×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каракачанов съобщи дали ПФ ще подкрепи правителство на Реформаторите


Каракачанов съобщи дали ПФ ще подкрепи правителство на Реформаторите
Ако Реформаторите решат да правят правителство, ще има разговори с нас, категоричен е лидерът на ВМРО
04 Декември 2016, Неделя, 09:52 ч.

Няма нищо счупено между ПФ и ГЕРБ, патриотите единствени отстояват своята програма


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза в ефира на Нова телевизия дали ще подкрепи правителство в рамките на сегашния парламент, сформирано с мандат на Реформаторския блок. По думите му, има определена вероятност това да се случи, но при определени условия.

„Честито на реформаторите за мандата. Всичко е малко като неродения Петко през последната седмица. При нас нещата бяха ясни. Ако получим мандата и в българския парламента има съгласие за силно правителство с четири-пет основни задачи, щяхме да правим правителство. Сега, ако Реформаторите правят правителство, ще има разговори с нас. Ако те започнат да работят за това, което искаме – увеличаване на пенсиите, радикалната борба с миграцията, с битовата престъпност, с монополите - може да получат подкрепа. Но това най-вероятно няма да стане”, каза лидерът на ВМРО.

Коментирайки думите на държавния глава Росен Плевнелиев, че даването на мандат на патриотите би застрашило европейското развитие на България, Каракачанов каза, че решението на президента да дрънка оръжия срещу Русия не е правилно. „Така смята и почти целият български народ. Ако това за него е европейската политика, това за мен не е европейската политика”, добави съпредеседателят на ПФ.

По думите му, той не е русофил, и това се доказва от неговата политическа и научна дейност. „Не мога да съм български патриот и да съм фил или фоб. Това е разделения на нацията, което се прави изкуствено”, добави той.

Каракачанов отбеляза още, без да влиза в подробности, че на консултациите с президента три дни по-рано Плевнелиев е казал коренно противоположни думи.

Говорейки за политическата ситуация, създала се след президентските избори, Каракачанов каза, че  криза не е имало. „Но се е стигнало до нея първо заради обидата на премиера от загубата”, добави той. По думите му, между ПФ и ГЕРБ нищо не се е променило. Разликата е, че ПФ отстоява програмата си, с която е влязла в парламента, и до днес.

Що се отнася до санирането ПФ е гласувал против, защото не иска пари от българския бюджет да се дават за саниране. „Цялата врътка със санирането бе измислена с оглед на местните избори от миналата година. Мотивът да не се изчака една година и да се вземат европейски пари бе, че от ЕС сме щели да вземем само 70%, поясни Каракачанов.

„Бяхме против и заема от 16 милиарда, защото те не са вкарани в икономиката, за подкрепа на дребния и средния бизнес”, добави той.

Между зам.-председателят на Народното събрание и водещата Мира Иванова прехвърчаха и леки искри, след като Каракачанов беше прекъснат няколко пъти. "Оставете ме да кажа откъде ще дойдат парите. Изглежда ми така, сякаш не ми давате дума", негодува той, а журналистката му отвърна: "Не може само вие да говорите, ако искате да си изляза?"

Говорейки за искането на Патриотите за увеличаване на пенсиите, Каракчанов каза, че министрите са се направили на „народни артисти” и са били направени доста заблуди. „Едната от тях е, че Менда Стоянова е казала, че няма пари. А другата е, че ПФ иска да дигне само най-ниските пенсии, като вземе пари от хората с по-големи пенсии”, поясни лидерът на ВМРО. Целта е да се вдигнат пенсиите на всички хора.

По думите му, парите за пенсии са щели да дойдат от икономии от санирането и милионите за двете патрулни корабчета. Друг източник на средства ще е борбата с корупцията в ТЕЛК-ове, защото не е реално в страната да има 1 милион инвалиди.
Двамата влязоха в пререкания и след като тв водещата попита лидера на ВМРО дали ползва охрана. "Аз съм единственият, който има право на служебен Мерцедес и охрана от НСО, но неги ползвам", категорично заяви Каракачанов.

В категории: Политика


4
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 4
4
Коментара по темата
4.
До 1
04.12.2016 21:18:55
0
1
Ке влезат бе, ама нема да са толкова , колкото си мислят, ке вземат много по-малко, но за съжаление пак ке влезат.
3.
ПАТРИОТ
04.12.2016 12:50:40
2
4
Всеки който си пийва ракия трябва да знае че точно тези измекяри наречени Патриоти ни сложиха забраната то срещу крупен рушвет от монополистите.Така че ако имате морал и съвест не гласувайте за поредните изедници
2.
КРАЛИ МАРКО
04.12.2016 12:44:47
2
4
Така наречените псевдо-патриоти показаха истинските си лица.Близането на задници за пари и слава е приоритет за тях.В нормалните страни това се нарича проституция и няма нищо патриотично в тази дейност.Малкото заблудени българи ,които гласуваха за тях ,няма да повторят грешката си.
1.
35
04.12.2016 10:26:15
5
5
продажник повече ти сидеров и симеонов повече няма да влезете в парламента как може да има хора които да ви вярват и да не плюеш по циганите защото с купени цигански гласове стана трети на президентските избори да гласуваме за велизар енчев
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори