×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! Кмет от Сунгурларско на дръвника, оказа се бизнесмен с действаща фирма


Скандал! Кмет от Сунгурларско на дръвника, оказа се бизнесмен с действаща фирма
Трима кметове в хасковско бяха отстранени при подобния обстоятелства преди два месеца
12 Септември 2016, Понеделник, 10:13 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Притежанието на фирма от кмет е нарушение на чл. 41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация


Кметът на сунгурларското Вълчин Кръстю Янев, се оказа собственик на фирма, което е грубо нарушение на чл.41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация(ЗМСМА), сигнализираха читатели на Флагман.бг, които познават изключително добре дейността на селския първенец. 

Той е собственик на ЕТ „Кръстю Янев“ - фирма, чиито предмет на дейност е описан като „покупка на стоки и други вещи да ги продаде в първоначален, преработен, обработен вид; производство на стоки с цел продажба; превозна, хотелиерска, туристически, рекламни; информационни, програмни, импресарски и други услуги; покупка строеж, обзавеждане на недвижим имот с цел продажба“ - доста дълъг списък от дейности за едноличен търговец. ООД-то е регистрирано в община Карнобат - на централната улица „Москва“.

Кметът Кръстю Янев потвърди пред Флагман.бг, че има действаща фирмата на негово име, но проблемът щял да бъде изчистен скоро, каза той.

„В момента текат процедурите по прехвърлянето на собствеността на фирмата към майка ми, която е пенсионерка. Запознат съм с това, че има забрана по чл. 41 от ЗМСМА, кметове да имат фирми“коментира селският кмет.

Според чл. 42 от ЗМСМА, при констатирано подобно нарушение „Пълномощията на кмета се прекратяват предсрочно при нарушаване на забраната по чл. 41, ал. 1."

Кратка справка в Търговския регистър за ЕТ „Кръстю Янев“ показа, че поне към момента на проверката, няма внесен документ за прехвърляне на собственост. Впечатление прави също и факта, че обявените актове за фирмата са финансови отчети, като последният е от дата 11.07.2011г.

Флагман.бг припомня, че трима кметове на села в Хасковска област бяха отстранени от длъжността си поради подобни нарушения на закона преди близо 2 месеца. Това бяха кметовете на селата Гарваново, Криво Поле и Корен, за които набързо беше свикана проверка, показала участието им в различни предприятия.

В категории: Сунгурларе


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
де факто
14.09.2016 23:51:30
0
6
Разбира се, че нищо подобно няма да се случи.Защото просто няма кой да го направи.Нищо, че се посочва основанието.Не стана ли ясно вече, че липсват мислещи глави в тази така наречена община?
10.
фактите говорят
14.09.2016 11:17:45
1
3
Сега да видим дали Панделиев ще вземе мерки по прекратяване на пълномощията на кмета на с.Вълчин. На лице са неоспорими доказателства за грубо нарушение на чл. 41 ал.1 и 3 от ЗМСМА след, което следва предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета съгласно чл. 42 ал. 5 за неизпълнение на чл. 41 ал. 1 и 3
9.
Лори
13.09.2016 23:35:00
2
4
Излиза, че тук си чешат езиците някои хора, а нещата си остават все същите.Жалко за нормалните хора,които все още са останали в тази .............. община.Бягайте хора, където Ви видят очите! /Многоточието го тълкувайте както искате, няма да бъде грешно ако използвате някакъв цинизъм, даже обратно това ще е правилно/.
8.
11 07 2011
13.09.2016 19:44:30
4
2
и ко , излиза ,че фирмата не работи ,бе чикиджии . ба си журналистите прости . гоуема сензация , НЕМА ,ЩО , НАПРАО ИЗПАДНАХ В ШОК ,ОБВЗЕ МЕ УЖАС ,МАЙ ЩЕ КОЛАБИРАМ ОТ ЛАЙНЯНАТА ЖУРНАЛИСТИКА
7.
лошото
13.09.2016 11:05:53
1
5
За конкурсите на Панделиев всички знаят.Няма такива, само назначения на пълни некадърници.
6.
истини
13.09.2016 03:52:15
1
7
То не само кметовете ами и км.наместници и те с конкурс избрани.Като наместничката в с.Есен ходи пияна на работа, съдена преди години за финансови злоупотреби.Трябва кмета на общината да каже как ги избира тия кадри и как ги е назначил.
5.
истината
12.09.2016 23:22:20
1
7
В тая община Сунгурларе има ли изобщо нормални кметове по селата, една се отказа, друга избяга с любовник и сега това, а пък това дето не го знаем е съвсем друго.Но каквито хората, такива и избраните кметове.
4.
косъма
12.09.2016 12:48:15
3
11
Николов като има 100 фирми на дръвника ли е тия герб-джий я карат през "просото" ебати наглите хора неразбират нищо от политика но за сметка натова са големи крадци
3.
al
12.09.2016 12:21:04
1
2
За обира от снощи нищо
2.
от Созопол
12.09.2016 11:57:26
1
14
А пък Нашия никога не е ходил за гъби.
1.
o
12.09.2016 11:52:02
0
15
Баси наглия кмет....кмета на кошарица и не той не е по-различен
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори