×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски


На парламентарните избори резултатът ще е съвсем различен, хората още помнят Орешарски
Правителството в следващото Народно събрание пак ще е коалиционно, прогнозира областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев
02 Декември 2016, Петък, 17:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Трябва да се поучим от грешките си и да си направим точните изводи, защото ние сме една от надеждите на хората в дясното пространство, казва депутатът

Димитър Бойчев е на 51 г, роден е в Поморие. Областен лидер на ГЕРБ-Бургас. Народен представител трети мандат.

- Г-н Бойчев, направихте ли анализ на президентските избори в Бургаска област, доволен ли сте от резултатите?
- Резултатът на втория тур е такъв, какъвто е. Анализ правим и продължаваме да правим, защото той все пак трябва да е по-задълбочен. Нужен е такъв и по избирателни секции и по райони. Няма как да съм доволен, защото е факт, че губим изборите, изоставаме. Има и обективни причини, ясно е, че имаше едно консолидиране срещу нашата кандидатура - не бих казал срещу партията, а срещу кандидатурата. Факторите са много. Няма как да не признаем обективните. Но според мен това е полезно за партията, защото изводите, които ще се направят от тази ситуация, в края на краищата ще бъдат полезни. Аз се радвам, че на първи тур Бургаска област бе от малкото области, в които ГЕРБ победи на изборите. А и на втори тур резултатите ни са сред челните спрямо останалите области. Но пак казвам – за нас е полезно да си признаем грешките, да се поучим от тях и да си направим правилните изводи за последващите избори, защото ние сме една от системните партии и една от надеждите на хората в дясното пространство.

- Какъв беше проблемът с кандидатурата ви?
- По принцип всички казват, че тези избори са мажоритарни. Аз не казвам, че имаме проблем, за мен наистина г-жа Цачева е един достоен кандидат. И тя се представи много добре на изборите, говоря от гледна точка на позицията, за която кандидатства. Аз не видях по-подготвен кандидат чисто политически, като познаване на механизма на приемане на закони, защото това е една от функциите на президента – да познава този механизъм и съответно да използва правомощията, които има като президент в сферата на законодателството. Така че за мен това беше най-подготвената кандидатура, но си изигра ролята чисто мажоритарният избор, какъвто е този за президент.

- Имате ли някакви притеснения за Румен Радев?
- Не, вече е факт, че е нашият президент. И по-скоро не бих искал да имам притеснения, въпреки че сутринта пак имаше един сблъсък в ефир между Корнелия Нинова и казуса с генерал Решетников. Това наистина е нюанс на притеснение, но пак казвам – не бих искал да имам притеснение, защото в края на краищата това ще бъде нашият президент в следващите пет години.

- Имате страхове, че можем да тръгнем в по-различна геостратегическа посока?
- Не бих искал да имам, но ми е много пресен споменът от сутринта и сблъсъка между генерал Решетников – че е дебатирана кандидатурата на ген. Радев за президент и самото отричане от г-жа Корнелия Нинова. Това беше сутринта в една от телевизиите.

- В Бургаска област ще има ли някакви промени в партията?
- Както казах, анализът продължава. Мисля, че резултатът на ГЕРБ в Бургаска област е сред най-добрите в страната. На първи тур побеждаваме в осем общини и съответно в областта сме първа политическа сила. Не мисля, че това е причина да има промяна на партията. Просто трябва да си видим грешките и да продължим напред.

- При изцяло мажоритарна система, за каквато вие настоявате, възможно ли е ГЕРБ да пострада в Бургаска област? Или по-скоро ефектът ще е в обратната посока?
- Аз не мога да преценя дали ще пострадаме, или ще е в обратната посока. Ние защитаваме тази мажоритарна система, защото хората ще кажат кого ще предпочетат. Ако се приеме такава система, при нея предполагам, че ще изиграят роля чисто мажоритарните кандидатури за народни представители. Няма как отсега да кажем. Не минем ли през реални избори, няма как да се направи реална преценка за това какво ще се получи.

- В парламентарната група имаше ли различно мнение вчера при обсъждането на подкрепата за евентуално правителство на Патриотичния фронт (ПФ)? Или бяхте абсолютно единодушни?
- В дебатите се чуха много различни мнения, но излязохме консолидирани с единодушно решение.

- Според Вас добро решение ли бе да не подкрепите ПФ? Онзи ден Бойко Борисов каза „подкрепяме”, а вие вчера като че ли го бламирахте.
- Не, аз слушах много внимателно г-н Цветанов. Той каза, че това решение е съгласувано с премиера и това беше решение и на парламентарната група. Според мен е добро решение, защото при положение че ние сме си подали оставката, при положение че има трудности, виждаме ги в този коалиционен формат, и днес – при приемането на бюджета, аз не виждам оттук нататък как ще се работи в този формат. И дори и да имаше такава наша подкрепа, и някой да състави правителство с мандат – дали на патриотите, или на реформаторите, това щеше да бъде измъчено правителство и нямаше да преживее повече от два-три месеца. Затова по-коректна и по-справедлива спрямо хората беше тази позиция, която ние заехме – предсрочни парламентарни избори през март или април.

- Какви опасности виждате в следващите месеци пред държавата? Някои говорят за апокалиптични сценарии. Има ли опасност от популистка вълна на изборите?
- Определено виждаме надигане и почва за реализиране на популистка вълна, но мисля, че хората в България са разумни и ще преценят кое е реално изпълнимото, кое е полезното за тях, кое е полезното за държавата и съответно ще направят своя информиран избор. Според мен ние показахме, че имаме една прогнозируема политика. Имаме винаги програма, която представяме пред хората и която изпълняваме стъпка по стъпка. Така че не мисля, че ще има някакъв катаклизъм в държавата. Тя е в много добро и стабилно финансово състояние. Проблемът вероятно е, че при всички положения, каквито са тенденциите, ще трябва да се съставя коалиционно правителство и в следващия парламент. Важни са програмите на партиите и какъв ще бъде форматът на новото коалиционно правителство. Това са ми притесненията. Както и да не влезем в спирала на избори през шест месеца, защото това вече е наистина лош вариант за държавата.

- БСП може ли да ви задмине на изборите? Има ли такава тенденция?
- БСП на президентските избори показаха добър резултат. Но все пак хората са разумни, и на парламентарните избори резултатът ще бъде съвсем различен. Това е моето мнение. Аз не мисля, че е далеч като време управлението на Пламен Орешарски и това беше управление на БСП. Паметта на хората не е толкова къса, сещате се каква беше тогава ситуацията в държавата. Не смятам, че това време е забравено. Ако съдим как се управляваше по времето на Орешарски, не мисля, че това е полезното управление на България.



Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
63
Коментара по темата
63.
!
05.12.2016 11:54:52
2
0
Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната. Аналогията с прословутите “червени хунвейбини” на китайската културна революция се налага сама.

Коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разработени и сведени за употреба “опорни точки” на БСП за публична артикулация. Темите, които се целят са актуалните за деня: Моникагейт, политическия проект АБВ, отношенията с ДПС, данъчната политика, “емунитета” на Сидеров.. Последният лексикален “бисер” издава езиковата култура на стратезите. Важното е, в очите на широката общественот и медиите да се насажда усещане колко е силна подкрепата за БСП в момента и да се спускат до публиката базисни тезиси на мислене.

Силно впечатление прави строгата отчетност по периоди, по целеви групи, сравнителният анализ към медийния мониторинг. От всичко проличава една огромна организационна работа, движена от много добре платен пропаганден щаб.

Атаката се разпростира върху рекордния брой от над 50 електронни медии, форумите на вестници, радия и телевизии, Facebook и социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координира от консуагенцията „Лийдуей Медия Солюшънс“, която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година март 2013 до края на януари 2014), 672 профила са произвели 10154 коментара, прокарващи „партийните тези“. Истинска инвазия!

Харесва ли Ви статията?
Само срещу няколко лева месечно можете да гарантирате съществуването на независима разследваща журналистика.
Кликнете тук и станете абонат на Биволъ с Данъкъ "Биволъ"!

Bivol Tax

Данъкъ "Биволъ"
Абонамент

За пример, от който всеки може сам да си направи изводи, ще копираме без редакторска намеса част от отчета за 20 дневен период през януари до Антон Кутев:

Capture_2014-02-11_a_14.55.51

Внимателното изследване на интернет адресите или IP-та, от които се пускат манипулативните коментари доказва, че голяма част от адресите съвпадат, т.е. различни профили с различни имена пишат от един и същи офис, или дори от един и същи компютър. От това става ясно, че вероятността един и същ човек да присъства във виртуалното пространство с многобройни фалшиви самоличности, е налице.

Забелязват се дори виртуални диалози и дискусии на един и същ потребител сам със себе си, но шизофренично мултиплициран в многобройни виртуални образи. Последното се прави, за да се имитира публичен интерес и да се внушава изкуствено определена теза. Разбира се, винаги в подкрепа на БСП, коалиционните й партньори и сегашното силно дискедитирано правителство на олигархията. Пример във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/298629430265254/permalink/338403766287820/

Също така троловете нападат с негативни и пораженчески статуси събитията организирани от протестиращите във Facebook, като „На кафе пред Парламента“. Против събитието са се изказали следните дежурни профили стопанисвани от „Лийдуей“: Bobo Linevski, Anna Plachkova, Milena Velinova, Biser Ivanov, Milena Tzvetkova.

https://www.facebook.com/events/1385114985037698/declines/

Част от активността е създаване на групи във Facebook, привличане на членове и прокарване на посланията на БСП в тях. Заглавията са красноречиви: Бойко уплашен с подвита опашка·https://www.facebook.com/groups/298629430265254/ 9 296 члена, Има ли шанс България?·https://www.facebook.com/groups/600782166613695 11 722 члена, ГЕРБ ни подслушват! СТИГА ВЕЧЕ! ПРЕКАЛИХА! https://www.facebook.com/groups/360901110695666/ 9317 члена и др.

Цел на тролските коментари не са само политическите противници – ГЕРБ и Реформаторския блок, но и вътрешната опозиция на ръководството на БСП в лицето на Близнашки, Дончева и Кадиев. Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин от АБВ са получили стотици злостни коментари, като не е спестено и агентурното име на Първанов – Гоце.

Тролове на отчет при Антон Кутев

Агенцията редовно се е отчитала на Антон Кутев, шеф на комуникационната политика в БСП, за публикуваните коментари и нарастването на групи във Facebook, които тя специално е създала за манипулативния медиен проект на червените. Оказва се, че това са т.нар. кутевчета, за които отдавна се носят легенди в интернет пространството. Явно столетницата не може да мобилизира автентични симпатизанти, затова прибягва към платена форумна любов или омраза.

Потърсени за коментар от агенцията „Лийдуей“ категорично отрекоха, че имат договор с БСП. „БСП не ни е клиент. „Нямаме договор за медийно обслужване с тях и никога не сме имали.“ – заяви по телефона Оля Маркес де Карденас, която се е подписала в отчетните справки.

Твърде интересни факти излизат обаче от разследването на фирмата, която осигурява това активно пропагандно мероприятие. Още по интересно се оказва проучването на компанията, която хоства голяма част от IP-тата на троловете. Оказва се, че това не е никак импровизирана политическа акция, а много добре съгласувана и синхронизирана схема с лица и фирми, свързани пряко, или косвено с управляващата в момента върхушка и със скандално знакови лица на властта.

Биволъ ще публикува тези данни в отделна статия, като продължение.

От статистиката на изтеклите съобщения може да се заключи, че нормалната продуктивност на агенцията в полза на БСП е около 700 коментара месечно, но при кризисни ситуации има рязко увеличаване на коментарите. Така например само за 3 дни от избора на Пеевски на 14.06.2013 до 17.06.2013 на амбразурата са хвърлени 54 трола, произвели 438 коментара.

По-рано в изтеклата кореспонденция в #BSPLeaks също бяха открити документи за присъствието на организирани червени тролове в Мрежата, но ставаше дума за няколко доброволци от социалистическите централи. Те са били мобилизирани по изборите, след което са изгубили мотивация и са престанали да пишат – показва анализът на оставените от тях коментари. От БСП категорично отрекоха, че са организирали такива кампании. Но документите, с които Биволъ разполага, са категорични – най-малко от година столетницата редовно използва услугите на „Лийдуей“ не само за тролене, но и за изготвяне на опорни точки и други кампании.

Допитване до няколко от набелязаните за атаката онлайн медии показва, че всички профили до които сме достигнали съществуват. Потвърждава се и че, различните профили пишат от съвпадащи айпи адреси. Установихме регистрации с едни и същи мейл адрес в различни медии, както и няколко профила с един и същ email адрес в една и съща медия.

Възможното противодействие е всяка медия да отсее и блокира тролските профили и IP адресите им. Всеки потребител във Facebook може да провери дали сред приятелите му не фигурират фалшиви профили на „Лийдуей“ и да ги докладва. Може също да бъдат докладвани „създадените и развивани за целите на проекта тематични групи във Facebook“, които наброяват десетки хиляди членове и се използват за зомбиране в социалната мрежа.

Биволъ изготви търсачка в тролските послания, чрез която най-добре може да се обхване мащабът на това манипулативно информационно бедствие. Възможно е търсене по ключови думи, по период, медия и по име на трола. Примери:

Всички коментари във форума на Дневник: https://www.balkanleaks.eu/bsptrolls/index.php?q=%40address+*dnevnik*

Всички коментари във Facebook: https://www.balkanleaks.eu/bsptrolls/index.php?q=%40address+*facebook*

Всички коментари от трола Borisa Mirkovic във Facebook: https://www.balkanleaks.eu/bsptrolls/index.php?q=%40author+Borisa+Mirkovic+%40address+*facebook*

Всички коментари от трола Krasnoselo: https://www.balkanleaks.eu/bsptrolls/index.php?q=%40author+krasnoselo

Всички коментари с ключова дума Гоце: https://www.balkanleaks.eu/bsptrolls/?q=%D0%93%D0%BE%D1%86%D0%B5
62.
BG
05.12.2016 10:44:14
1
11
ТОЗИ ОЛИГОФРЕН СЕ ПРАВИ НА ТОП ПОЛИТИК,ДА АМА НАРОДА ВЕЧЕ ЗНАЕ И ПОЗНАВА ЛИЧНО КОЙ КРАДЕ ОТ КЕСИЯТА МУ ТАКА ЧЕ ДА ГО ДУХА БОЙЧЕВ ПАРАЗИТА !!!!
61.
Петър
05.12.2016 08:13:47
0
2
Barba, не е нужно да е Ванга! Просто си имат ЦИК.
60.
Иван
04.12.2016 18:17:03
0
17
Бойчев -БББаламите превършват.
59.
Barba
03.12.2016 19:32:02
5
27
Тоя урунгел да не би да се мисли за баба Ванга, че да предрича какъв ще е резултата на следващите избори ? По скоро народа такъв шут ще забие на тия крадливи герберски мекерета, че ще видят власт когато си видят насраните задници без огледало.Писна ни от герберската мафия!!!
58.
Факт
03.12.2016 10:13:35
13
14
През 2015 г. БСП - Карнобат бе официално закрита. Имаше и тържествена заря по тоя повод
57.
Незабравящ
03.12.2016 09:46:25
2
24
Помним, помнми, ама и тъпанарите като тебе няма да забравим
56.
Само глупости
02.12.2016 19:22:39
0
17
Мисля си, че едни и същи хора ни оправляват. Те са от партия слънчоглед. Завъртат се на там, на където е властта. Утре ако излезе нова партия на хоризонта, която има шанс да се докопа до власта, тия ще отидат към тая партия. Във власта влязоха предимно бизнесмени, а кото ги знаем бургаските бизнесмени, на всеки му е ясно какво е управлението и какви хора са. Всеки се е зблъсквал с такива, двойно щетоводство, сива икономика и всякви схеми, и тия хора са в общината и мислят за гражданите. Как да повярвам аз?
55.
До 53
02.12.2016 15:36:37
2
4
Молоумник си ти !!!!!
54.
И ето как сме се разделили, МЯУУУ, забележете ЕВРО
02.12.2016 10:19:25
6
0
ПП „Движение за социален хуманизъм“

ПП „Европейска сигурност и интеграция“

ПП "Български социалдемократи"

ПП „Политическо движение ЕВРОРОМА“

ПП „Комунистическа партия на България“

ПП Земеделски съюз „Александър Стамболийски“

ПП „Нова Зора“

ПП Политически клуб „Екогласност“, Партия на българските комунисти

ПП Политическо движение „Социалдемократи“

ПП „Съюз на комунистите в България“

ПП „Обединена социалдемокрация“
53.
do GERB OVER
02.12.2016 09:50:26
14
3
абе ти чуваш ли се какво говориш?
И какво ти е дала Русия по-точно искам да попитам?
ЕТО МАЛКО ФАКТИ....
Последното нещо, което ни даде Русия :
Путин наложи жестоки санкции на България. Забрани официално на всички свои държавни служители в силовите структори да пътуват до България през лятото. До месец същата участ ще сполети и останалите държавни служители – учители, лекари, чиновници в държавната администрация. Изобщо всички руснаци, които живеят от държавата. А това са около 10 млн руснаци заедно със семействата им. Путин ги насочва към Крим. Целта е парите им да останат в рамките на Руската федерация.

Сами си правете изводите, не си налагам мнението!
52.
бат ЧАВО
02.12.2016 09:39:09
12
1
Охоо добро утро щматки...гледам пак сте изпонасрали форума едни и същи олигофрени дето и под статиите за новата транспортна схема пишете.
От 50 коментара пак един смислен няма, пак всичко е псуване без никакъв смисъл.
51.
by the way
02.12.2016 09:33:15
0
4
До analizator Ако наистина вярваш на това което си написал,а не ти плащат за това,то сигурно си от най- ниско интелигентните!
50.
jmyk
02.12.2016 09:08:38
0
7
Коя е любимата поза на счетоводителките?
- 82.80. Какво е това?!
- 69 с ДДС...
49.
Марешки
02.12.2016 08:26:42
12
4
Йотова прибери си тролчетата ...
48.
:)
02.12.2016 07:50:50
2
17
ПАЛЯЧО,много сте отворени като станете депутати
47.
GO40
02.12.2016 06:19:09
1
30
Димитър Бойчев е роден в Несебър през 1965 г., живее на семейни начала с адвокатка, от която има две деца, но никога не се е появявал с нея на публични места. През 2007 г., в навечерието на местните избори, твърди, че семестриално е завършил Благоевградския университет, но до този момент не е показвал диплома, нито е конкретизирал специалност.

Започва трудовия си път като сервитьор. В бизнеса влиза през 1990 г., когато покойният Димитър Янков осигурява на него и съдружниците му Живко Горанов и Димитър Въчев-Чибата арендни договори за механа „Нептун“, бар „Делта“ и дискотека „Фрегатата“. През 1997-1998г. държи осем чейнчбюра в Слънчев бряг. До 2000 г., когато съдружниците му късат с него, тези заведения са посещавани предимно от представители на ВИС-2. Най-известен е тесният контакт на Бойчев с екзекутирания през 2005 г. Димитър Димитров-Маймуняка. Днес и двамата бивши съдружници на Бойчев не желаят да коментират защо са се отделили от него.

Става възлова фигура в ГЕРБ благодарение на Недялко Кирезиев, с когото имат обща фирма за таксита и товарни превози. До поемането на летище-Бургас от немския концесионер, зад който всъщност стои групировката ТИМ, фирмата на Бойчев и Кирезиев държи контрола върху такситата, обслужващи пътникопотока на север и на юг от аеропорта. Сблъсъците с конкерунцията са потушавани с побоища и сплашване. Кирезиев произхожда от структурите на СИК и е съдружник на Бойко Борисов в скандалноизвестната с производството на фалшиво Марлборо „Тео интернешънъл“, разбита от НСБОП през 1997г. През 2006 г. Кирезиев прави контактът на бургаските бунтари срещу разкопаните Йоанови улици с Бойко Борисов. Това е времето, когато се заражда идеята ГЕРБ в София. Тогава протестиращите са водени от лидера на СДС Димитър Николов, днешен кмет от ГЕРБ.С тях, от първия ден е и Бойчев. Кирезиев остава в сянка, за да не се възпроизвежда в публичното пространство историята с „Тео интернешънъл“, но всъщност продължава да дърпа конците на всички останали, свързани тук с ГЕРБ. От неговата лична квота са и две общински съветнички в групата на ГЕРБ, в чиито служебни биографии фигурират връзки с лица от подземния бизнес.

На местните избори през 2007 г. Бойчев кандидатства за общински съветник в Несебър, втори е в листата. ГЕРБ не успява да вкара нито един съветник в местния парламент. Името на областния координатор на ГЕРБ стана известно едва през февруари т.г. чрез показан в медиите огромен незаконен строеж (поради нарушени строителни граници) върху терен, който той и сестра му Веселина Таралова са придобили, вписвайки се като социалнослаби граждани при екскмета на Несебър Николай Трифонов. Дотогава Бойчев е абсолютно неразпознаваем за съгражданите си, защото живее в Бургас.

Пак тогава в казионната преса на Бургас се появява на първите страници платено социологическо проучване, според което Димитър Бойчев е любимецът на бургазлии и е сред най-разпознаваемите и предпочитани за депутати личности на ГЕРБ. В същия анализ се посочва, че ако изборите бяха през март, ГЕРБ ще победи в областта и в общината, защото рейтингът й е два пъти по-голям от БСП и АТАКА, взети заедно.

Близки до областния координатор партийни съратници твърдят, че никога не са го виждали да пише - нито ръкописно, нито на компютър.”

Днес Димитър Бойчев е депутат и влиятелна личност в Бургаския регион. Мнозина гербаджии са шокирани от агресивният му стремеж за власт и командване. Твърди се, че всичко, което Бойчев прави е винаги съобразено с личния му интерес. Хората недоумяват как Бойко Борисов и Цветан Цветанов могат да имат доверие на такъв човек. Местни активисти припомнят, че именно Бойчев рекламирал усилено кандидатурата на Ремяна Желева за евродепутат, а след това и за външен министър, а след провала и в Европарламента за поста еврокомисар, говорел зад гърба й, че била издигната незаслужено. Възможно е това да са интриги на местно ниво, но хора, които го познават, смятат че той винаги е бил такъв.

Освен Бойчев с имоти по същата схема са се облажили и омбудсманът Гиньо Ганев и цяла плеяда високопоставени чиновници от Несебър, сред които главният архитект Валентин Димов, ръководителите на прокуратурата и съда Севдалина Станева и Йорданка Майска, които са получили имоти и в курорта Свети Влас като бедни, пише в. "168 часа".
Те вземат правото да строят върху парцелите край брега, когато кметува Николай Трифонов, който пък покъсно след серия скандали замина да работи в консулството ни в Одеса. Заповедта му подписва президентът Георги Първанов, на който той провежда кампанията за втори мандат в района.

Трифонов е решавал лично на кого да даде право да строи по силата на общинска наредба, а терените по закон са отредени за бездомни граждани, които не могат да си купят имот, но им се дава право да вдигнат покрив над главата си.
Гиньо Ганев вече успял да вдигне хотел в Св. Влас върху отстъпено право на строеж и продавал апартаменти.
46.
ха
02.12.2016 01:13:28
2
36
Помним Орешарски, но пък вас няма как да ви забравим!
45.
....
01.12.2016 23:57:12
2
29
ГЕРБ-ново разчитане....

ГРАБИМ
ЕВРОПА
РУШИМ
БЪЛГАРИЯ

Съединете главните букви ....
44.
Yyyyy
01.12.2016 23:54:13
3
30
Най слабото правителство в историята ни,крепящо се само и единствено на "харизмата" на бойко..това е ...пълен аматьорски състав от министри,коалиция и кабинет..България много ще тегли след гербаджийското и циркаджийско управление..много..
Не съм привърженик на нито една схемаджийска партия,но това което "твори" правителството е меко казано нагло..не само като държание...
43.
123..
01.12.2016 23:52:53
2
28
Такава разруха никога не е имало! Само празни приказки, самонадеяни егоцентристи, изхвърляния, подвижни пешки,управлявани от ЕС и САЩ, неработещи институции, безредие, несигурност, ниски доходи, гладуващи хора...и една шепа облагодетелствани , с дебели банкови сметки от далавери! Това е РЕАЛНОСТТА!
42.
Вис-2
01.12.2016 23:51:50
1
26
Некомпетентност, корупция, арогантност, надменност, безпреспективност, престъпност, лоша бизнес среда, разделение на обществото, лошо здравеопазване, лошо образование, изключително лошо управление в държавната администрация на средно и ниско ниво, лоша защита за семействата и младежта, лоша политика в икономиката и селското стопанство, глад и мизерия. Цялата икономика се концетрира в София.
41.
GERB OVER
01.12.2016 23:50:52
3
30
Герб е най лошото случило се нещо в България,след турците и комунизма,няма такава балъшка държава,квартал на един мегаполис,примерно !!!!
Скоро гледах едно предаване за България,че може да стане Швейцария на балканите,само че "братята" от европата и америката не са съгласни с тази идея,какво нямаме???? Топ локация,топ климат..море,планина,ИСТОРИЯ...пълни мишки сме,че от хилядолетия се съобразяваме с някой...нямаме автономия,примерно като гърците,правят си пас на всичко и на всеки,и си праят на всички,не допускат някой да им се прай...мъжкари,не като наште,америка ли..европа ли...русия ли...турция ли.....само мълчим,слушаме и се съобразяваме !!!!!
Между другото единствените които са ни дали нещо и сме се "облажили" по нянакъв начин е Русия..,но и сме дали много,но и сме взели..а америка и европа ко ни е дала-ПРОБЛЕМИ И ДИЛЕМИ !!!!!!
40.
До аналния-анализатор 37
01.12.2016 23:49:54
2
20
Момче,хапчетата !!!!

Нали уж Бургас беше герберски !?
Не виждам възхваляващи такива коментари !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Защо,защо лъжете хората ??????
Един единствен се е объркал да сипе суперлативи за файрмена,един !
39.
Манафа до 37
01.12.2016 23:42:40
3
14
Не знам народа колко е лъган, ама теб яко са те лъгали в АНАЛ-изаторския дирник. Я си покажи дипломата, да те видим колко високоинтелигентен си!
38.
Сирвитьор с Вишу
01.12.2016 23:29:40
2
15
Видяно днес в СайтаАФЕРА;Ето кaкво учат младите политолози от Английския колеж UCL ;Бойко Борисов избран за премиер през 2014 се представя като ПРИМЕР за Култура на КОРУПЦИЯ Компремитирана Съдебна система и Организирана престъпност в огромни мащаби това учат младете политолози студенти по света.2014 Влиятелното списание за Политика Геопоитика и Икономика FOREIGN POLICE публикува голяма статия свързана с Балканските лидери-премиери презденти .Встатията еотбелязано че премиераБойко и неговатаГЕРБ ИЗПРЕВАРВАТ по корупция контрабанда иНЕрегламентирани доходи дори и мега крими фигурата на Косовската Държава-премиера на Косово ХАШИМ ТАЧИ известен нарколорд търговец на наркотици оръжия трафик на проститутки и лидер на Косовската Свободна АрмиялТоес авторитетно западно издание което трудно може да обвинено в Комунизъм и АНТИлиберализъм със статия намеква че човека отБАНКЯ еПОголям МАФИОТ от баш Мафиота Шиптърски главорези НАРКОтрафикант Хашим Тачи
37.
analizator
01.12.2016 22:54:00
26
5
Българския народ е толкова лъган, че сега като се санира, като се строят зали, като се купуват нови автобуси, като се строят пътища и т.н си мисли, че има далавера, измама и конспирации. Исках да пиша по другата статия защо псувате, но не могат да се пишат коментари. Бойко е човек от народа и досега партията му е защитавала и действала в полза на народа. Естествено другите нямат файда от реформи и му дърпат спирачките. И понеже голяма част от обществото е нискоинтелигентна, ще си страдаме още много години.
36.
Dim40
01.12.2016 22:47:57
4
26
Герберските подлоги,вън,Боклуци.
35.
МИГ 29
01.12.2016 22:44:51
1
28
Очаквам скоро да бъдеш клиент на Прокуратурата.Говори се,че и със саниране се занимаваш с подставени твои хора.
34.
Хахах
01.12.2016 22:44:22
0
17
Кретен,интервюиран от близач!
33.
ким чен николов
01.12.2016 22:38:11
0
21
Вервате ли си още ???
32.
келнера
01.12.2016 22:37:52
0
32
Това зализано сервитьорче е пълен ташак.Абе смехурчо мислиш ли,че някой ще ви се върже на обещанията.Видяхме колко крадлива партия сте,ГЕРБ е мъртва партия побързайте да се насочите към друга партия която ще е на власт.
31.
До гербаджиите
01.12.2016 22:31:46
1
25
Бойчо ,Орешарски е на светлинни години от теб..Това че бб се договори с неговите надзорници и го свалиха не значи че Орешарски е прост .100-Бойчовци и Боковци един Орешаркси не правят .Пък на парламентарните избори да знаеш как ви се точат и леви и десни и средни ,,Но на много СРЕДНИТЕ,,,,,,,,,Бойчо ,измислен политико.
30.
ViP
01.12.2016 22:23:17
1
26
Не съм казал,че по времето на орешарски сме цъфнали и вързали ?!?!
Просто нещата при него или по точно живота и ежедневието на хората беше в пъти по различно от сега,герб смазаха дребния и среден бизнес,особенно тук..около морето,не мислите ли !????
Пак казвам,всички крадът,но тия ти преебаха адски,не че ще се връща орешарски или съм за,но не и герб ....
29.
Наистина нема такава държава
01.12.2016 22:16:55
1
25
Ох, Божее, слез да си прибереш вересиите. Помните ли навремето СДС как ги спускаха като парашутисти. Даже едно неуко келнерче го туриха за цял Областен управител. После по спешност в движение му извадиха една диплома за вишУ, пък той завалията едва ли и средно е имал някога.
Че сега гледаме същия филм, ама в много по-брутален вариант. Сегашните режисьори май не помнят, че на Седесарите точно това им изяде главата.
28.
LEGO
01.12.2016 22:11:04
0
32
Бойчев,как е в Куба,е крадлив барман
27.
драги зрители
01.12.2016 22:07:10
0
19
къф е тоя дървен духов музикален инструмент
26.
курумуру
01.12.2016 22:06:20
1
16
бойко изритай всички боклуци по места ти им беше ракетоносител
25.
Скрий се Бойчев
01.12.2016 22:06:14
0
27
"Ако съдим как се управляваше по времето на Орешарски, не мисля, че това е полезното управление на България". Ааааааа, тези къртят мивки направо. То щото сегашното управление е едно полезно, приятно и витаминозно, даже и здравословно. Затова ли България е на последно място по заплати в цяла Европа и извън нея и на първо място по смъртност. И то на млади хора. Това ли ви е полезното управление. Или забравихте колко хора се самозапалиха по време на първия ви мандат. А и в момента има втора подобна серия - кой си драснал клечката, кой си окачил въжето. БЕЗСРАМНИЦИ!!!!
24.
ViP
01.12.2016 22:05:41
1
25
Ясно е едно,че герб вече не са най вероятно първа политическа сила,казвам най вероятно..раздвойха и разедениха хората,факт !!!!
И малко останалите гербери не мисля,че ще гласуват за тях вече.
Бургас изостава във вътрешната икономика от Варна,Пловдив,Русе,Стара Загора,никакви външни инвеститори ама никакви 0-ла...
Слабо управлени,безидеино,кръгла нула .Време е за промяна и най важното е,че хората я искат,и тя ще стане и такива като тоя са аут..
Седнал да ми разсъждава за орешарски,ми то ние по негово време в пъти по добре живеехме,нямаше ги фасоните на бойко за величие и те крадяха,но това на герб е осиране..кой ше връща източените и вече почти изпрани милиарди с лихвите над 24 милиарда,кой ???!?!!
Най голямото зло случвало се на България след турско разбира се е герб !!!!!!
23.
e
01.12.2016 21:34:45
7
5
В БГ малко зло няма,всичкото е голямо зло... така че дали боко или орешаро все тая. Въпросът е: Кой ще е толкова тъп да гласува за бг политик?
22.
ФлЕгманите са
01.12.2016 21:32:04
1
39
Платени курви, демек - проститутки
21.
зоро
01.12.2016 21:22:22
31
30
ех бой4ев пиша ти фамилията с малка буква защото си дребна душица поминиш ли какви лайница забърка в средец за да ка4иш на кметския стол този некъдърник жабе сега го даваш ощипана мома на мегдан от 30 години.Стой си и запази смирение поне но къде е това втеб
20.
Гошо ку.а
01.12.2016 21:12:46
1
28
Ало ти дали ше си в следващия парламент кви резултат си постигнал в Несебър герб на президенските избори е на 3 място почти наравно с 4 ия надут пуяк и интригант ,кмета на Несебър го нагуши с кинти.ПРОДАЖНИК !!! Герб такъв шут трябва да ти набие ама нали бургаския кмет е гъст с женати .
19.
Платена журналистика
01.12.2016 21:11:24
0
25
Това, което правите от Флагман е журналистическо самоубийство. Да ще бъдете посещавани, но на статиите Ви никой няма да вярва! Ще станете за посмешище и нарицателно за това как не се прави!
18.
007
01.12.2016 21:08:16
0
20
прокуратура съд ...или по добре възмездие
17.
До крадливия кмет
01.12.2016 20:59:04
1
23
Върнете старите линии да видим ще се качи ли някой на новите ви недомислици
16.
Наглии
01.12.2016 20:57:45
1
31
По нагли , най наглииии !!! Едвали ще стане това което ви се иска! Време е за промяна... и наглите Герб... да си ходят по родните места ! Че едни и същи муцуни по тв омръзнаха да ни поучават !!!
15.
Dim40
01.12.2016 20:56:35
4
29
Помияра Николов вън, с цялата пасмина. Боклуци.
14.
-
01.12.2016 20:55:34
2
24
Флагман,защо дразните хората още повече с този капут Божидар Божков!?
13.
хай буй
01.12.2016 20:54:13
1
18
Божков, стискахме ти палци да се отървеш от вергиев, радвахме се когато спечели делото, но с тази статия си вкарваш автогол. Системата куца, има нужда от много корекции, хилядите недоволни не са иван, драган, петкан и т.н. Но пък ако си взел някой лев за да напишеш този пасквил...
12.
Милена
01.12.2016 20:51:25
0
22
Тея думи не са излязли от устата му.Високоинтелектуални са
11.
Спиро
01.12.2016 20:49:50
1
29
При Орешарски 1 милиард при ГЕРБ 16 милиарда заеми ! Как да не помним ! Не че първия е цвете,ама вие сте баш айдуци и наглеци ! И лъжци да не забравя...
10.
Серач
01.12.2016 20:45:52
0
18
На помияра Божидар Божков, близал задника на кмета в следващата статия на която услужливите флегмански лизачи са спряли коментарите ще му села в продажната уста
9.
Име
01.12.2016 20:41:47
0
23
Хората помнят геноцида на бай хой над пенсионерите,подигравките с лекари, учени, военни и полиция. Помним кой направи Блгария клоаката на континента. Помним кой продължава да ни заселва талибаните. И много други неща помним бойчев.
8.
Орехите са полезни за памета
01.12.2016 20:40:00
0
28
Така е има къса памет;Ореха взима 1милиард при него беше тихо и спокойно при СИКаджията от Банкя 16МИЛИАРДА ЗАЕМИи всекидневно хаос ужас безредие безпътица.Сервитьора от ГЕРП явно си е правил сметка без кръчмаря Ореха едва ли сттина хиляди лева спестявания докато човека отБанкя е МИЛИАРДЕРв Евро в Ливански КАТАРски Турски банки и подарява на любовниците си къщи за 3МИЛИОНА във Барцелона и Панчарево
7.
всички гербери
01.12.2016 20:35:59
0
20
Ми....прости сме...спазваме десетте бойкови заповеди за да сме на партийна хранилка...
6.
Аполитичен
01.12.2016 20:27:55
0
33
Хубаво интервю. На мен пък ми светна от него защо ГЕРБ ще усетят народната любов И на парламентарните избори догодина. Едни и същи мантри повтарят всички некадърни герберасти по всички медии и социални мрежи. Как пък не ви омръзна? Как не се цъкнахте,че сте участвали в частната партия на Бойко Борисов, който определено има психични отклонения. Не вярвам толкова да сте прости всичките гербери до един.
5.
gerb
01.12.2016 20:19:59
0
26
edin izmislen geroi si ti vyi4o...da....
4.
zv.
01.12.2016 20:18:29
0
32
Хората са реалисти,не знам къде търсите разум-видяхте ли г-н Бойчев къде е Бургас по заплати-това говори ли ви нещо??Еврофондове за"интегриран транспорт",различни проекти за града,но хората са гладни-слезте на земята и не само вие-всички от ГЕРБ които се гушнаха на топло в общината без грам компетентност-мога и имена да цитирам.Не са забравили хората Орешарски,но специално в Бургас аз нищо хубаво не виждам-Свалете си розовите очила да не се получи още по-зле на предстоящите избори-тогава ГЕРБ е загинал.
3.
чичо пенчо
01.12.2016 20:14:30
0
38
И заплахите помним, и обещанията ви помним и орешарски помним...и теб те помним какъв мухльо си...
2.
Ташак
01.12.2016 20:10:46
1
40
Скрийте го тоя Самовлюбен Паун-БОЙЧЕВ -Чибата .Ето заради такива като него хората гласуват против ГЕРБ!!!!! БОЙЧЕВ кажи нещо за дискотека Мелодия и как се правихте Дроб сърма с Чибата и ТОНИ Индианеца????
1.
Spomeni
01.12.2016 20:06:41
0
48
Абе кофтито е че и теб те помнят!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори