×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На 90% е готовността за пускане на новата транспортна схема в Бургас


На 90% е готовността за пускане на новата транспортна схема в Бургас
В първите дни ще има служители на Община Бургас и на „Бургасбус“, които ще информират гражданите за новостите, каза инж. Петко Драгнев
14 Ноември 2016, Понеделник, 16:05 ч.
Източник: Радио "Фокус"

Ще направим всичко необходимо, за да информираме гражданите

- Инж. Драгнев кога да очакваме бързите линии на градския транспорт да бъдат въведени в график? Излезе информация, че това ще се случи до няколко дни, вярно ли е?

- Пресилено е твърдението, че до дни тръгва новата транспортна схема на Бургас , но сме готови на 90%. Изчистваме някои проблеми по таблата на спирките. Очаква се в най-скоро време новата транспортна схема да бъде пусната, като това може да се случи до края на месец ноември.

- Какви промени да очакват бургазлии?

- По трасето на тролеите единствената промяна ще е, че в зона „А“ по пътя на автобус №211 ще минава автобус №2 – само в к-с „Меден рудник“ ще се промени трасето, а в останалата част от града ще остане същото. По ул. „Тракия“ минава новата бърза автобусна линия, а по тази улица беше пусната пробно новия автобус. И двете линии на тролея не се променят по никакъв начин, както и линиите на крайните квартали като Банево и други с малки изключения. Едната бърза автобусна линия дублира №211, само че не минава през зона „А“ на „Меден рудник“, а по новата източна артерия и ул. „Александър Георгиев-Коджакафалията“. И в комплекс „Изгрев“ и пред „Велека“ минава през новоизградената спортна площадка в парка.

Другата бърза автобусна линия, която свърза ж. к. „Меден рудник“ със „Славейков“ ще дублира сегашните маршрутки „2“ и „2А“ – те ще отпаднат. Автобуси „12“ и „12А“ няма да са „12“ и „12А“, а ще бъдат „12“ и „11“ и ще минават малко по в периферията на града, а не в суперцентъра. В общи линии това са промените и на базата на това всеки ще направи избор измежду новите транспортни предложения как да пътува. В по-голямата си част бургазлии няма да са ощетени или притеснени за пътуването си.

-  Как ще стане въвеждането в график и как ще спестите стресът на гражданите, че от утре ще пътуват с различен автобус до офиса или училището?

-  Като цяло направихме доста обширна кампания. Сега, преди въвеждането в график, сме подготвили информационни флаери. Освен това в първите дни ще има служители на Община Бургас и на „Бургасбус“, които ще информират гражданите за новостите около новата транспортна схема. Целта е да свикнат по-бързо. Отделно от това предвиждаме стартирането да бъде в почивните дни, за да може до първия работен ден-понеделник, да имат по-ясна представа кой откъде ще се качва и къде ще се прехвърля на друг автобус, ако се налага. Това ще се случи през почивните дни, за да няма закъснели за работа или за училище. Ще направим всичко необходимо, за да информираме гражданите. Предвидено е на рекламните пана по спирките да се монтират скици и схеми на новия транспорт. Ако всеки обърне малко повече внимание и се замисли ще види, че промените не са чак толкова драстични и смятам, че много бързо бургазлии ще се ориентират. Това обаче ще стане, когато започне да се пътува по новата транспортна схема, тогава всеки ще си направи избора как му е по-удобно да пътува.



15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
д.николов
18.11.2016 20:02:03
0
1
Хак ви е на всички, които избрахте герберската мутра чичо кмет Николчо с 86%. Сега ще ви е*е и ще се гаври с Вас. А тия от Славейков за да отидат до центъра ще трябва да сменят по няколко автобуса и да дават половината от дневната си заработка. С ГЕРБ напред към Горна Волта!
14.
Тото3
15.11.2016 13:45:18
0
0
Един въпрос:
Къде ще отидат колите паркирани от двете страни на бул.Тракия?Никак не са малко ,а Славейков и без това е задръстен от коли.
13.
Инж.Пинокио
15.11.2016 12:14:43
1
0
Георги,
сега ти е хубаво ама псувате кмета че стават задръствания. Сега като пуснем "Бързата" по тези улици няма да се движат по няколко автобуса за навсякъде а само Бързите
12.
Тошко
15.11.2016 08:52:19
0
1
Идва зима,няма пътна маркировка,синята зона обхвана целия град,къде са парите от паяците? Само глупости мислите за да отвличате вниманието на хората от конкретните проблеми!
11.
Niki
14.11.2016 21:27:30
1
6
Аз си мисля, че е време за оставки. Явно са на мода, та някои хора могат да почерпят пример от шефа си и ... Оцапаха града, застрояват на поразия зелени площи и детски площадки, задръстиха движението, вместо да го разтоварят, а още не е тръгнала прословутата им транспортна схема! Какво ли ще е като "тръгне" ?! Жалко, а толкова надежди се възлагаха ..., жалко! Насминаха Йоан, но с отрицателен знак! Жалко !

п.п.: За тези дето ще ми сложат минус да поясня - не съм червен, не понасям комунистите и техните производни, не гласувам за тях и никога не съм гласувал за тях ! За другите философи - четвърто поколение бургазлия съм, а не от ямболските, сливенските, айтоските и т.н. села, не че хората там са лоши!
10.
Георги
14.11.2016 21:19:28
0
4
А колко ми е хубаво сега: качвам се на 12 и съм на ВХТИ за 15-20 минути без прекачване и ходене пеша.
9.
Мечо Кух
14.11.2016 20:01:42
1
1
Яхваш кол'лото и за 15 мин. си на ВХТИ.
Вземаш миризливо такси и си там за 10 мин .
8.
Инж.Пинокио
14.11.2016 18:46:09
1
1
Георги,
имаш няколко варианта да стигнеш о ЖП гара до ВХТИ
1.Качваш се на 11/12 и без прекачване стигаш до ВХТИ за 40мин.
2.Качваш се на Бързия за Славейков и слизаш на бул.Тракия и от там пеш до ВХТИ за 20 мин.
3 Качващ се на Бързия за Славейков и слизаш на Младост от там на №13 и на ВХТИ за 30мин
4.Бързия за Славейков и слизаш на КАТ от там 11/12 и на ВХТИ за 35мин.
7.
вуйчо
14.11.2016 16:58:07
1
7
Г-н Драгнев,
Днес, 14/11, ходихме в транспортна къща, специално да
питаме за листовки, но вашите служителки, начело с "компетентната" си началничка не бяха чували за това.
Гола вода сте !
6.
Георги
14.11.2016 16:13:21
0
8
А аз искам да знам, инж. Пинокио, как ще стигна от ЖП гара до ВХТИ и на колко автобуса ще трябва да се прекачвам.

А пък каква дерачка ни се готви с въвеждането на зоните... Центъра - първа зона, кварталите - втора зона, селата - трета зона. Ако минаваш от зона в зона, цената на пътуване става по-висока.

Ама за какво ми е притрябвало цялото това безумие? И без това в нашия огромен град, който скоро ще бъде и зониран, ха-ха-ха, стигам пеша от центъра до Славейков за около 40 - 45 минути. Хем без пари, хем физически упражнения - полезното с приятното. Да благодарим на умниците, че мислят за нашето здраве.
5.
me
14.11.2016 14:37:14
0
9
11, а ако трябва да чакаш 20 минути скапаната четворка, и тичаш да я хванеш, дали няма да се качиш отзад, а? Или чинно ще издухаш супата, тичайки към първа врата и да ти хлонат под носа, а? Ти да видиш в подобна ситуация как се качвам откъдето сваря, пък ме бОли дали ще ме проверят или не. НЕ Е МОЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ да се проверявам, а да се таксувам ако съм с е-карта. ОСвен това пенсиите срещу които ревеш се возят с карти, та за КАКВО ЩЕ Я ПРОВЕРЯВАТ? Да я питат КОЙ набор ли е??!??!?
4.
Бургазлия
14.11.2016 14:11:46
4
12
Ааа, само лъжете за тъпата ви нова схема! Колкото и санирането направихме, толкова и бързите ни автобуси станаха бързи!
Събудете се малко, бе, дейба!
3.
на схематика
14.11.2016 13:38:39
5
16
Айде Митьо фафличке пускай схемата и да те наритаме и тебе, че само некадърници се напълни навсякъде.
2.
11
14.11.2016 13:26:39
3
11
Да вземат вашите кондукторки да проверяват по щателно пътниците че половината се возят гратис. И по осторожно да се следи пътниците да се качват от първа врата. Качи се сутринта една дърта маря от последната врата. Автобуса пълен кондукторка никаква не дой де да провери и нашата си слезе и пъхна левчето отново в джоба. Или всички ще бъдем равни в пътуването или за всички анархия. Омръзна ми от тарикати и разни мишоци. Или дърти пенсионери ще ми се возят за 30 ст. билетче а аз ще плащам 90 с..
1.
ассс
14.11.2016 13:22:31
0
6
на информационната табела в зона а на <меден рудник> пише че тролей т2 ще минава през комплекса а т1 през селото това сега вярно ли е или не
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори