -на какво да учим нашите деца.Ами да бягат от тук.
1.
Робин
08.12.2016 22:46:52
2
18
Добре,де,не се ли научиха тези дъртаци?По цял ден още от ранна заран гледат сутрешни блокове,вестници четат и не разбраха кога ги лъжат!Как така ченге ще ти иска лични пари???Днес гледах и една мумия как дала над 100 бона на някакви такива измамници.Съжалявам,ама това вече е до тъпотията на излъгания.Естествено,че не оправдавам изродите,които ги лъжат,ама тея дъртофелници няма как да са толкова прости и възрастта не им е оправдание!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Увереността е най-секси Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Да бъдеш страхлив през цялото време излъчва изключително стресираща и напрегната личност 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави Ето кои са те  Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Латиномузиканти й пели на ухо Happy birthday, а наздравици се вдигали с Дом Периньон Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва  
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори