×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отвлеченият Ники е в Сеул, българският консулт не изпълнява заповед на Интерпол?


Отвлеченият Ники е в Сеул, българският консулт не изпълнява заповед на Интерпол?
Надявам се Бойко Борисов да ми помогне, за да се върне в България едно българче, каза бащата на отвлеченото дете
02 Декември 2016, Петък, 13:25 ч.

Тази държава беззъба баба ли е и защо Външно министерство не работи, пита бащата на детето

4-годишният Ники, който през септември бе изведен нелегално от майка си в чужбина, е в Сеул. Това разкри баща му Калоян Милев в „Здравей, България“ по Нова телевизия. Той съобщи, че съпругата му, която е психически лабилна, е била при консула, но той не е изпълнил разпоредбите, предвидени в закона. В момента дори са й издали нов паспорт, уточни адвокат Николай Николов.
„Ако аз бях отвлякъл сина си, щяха всички телевизии да гърмят, а тя щеше да ореве света. Когато обаче една майка го изнася, казват, че било с нея. Аз обаче имам съдебно решение и трябва веднага да ми го върне“, заяви Калоян.
През септември той публикува във Facebook разтърсваща история. Майката Теодора Камашикова-Милева извела детето от страната, като пробила сигурността на летище Варна. Помощ за това получила от нейната майка. На 5 септември Теодора и малкият Ники хванали полет от Летище Варна до Истанбул, като майката успява да заблуди граничните власти. Три дни по-рано тя направила опит да отпътува с детето от София за Хонконг. Тогава обаче не е допусната до полета, защото нямала документ, че бащата дава съгласие за извеждане на детето.
Двамата пътуват с вътрешен полет от София до Варна, като имат закупен билет и в обратната посока. В салона на летището в морския град майката обаче се отправя не към изхода за полета за столицата, а към този за Истанбул, за който също има билет. След качването в самолета следите на двамата се губят.
„Разбираме сами, по собствени канали, че сега са в Южна Корея. Информираме и Интерпол”, заяви бащата на 4-годишния Ники.
„Беше в Истанбул, после в Амстердам, 1 месец в Буенос Айрес, след което бяга в Сао Пауло, Катар, Хонконг, в момента е в Сеул”, добавя Калоян.
Той сравни детето си с куфар, който се размотава по летищата.
„Какво кара жена ми да обикаля света, питайте майка й. Това е патология. Няма да говоря с нея. Да беше отишла при любовник, при майка, баща, за да се установи и детето да е добре. То е откъснато от средата. Неговото семейство са екипите по летищата и в двузвездните хотели“, коментира бащата на Ники.
„Майка й Искра Даскалова тегли пари от телекомуникационната компания, в която работи, и веднага ги изпраща на съпругата ми. Тази жена е престъпник. Има вече съдебни решения за детето – да се предаде незабавно на мен“, подчерта Калоян.
„Вчера в 5 часа следобед получихме официален документ от Министерство на вътрешните работи, които за 48 часа намериха майката и детето. Имаме заповед, според която майката незабавно трябва да бъде задържана от полицейските органи, където и да се намира по света. Имаме спогодба, имаме абсолютно всичко”, заяви адвокат Николай Николов.
Той уточни, че има заповед от съда детето да бъде взето, а майката задържана незабавно, тъй като извършва престъпление по чл. 296 от Наказателния закон.
„Вчера тя се е намирала на територията на българското посолство в Сеул. Министерството на външните работи е запознато, има копие от всички документи. Имахме уверението, че те ще предупредят всичките посолства по света ”, обясни адвокатът.
Според бащата, посолствата не само, че не изпълняват това, което трябва, а напротив – издават й нови документи.
„Консулът на България в Южна Корея незабавно трябва да уведоми местната полиция, тъй като има заповед от Интерпол. Той обаче не предприема тази стъпка. Свързахме се с канцеларията на министър-председателя. Очакваме незабавни действия“, добавя Калоян.
„Явно в тази държава трябва от най-високо ниво да се каже какво да се прави. Излизат разни хора да говорят как щели българите да се приберат от чужбина, а едно дете не могат да върнат. Тази държава беззъба баба ли е?“, попита Милев.
Той сподели, че се надява Бойко Борисов да му помогне. Това е моето дете, българче е и искам да се върне в България, каза още бащата на Ники.


В категории: Животът


6
Коментара по темата
6.
ЕРИ
30.12.2016 22:06:49
0
1
Познавам Калоян. Работи и учи право. Завършва и пак работи много , за да осигури всичко на семейството си. Жена му отключи позабравена анорексия и от там тръгна всико. Родителите и са разведени отдавна. Всичко тръгва от там.
5.
пурко
02.12.2016 18:03:31
1
4
Жалко за детето!
Ако Държавата не съдейства на таткото, то следва съд срещу Държавата!!!
4.
anonimen
02.12.2016 15:57:56
5
3
Tozi kolko e protiven nqma da se uchudq i v Siriq da otide taq ama pri nego nqma da se varne...Kakuv mazen pogled ima samo
3.
Kxta
02.12.2016 12:17:53
2
2
Standarta na jivot pak moje i nqkoi mango ot policqta da gi e skaral koeto e po veroqtno
2.
ivan
02.12.2016 11:53:21
7
10
Без да им знам историята и само на база на снимките, които са постнати, ми се струва по скоро НИКИ да е психара отколкото майката.
А и човек трябва да се запита, какво кара една майка да бяга с детето си толкова надалеч???!!!
1.
Teq
02.12.2016 11:25:19
13
8
Тоя е психар. Жена му е ибягала от него 100%%%
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори